tiistai 18. elokuuta 2020

Jokiretki

Viime perjantaina  teimme eksän kanssa iltapäiväretken Ashdodin kaupunkiin.  Viimeksi olin siellä 3 vuotta sitten, meren puoleisella  upealla alueella,  mutta nyt kävimme  Ashdodin sataman vieressä virtaavan  Lakshish-joen äärellä olevassa puistossa.  Perjantai oli tosi kuuma päivä,  ja  kunnon kävely  tuolla nosti hien pintaan.  Joella näkyi ihmisiä erilaisten polkuveneitten kyydissä.   Tuo joki  oli aikaisemmin todella saastunut ja likainen,   koska takana olevasta satamasta ja  teollisuusalueelta  valui jätteitä jokeen, mutta nyt se on enemmän tai vähemmän puhdistettu. En kuitenkaan viitsisi uida tuolla....Joen takana näkyy sataman kontteja.
Puistossa oli paljon  ihmisiä piknikillä ,  ja siellä  näkyi erityisen paljon uskovaisia ihmisiä .
Meidän mielestä puistossa ei ollut sopivasti varjoisia paikkoja, ja jotkut osat puistosta olivat tosi kuivettuneita, joten   keinokastelua olisi voinut olla enemmän. Talvella,  sateitten aikaan,   puisto on takuulla paljon kauniimpi.
Mikä teki kävelyreitistä mielenkiintoisen oli se että matkan varrella oli paljon eläimiä,  kuten antilooppeja,  strutseja ja erilaisia kauriseläimiä.
Ai että meillä on kuuma...
Strutsiparisknnta
Ja seepra! Kuvaan mahtui vain seepran  kroppa,  pää  jäi piiloon,  Seeprapariskunnan toinen osapuoli oli paljon kauempana.
Komeat sarvet
Ja emu,
Välillä piti istahtaa... Oli tosi kirkas päivä, ja kännykameralla on silloin vähän hankalempi kuvata kohteita.
Puiston loppupuolella oli pieni silta kohdassa  jossa joki haarautui. Tässä kohtaa vesi oli vähemmän kirkasta, mutta talvella  varmaankin pajon paremman näköistä kuin nyt.  Kävelimme takaisin ,  ja ajelimme Ashdodissa kohti  venäläistä markettia,   jossa oli karviaismarjoja  pakasteena, mutta en lopulta ostanut niitä kun ei ollut kylmälaukkua mukana.
Ja tällä viikolla oli ihanaa herkutella Geishalla,   jota löytyi pienestä kaupasta,  ja vieläpä erittäin edullisesti.  Täällä ei pitkään aikaan ole näkynyt Fazerin suklaata, mutta tuo kauppa maahantuo Fazerin suklaita,  ja ensi kuussa on kuulemma tulossa uusi lasti.  Nuo punaiset tarrat  ovat nykyään pakollisia pakatuissa tuotteissa   joissa on sokeria,  tyydyttämätöntä rasvaa tai paljon suolaa.


17 kommenttia:

 1. Kiva että löytyy Fazerin suklaata kun se on kyllä paras suklaa :) Marabou on kakkonen....
  Kuvista "heijastuu" kuumuus, hieno juttu että silti lähditte käveleen, mun kävely kyllä jäis teidän kuumuudessa :)
  Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Ulkosuomalaiselle aina kivaa kun löytyy jotain suomalaista:) Ja totta, Marabou hyvää, mutta Fazer parempaa. Tosiaankin oli kuumaa, ja mutta nyt hiukkasen vähemmän kuumaa, mutta ylipäänsä elo-ja syyskuu ovat aina kuumia, joten siihen pitää täällä varautua. Ha en fin vecka du också:)

   Poista
 2. Kuvistasi näkee hyvin, että on ollut todella kuuma päivä!

  Geishanautintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Olikin hurjan kuumaa. Tuolla onneksi välilä tuntui pieni tuulenhenkäys:)
   Kiitos, Geisha oii namia:)

   Poista
 3. vähän on tosiaan tuo joentörmä kuivahtanut. Siitä huomaa miten kuuma siellä on!
  Oh, Fazerin suklaat on parhautta <3 Kaunista keskiviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Oli kyllä kuumaa, ja se tosiaankin näkyy kuvissakin. Oli tosi kivaa löytää Fasun suklaita pitkästä aikaa. Tuon käyntini jälkeen on ollut oikea suomalaisten kansanvaellus siinä kaupassa, ja kovasti odotetaan ensi kuun lastia;D Kaunista keskiviikkoiltaa sinulle Outi:)

   Poista
 4. Huh, varmasti on ollut kuuma päivä retkellänne; sehän oikein välittyy kuvista.
  Fazerin suklaa - pieni pala Suomea ja suomalaisuutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:OLi kyllä tosi kuumaa, mutta onneksi pieni tuuli tuntui välillä muuten en olisi jaksanut, etenkin kun ei ollut tarpeeksi varjoista.
   Suomalaisia tuotteita on aina ihana löytää kun on ulkosuomalainen:)

   Poista
 5. Aah, Geisha on mun lemppari! Tai sanotaanko, että yksi niistä. ;-) Viime aikoina olen syönyt kyllä tosi vähän suklaata. Outoa.

