maanantai 22. kesäkuuta 2020

Juhannusjuhlat

Lauantaina,  juhannuspäivänä,  meillä suomalaisilla täällä oli kiva juhannusjuhla.  Juhlaa vietimme Paulan ja hänen miehensä kauniilla piha-alueella.
Kirjastohoitajamme  Anu miehineen. Suomalainen kirjasto täällä Israelissa on viimeiset vuodet ollut heidän kotonaan. Paulan upea kärhö heidän takanaan.
Tarjoilu toimi nyyttikestiperiaatteella,  mutta isäntäväki oli savustanut lohta ja isännän leipoma hapanjuurileipä oli tosi hyvää.
Ihan parasta....
Anneli oli leiponut pullaa
Mustikkapiirakkaakin oli.  Kuvia tuli otettua vain ihan vähän ,  ja enimmäkseen ruuista ,  kuten huomaatte. Meitä oli tuolla alle 50 henkeä, ja kaikilla maskit mukana, kuten oli kutsussa muistutettu. . Nousevien tartuntalukujen vuoksi  maskisakkoa korotettiin,  ja jos nyt jää kiinni ilman maskia, sakko on jo melkein 150 euroa.  Tänään bussissa  kuljettaja torui jokaista joilla maski ei ollut päällä tai vain suun edessä,  eikä maskiton tyttö saanut tulla bussiin.

10 kommenttia:

 1. Oi, mitä herkkuja. Tuo Suomen lippu aina sykähdyttää.

  VastaaPoista
 2. Unelma:Oli kyllä ihania herkkuja tuolla, ja Suomen liput heti kun tulimme sinne. Kivat juhlat oli:)

  VastaaPoista
 3. Oi, nehän oli suomalaisemmat juhannusjuhlat tarjoilujen puolesta kuin täällä konsanaan! Kivaa juhlistaa ulkomaillakin näitä kotimaan juhlia.

  VastaaPoista
 4. Kyllä näistä ruuista kelpaakin ottaa kuvia. Voi mitä herkkuja!

  Mä mietin kun näin kuvasi Instagramissa aikaisemmin, että nämä seuran juhlat ovat kivoja. Niistä puuttuu kuitenkin se tunne, kun on pari päivää vapaalla ja nauttii kesäpaikan rauhasta, rennosta oleilusta, laittamisen ilosta ja sitten nauttimisen ilosta.

  Mutta kyllä mä noita herkkuja olisin mielelläni maistellut :)

  VastaaPoista
 5. Aah, karjalanpiirakoita, en ole syöyt niitä varmaan sataan vuoteen! Kiva, että juhannusjuhlien pitäminen onnistui vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Minulla juhannus meni ohi huomaamatta, mutta se ei haittaa. En ole ikinä ole täällä viettänyt juhannusta ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan oli tarkoitus olla juhannuksena Suomessa. Mutta sellaista se nyt on. Ehkä ensi vuonna sitten :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihanat keskikesän juhlat siellä on ollut. Upeat tarjoilut.
  Kaunista viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 7. Nyt ei voi muuta sanoa kuin että VAU! Mitkä herkut!

  VastaaPoista
 8. Oi mitä Suomi-herkkuja teillä onkaan ollut!

  VastaaPoista
 9. Lepis: Meillä täällä onneksi aina näitä suomalaisten herkkujen leipojia:) Oli kyllä kivat juhlat.,

  Johanna:Ihania tuttuja herkkuja oli:) Totta, vaikka oli tosi kivat juhlat, niin eihän siihen kuitenkaan oikein saa sitä oikeaa juhannuksen tunnelmaa, ja suomalaisia kesämaisemia, mutta kiva että on näinkin.Ja herkut oli kyllä mahtavia:)

  Elegia: Karjalanpiirakat oli kyllä hyviä. Meillä on täällä suomalaisten joukossa muutamia hyviä piirakan leipojia, joten niitä sitten saa kun on tällaisia suomalaisten juhlia:) Oli kyllä kiva että pääsimme viettämään juhannusjuhlaa, koronasta huolimatta. Harmi että SUomen matkasi peruuntui.Täältä on tosi vaikeaa toistaiseksi päästä minnekään, pari suomalaista täältä päässyt hyvin Suomeen, mutta joillakin jo pari lentoyhtiötä perunut tilatut liput,tosi kurjaa.Toivottavasti pääset viettämään juhannusta Suomeen ensi kesänä.

  Outi:Oli kyllä hienot juhlat ja tarjoilut.Oikein hyvää viikkoa sinullekin.

  Satu: Oli kyllä tosi vau! Ja eräs vieraista toi simaakin:)

  Hannele:Ihania SUomi-herkkuja olikin tuolla:)

  VastaaPoista
 10. Olipa teillä hieno juhannusjuhla! Herkkua on siinä monenlaista...
  On varmaan ihanaa ja tärkeääkin kokoontua yhdessä juhlistamaan Suomen erikoispäiviä siellä kaukana entisestä kotimaasta.
  Hyvää viikonloppua Sinulle! <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...