sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Pahuksen korona

Sitruunapuu, jonka istutti entinen asukas. Puu oli surkean näköinen, ja muutama kk. sitten leikkasin pois
kuolleita oksia  ym. Nyt puussa on sitruunankukkia ja paljon uusia lehtiä:)
Niin pahuksen korona tosiaankin.  Ylihuomenna piti olla vuotuinen Purim-kulkue , jota oli valmisteltu lähes koko vuoden, ja johon oli panostettu niin paljon, mutta kiitos koronan, se peruutettiin. Tuo paraatikulkuehan on enemmään lasten paraatikulkue, ja voin kuvitella monilta tuli itku,  etenkin sellaisilta jotka olivat harjoitelleet pitkään tanssiesityksiä, jotka ovat osa paraatia. Minuakin harmitti, mutta ei sille voi mitään. Täällä Israelissa otettiin viime viikon puolella tosi suuret rajoitukset,  jotta korona ei leviäisi. Ehkä liioitellun suuret rajoitukset, mutta ainoa tapa kai varmistaa ettei viirus leviä on asettaa rajoituksia.  Monista Euroopan maista jossa koronaan sairastuneiden osuus on suuri,  joutuisivat heti  karanteeniin tänne tullessaan, joten  monet lentoyhtiöt peruuttivat toistaiseksi lentojaan tänne, millä on katastrofaalinen vaikutus turismiin,  juuri kun sesongin pitäisi alkaa.Mutta yöllä on hiljaisempaa, sillä  vain muutama lentokone lentää nyt asuinalueeni yli....
Viime viikolla avattiin monta naamioasujen  pop-up-liikettä torin läheiselle pääkadulle,  
Tänään oli se päivä, jolloin lapset tulevat kouluun naamioasuissaan.  Tulin aikaisin kotiin  ja vein Bambin pisulle tuttuun paikkaan, joka on vastapäätä koulua.  Aamulla näin bussissa monta teiniä tosi mahtavissa asuissa, mutta en kuvannut heitä.
Kaiuttimet pauhasivat, ja pikku koululaisille oli järjestty kivaa ohjelmaa.
Tässä oli hauska asu, etenkin takaapäin;D
Voin kuvitella että on kivaa mennä kouluun naamioasuissa, ja katsoa mitä muilla on päällä.
Olikohan tämä prinsessa koulun ulkopuolella joku opettajista, tai ehkä jonkun  äiti.  
 Purimina on tapana antaa ruokalahjoja, ja jos ei niitä tee itse, kaupoista löytyy erilaisia valmiita pakkauksia. Minulla muuten alkoi eilen nuha, mutta ei mitään kuumetta tai kipuja, vain nuhaa ja aivastamista, joten koronaa tämä ei ole;D

14 kommenttia:

 1. Hyvä meininki siellä teidän maisemissa 💚 💜 💕

  Harmi että ei tule paraatia, mutta parasta olla varovainen. Kuulin eilen uutisissa että lapset ovat mahdollisesti suuri tartunnan kantajajoukko, vaikka eivät itse sairastuisikaan. Toivotaan että tauti saadaan pian taltutetuksi.

  VastaaPoista
 2. Voi harmi! Voin kuvitella murheen, kun on valmistauduttu ja sitten ei toteudukaan. Ja hyvähän se on olla varovainen.

  Teillä siellä sentään valtiovalta on ryhtynyt jykeviin varotoimiin. Toisin kuin meillä. Meillä ei ole maassa edes testipakkauksia, että ihmisiä saataisiin testattua. Ja Valkoisessa talossa pomo, joka sanoo että menkää vain töihin ja ei tämä vaarallista ole.

  Koulupäivät, kun sai pukeutua johonkin asuun tai pyjamaan olivat aina lasten mielestä tosi kivoja. Wacky Hair Day oli ihan oma suosikkini: sai laitella lasten hiuksia miten sattuu ja usein käytimme myös jotain väriä. Voi niitä aikoja.

  Felixiltä Bambille hau haut!

  VastaaPoista
 3. Voi itku, miten ikävää, että kauan odotettu purim-kulkue peruttiin. :-( Vaikka toisaalta taas ymmärrän, että koronan leviäminen pyritään estämään kaikin mahdollisin keinoin. NÄistä varotoimenpiteistä ei aina tiedä, ovatko ne ihan tarpeellisia vai ylimitoitettuja, mutta ehkä on parempi kuitenkin olla liian varovainen kuin sitten myöhemmin katua.

