torstai 14. huhtikuuta 2022

Hyvää Pääsiäistä

Kaunista pääsiäisen aikaa teille:)

Valkoinen bauhinia
Yritin tänään torilla löytää  keltaisia narsisseja, mutta niitä ei näkynyt, vaikka muutama viikko sitten näin niitä torin päädyn kukkakaupassa. Täällä useat puut  kukkivat  nyt, joten sen sijaan sitten kukkivia puita.
Pinkki bauhinia
Pääsiäinen ei näy täällä visuaalisesti  , toisin kun joulu.  Löytyy suklaamunia, mutta siinä se on.   Pääsiäistä löytyy kirkoista   mutta ei sitä kaunista  visuaalista puolta mikä liittyy suomalaiseen  pääsiäiseen.
Tämä puu on tosi kaunis kukkiessaaan:) Eli tämä taitaakin olla Juudaksenpuu, kiitos tiedosta Eeviregina:)  Ei sittenkään Juudanksenpuu vaan taitaa olla jousisoihtupuu,
Tänä vuonna 3 suurta  uskontoa osuvat samaan aikaan:  Ramadan on jo alkanut, ja huomenna illalla sekä pitkäperjantai että   pesah, juutalainen  pääsiäinen.  Kuulemma sattuu kerran 33 vuodessa että näiden 3 uskonnon tärkeä pyhä osuu samaan aikaan.... 
Pesah  eli juutalainen pääsiäinen on vapauden juhla,  jolloin juhlitaan vapautumista  Egyptin orjuudesta.  Supermarketin ikkunassa oli tällainen hauska  tähän päivään  kuuluva  tarina .
Pesahin aikana  lähes  kaikki leipomot viettävät lomaa eli ovat kiinni, sillä pesahina ei kuulu syödä hapatettua leipää vaan kuvan  matsaa ,     Leipää kyllä löytyy jos sitä etsii... En ostanut tuota matsaa mutta sain puoli  pakettia eräältä tutulta joka ei siitä välitä.En itsekään erityisesti tästä välitä, mutta tämä on kyllä ihan hyvää vaikka keltaisen juuston kanssa. Pesah kestää 8 päivää, ja silloin koululaisilla sekä monella muulla on lomaa.

25 kommenttia:

 1. Mukavaa pääsiäisen aikaa, Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Kiitos samoin sinulle hyvää pääsiäisen aikaa:)

   Poista
 2. Ihania kuveja! Hyvää pääsiäistä ja varsinkin huomista pitkäkorvantaita!! Pupuparty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus: Kiitos: Ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin , ja hih, pitkäkorvaperjantai;D Täällä ei niitä pupukoristeita valitettavasti näy, ne olisi kyllä kivoja

   Poista
 3. Ihania kukkia taas. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu: Kukkivat puut ovat kyllä ihania:) Oikein hvyää pääsiäistä sinullekin:)

   Poista
 4. Ihania kuukkapuita. Kyllä on kaunista.
  Ei meillä Ruotsissa ole mitään pääsiäisperinteitä, kuin kananmunat ja suklaa.
  Tuo leipä muistuttaa norrlantilaista tunnbröd nimistä leipää. Sitä myydään vuodet ympäri. Sekään ei juuri maistu miltään, mutta juuston kanssa on ihan ok. Luultavsti sitä pitäisi syödä ruuan kanssa, ottaa leivästä pala ja sen avulla sitten ottaa ruokaa.
  Rattoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa: Kevään hyvä puoli täällä on todellakin nuo kukkivat puut, joista osa vielä kukkimatta,ne ovat kyllä hurmaavan kauniita. Luulin että Ruotsissakin kaikkea kivaa pääsiäisenä kuin SUomessa. Joo tiedän mikä on tunnbröd, mutta tämä on kovaa, keksimäistä, eikä pehmeää kuten tunnbröd. Lisäksi tunnbrödiin tulee usein leivinjauhetta, kun taas tässä matsassa ei saa olla mitään taikinaa nostattavaa. Matsa on aika tylsän makuista, mutta kuten tunnbröd, ihan ok juuston kanssa:) Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin :)

   Poista
 5. Ihania kukkivia puita! Eihän tuo vaaleanpunakukkainen ole juudaksenpuu?
  Niin monta pesahia olen siellä viettänyt, milloin seuraavaksi?
  Matsaa ei kyllä ole ikävä, sen makuun tai oikeastaan mauttomuuteen en totu koskaan😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina: Kevään kukkivat puut ovat kyllä ihania:) Kiitos,taitaakin olla juuri tuo puu, niitä kukkii nyt aika montakin tässä lähellä. Ovat kyllä niin nättejä. Toivottavasti pääset taas tänne siskojesi luo,nythän tänne pääsee taas ilman vaikeuksia. Juu matsa ei mikään herkku, vaikka jotkut ihan rakatavatkin sitä. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.,

   Poista
 6. Aah mitkä kukinnot ja väri-ilottelua! Kevät on ehkä kaunein vuodenaika (ainakin täällä) siinä mielessä, että niin paljon on kukassa samaan aikaan. Kesää kohden kun puut ovat kukkineet, maisema muuttuu kauniin vihreäksi.

  Pääsiäistä(kään) en vietä, mutta koristeluja katselen sujuvasti ja toivottelenkin sitä. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia: Nuo kukkivat puut ovat kyllä parasta täällä keväällä. Todellakin kevät on monessa paikassa se kaunein vuodenaika, mutt akun teillä maisema muuttuu kauniin vihreäksi, niin täällä luonto kuihtunut pois, ja se mikä vihreää on vihreää kiitos keinokastelun.
   Pääsiäisen koristelut ovat kyllä nättejä. Kiitos samoin sinulle hyvää pääsiäistä, en minäkään tällä kertaa vietä vaan ihan kotona vaan.

   Poista
 7. Ihana postaus, kaunis ja tietopuolinen.
  Joillakin opiskelijoillani Ramadan, somalit sanovat Rabadan.
  🐥🐣🐤🌿🐔 Pääsiäistä! Ja tosi hyvää pesahia 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:kiitos paljon , ja kiva kuulla:) Sinulla onkin varmaan monta nyt ramadania viettävää oppilasta,,.
   Kiitos paljon, ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle:)

   Poista
 8. Hyvää ja rauhaisaa Pääsiäistä Sinullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Kiitos samoin sinulle oikein hyvää pääsiäisen aikaa:)

   Poista
 9. Hyvää pääsiäistä.
  Vähän epäilen onko tuo sittenkään juudaksenpuu. Minusta siinä on erilaiset kukat. Tai sitren tuo on hoku jalostettu lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:kiitos samoin.Mun täytyy vielä tutkia,tuossa ei lehtiä mutta lehdet taitaa olla vähän erilaisia kuin juudaksenpuussa. Aika samannäköinen kuitenkin on.

   Poista
  2. Anu:_taitaakin olla jousisoihtupuu

   Poista
 10. Leppoisaa pääsiäisen aikaa siellä kukkien kauneudessa!

  VastaaPoista
 11. Oi miten ihania kukkivia puita. Pääsiäis munia ostin ja pupuja lapsenlapsille. Annan sitten kun nähdään.

  VastaaPoista
 12. Itsellä tämä pääsiäinen meni kyllä ihan ohi, ei ollut matzopullakeittoa eikä edes matzoleipää. Mies ei ehtinyt kaupasta hakea kun hoiti meikäläistä...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...