  Kuivalta ja kuumalta näyttää. Eläimet on niin ihania! En ole tainnut nähdä seepraa koskaan livenä, enkä kyllä strutsia tai emuakaan. Ellen sitten jossain eläintarhassa, enkä vain muista.

  Tämä uusi kommenttiloota näyttää muuten tosi kivalta. (Yritin jo aiemmin kommentoida samaa, mutta kommentti ei ilmeisesti tullut läpi. Mutta jos tuli, niin älä ihmettele, kun jauhan samaa. :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:oli kyllä kiva löytää Geishaa, ja ihmettelin kun möivät sitä vielä edullisemmin kuin Suomessa... Saapa nähdä mitä sinne tulee seuraavaksi ,paljon on tullut toiveita,mutta toivottavasti Fasun sinistä, En itsekään syö kuin harvoin makeaa, mutta tämä oli niin erikoistapaus:D
   Juu oli kuivaa, eikä ihme kun ei ole satanut sitten toukokuun alun, ja kaikki muu kastuu keinokastelulla, mutta jos sitä ei ole tai ei tarpeeksi niin sitten rutikuivaa-
   Tuolla on kiva kun pääsee ihan maksutta katselemaan eläimiä,mutta niin pääsee myös Tel Avivin keskuspuistossa. Hassua että tuolla oli seeprojakin. Osa oli ihan paikallisia vuohi/kauriseläimiä.

   Mulla oli alussa tämä kommenttiloota, mutta sitten siirryin siihen toiseen,mutta tämä on kyllä helpompi, ja kerran tuli kommenttisi läpi, eli tämä johon vastaanh. Mukavaa keskiviikkoiltaa Satu:)

   Poista
 6. Jotenkin tulee eläimiä surku. Tuntuu, että on niin kuivaa ja kuumaa. Mutta kai ne jaksavat.

  Mä nyt toivon, että Fazer alkaisi taas tehdä kauppaa tännekin. Aikaisemmin (n. 12-15 vuotta sitten) Fazerin sinisiä, Geishaa ja minttusuklaata löytyi lähikaupan hyllyltä. Sitten ne jäivät pois yksi toisensa jälkeen. Ei sitä silloin ymmärtänyt kuinka hyvin asiat ovat. Ostin usein opettajillekin lahjaksi suomalaista suklaata. Nyt viime aikoina ovat hävinneet hapankorput. Wasan näkkileipiä vielä saa.

  VastaaPoista
 7. Siis ihan tulee meidän lähellä oleva joki mieleen noista ekoista kuvista ja flamingosta joka elokuinen kaljakellunta mihin jengi roudaa erilaisia kellukkeita ja viettää päivän joella. 😀 Teillä vaikuttaa muutenkin olevan paljon Suomea siellä, kuten nyt Fazer!

  VastaaPoista
 8. Olen jo monta kertaa ennenkin käynyt täällä blogiasi lukemassa,mutta mikä kun ei tule kommentoitua. Tää on ihana ja mielenkintoinen. Tykkään katsella kuvia ja lukea israelilaisesta elämänmenosta. Kuinkahan olet suomalaisnaisena sinne päätynyt asumaan? Tämäkin puisto näkyy olevan hieno,eikä vähiten siksi,kun siellä on noin monia eläimiä.

  VastaaPoista
 9. Intsu:Ihana kuulla että olet tykännyt käydä täällä, ja kiitos kivasta kommentistasi ❤Pitkä tarina miten päädyin tänne, ja se alkoi kibutsissa.. Mutta asun täällä jo kolmatta kertaa,eli otkut asiat vaan vetävät tännepäin... Tuo puisto oli ihan k7va, eläimineen, mutta Tel Avivin keskuspuisto, josta olen usein kirjoittanut, on paljon parempi. Mukavaa viikonloppua sinulle🌺

  VastaaPoista
 10. Näyttää viehättävältä alueelta, mutta tosiaan aika huonosti vissiin paikkoja paeta kuumuutta. Kyllä täälläkin mieluusti hakeutui varjoon, kun lämpötilat oli yli kolmenkympin. Suloinen väriläikkä tuo "flamingovene" :)

  VastaaPoista
 11. Kiva paikka. Rehevää maisemaa ja eläimiä <3, joille kuvista päätellen löytyy varjoakin.

  Geisha sai nyt vähän kateelliseksi, sillä on mun lemppareitani ja kovasti Suomesta kaipaamani suklaa.
  Heinäkuussa tuomani suomalaiset karkit on täällä jo lähes syöty, sillä syöjiä on monia. DaCapoa on vielä jäljellä :D

  Mukavaa viikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 12. Jael, tuntui heti pahalta kun ei ollut varjoisia levähdyspaikkoja. Minähän en olisi saanut tuolla ollakaan auringossa...Helsingissä ja paikoissa, joissa olemme nuorten kanssa käyneet Auirnkolahdessakin on suuret varjot pöydissä eli kaikille riittää,mitä haluavat, mutta nyt tiedän: Viisaat istuvat varjossa!

  Minulla on Fazerin sinistä jääkaapissa. R:lla on oma levynsä:) Hän on pelaamssa korista, kunnes korona sen taas varmaan kohta kieltää. Minä suljen aikaisin ja otan suklaata ja kirjan.

  Halit♥

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...