tiistai 6. heinäkuuta 2021

Auringonpalvontaa

Yksi rannan  uimavahtikopeista

Hyvää  heinäkuun alkupuolta.   Hikisten päivien jälkeen  oli eilen ja vielä tänäänkin niin paljon miellyttävämpi sää,  että päätin tehdä pienen lenkin ranta-alueella,  pitkästä aikaa.  Olin ihan yllättynyt siitä että  sää on niin miellyttävää,  mutta samalla tiesin että se kestää vain lyhyen ajan  näin kesällä. Oma asuinalueeni on sisämaassa,  jossa kosteusprosentti on  korkeampi kuin tämä rannan lähellä oleva alue.
 Kävelin ranta-alueelle torin kautta ,  joka on pienen kävelymatkan päässä rannasta.  Tuossa edessä  on  ylhäällä  ulkokuntosali,  ja alhaalla   rannan puolella  rantaravintola.
Tuolla oli aivan ihana tuuli,  ja tukka  meni sekaisin, mutta ei sillä väliä.

Laineet olivat aika voimakkaat, ja tuolla liehuivat mustat liput, eli ei saa mennä uimaan, mutta lainelautailijoille se  oli täydellistä.  En tehnyt kuin lyhyen lenkin  tuolla,  ja koko ranta-aluehan on monta kilometriä pitkä.  . Ei kyllä näkynyt  aikaisin aamulla ihmisiä tuolla , vaikka koululaisten lomat ovat alkaneet.
Tykkään siitä  että tuolla on tosi hyvät suihkut , jaloille ja kropalle. Muutenkin  palvelut  ranta-alueella tosi hyvät, paremmat kuin silloin kun itse asuin ihan lähellä.
Tasanteella oli hyvät näkymät ranta-alueelle.
Hiljaista oli rantakadullakin.  Kyllä huomaa sen ettei ole turisteja,  ja tässä kuussahan olisi jo pitänyt olla jonkun verran turisteja, mutta sitten tuli se Delta-variantti. Delta on nyt nostanut tartuntalukuja niin että pian varmaan menemme täällä  taaksepäin,  eli palaamme rajoituksiin.   Suurin osa tartunnnoista on kuitenkin  lapsilla ja nuorilla,  mutta aika suuri prosentti myös sellaisilla  joilla 2 rokotetta takanaan, sillä rokotehan ei suojaa  sataprosenttisesti,  ja Delta tarttuu tosi helposti.  Lohdullista on kuitenkin se  etteivät tartunnat ole  kuin aivan lievästi lisänneet  sairaalassa olevien määrää.
Rannan varrella olevia rakennuksia. On kyllä hyvät  näköalat taloista.
Huomasin että sitten viime käyntini,  autoilta oli otettu kaista  pois rannan viereisestä autokadusta ja annettu se pyöräilijöille, mikä on hyvä asia.  Näin on tehty viime aikoina myös muille kaupungin keskustan kaduille. 
Tämän hotellirakennuksen jälkeen  kävelin taas torille päin.
Huomasin SusuPetalin postauksessa että on olemassa sellainen tuote kuin koirien viilennyspatja. Kun sitten huomasin  viilennyspatjan  kuponkitarjouksena, tilasin sellaisen Bambille.  Tässä kuvassa näyttää siltä kuin  viilennyspatja olisi tosi pieni, mutta se on juuri sopiva Bambille eli 50x60 cm.  Eilen en saanut millään Bambia   tuon patjan päälle, mutta kun  laitoin viilennyspatjan  Bambin petiin, niin hän viihtyi siellä hetken. Tänään ei sitten kertaakaan.  Ehkä otan  patjan omaan käyttöön jos ei kelpaa Bambille;D

19 kommenttia:

  1. Ihania rantakuvia! Tuli jotenkin Espanja mieleen. :-)

    Joku julkkishan (en muista kuka) oli ostanut koirien viilennyspatjan itselleen ja mainosti kovasti sitä jossakin. Ota siis ihmeessä omaan käyttöösi, jos Bambi ei tykkää. Toivottavasti kumminkin tykästyisi siihen. <3

