sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Lokakuu tuo helpotusta


Kenkäkaupan viereisen seinän maalaus, aika ihana
Lokakuun ensimmäisen viikon loppupuolella alkoi vihdoinkin tuntua siltä että sää on muuttumassa : yölämpötila on laskenut muutamia asteita, ja olen jo nukkunut muutamia öitä ilman tuuletinta. Eilen ja tänään on iso osa päivästä ollut pilvistä, mutta päivälämpötilat ovat vielä pitkään kunnolla helteisiä.mutta onneksi eivät niin kosteita kuin elo-syyskuussa. Pienikin muutos viileämpään suuntaan  tuntuu hyvältä pitkän kuumuuden+kosteuden jälkeen.
Viime maanantaina, auringonlaskun aikaan, kaikki hiljeni täällä kun alkoi Jom Kippurin eli sovituspäivän, vuoden pyhimmän päivän, aatto. Ei minkäänlaista liikennettä, ei maalla eikä taivaissa, paitsi jos on tarve ambulanssille ym.  Aamulla aikaisin tein kävelylenkin lähiseudulla, ja näin ainoastaan muutaman pyöräilijän. Lapsille tämä on se päivä jolloin voi pyöräillä autoteillä, mutta kun kävin uudestaan katsomassa klo 10 aikaan, näin vain muutaman lapsen pyörineen. 
 
Pyhän jälkeisenä päivänä, eli keskiviikkona tein ystäväpalvelusta aamulla Evelynin  luona ja illalla Anitan luona, mutta siinä välissä kävin ruokaostoksilla lähiseudun isossa marketissa. Siellä oli normaalimpaa enemmän ihmisiä, sillä päivää edelsi pyhä, ja edessä oli lähestyvä sapatti ja heti sen perään tänään illalla alkava lehtimajajuhla, jolloin kaupat kiinni. Olin pitkään kassajonossa ja ajan kuluksi napsin muutaman kuvan. Kun tässä marketissa katsoo ylöspäin, näkee kaikenlaista kivaa, kuten nämä hahmot kuvassa. 
Katso tiikeri🐅
Tämä on sellainen supermarketti, että kaikki muut marketit näyttävät tähän  verrattuna tylsiltä. 
Normaalina päivänä kassajonossa ei tarvitse kauan odotella, mutta nyt oli tuolla niin täyttä että kesti päästä maksamaan. Ihmisillä oli vaunut täynnä tavaraa, vaikka hinnat täällä nousseet järkyttävän paljon. Minulla oli aika tyhjä vaunu kuten näkyy kuvassa, tulin vain hakemaan muutamaa perustarvikketta, kuten maitoa, vettä ja kananmunia ym. 
Perjantai-aamuna kävelin kodin lähettyvillä, ja ohitin kaupungin logistiikkakeskuksen, jonka pihalla mustia kukkoja, muutama musta kana ja mustia kananpoikia. Aamulla aikaisin kuulen hyvin näiden kukkojen kiekaisut. Kukot ja kanat olivat aikaisemmin  hieman ylempänä, paikassa jossa rakennetaan toimistotaloa. Sen vieressä oli laittomasti rakennettu talon tapainen , ja kukot&kanat vietiin sieltä logustiikkakeskuksen  pihalle.
Komeita nämä mustat kukot🖤Nämä taitavat olla Indonesiasta kotoisin olevaa Ayam cemani-rotua. 
Logistiikkakeskuksen alueella on myös paljon kierrätystaidetta, kuten nämä puiset linnut.
Nyt aikaisin aamulla oli tosi pilvistä, ja tunsin 4 sadepisaraa, en sen enempää

.Kaunista tulevaa viikkoa❤️

16 kommenttia:

  1. Ihan kuin olisin itse kuljksinut, otan kans tuollaisia kunhan kävelen -retkiä kun pyörin ulkomailla. Kukot on... pikkuisen pelottavia, iik!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus:b
      No kiva kun olit virtuaalisesti mukana😁Jännää että kukot joillekin pelottavia, mutta voihan se olla jos tuollainen juoksee vastaan..

