perjantai 6. tammikuuta 2023

Leuto talvi

Teki mieli poimia tästä
muutama kumkvatti, mutten kehdannut... 

Hyvää tamnikuun alkua💚Edellisessä postauksessa kirjoitin että räkätauti on jo lähes ohi, ja kylkiluuvamma hieman vähemmän kivulias, mutta heti vuoden alussa räkätauti tulikin takaisin. Kävin röngten-kuvauksessa, mutta kylkiluista ei löytynytkään mitään vammaa, vaan kyse onkin jostain tulehduksesta kylkiluiden välissä. Sekin kipu ja turvotus on onneksi jo vähemmän häiritsevä, ja pitää vaan olla varovainen ja kärsivällinen, sillä parantuminen kestää jonkun aikaa. 
Lauantaina, vuoden viimeisenä päivänä, olin patikointiretkellä  ystävien kanssa. Meitä oli 6 henkilöä 2 autolla, mutta vain 3 meistä lähti patikoimaan. Pariskunnan pieni Ann tytär ei voinut hyvin, joten he jäivät odottamaan meitä. 
Patikointimatkamme ei ollut erityisen pitkä, noin 8 km, ja käsitti Tel Azekah-kukkulaa ympäröivän luonnonkauniin reitin. 
Lopuksi nousimme ylös kukkulalle, jonka korkeus on 372 metriä. 
Kukkulalta oli tosi upeat näkymät laaksoon. 
Massimo ja pikku Ann❤️
Kukkulalta kävelimme alas piknik-pöytien alueelle, jossa nautimme eväät. Sää oli täydellinen: ei liian kuuma eikä liian kylmä, vaan just sopiva.  Piknik-alueen vieressä kasvoi nuorta nokkosta , jota poimin ison pussillisen, vaikka käsiä poltti kun ei ollut käsineitä mukana. Täällä on tosi leuto ja vähäsateinen talvi, mikä ei niin hyvä asia. 
Tiistaina tapasin Annelin ja hänen täällä vierailleen poikansa, joka ehti jo palata Suomeen. Koska minulla vain nuhaa ja limaa keuhkoissa, ajattelin että voin kävellä pitkän reitin. Tapasimme lähellä ihastuttavaa ravintolaa, jossa myös pieni herkkukauppa, ja tähän olisi voinut tulla täyttämään oman pullonsa oliiviöljyllä. 
Pysähdyimme jäätelöpaikkaan, missä Annelin poika osti jäätelöannoksen. 
Jäätelöpaikassa oli jäätelöllä täytettyjä  ja suklaalla päällystettyjä jäätelöleivoksia pitkä rivi, ihan kamalan houkuttelevia.. 
Jäätelöpaikasta kävelimme pikku torialueelle, mikä ennen oli täynnä vaatteiden ym. jäännöserien myyntipöytiä. Nyt siellä on niitä paljon vähemmän, mutta pysähdyimme pitkäksi aikaa tähän, missä myytiin laukkuja jotka maksoivat alle 3 euroa. 
Pitkän (todella pitkän...) penkomisen jälkeen Anneli löysi 3 kivaa laukkua, ja minä tämän tosi värikkään laukun. Aika hyvä löytö💟
Laukkuostosten jälkeen kävelimme läheiselle kävelykadulle, jossa  tiistaisin ja perjantaisin artesaanimarkkinat. Samalla kadulla ensimmäisen kuvan kumkvattipuut, joista en kehdannut poimia kun lähellä oli paljon väkeä. 

Kahvila kävelykadulla. 
Kävelykadun sivukadulla oleva vanha rakennus, josta piti tulla putiikkihotelli, kunnes korona pilasi suunnitelmat. Nyt siihen ilmestyy lisää katutaidetta koko ajan 

20 kommenttia:

  1. No voihan harmi, että sairastaminen jatkuu. Malttia nyt kuntoutumiseen!
    Ihania kuvia jälleen, niin aurinkoista!
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal :Todellakin harmittaa että tämä on niin pitkäaikaista, enkä aina jaksa ottaa iisisti, vaikka tulehdusarvot korkeat, nutta oitää vain ollå kärsivällinen , ja odotekla, että kunto palaa normaaliksi. Täällä on tosi leuto ja vähäsateinen talvi, mikä toisaalta mukavaa, mutta toisaalta sitten kurjaa luonnolle ja maataloudelle. Kiitos, ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin ❤️

      Poista
  2. Hienot on maisemat ja tykkään noista kävyistä. Ihana löytö tuo käsilaukku 💜💚💗
    Paranemista sinulle ! 🍏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Oli kyllä hienot maisemat tuolla, ja muutenkin kiva retki💚Kävyt ja kuivuneet havut olivat hienoja. Tuo laukku on värikkäin laukkuni ikinä 💜Mukavaa loppiaista Rita❤️

      Poista
  3. Olipa ihana vuoden viimeinen päivä, kun sääkin vielä suosi ja seura oli ilmeisesti mitä parhainta. <3

    Nuo jäätelöleivokset... en ole nähnyt koskaan missään tuollaisia. Näyttävät kyllä todellakin houkuttelevilta!

