lauantai 17. heinäkuuta 2021

Kuumaa ja kuumempaa

Kuumaa , kuumempaa... Ilmastot ympäri maailmaa menneet sekaisin: keskisessä Euroopassa kamalia tulvia,  Yhdysvalloissa ja Kanadassa hurjia lämpöasteita,  Suomessa  epänormaalin pitkä hellejakso ja täälläkin kuumenee,  ja perjantaista lähtien on tuntunut  että se kuumin aika alkoi täällä.  Seuraavien päivät ovat kuulemma normaalia kuumempia (kuumuus+ kosteus)   ja ihmisiä on kehoitettu välttämään turhaa ulkona liikkumista.
Viime viikolla , kun oli vielä miellyttävämpi sää täällä,  odottelin kolumbialaista ystävääni keskustan puistossa.  Seurasin varislauman puuhia odottaessa. Pidättekö variksista? Minä pidän ja niitä on myös tässä kodin viereisessä puistossa.  Viikko sitten oli kai joku poikanen pudonnut pesästä, ja varikset puistossa pitivät kamalaa mekkalaa jonkun aikaa.
Joimme kahvit kahvilassa,  ja sen jälkeen teimme pitkän   kävelykierroksen  Tel Avivin keskustan kadulla.  Tämä oli ennenkuin koronaluvut täällä nousivat aika korkeiksi,(eilen 858 uutta Delta-tartuntaa mutta  kriittisessä tilassa olevien  määrä ei ole noussut)  ja aukion  varrella olevat monet kahvilat olivat aika täynnä. 
Ohitimme  aukion, ja koska en ollut kävellyt tästä pitkään aikaan huomasin että sypressien lisäksi sinne oli nyt istutettu myös varjoa antavia nuoria puita.  Kun aukio muutama vuosi sitten palautettiin entiselleen (maan tasalle)  sinne istutettiin vain  sypressipuita, jotka eivät anna minkäänlaista  varjoa.  Ihmiset valittivat siitä, ja nyt onneksi siellä on myös varjoa antavia puita.
Ohitimme mehukioskin ,  jossa en ole koskaan nähnyt jonoja.

Sen sijaan muutaman metrin päässä olevan  Tamaran mehukioskin edessä on aina jonoa.    Aika kummaa, kun molemmissa kuitenkin aika samoja tuotteita.
Tel Avivin keskustan alueella ei voi olla näkemättä paljon koiria.

Lisää koiria.  Bambi on täysin väsähtänyt kuumuuden vuoksi , ja kävelee ulkona hitaasti. Viilennyspatja ei oikein kelpaa hänelle,  ja teenkin Bambin kanssa nyt vain lyhyitä ulkoiluhetkiä, kodin edessä olevassa puistossa yleensä,  jossa paljon varjoisia kohtia.
Kävin viikon aikana  kotikadun varrella asuvan ystäväni Evelynin luona, katsomassa tätä suloista kissanpentua. Loki on on Evelynin pojan ja pojan vaimon  kissa,  ja  he asuvat nyt Evelynin luona,  koska pääsevät  vuokra-asuntoonsa vasta lokakuussa.  Evelynin kotona on nyt  5 kissaa, mutta Loki on ainoa  joka ei niin pelkää muita ihmisiä.
Puolivuotias Loki on Scottish Straight-kissa,  ja aika hurmaava tapaus:)

24 kommenttia:

 1. Aivan niin,toisaalla tulvat ja toisaalla kuumuus,niinkuin meillä Suomessakin ennätyskuumaa pitkän ajan.Ihanat kuvat mehukioskeista,tuollaiset Suomesta puuttuvat.Onkohan siinä jonoa keräävässä kioskissa halvemmat hinnat?
  Ja variksista en kyllä pidä,ihan kamalia möykkääjiä!Punarinta ja peipponen jo ihan eri maata!
  Hyvää heinäkuun jatkoa sinulle ja alkavaa naistenviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuovi:niin , ilmastokatastarofeja siellä sun täällä, ihmisten pitäisi kyllä miettiä miten voivat omalta osaltaan tehdä jotian pientäkin ettei tämä mene pahemmaksi.
   Kiitos,nuo mehukiskat ovat ihania täällä. Tuo Tamaran kioskia pidetään kaupungin parhaimpana, ehkä sen maine on se jo tuo ne jonot, sillä ei se kyllä hintaerosta johdu,
   Varikset pitävät tosiaankin rumaa meteliä, mutta ovat kuulemma fiksuja lintuja, ja ovathan ne aika komeita, ja tykkään katsella niitä. Kiitos samoin sinulle hyvää heinäkuun jatkoa sinulle ja naistenviikkoa:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Niin ne koronatapaukset sitten taas lähtivät nousuun, teillä jo kolmansia rokotuksia käsittääkseni annetaan? Mehut ja smoothiet tekevät kauppansa Suomessakin näillä helteillä, on juissibaareja ja aasialaisia jääteemyymälöitä..Itsellekään ei oikein kahvi maistu näillä helteillä. Tekisi mieli ostaa koiran viilennyspatja ihan omaan sänkyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintti:Suhteessa kai ne tartunnat täällä suunnilleen samoissa luvuissa kuin Suomessa, kun ajattelee että täällä väestöä kaksinkertainen määrä SUomeen verrattuna. Kolmansia rokotteita annettu vain niille joilla eniten riskejä, eli elinsiirtopotilaille, ei muille.
   Helteellä tosiaankin maistuvat kaikenlaiset nesteet, lämmintä kahvia jaksan juoda vain aamulla, mutta ei päivällä enään kuin jääkahvia. Aasialaista jääteetä täälläkin,mutta en itse niin välitä siitä. Hih, monethan varmaan ovatkin ostaneet koirien viilennyspatjoja itselleen;D Hyvää heinäkuun jatkoa sinulle.