    Tosi ikävää, että siellä mennään taas deltavariantin takia takaisin rajoituksiin. Huoh. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:pn tuo ranta-alue ja Välimeri vaan niin upeita🌊
      Joo Pirkko Arstila oli ottanut tuollaisen omaan käyttöön. Pidän sitä Bambin petissä, ja iltaisin Bambi viettää siinä jonkun aikaa.
      Deltan leviäminen on tosiaankin kurja juttu🙁

      Poista
  2. Huikeita todellakin nuo talot, mutta upea sininen meri, mikä meri on kuvassa ? Mellilän Loimaalla on tekojärvi, joka on myös sininen, kun vesi on puhdasta. Täällä on helteitä jo toista kuukautta, ilmeisesti aika lämmintä sielläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirjo:Rannan viereiset talot hienoja, ja kalliita.... Välimerihän tuo, sen itäinen puoli��Näinkim postauksessasi kuvan järvestä, hieno.Teillä ollut hurjan lämmim kesä, täällä korkea lömpö kestää kuukausia mutta on normaalia.

      Poista
  3. Virkistävä idea mennä veden äärelle 🏖 eikä tuulikaan hullummaksi.

    No kumma kun viilennyspatja ei saavuttanut Bambin hyväksyntää. Ehkäpä tänään... tai sitten tosiaan pidät sen itse. Viimeistään siinä vaiheessa koira alkaa sitä haluta 😀

    Saan perjantaina tehosterokotuksen. On tämä hidasta kitkuttelua kohti normaaliutta ja takapakkeja tulee aina välillä. Pidetään toivoa yllä! 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Täällä ollut koko viikon tosi miellyttävää ja tuulista aikaisin aamulla, mutta jo klo 7 jälkeen alkaa lämmetä liikaa.. Meren äärellä.melkein aina niin raikasta💙
      No Bambi on hyväksynyt viilennyspatjan osittain, pidän sitä Bsmbin pedissä, jossa Bambi viettää jonkun aikaa iltaisin, yleensä. Hyvä että sait tehosterokotteen. Ei tästä koronsasta varmaan pääse eroon ennenkuin ympäri maailmaa on tarpeeksi ihmisiä joko rokotettu tai sairastanut koronan

      Poista
  4. On tuo meri vaan niin ihana♥
    Onneksi Bambi sai viilennyspatjan. Ja onneksi Bambi nukkuu sillä. En meinaan usko, että Niilo nukkuisi, onneksi meillä on tuo viilennys.
    Tuolla ulkona Niilo on aika vetämätön. Tänäänkin lenkillä, pienellä sellaisella, kysyin, että kantaako mami ja heti oli syliin tulossa. Onneksi ei kauaa sylissä viihtynyt painaa sen verran ja tuo helle ei ole minustakaan oikein mukava lenkkeilyilma..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele:Välimeri on tosiaankin ihana💙🌊Minulla on kotona vain tuulettimet, yleensä täällä kaikills kotona kunnon ilmastoinnit. Bambi ei tosiaan käytä viilennyspatjaa ahkerasti mutta nukkuu sen päällä välillä. Helle on kyllä raskasta koirille, etenkin vanhemmille sellaisille. Bambikin jaksaa tehdä vain lyhyitä lenkkejä, ja onneksi kodin edessä on puisto, jossa paljon varjoisia kohtia.

