keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Jo viilenee

Kaktuspuiston opuntiat , joiden hedelmissä  lähes näkymättömät pienet piikit

Ihanaa, täällä on vihdoinkin viilennyt sen verran, että olen jo 5 yötä nukkunut ilman tuuletinta:)   Päiväsaikaan  on edelleenkin tosi helteistä, mutta kun kosteus ei ole yhtä paha kuin kesällä, sen kestää hyvin. Tänään aamulla tuli jopa muutama pisara, mutta oikeaa sadetta  saa vielä odotella. Mutta  alkaa jo tuntua hieman syksyiseltä, vaikka muuten käytän edelleenkin tuulettimia sisällä.  Aikaiset aamut ja myöhäiset illat sen sijaan ovat nyt tosi miellyttävät. Edit: (eilen illalla) nyt ukkostaa kunnolla ja ensimmäinen sade puolen vuoden tauon jälkeen☔
Viime viikolla kompastuin puiston portaissa,   ylös mennessä.  Satutin kyynärpääni, en muuta, mutta  myöhemmin polvessa alkoi tuntua ihan järkyttävä kipu. Kipu oli niin paha , etten voinut keskittyä lähes mihinkään, ja laitoin päälle jäätä,  Mobilatia   ja muuta,  sekä otin särkylääkkeen.  Pelästyin , sillä kipu oli tosi paha, mutta seuraavana aamuna kipu oli poissa,  ja polvessa ei erityisesti tuntunut kävellessä.  Varmuuden vuoksi tilasin ajan ortopedilleni,  jolle pääsen nyt tulevana perjantaina. 
Koska polveen ei enää sattunut,  ja sääkin on  ollut    suotuisampi,  tein taas pitkiä aamulenkkejä viime viikolla.   Tuo edessä oleva talo on  kaunis, kuvassa se ei oikein näy hyvin.  Kuvasin muutamia rakennuksia kävelyreitin varrella.
Sama talo toisesesta suunnasta katsottuna.

Punainen kissapatsas taidegallerian ulkopuolella.
Tämän talon seinille oli joku töhrinyt.  En ole koskaan ymmärtänyt miksi pitää töhriä seiniä tuolla tavoin.
Pinkki talo on hotelli ja vastapäinen vaalea talo juuri restauroitu rakennus.
Edellisen kuvan kohdasta kävelin bussipysäkille,  ja pysäkin takana on  ruokamarketti,  jonka edessä olevassa koiraparkissa oli 2 koiraa.
Jäin pois bussista lähellä Tel Avivin kaupungintalon edessä olevaa  ekologista lammikkoa,  jolle menin jättämään hyvästit.  Tämä  nimittäin häviää ihan kohta, varmaan jo ensi viikolla,  sillä  kevytraitiotien   vihreän linjan työt  alkavat nyt tuolla kohdalla,  ja osa suuresta aukiosta  suljetaan projektin ajaksi, jonka pitäisi kestää 3   vuotta. Tässä kohtaa  kevytraitiotie on maan alla, eli metro,   ja aseman pitäisi tulla tuolle alueelle.
Kurjaa että tämä niin suosittu ekologinen lampi häviää tästä, mutta  parempi julkinen liikenne on ihan välttämättömyys Tel Avivissa,  joten joitakin paikkoja pitää uhrata sen vuoksi.
Kaupunki oli hyvissä ajoin rakentanut toisen ekologisen lammen aukion toiselle puolelle, mutta tämä on pieni, ja vastapäätä on parkkihalli, joten ei läheskään yhtä hyvä kuin se mikä häviää  kohta.
Ekologiselta lammelta kävelin  kohti bussiasemaa,  josta otan bussin kotiin,  ja aseman takana on  Gelateria Siciliana,  jonka erään ikkunan takana tehdään paikan leivonnaiset.  Bussin odottaminen sujuu tällä asemalla aina kivasti kun seuraa kondiittorien työtä.
Viime viikon tiistaina sain flunssarokotteen. Ennen koronaa ei tarvinnut ajanvarausta flunssarokotetta varten, mutta nyt tarvitsee, Rokotusklinikka oli sama missä olen saanut  koronarokotteeni,  ja oli tosi tyhjää  tuolla,  joten ei tarvinnut edes odotella.
Eilen  iltapäivällä Evelyn soitti minulle, ja pyysi tulemaan heti kotikadun eräälle pihalle. Siellä oli pikkuruinen kissanpentu,  jolle  Evelyn halusi antaa kissojen äidinmaitokorviketta, mutta hän ei saanut pentua kiinni. Pentu oli pusikossa,   ja pienestä koostaan huolimatta sähisi kunnolla, mutta lopulta sain sen pyydystettyä tuon pyyhkeen avulla.   Pentu ressukka taisi raapia itseään   samalla kun otin sen kiinni, ja  hetken luulimme että sille tapahtui jotain.   Sain annettua hieman kissojen äidinmaitokorviketta  pienen tuttipullon avulla,  mutta kun laskimme pennun alas,  se taas sähisi oikein kunnolla ja oli hyökkäysvalmiina. Missäköhän oli emo,  sillä pentu oli vielä tosi pieni, eikä pärjää itse ilman että siitä huolehditaan.

