keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Hieno tapahtuma

3 sateisen päivän jälkeen aamulla paistoi aurinko, tosin iltapäivällä tuli vielä hieman vettä.  Minun täytyy perua aiemmat sanani, jossa väitin että  edellinen talvinen episodi oli se ainoa, sillä viime yö oli vuoden kylmin,  ja jopa niin kylmä että jouduin keskellä yötä laittamaan sukat jalkaani (sisällä oli 12 astetta). 3 päivän aikana satoi todella paljon, ja eilen illalla kun tulin kotiin näytti siltä että  meidän talon sisäänkäynnin edessä oleva  vesilammikko ulottuisi pian jo ulko-ovelle, mutta sellaista ei sitten onneksi tapahtunutkaan. Nyt kun tammikuu on lopuillaan niin voi sanoa että tämä tammikuu täällä on ollut erittäin sateinen. Hyvä juttu paitsi että sateet ovat muistuttaneet enemmän trooppisia sateita ja myrskyjä , ja asun puolitrooppisella alueella....
Torilla on tyhjää kun sataa.
Torin edessä olevalla aukiolla oli tyhjää sateisena aamuna.
Eilen oli sitten hieno tilaisuus kun Suomen suurlähettilään residenssissä  vietettiin Suomen ja Israelin diplomaattisten suhteiden 70-vuotisjuhlaa. Tuosta  70 vuotta vanhasta valokuvasta ei näy niin hyvin, mutta siinä näkyy Suomen silloinen ulkoministeri Ahti Karjalainen. Eilen oli siis todella sateinen päivä, ja saavuimme suurlähettilään residenssiin liian aikaisin. Eksä ei halunnut tulla autolla koska  pelkäsi ruuhkia. Tulimme tuonne 2 bussilla ja pienen loppumatkan taksilla.  
Koska tulimme liian aikaisin , oli vielä väljää.  Kuvan viulisti on  Denice , joka on entinen ammattiviulisti,mutta nyt töissä Suomen suurlähetystössä täällä. 
Pian sali alkoikin täyttyä vieraista, joita oli paljon aika  pienessä tilassa.  Tarjottavat olivat taas niin ihania: pieniä lohileipiä,  lihapullia (ei minulle..) ,  pikkuisia karjalanpiirakoita ja muuta hyvää.   Tämä jääjuttu oli tosi hieno, ja sen keskellä taisi olla ehkä vodkapullo.  Edit: Selvisi että se onkin  Kyrön Napue-giniä.
Kaikki odottivat illan kunniavierasta , ja sitten hän saapui....
Ei sitä joka päivä pääse kättelemään ja puhumaan presidentin kanssa.  Niinistön vieressä Suomen suurlähettiläs täällä Israelissa, Kirsikka Lehto-Asikainen.  Oli hieno tilaisuus.  Mutta kun tulin lähelle kotia, satoi niin paljon että  sateenvarjosta huolimatta olin litimärkä...

19 kommenttia:

 1. Wautsi! Upealta näyttää <3 Varmasti hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillevi:Oli kyllä tosi mahtava tilaisuus 🇫🇮💙

   Poista
 2. Tämä oli ilahduttava postaus sateesta huolimatta 💛 Herkulliset tarjottavat ja itse presidentti vieraana, fantastinen juttu! Silmään pisti myös se nätti junanvaunu auringossa.

  VastaaPoista
 3. Onpa ollut upeat juhlat ja presidenttikin paikalla. Hieno kokemus varmasti.
  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 4. On se jännä,että vuodesta toiseen toiset suomalaiset saa tuonne kutsun ja toiset ei.Syrjitäänkö meitä jerusalemilaisia,kun en ainakaan tiedä ketään kuka olisi kutsun saanut?��

  VastaaPoista
 5. Katsoinkin jo Instagramista kuvat ja siellä on ollut hyvää seuraa ja herkulliset tarjottavat. Varmasti juhla jää mieleen. Teillä on siellä mielestäni ihan puuhakas suomalaisten yhteisö, ainakin näistä kirjoituksistasi päätellen. Harmi, että kastuit kotimatkalla. Meillä on nyt ihan ihmeelliset ilmat: yöllä pakkasta -4 C, viime viikolla raju ukkosenilma, välillä vettä sataa ja on 20 C lämmintä... Ihan ulalla mitä laittaa päälle milloinkin.

  VastaaPoista
 6. Voi hurja. Olet päässyt presidenttipiireihin 🙂 Jäädytetty laitos näyttää hienolta. En ole moista ennen nähnyt. Enkä paljon muutakaan näkisi ellen vierailisi blogissasi. Aina jännittävä nähdä kuvaamiasi katuja, rakennuksia, kauppoja ja sääoloja. Ihan kuin olisi käynyt matkoilla 💕

  VastaaPoista
 7. 👏👏 Nice! Mun ongelma ois ollu : mitä laitan päälle juhliin?!

  VastaaPoista
 8. Maailman parhaaksi giniksi valittua Kyrön Napueta oli tuon jaan keskella :)

  VastaaPoista
 9. No mutta Jael, sinähän olet ollut hienoissa piireissä!!
  Näinkin uutisissa, että Sauli on sinne tulossa, mutta en arvannut että sinä pääset ihan kättelemään :)

  Ihanat kuvat tuolla postauksen alussa sateenjälkeisestä maisemasta. Viileitä päiviä taidat kaivata lisääkin, joten niitä toivotan sinne.

  VastaaPoista
 10. Vau, sinähän olet oikein piireissä ollut! Varmaan mukava tapahtuma.