      Poista
  5. Mä halun kans viilennyspatjan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Sun pitää sitten hankkia sellaisen ison koiran viilennyspatja😁

      Poista
  6. Tänään just kuulin, että ihmisetkin voi tota patjaa käyttää 😊
    Helteitä piisaa, mut uimassa on tullu käytyä vain kahdesti ja siitäkin on jo aikaa. Töissä on vaatteet hiestä märkänä, kuin ois ollu huonossa saunassa.
    Onko siellä haita...🤔
    Meidän sote-alueella ollaan taas kiihtymisvaiheessa ja suurin osa tässä kaupungissa. Ehkä kuulitkin jo tuosta jalkapallotartuntaryppäästä, josta homma taas röyhähti. Hyvästi toive maskittomuudesta 😭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Oikean kokoinen viilennyspatja varmaan hyvä aikuisellekin kun helteitä. Kurjaa kun pitää hikoilla töissä, takuulla tukalan oloista,ja toivottavasti pian viileämpää. Täällä kun monen kuukauden kovat helteet normaaleja niin joka paikassa ilmastoinnit.
      Juu kuulin kyllä mistä ne tartunnat alkoivat teilläpäin, ja osa täällä tulleista tartunnoista taisi tulla samasta paikkaa, eli urheilufanien kautta😟Täällä ehdittiin olla 11 päivää ilman maskeja, mutta nyt taitaa olla nikn että pakko pitää niitä ties kuinka kauan.
      Välimeressä on kyllä joitakin haita, mutta taitavat olla pienempiä

      Poista
  7. Ihanat rantamaisemat. Ihan liian vähän on nyt tullut rannalla käytyä ja nyt täällä näytti jo olevan sinilevävaroituksia joka puolella.
    Minäkin tarvitsisin tuollaisen viilentävän patjan.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos, nuo rantamaisemat tosiaankin ihanat 💙Hih, tuo patja on kyllä kätevä, kunhan Bambikin sen ymmärtäisi.. Ihanaa viikonloppua sinullekin Outi❤️

      Poista
  8. Siellä on kyllä upeat rannat. Olen kuullut, ettei koirat oikein noista viilennyspatjoista välitä. Varsinkaan tipsut, mistä olen vähän ihmeissäni, kun tipsuilla on aika lämpöinen aluskarva, vaikka tiputtaakin karvansa hyvin kesäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa :Tel Avivin ranta-alue tosiaannin ihana💙Juu ei Bambikaan välitä tuosta patjasta, mutta mikä on tipsu?

      Poista
  9. Kiitos ihanasta nojatuolimatkasta🏖️Tällaisia rantajuttuja on hauska lukea varsinkin nyt kuin omista ulkomaanreissuista ei voi kuin haaveilla. Heleää heinäkuun jatkoa🌾!

    VastaaPoista
  10. Teillä on siellä ihania rantoja ja palveluita. Upeat on maisemat asunnoista ja todennäköisesti kalliita asua. Meillä on patjoissa myös joku viilennys juttu en tiedä 🤗❓
    Mutta ilmastointi on nyt poikaa. Jännä juttu että Bambille ei kelpaa jotainhan siinä on 🤔 kiinnostavaa.
    Hyvää loppuviikkoa ja pidä huolta itsestäsi ❤

    VastaaPoista
  11. Mä luin noista patjoista, kun joku suomalainen tv:stä tuttu oli ostanut itselleen. Ihanaa, varmaan Bambin elämä vähän helpottuu! Felixin käy viileälle lattialle pötköttelemään aina lenkin jälkeen.

    Tuolla rantakadulla olen joskus seikkaillut. En varmaan samassa kohtaa, mutta oli se ranta kyllä kivaa. Kivoja muistoja.

    Yritä jaksaa siellä helteessä! Mä olen sisätilojen vanki, kun ulos ei viitsi mennä juuri kuin postin hakemaan. Syyskuussa on jo helpompaa. Sulla taitaa vaan jatkua vielä sitten pidempään.

    Muuten, meillä korona on myös leviämässä. Vakavasti sairastuneet ja kuolleet ovat nyt enimmäkseen rokottamattomia. Mä en ymmärrä mikä on tämä suuri vastustus, kun rokotteita kyllä olisi tarjolla. Kukin tavallaan.

    Bambille rapsutuksia!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...