tiistai 28. tammikuuta 2020

Kaikkea sitä näkeekin

Kaikkea sitä näkeekin kun katselee ympärilleen. Tänään  ystävä oli kutsunut aamiaiselle , ja aamiaisen  jälkeen kävelin kotiinpäin  ,  ja ohitin kaupungin logistiikkakeskuksen. Keskuksen sisäänkäynnissä on aina ollut jotain mielenkiintoista kierrätystaidetta,  ja niin oli nytkin.
Aamiainen oli tosi hyvä, ja täyttävä, ja oikeastaan söimme sen lounasaikaan.  Kahviloiden aamiaiset täällä  ovat usein sellaisia, että niillä pärjäisi hyvin iltaan saakka. Tästä kuvasta puuttuivat salaatit, omeletit ja kahvit. Tarjoilija kertoi että jos haluamme,  noita pieniä kipposia täytetään uudestaan. Mutta ei  tullut tarvetta sellaiselle, sillä oli muutenkin niin täyttävää.
Menin logistiikkakeskuksen portista sisälle katselemaan näitä teoksia hieman tarkemmin.
Logistiikkakeskuksen portilla on vartijan koppi, ja vartija kertoi  luoneensa kaikki nämä kierrätystaideteokset.
Hän myös  kertoi että joutuu etsimään tälle taiteelleen uuden paikan, sillä logistiikkakeskuksen edessä olevaa katua tullaan laajentamaan.
Ihana leijona! Itse asiassa menin tuonne sisälle ihan muu mielessä: paikan kadunpuoleisen aidan vieressä kasvaa pomeranssipuu,  ja ajattelin kysyä voinko poimia siitä muutaman hedelmän..
Vartija väitti kivenkovaan että pomeranssit ovat sitruunoita.  Sanoin etteivät sitruunat ole oransseja, m mutta en viitsinyt alkaa väittelemään siitä ovatko ne sitruunoita vain pomeransseja  .  Kirpeitä ne ovat kuin sitruunat, mutta kuitenkin pomeransseja! Ymmärsin että  vartija halusi pitää "sitruunansa";D
Viime viikon loppupuolella törmäsin  melkein naapuriini Evelyniin asuinseutumme jättimarketissa. Tiesin että hän ja poikansa olivat liikkeellä autolla, joten jäin marketin kahvilatilaan odottelemaan kyytiä. Tämä kahvilatila, ja sen molemmilla puolilla olevat pienet kaupat jakavat marketin kahtia: niin että  toisella puolella on kaikki paitsi vihannekset ja hedelmät,  ja toisella puolella sitten hedelmät ja vihannekset. 
 Supermarketin alueella on aivan mielettömän ihana leikkipaikka lapsille.  Ei ollut tuollaisia kun olin lapsi....
Viime viikon puolella kävin myös eteläisen Tel Avivin puistossa, jossa papukaijat ovat sen verran rohkeita  että liikkuvat nurmikolla.   Kotini viereisessä  puistossa ne eivät laskeudu puiden latvojen korkeudesta, missä pitävät kamalaa meteliä.
Puistossa on pieni vihannespuutarha, jossa  linnunpelätin, mutta en nähnyt siellä kyllä mitään vihanneksia kasvamassa.
Ja taas  oli joukko tarhalaisia puistossa. Tällä kertaa heillä oli myös  teltta, ehkä sateen varalta.  Viime viikolla vielä satoi todella paljon, mutta tällä viikolla päivälämpötilat ovat nousseet, joten  selvästi on lämpenemään päin. Tammikuun lyhyt "talvi" on ollut ihana:  kylmempi kuin vuosiin,   ja alin lämpötila mitä näin makuuhuoneeni mittarissa oli 7 astetta eräänä iltana.

13 kommenttia:

 1. Onpa huikean kokoinen ja herkullisen näköinen aamiainen!

  Mahtavaa kierrätystaidetta. Voi että tykkään tuollaisesta! Toivottavasti vartija löytää uuden paikan taiteelleen.

  VastaaPoista
 2. Oi miten herkku aamiainen, kyllä tuollaisella pysyisi nälkä poissa pitkälle iltapäivään.
  Erikoista kierrätystaidetta. Taiteessa on se hyvä, että ei sitä aina tarvitsekaan ymmärtää :)
  Ihanaa tiistaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 3. SusuPetal: Ja tuossa kuvassa näkyy vain osa aamiaisesta. Tuon jälkeen ei kyllä tarvinnut tänään muuta kuin hedelmä ja jotain pientä illansuussa. Tuo oli oikein hyvän mielen kierrätystaidetta , Suurin osa on tehty ihmisten pois heittämistä tavaroista, ja eläinhahmot on taas joku muu tehnyt tuolla keskuksessa. Vartijan pitää kai siirtää nuo kaikki mutta toivottavasti tosiaankin löytää noille uuden paikan.TUo puu ja nuken pää ja puhelin on aika metka;D

  Outi: Tosiaankin, tuosta tuli niin täysi olo, ja oli hyvää. Juu aika hassua kierrätystaidetta missä yhdistetty kasveja, jonkun työntekijän aiemmin tekemiä eläinpatsaita ja ihmisten pois heittämiä tavaroita. Ei sitä tarvitsekaan ymmärtää mutta noita oli hauska nähdä:) Oikein ihanaa tiistai-iltaa sinullekin Outi:)

  VastaaPoista
 4. Olipa taas kiva käydä vierailulla luonasi! Runsauden tuuttia joka paikassa, ja aamiainen ja kauppakeskus ovat mahtavia. Taideteoksesta, hmmm..ei ole minun mieleeni mutta varmasti mielenkiintoista "roinaa".