  VastaaPoista
 11. Olipa hieno juttu, että pääsit osallistumaan juhliin.Olen ylpeä presidentistämme, joka on halunnut osallistua juhlaan sekä holokaustin muistotilaisuuteen.

  Meillä ei sada nyt vettä, vaikka sitäkin on saatu tammikuussa (poikkeuksellista). Lunta sen sijaan tuiskuttaa ja maa käy valkoiseksi.

  VastaaPoista
 12. Ooh, miten hieno tilaisuus! Ja itse Salekin oli paikalla. Tosin katsoin tuosta ensimmäisestä kuvasta, että Sale oli jokin pahvikuva. :-D

  12 astetta on kyllä ihan kamalan kylmä sisälämpötila! Hui.

  VastaaPoista
 13. Hyvä kun Niinistökin oli siellä holokausti tilaisuudessa, se merkitsee paljon, hienoja kuvia sieltä ihanasta maasta,mielelläni katselen kuvia israelista.

  VastaaPoista
 14. Irja: Oli kyllä kiva tilaisuus ,eihän tuollaista joka kerta ole. Junavaunu on Tel Avivin vanhalla juna-asemalla, joka nykyään on sellainen huvittelupaikka.

  Anonyymi:No voi kurjuus. Oli tuolla kyllä Jerusalemistakin ihmisiä, mutta ymmärsin että kun pieni tila niin ei voi kaikkia kutsua. Nytkin oli super ahdasta tuolla.

  Johanna: Ihanat tarjottavat ja kunniarvoista seuraa. Meillä on täällä tosiaankin puuhakas suomalaisyhteisö;kiitos kirjaston joka on ollut jo yli 30 vuotta ja kerää ihmisiä eri puoliltakin maata joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Oli pari päivää todellakin kosteaa mutta nyt on ollut kuivaa ja tänään kaunis aurinkoinen päivä.Vau teillä heittelevät kunnolla nuo lämpötilat: Täällä oli kylmimmillään mitä näin digimittarini kautta , 8 astetta.

  Rita: Hienot piirit oli tuolla;D Selvisi että tuo jääteos onkin kylmentämässä KYrön Napue-giniä.Kiva kuulla että olet tykännyt Rita:)

  Ulrika:Very nice:) Jeps, mullakin oli koska kaikki liian piantä.... Mutta onneksi sitten löytyi jotain päälle.

  Pilvi:Kuulinkin toiselta taholta tuon aika pian, en olisi arvannut.Ja olisi pitänyt kysyä että olisin saanut maistaa;D

  Leena:Hienot piirit olikin tuolla. Osui hyvin tuo 70-vuotis-juhla samaaan aikaan kuin muutkin jutut jonka vuoksi monta maailmanjohtajaa tuli tännepäin.Kiitos Leena; oli niin tyhjää tuolla että tuli hyvä kuva.Tammikuu on ollut viilein vuosiin,tykkään:) Kiva kuulla että tykkään katsella kuvia täältä:)

  SusuPelal:Oli kyllä hienot juhlat tuolla.

  Pirpe:Oli hienoa saada kutsu tuonne:) Ja hyvä presidentti onkin Suomella :) Ihanaa ,kuulostaa kunnon talvelta.Nyt loppuivat vesisateet, toistaiseksi, ja toivottavasti saamme niitä lisää.

  Satu:Oli kyllä hieno tilaisuus, ja kunniavieras.Ha ha, Niinistö pahvinukke;D TUon kuvan otin ulkoa ikkunan kautta, kun sali oli niin täynnä etten sieltä takaa edes nähnyt mitään. Toisen kuvan otin sitten myöhemmin läheltä. 12 astetta sisällä sopii mulle hyvin ainakin yöaikaan. Ehdottomasti kylmää sisällä mieluummin kuin lämmintä..

  Piritta: Paljon presidenttejä ja kuninkaallisia kävi täällä tosiaankin. Ja kiva että oli tuo diplomaattisuhteiden 70 v., niin saimme Niinistön myös suurlähettilään luokse:)

  VastaaPoista
 15. Ooh, upeaa, että olet päässyt Niinistöä tapaamaan. Äänestin häntä, hyvä maltillinen presidentti, joka uskaltaa myös sanoa mielipiteensä. Varmasti hieno tilaisuus ja tärkeitä nuo holokaustin muistotapahtumat, etteivät uudet sukupolvet unohda...

  VastaaPoista
 16. Upeat juhlat! 70 vuotta on pitkä aika! Suomen ja Israelin ja diplomaattisille suhteille! Jännittävä tuo jääjuttu! Ja pääsit kättelemään ja puhumaan presidentin kanssa. Voi, miten hienoa. Tuollaista ei joka päivä tapahdukaan.
  Ja poislähtiessäkin satoi...
  Hyvää viikonloppua, Jael <3

  VastaaPoista
 17. Annielander:Oli kyllä ainutlaatuinen tilaisuus tuolla:) Totta, maltillinen presidentti onkin. Sekä tuo tilaisuus että myöhemmin holokaustimuistotapahtuma olivat tärkeitä , ja todella hienoa että Niinistö otti niihin osaa:)

  Tuula:70 vuotta on tosiaankin pitkä aika diplomaattisille suhteille. Oli hienoa nähdä Niinistö tuolla. Totta, ihan ainutlaatuinen tilaisuus:) Ja jään sisällä olikin Kyrön Napue giniä, harmi etten siellä kysynyt,sillä olisi ollut kiva maistaa. Viime viikolla satoi reilusti täällä,nyt aurinkoa. Mukavaa alkavaa viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
 18. Liikut piireissä, ystävä hyvä :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...