23 kommenttia:

 1. Toivottavasti polvesi on kunnossa!

  Ihania leivonnaisia näkyy ikkunan takaa, nam.

  Mukavaa, että siellä alkaa olla jo viileämpää.

  VastaaPoista
 2. Hyvä käydä näyttämässä polvea ortopedille. Hassua, että sattuikin, mutta minullakin on polvi ollut kipeä (ei kuitenkaan järkyttävän, kuten sinulla) ja olen laittanut siihen aamuin illoin mobilatia ja nyt taitaa vähän helpottaa. Ensiapuna se usein toimii. Toivottavasti saat ihan oikean avun, jos vaiva jatkuu.
  Minä niin tykkään noista talokuvista! Ja herkutkin näyttävät niin hyviltä ;)
  Onpa kiva, että yötkin ovat jo vähän viilenneet. Päivälläkin jaksaa silloin paremmin.
  Voi pikku kisua. Näyttää olevan aika tavalla maidon puutteessa. Hyvä, jos edes muutaman pisaran saitte menemään<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: Onneksi sain aika lyhyellä aikavälillä ajan ortopedille. Täällähän sairaskassan avulla pääsee suoraan yleensä erikoislääkäreille, ja joskus joutuu odottamaan aikaa kauankin, mutta tässä ei onneksi. KIitos, toivottavasti saan apua ortopediltä, ja toivottavasti sinunkin polvesi voi pian paremmin. Onneksi minulla se järkyttävä kipu kesti vain päivän. Kiva kuulla että tykkäät talokuvista, rakastan noita kauniita restauroituja taloja, ja tykkään kuvata niitä. Ja tuossa paikassa onkin ihania herkkuja, mutta saavat jäädä silmänruuaksi.
   Yöllä vielä sen verran lämmintä ettei vielä peiton tarvetta, vaan edelleenkin lakana saa olla peittona, mutta onneksi ei tarvitse enään tuuletinta yöllä. Mutta muutenkin mukavempaa nyt kun kosteus ei enää ole niin kamala kuin kesällä.
   Tuo kisu oli niin suloinen pieni rääpäle. Kysyin Evelyniltä näkikö hän pennut seuraavana päivänä, mutta pentua ei näkynyt missään, joten voi olla että joku otti pennun.Toivottavasti sen kävi hyvin.

   Poista
 3. SusuPetal: Kiitos , paljon paremmassa kunnossa, vaikka välillä vaivaa hieman,mutta nyt perjantaina aika ortopendin luokse. Tuo mikä näkyy tuon jäätelöbaari-kahvila-konditorian ikkunan takaa kyllä saa veden kielelle. Kiitos,aivan ihanaa että vaikka yölläkin vielä aika lämmintä niin ei enää tarvitse käyttää tuuletinta:)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että siellä on jo niin viileää, että pystyt nukkumaan ilman tuuletinta. Kuumuus on kyllä niin kamalaa, varsinkin öisin.