  VastaaPoista
 5. Ihana aamiainen! Tukholman kahviloiden aamiainen : kuppi kahvia ja sämpylä, 50 kr.
  Kivaa kierrätystaidetta 😁
  Muistan vuonna - 85 kun olin Israelissa, kiinnitin silloin huomiota leikkipuistoihin, jotka oli paljon kivenpia mitä Suomessa, Vaasassa.

  VastaaPoista
 6. Kaari3_Kiva kun kävit:) Runsauden tuuttia tosiaankin joka paikassa, ja aamiainen oli niin herkullinen:) No nuo taideteokset...sellaisia hyvän mielen juttuja,minulle ainakin tulee hyvä mieli aina kun meen siitä ohi. Tuohan se kivasti väriä tuonne.

  Ulrika: Tosi ihana aamiainen onkin. No aika erilainen kuin Tukholman kahviloiden aamiainen...
  Luulen että nämä leikkipaikat niin kivoja täällä myös ilmaston vuoksi, kun on lämmintä suurimman osan vuotta niin ollaan enemmän ulkona.

  VastaaPoista
 7. Voi mikä aamiainen! Ja hauskaa kierrätystaidetta - harmi, että ei saa enää olla tuolla ilahduttamassa ihmisiä.
  Leikkipuisto on ihana, mutta tuskin saisi Suomessa olla tuollaisena - täällä kun säännellään kaikki "turvalliseksi"!
  Ihanaa tammikuun loppua sinne kauas, Joel - meillä on surtu Turussa tapahtunutta Holocaustin muistopäivän synagoogan häpäisyä. Joku kävi punaisella maalilla töhrimässä seiniä! Huomenna on synagoogan edessä tilaisuus, johon ihmisillä on mahdollisuus mennä näyttämään, että tällaista ei suvaita. Olen menossa itsekin, jos vain flunssani hellittää, mutta meiltä töistä ainakin piispa menee, moni muukin ja paikalle tulee eri uskontokuntien edustajia Turussa. Hyvällä pahaa vastaan.

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä vartija on ihan väärässä paikassa. Kaikella kunnioituksella nykytaidetta ja Kiasmaa kohtaan, mutta katselisin näitä töitä mielelläni vaikka siellä. On joskus tullut käytyä näyttelyissä, jotka eivät kovasti inspiroi.

  Niin se on, että kun alkaa katsella niin kaikkea kivaa löytyy. Olit taas bongannut kivoja juttuja!

  VastaaPoista
 9. Juupeli sentään, mikä aamiainen! Rakastan kunnon aamiaisia, ja tuollaista olisi ihana päästä maistamaan. <3

  Mutta tuo kierrätystaide näyttää kyllä minun silmiini - anteeksi vain - ihan romulta...

  VastaaPoista
 10. Johanna:No se olisi ehkä hieman vaikeaa kun tuossa on käytetty myös kasveja, ja romutaidettahan tuo on,mutta sellaista iloista ja hyvän mielen taidetta. Tuosta tosiaankin inspiroi , voisi vaikka omista romuista tehdä jotain;D
  Kivaa on bongata erilaisia juttuja, tykkään pitää silmät auki kun kävelen, aina löytyy jotain:) Mukavaa tammikuun loppua Johanna:)

  Satu;tosi ihana aamiainen, ja tuossahan oli vain osa kun otin kuvan ennen kahveja, omeletteja ja salaatteja.Oikeastaan syön aamiaista vain viikonloppuisin ja sitten joskus tällaisissa tilainteissa kuten nyt oli. No tuo taidehan onkin romutaidetta mutta aika kivan näköistä tuolla, ei ainakaan ole tylsän näköistä;D

  VastaaPoista
 11. Pitäkää sitruunanne 😀

  Voi miten veikeitä juttuja. Alkoi jo naurattaa ekassa kuvassa tuon elukan turpa 💜

  VastaaPoista
 12. Hauskan näköistä taidetta. Ja ihana tuo leikkipaikka! :)

  VastaaPoista
 13. Rita: aika veikeitä tosiaankin;D Hih, nuo jutut tuolla logistiikkakeskuksessa ovat kyllä aika hauskoja.

  Kuvakehrääjä: Hauskaa romutaidetta;D Ja leikkipaikka niin kiva että hetkeksi haluaisin olla lapsi kun näen tuon....

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...