   Poista
 4. Herkullisen näköiset hedelmät on siellä,järkyttävät on nuo tulipalot ja tulvat ja kuumuudet, suomessa kuitenkin on lyhyt kesä, ja pitkä talvi, nyt on hieman viileämpi ja helpompi hengittää.
  Täällä on liiaksikin variksia ja naakkoja ja vielä lokkeja jotka kirkuvat, ei niillä ole lauluääntä, minun lemppari lintu on punarinta.
  Vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo: Hedelmät noissa kioskeissa tosi houkuttelevan näköisiä:) On kyllä järkyttäviä luonnonkatastrofeja. Ainahan sellaisia on, mutta nyt sellaisia joita ei pitäisi olla. ONneksi teillä jo viileämpää, täällä on kuumin aika vielä edessä, ja tosi kuuman kosteaa nyt..
   Varikset ovat kivoja jos niitä ei liikaa, onneksi tässä kodin edessä olevan puiston puissa laulavat myös linnut jotka visertävät kauniisti:) Kiitos samoin:)

   Poista
 5. Vangitseva katse kuten kissoilla niin usein 🐱 Joo, pidän variksista. Komeita ja kunnioitusta herättäviä. Älykkäitä.Harakat myös upeita.

  Puut ja niiden tarjoama varjo. Ihana asia maailmassa 🌳🌴❤️ Ilmaston ääripäät pelottavat. Monenlaista shokeeraavaa niiltä tiimoilta uutisissa. Meillä helle helpottamassa. 🇫🇮 Voi sitä Bambia kun ei viilennys kelpaa. 🤎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RITA:) Lokilla tosiaankin vangitseva katse, kaunis kissa. Varikset ovat komeita lintuja ja tosiaankin lintujen asteikossa niitä älykkäimpiä.
   Täällä tosiaankin tarvitaan varjoa kun on kuuma kausi, ja onneksi ihmiset valittivat ja tuonne tuli puita joiden alla on hyvin varjoa, kunhan vähän kasvavat.En edes tajua että laittoivat tuonne sypressejä jotka tosi tylsän näköisiä puita. Nämä ilmastokatastrofit kyllä pelottavat. Minkäläisen maailman saavat ne jotka nyt ovat lapsia... Onneksi teillä helle jo helpottaa, täällä vielä kuumin aika edessä. Bambi suosii lattiaa enemmän kuin tuota viilennyspatjaa, taisi olla vähän turha ostos..

   Poista
 6. Järkyttäviä uutisia tulvista ja kuumuudesta on saanut lukea lehdistä. Suomessakin on hellettä nyt riittänyt, mutta ihan siedettäviä ne täällä kuitenkin ovat vielä. Tänään tänne luvattiin rajuja ukkoskuuroja. Jospa ne raikastaisivat tuota ilmaakin.
  Suloista sunnuntaita sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:Todella järkyttäviä tapahtumia oli tuolla keskisessä Euroopassa, ja muissakin maissa. Teillä Suomessa kyllä ollut täysin erikoislaatuinen kesä tänä vuonna. Toivottavasti tuli sitä raikastusta, täällä vasta joskus loka-marraskuussa sellaista. Mukavaa viikkoa sinulle.

   Poista
 7. Mulla ei ole oikein mitään suhdetta variksiin, jos näin voi sanoa. ;-D Olen kyllä vähän taikauskoinen, ja jos varis nauraa, niin heti rupean ajattelemaan, että kohta käy varmaan jokin onnettomuus.