  Voi sentään, sinullakin polvivaivoja. Toivottavasti polvessasi ei ole mitään isompaa ongelmaa! <3

  Tuo punainen kissapatsas on pelottava! Tulee jotenkin Kiina mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu;ihan viileästä ei ehkä vielä voi puhua, mutta pääasia että yöllä jo alle 25 astetta, se kyllä auttaa paremmin nukkumaan.Pitkänä kuumana kautena en nuku mitenkään erikoisen hyvin.
   Joo polvivaivoja, vanha vamma, mutta nyt oli yhden päivän aikana kyllä ihan järkyttävät kivut.Onneksi kesti van päivän, ja pääsen tällä viikolla ortopedille. Kiitos, toivottavasti sunkin polvi jo parempi.
   TUo punainen kissapatsas onkin vähän pelottava, mutta kai sekin on taidetta.....

   Poista
 5. Hyvä että pääset kuitenkin lääkärintarkastukseen, parempi ottaa asiat varman päälle.
  Aivan ihana tuo lampi, tuon vierällä olisi rentouttavaa istuskella.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Ortopedi ei löytänyt polvessa mitään eriryistä vikaa, joten vika oli onneksi sellainen, joka parani itsestään. Kuitenkin vasen polvi välillä oikuttelee... Tuo lampi onkin ihana ja harmi että poistuu, mutta onneksi kauniita ekologisia lampia lisää täällä keskustan alueella. Oikein ihanaa tulevaa viikonloppua Outi ❤️

   Poista
 6. Harmi että ekologinen lammikko häviää, se on hieno näky, voisi katsella vaikka miten kauan. Samaten tykkään aina katsella kuviasi kaktuspuistosta. Ihanasti vanhaa ja uutta meille jotka olemme jo vuosia nauttineet seurastasi. Mukava kuulla että teillä viilenee. Tsau, näkemisiin ja toivotaan parasta että ortopedi rauhoittaa tilanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Sääli tosiaankim tuon lammikon puolesta, sen äärellä on ollut rentouttavaa istua💚Kiitos kauniista sanoistasi Rita❤️Ortopedillä kävin, mutta ei onneksi löytänyt mitään hälyttävää polvesta. Kaunista viikonloppua Rita ❤️

   Poista
 7. Kauniita rakennuksia kuvissasi. Kissanpentu on tosi söpö.
  Toivottavasti polvi on parantunut! Hyvää viikon jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:Tel Avivin sydänkeskustan alueella niin nättejä restauroituja vanhoja rakennuksia, olen aivan ihastunut niihin. Kiitos, polvi enemmän tai vähemmän nyt ok. Kaunista viikonloppua sinulle ��

   Poista
 8. Kivoja katukuvia! Kuumuus on tosiaan rasittavaa mutta ei kylmyyskään ole kivaa :-D
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Tack så mycket😁 Kuumuus kosteuteen yhdistettynäo on kyllä kamalaa, mutta mitenkään erikoisen kylmää täällä ei kuitenkaan ole. Tykkään kuitenkin enemmän viileästä kuim kuumasta.

   Poista
 9. Hienoa, että sielläkin alkaa jo viilenemään. Hieno kissapatsas ja voi poloista tuota kissanpentua.
  Toivottavasti polvesi on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:Suuri helpotusaina kun mulle niin tukalan kuuman ja kostean sään jälkeen vähän helpottaa. Tuo kissapatsas on kyllå hieman pelottava, ja kissanpentu oli niin suloinen reppana😻toivottavasti joku pelasti sen kun pentua ei enää näkynyt. Kiitos, polvi jo paremmassa kunnossa. Kaunista viikonloppua🌹

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Melissa :oli kyllä pueni reppana, ja kun sitä ei enää näkynyt, pitää toivoa että joku pelasti sen😻

   Poista
 11. Pikkuinen oli varmaan tosi peloissaan eikä tajunnut saavansa apua 🐱
  Selvisikö polvi säikähdyksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Pikkuruinen kissanpentu olikin tosi pelokas, ei kai muuten olisi niin sähissyt meille. Toivon että joku otti sen hoiviinsa, koska sitä ei ole sen jälkeen näkynyt.Kiitos, tänään olin ortopedillä , joka ei löytänyt mitään erikoista polvesta.Siinä kai oli pieni revähdys, joka on jo ehtinyt parantua.

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...