  VastaaPoista
 4. Rita ;Purimin aikana on aina tosi hyvä meininki, vaikka nyt sitä varjostaa kaikkien isompien juhlien peruuntuminen ja paraatin peruuntuminen. Niinpä, parasta olla mahdollisimman varovainen,mutta kuinka kauan....TIesin että lapset eivät helposti saa koronaa,mutta että levittävät helposti, se on uutta minulle. Mukavaa alkavaa viikkoa Rita:)

  Johanna: Varmaan tuli monelle itkut tuosta,ja näin lähellä itse paraatia.Mutta kai sitä on parasta olla varovainen,jopa ylivarovainen...Täällä tosiaankin ryhdyttiin tositoimiin, ja monesta se tuntuu ihan rangaistukselta. Mutta teidän Trump, no voi kun hänestä ja tästä meidän pääministeristä pääsisi jo eroon...Mutta se että Trump ei ota koronaa vakavasti on järkyttävää! Wacky Hair day, sounds cool! Kiitos, ja Bambilta takaisin terkut Felixille:)

  Satu: Todella ikävää mutta ehkä siellä voisi joku tartuttaa kun on suuret väkijoukot kyseessä. Kaikki suuret tapahtumat toistaiseksi peruttu täällä. Vähän kyllä tuntui alussa ylimitoitetulta nuo toimenpiteet ,mutta parasta kai o n estää koronan leviäminen .kuten vaikka Italiasssa.

  VastaaPoista
 5. Täällä Italiassa Lombardian maakunta, jossa asun asetettiin juuri ’karanteeniin’ 3. huhtikuuta saakka. Koulut, tarhat, yliopistot koko maassa kiinni, täällä kuntosalit, uimahallit, teatterit, elokuvat ym. kiinni, kauppakeskukset kiinni viikonloppuisin ym.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin peruttiin Lontoon kirjamessut, jotka olisivat ensi viikolla. Minä kyllä ymmärrän tapahtumien perumisen ja rajoittamisen, kun ei oikein voida vielä tietää, miten corona tuosta oikein etenee. Minua ärsyttää lieveilmiöt, muun muassa elintarvikkeiden hamstraaminen. Mutta ehkä se joillekin tuo turvallisuuden tunneta, kun on kämppä täynnä saippuaa, särkylääkkeitä ja riisiä :D

  VastaaPoista
 7. Tukholmassa on 3 koulua suljettu Coronaviruksen takia.
  Ihana toi prinsessa oranssissa prinsessapuvussa 🧡
  Kivaa viikon alkua huomenna! 💚

  VastaaPoista
 8. Harmillista, mutta toisaalta on hyvä olla varovainen. Taitaapi jäädä meidänkin Israelinmatka tältä keväältä käymättä. Ei oikein olisi aikaa sairastaa tai olla karanteenissa. Toivottavasti virus saadaan kuriin ja sairastumiset loppumaan.
  Ihana sitruspuu! Olisipa minunkin pihalla tuollainen.

  VastaaPoista
 9. Dagens Nyheterin päätoimittaja Peter Wolodarski kehui Israelin toimia coronaa vastaan ja haukkui Ruotsin hidasta toimintaa. Mitään paniikkia ei Ruotsissa ole, mutta ei ole käsidesifiointi aineitakaan missään saatavilla, eikä hengityssuojia heille jotka niitä haluaisi.Tukholmassa kuitenkin tullaan kotiin testaamaan, jotta ei ihmiset lähde sairaaloihin tartuttamaan terveitä. Vanhusten luokse ei suuositella mennä kylään, vaan soitella tai ottaa yhteyttä videochattin kautta.

  Useimmat saavat jäädä kotiin karateeniin ja siirretään corona-infektioklinikalle vasta jos henkilö kuuluu riskiryhmään tai alkaa voimaan huonommin. Toistaseksi kaikki tartunnan saaneet voivat suht koht hyvin.

  Israelilla on kovin ja varmin ote virukseen. Toisaalta... Peter Wolodarski on juutalainen. Suurelta osin olen samaa mieltä hänen kanssaan, kuten useimmat lehden lukijatkin, sillä pidän häntä Ruotsin parhainpana toimittajana.

  VastaaPoista
 10. Peruin eilen lomamatkani saapasmaan kautta maailmalle. Tai siis lykkäsin odottelemaan terveempiä aikoja. Harmittaa tietysti, mutta helpottaa omaakin oloa...

  VastaaPoista
 11. Pahuksen korona!!! Niin samaa mieltä. Koko maailman pistänyt sekaisin!

  VastaaPoista
 12. Hitsin korona kun se saa kaiken kivan loppumaan :( Mä taas kiukuttelen kun en saa ostettua pojalle uutta hengistyssuojainta kun koronahihhulit ovat ostaneet kaikki paikat tyhjäksi. Eivätkä tajua, että suodatinsuojaimet ei suojaa koronalta mutta meitä allergisia ja stmaattisia kyllä suojaa katupölyltä ja siitepölyltä. Vaikka pojalla on lääkkeet, niin tarvitsee tuon suojan ulkona.

  VastaaPoista
 13. Maailma on todella sekaisin juuri nyt.
  Nyt ainakin tajuamme kuinka haavoittuvaisia olemme. Ja talous menee sekaisin.
  Uskon että tästä seuraa myös jotain hyvää...jossain vaiheessa.
  Toivottavasti rahat loppuu niin ettei sotakalustoihin olisi varaa ja maailmaan tulisi rauhan aika. Toivoa voi niin kauan kun on elämää...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...