sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Paluu normaaliin

Tämä viikko on vihdoinkin normaali viikko, pitkän pyhäjakson jälkeen, jolloin joku pyhä oli monta kertaa heti sapatin jälkeen. Torstain ja perjantain välisenä yönä tuli vihdoinkin sadetta, puolen vuoden sadettomuuden jälkeen☔. Sadetta ei tullut paljon, mutta ilma todellakin puhdistui sen jälkeen Kuvan vihreä on asuintaloni puutarhasta, sillä näin lehtien pinnoilla hieman sadepisaroita. Kesä on nyt sitten ohi, vaikka päiväsaikaan edelleenkin helteistä, ja sitä vielä pitkään, sääaplikaationi mukaan. 
Tämä surullinen näky on entinen paras kattilani, jonka jouduin heittämään pois, sillä kotona oli melkein tulipalo. Tulin kaupasta kotiin, ja olin sopinut meneväni Evelynin  luokse. Aikaa välissä oli 15 minuuttia, ja ajattelin että ehdin keittää kananmunat ennen lähtöäni. Laitoin kananmunat kiehumaan maksimilämmölle, surffasin netissä, kunnes huomasin että pitää lähteä Evelynin luokse. Lähdin kiireessä ulos ja unohdin täysin hellalla kiehuvat kananmunat 

Kun tulin kotiin 3 tuntia myöhemmmin, vastassa oli sankka savu kotona, palanut kattila sekä räjähtäneitten kananmunien palasia siellä sun täällä. Mielessä kävi että jos olisin ollut kauemmin, vastassa olisi voinut olla tulipalo. Tämä tapahtui torstaina, ja siitä lähtien olen siivonnut minkä ehdin sekä käyttänyt muutaman pullon ilmanraikastinta, mutta vielä eilen palaneitten kananmunien haju tuntui kotona joka puolella, vaikka kaikki ikkunat auki. Eilen pesin huoneiden katot etikan  ja veden sekoituksella, mutta se haju ei vieläkään ole kokonaan hävinnyt. 
Perjantaina iltapäivällä olin kutsuttu mukavan pariskunnan luokse, joilla kerran kuussa perjantaina sapatti-ilta, jonne jokainen tuo jotain syötävää. Pariskunta on miespari, joista toinen täältä Israelista,ja toinen Ukrainassa syntynyt mutta Yhdysvalloissa kasvanut. Heillä on suloinen pieni 2-vuotias tyttönen, jonka kuvasin edellisessä postauksessa Nancyn kattoterassilla. Pikku A tuli maailmaan Yhdysvalloissa sijaissynnyttäjän avulla, ja keväällä heille tulee pieni poikavauva, samoin Yhdysvalloissa sijaissynnyttäjän avulla, niin että molemmilla on biologinen lapsi. Perjantaina illansuussa ei ole julkista liikennettä, ja eksä heitti minut lähelle, mutta liian aikaisin, joten tapoin aikaa tässä puistikossa punertavan kissan seurassa🐈
Kun tulin sisälle salaattieni kanssa(olimme sopineet että tuon 2 salaattia) huomasin että koko olohuone oli koristeltu Halloween - teemalla. 🎃🎃
Kurpitsavalaisin oli kiva💚🎃
Kaikki oli koristeltu samalla teemalla. Ensi kerralla teemana on Kiitospäivä, koska pariskunnan toinen osapuoli kasvanut Yhdysvalloissa. 
S:n ja M:n asunto sijaitsee uudella alueella, korkeahkossa tornitalossa. Asuntoon kuuluu todella pitkä ja mukavasti leveäkin  parveketerassi, kuulemma 40 m2 kokoinen, ja siellä vietimme kaikkien ihmisten kanssa suurimman osan iltaa. Kuvasin viereiset parvekkeet, jotka olivat todella pienet  isäntäväen parvekkeeseen verrattuna. 
Parvekkeelta oli tosi hyvät näkymät lähiympäristöön. Uudehkoja tornitaloja, mutta myös 2 asunnon pieniä taloja. 
Uudempaa arkkitehtuuria. 
Huomenna täällä on maanjäristysharjoitus, ja kuulemme ensimmäistä kertaa miltä kuulostaa maanjäristyshälytys.

7 kommenttia:

 1. Kananmuna räjähdys kuulostaa hurjalta, onneksi ei käynyt pahemmin. Ihanat Halloween koristelut ystäviesi kodissa.
  Kaunista uutta viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 2. No hui kamala kananmuniasi! Onneksi seurauksena oli vain roiskeita ja hajuhaitta. Vaikka nekin varmasti harmittavat, ihanaa ettei sattunut pahempaa.
  Parvekepippalot kuulostavat kivoilta, meillä oli tänä aamuna vielä yhdeksän aikoihin pari astetta pakkasta ja terassit on laitettu jo lähes talvikuntoon. Pikkuisten kanssa koverrettiin ensimmäinen kurpitsalyhty hymyilemään, mutta muuten ei halloween-koristeita olla vielä ehditty miettiä.
  Raikkaita päiviä Jael!

  VastaaPoista
 3. Huhhuh, onneksi ei syttynyt suurempaa tulipaloa. Uskon, että haju on ollut melkoinen ja siivoamista riittää!

  Mukavaa, että olette päässeet arkeen kaikkien pyhien jälkeen ja saaneet jopa vähän sadetta! Toivottavasti kelit alkaisivat jo viiletä siellä.

  Mukavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 4. Voi kauhistus, mikä tapaus tuo kattilan liika kuumuminen ja munien räiskyntä oli! Onneksi ei tullut sitä tulipaloa, vaikka lähellä se varmaan oli. Huh, mikä varjelus!

  VastaaPoista
 5. Ulrika50v.blogspot.com26. lokakuuta 2022 klo 7.22

  Tulipalo oli tosi lähellä :0 eikö sulla ole palohälytintä? Minä en vois nukkua ilman palohälytintä, se on myös pakollinen täälä...... Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 6. Jestas tuo palon alku oli kyllä lähellä onneksi ei kuitenkaan. Tämä jäi kuitenkin varmaan mieleen. Teillä on siellä juhlia aina välillä porukalla vietettynä ja se on mukavaa ja suuri osa parveke missä tällä kertaa vietitte. Me emme vietä enää Halloween juhlia kun pojat on kasvanut jo suureksi. Satanut on täälläkin nyt eilen ja tänään näyttää olevan samanlainen päivä.. Kotona ollaan nyt viikot ja viikonloppuisin vain mökille.

  VastaaPoista
 7. Jänniä'nuo uuden arkkitehtuurin legopalikkatalot, aivan saletisti on leikkinyt lapsena legoilla ;DD P.s. Arabiansudesta
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Arabiansusi

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...