  Voi sentään Bambia, kun ei se viilennyspatja kelpaakaan. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu: Mulla ihan pakostakin jonkinlainen suhde variksiin kun ovat tässä kodin edessä olevasas puistossa;D Hih,tuollaiseen taikauskoon en olekaan ennen törmännyt. Joo Bambille ei kelpaa lainkaan se viilennyspatja, vaan tykkää enemmän nukkua kivilattialla, tai ohuen maton päällä.

   Poista
 8. suomalainen kummipoikani sai neljä viikkoa ekan rokotuksen jälkeen Deltan eikä aavistusta mistä olisi voinut saada tartunnan. Meidän tulvat on kanssa yhteydessä kamaliin helteisiin, Greta lähettää terveisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:Täälläkin ovat rokotetut saaneet Deltan, tosin lievemmin kuin jos eivät olisi rokotettuja. Gretaa olisi pitänyt tosiaankin uskoa enemmän.

   Poista
 9. Hyvä että ovat istuttaneet varjoa antavia puita. Täällä on tänään viileämpää ja se on hyvä asia kastella kuitenkin pitää puutarhassa ja kukkia. Teillä on siellä omasta takaa paljon hyviä hedelmiä läpi vuoden. Minä keräsin tänään puutarhasta vadelmia ja olen tehnyt jo punaherukoista hyydykettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Varjoa antavat puut ovat ihan must täällä, kun kuumaa ja tosi aurinkoista on niin monta kuukautta. Hyvä että teillä on nyt viileämpää, tosin luki Iltasanomissa että elokuu on sitten taas helteinen... Varmaankin puutarha vaatii nyt tänä kesänä normaalia enemmän vettä. Täällä on joka puolella keinokastelua, muutenhan tällä säällä kaikki kuivuisi pois. OI vadelmia, ihanaa :) Oikein hyvää viikkoa sinulle.

   Poista
 10. Kyllä todellakin nyt maailmaa koettelevat oudot sääilmiöt. Hurjia nuo tulvat Saksassa ja Belgiassa.
  Olen niin onnellinen, että ehdin ostaa meille tuulettimia, ennen kuin pahin helleaalto iski tänne.
  Kaunista viikkoa sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUti:AIka hurjia sääilmiöitä on ollut viime aikoina, ja kamalasti tuhoa. Onneksi löysit tuulettimia, luin että aika loppuunmyytyjä olivat jo. Minulla on 4 tuuletinta, enkä tulisi toimeen ilman niitä kun minulla ei ole ilmastointia. Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikkoa.

   Poista
 11. Ihanaa että voi katsoa ulkomaakuvia vaikka kotosalla onkin! Kiitos!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmin: Ulkosuomalaisten blogien kautta voi tosiaankin "matkustella": Oikein hyvää viikkoa sinulle.

   Poista
 12. Kaunista katseltavaa tuo vihreä-valkoisuus kuvissasi.
  Teillähän oli jo hyvin rokotettua kansaa? Onko deltavariaatio iskenyt kovasti myös heihin, kun tartuntaluvut ovat kasvaneet?
  Loki on suloinen! Onkohan kissoillakin se, että nuori kissa on pelottomampi ja rohkeampi. Minusta Merrikin oli pienenä. Nyt se karttaa joitain asioita systemaattisesti ja saattaa säpsähdellä kovia ääniä.
  Olen aina miettinyt, miten koirien kanssa pärjää suurkaupungeissa? Minne pissalle, missä kulkea? Eläimet on tietysti sopeutuvaisia erilaisiin tilanteisiin.
  Mukavaa pikkulauantaita ;)

  VastaaPoista
 13. Ja silti on ihmisiä, jotka eivät usko ilmastonmuutokseen...Ihania kuvia ja ihanan lämpöisen näköistä. Täällä on ollut nyt viielää :/

  VastaaPoista
 14. Korkea kosteusprosentti yhdistettynä helteisiin on kyllä aika epämiellyttävä yhdistelmä pidemmän päälle. Täällä päättyi juuri ihana parin viikon hellekausi, joka oli minun mieleen (ei ollut kosteaa).

  Varikset on ok, samoin monet muut linnut. Puluista, hanhista ja lokeista en piittaa koska ne paskovat kaikki paikat. Ihmisen vika sekin tietty, kun ainakin täällä suurta hupia on ruokkia lintuja jollain halvalla pullaleivällä, joka ei ole edes hyväksi linnuille. Mielestäni lintujen ruokkimisen niille epäsopivilla ruuilla pitäisi kieltää.

  Ihana tuo mehukiska, tosi kivasti laitettu hedelmät esille! Muutenkin ihana katsella kuviasi, niin värikästä siellä!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...