      Poista
    2. Musta paholaiskukko helvetistä, nih! Ei paljon naurata kun kiekaisee lieskan kanssa, uu polttaa poppa! ;DD

      Poista
  2. Onpas yltäkylläinen marketti!
    Hinnat nousevat joka puolella, inflaatio laukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:todella yltäkylläinen ja muutenkin ihana marketti, ja onneksi lähiseudulla. Joo hintojen nousu ollut hurjaa, olen luopunut monesta tuotteesta joita ostin ennen, koska hinta nousi liikaa

      Poista
  3. Ihanaa, kun ilmat alkavat vihdoinkin viiletä siellä! Olen niin iloinen puolestasi. <3

    Hih, tuolla supermarketissa näyttää olevan tavaraa lattiasta kattoon. Ei ole ihme, jos muut supermarketit vaikuttavat tylsiltä tuohon verrattuna! :-D

    Mä pelkään kukkoja ja kanoja, joten en osaa oikein arvostaa niiden upeaa ulkonäkökään... Mutta hienoja kuvia olet saanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:On kyllä ihanaa kun sää viilenee, tosin vielä maltillisesti. Tuo onkin sellainen marketti ettei tee mieli mennä muihin, ja aina hyviä tarjouksiakin❤️Kiitos❤️En ole aiemmin tajunnut etä aika monet taitavat pelätä kukkoja ja kanoja, itse tykkään niistä🐔🐓🐣Kivaa uutta viikkoa Satu

      Poista
  4. Onpa hauska tuo marketti, ihanasti merkitty mitä milläkin käytävällä on. En ole koskaan nähnyt täysin mustia kukkoja, onpa upeita!
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tuo onkin lenpimarkettini täällä, ja onneksi lähiseudulla ❤️Minustakin nuo mustat kukot upeita, erilaisia kuin muut🐓🖤Kiitos samoin sinulle hyvää uutta viikkoa Outi❤️

      Poista
  5. Minäkin ihmettelin ja ihailin noita mustia kukkoja. En tiennyt sellaisia olevankaan. Mutta kauniita, uljaan ja ehkä vähän salaperäisen näköisiä ne ovat. Kiitos taas myös markettikuvista. On jotenkin hämmentävän kiinnostavaa tutkia muun maailman ruokakauppoja. Tykkään ehdottomasti pistäytyä tuollaisissa ja parasta on, jos vielä majapaikassa on keittomahdollisuus, missä voi yrittää loihtia löytämistään tarvikkeista oikean aterian. Luulen, että tuolla teillä se olisi itselleni todella vaikeata, koska tekstit ja tuotetiedot ruokapakkauksissa ovat vieraskielisiä. Mutta siis pelkästään kananmunat, maito ja voi maistuvat muualla aina vähän erilaisilta kuin kotona.
    Voi kuinka ihanaa, että olette saaneet jo vähän viileämpiä henkäyksiä ja ehkä muutaman sadepisarankin siellä! Tunnelmallista juhlapyhien aikaa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Ennenkuin näin nuo mustat kukot🖤niin en minäkään tiennyt sellaisista. Mutta tosiaankin, komeita ovat ja niin erilaisia.
      Minäkin tykkään katsella markettikuvia eti maista, ja aina on ollut ihan pakko tutkia paikalliset marketit uudessa maassa, mieleen tulee etenkin mieletön jäätelövalikoima amerikkalaisessa supermarketissa, ja erillaisten chilien määrä chicanojen suosimassa supermarketisss Californiassa🌶️🌶️Täälä muuten suurin osa tuotteista myös ebglanninkielisillä selostuksilla, joten hyvin ymmärtäisit😁Kiitos Leena, on kyllä ihanaa että alkaa viilentyä alkoi jo niin kyllästyttää se kostea kuumuus. Oikein kaunista tätä viikkoa sinulle❤️

      Poista
  6. Ulrika50v.blogspot.com11. lokakuuta 2022 klo 7.39

    Olipas kertakaikkiaan erikoinen kukko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Eikös olekin, jänniä ovat🖤🖤🐓

      Poista
  7. Kuinka voikaan olla mahdollista, että kauppanne ovat noin TÄYNNÄ - mutta silti niin-niin siistejä??
    Oooh - musta kukko ja kyljessä aivan kuin vihreönä kiiltäviä sulkia... upea laji!!
    Lisää neljän pisaran sateita - viileyttä ja sellaista sopuisaa syksyyn taittumista kaikella tapaa!!

    VastaaPoista
  8. Mä luulen, että tiedät mitä olen sanomassa :) Mä niin haluaisin olla siellä :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...