    Meidän äidilläkin oli viime syksynä tulehdus kylkiluissa, ja se diagnosoitiin Tietzen oireyhtymäksi (sinulla on varmaan kyse eri jutusta). Kipu oli aluksi tosi kova, mutta vaiva meni onneksi muistaakseni alle viikossa ohi.

    Kivaa vuoden alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:meillä olikin täydellinen sää vuoden viimeisenä päivänä, ja hieno retki/patikointikohde. Siis nuo jäätelöleivokset sai kuolan valumasn, mutta hillitsin itseni, ne olivat kyllä tajuttoman hyvän näköisiä , ja oli ainakin 15 eri makuyhdistelmää niissä.

      Itse asiassa olen tullut, oireiden johdosta, siihen tulokseen että minullakin on ehkä Tietzen syndrooma. Kun kylkiluumurtuma oli poissa laskuista, niin Tietze oli varmin. vaihtoehto . En käynyt sitä varmistamassa myta kun aloin ottaa tulehduskipulääkettä, niin alkoi tuntua paremmalta. ja vaikka vielä on jonkun verran kipua,etenkin turvonnneessa kohdassa, kyljiluun kohdalla, mutta selvästi vähemmän kuin alussa. Minulla oli myös outo tunne rintakehässä, niin että pyysin lääkäriltäni lähetteen EKG varten, ja sellainen vtunnehan kuuluu myös Tietzen oireyhtymään. Onnejsi tuo. oireyhtynä paranee itsekseen

      Poista
  4. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle Jael!
    En ole sometellut juuri lainkaan, joten toivotukset tulevat vähän myöhässä mutta ovat sitäkin sydämellisemmät :)
    Niin ihastuttava postaus jälleen. Tässä on ollut huolta lähipiirissä ja siksi vähän hankalia aikoja, mutta tämä postauksesi toi mukanaan hyvän mielen ja paljon auringon valoa ja lämmintä säätä. Kiitos.
    Pidäthän itsestäsi hyvää huolta ja muista maltti tervehtymistä odotellessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin ❤️Kiitos Leena, ja ikävä kuulla että teillä ollut huolta lähipiirissä , toivottavasti kaikki järjestyy hyvin, mutta sellainen tietenkin aiheuttaa paljon huolta.
      Ilahduin tästä kommentistasi, ja mukavaa kuulla että postauksesta oli vähän iloa❤️Kiitos, olen vähän kärsimätön sairastelija, mutta onneksi pahin kipu kylkiluissa jo ohi.

      Poista
  5. Voihan LOL mitkä maalaukset ;D
    Kovin sitkeää "lentsua" on nyt liikkeellä.
    Jäätelötarjonta näyttää tosiaan houkuttelevalta. Ompa tuo yksi loota tosi punaista jätskiä, mitähän mahtaa olla makuna? Jostain syystä tulee mieleen chili ;D Sitähän on nykyään joka paikassa.
    Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Koko talo alkaa jo olla taideteos, ja jossain välissähän nuo teokset häviävär, mutta ovat sitten kuvissa tallennettuina. Todellakin sikeä lentsu, toinen kuukausi jo alkamassa.
      Tuo jäätelötarjonta tuolla oli kyllä todella houkuttelevan näköustä. Se punainen on muuten Red Velvet-makuista Kiitos, ja hyvää loppiaista sinulle❤️

      Poista
  6. Nuo kylkivaivat ovat ärsyttäviä ja parantuminen tosiaan ottaa useamman viikon. Ihana tuo patikointireitti.
    Mukavaa loppiasta ja viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tosi kurjat kylkivaivat, alussa etenkin nukkuminen oli vaikeaa, mutta nyt jo helpottaa.
      Patikointiretkemme oli tosi kiva. Oikein hyvää viikonnloppua Outi ihanainen ❤️

      Poista
  7. Auts lenssua ja kylkeä, mutta upeaa mikä patikointi... ja kiitos, kun jaoit maisemat kanssamme!! Nautin!!
    patikat, vaellukset, kiipeilyt, samoilut.... ne on niin-niin ihania ja kutkuttavia...
    Energistä ja iloista Vuotta 2023 Sinulle... tuo katu/talotaide.... ihanaa... tuli mieleen Pasilan muraalit, joita juhannuksena 2022 kävimme tietoisesti bongaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen:Kylki oli välillä kyllä tuskaisen kipeä, mutta eilen alkoi vihdoinkin tuntua että kipu väheni kunnolla😁Ja nuhakin eilisestä lievempi. Oliskohan se pitkittyminen kun en ime malttanut pysyä aina kotona, olen vähän kärsimätön sairastelija...Nyt olen levännyt perjantaista lähtien, eik nenä enää tukossa eik kipu tunnu kuin tosi lievästi , ihanaa .
      Vaellusreittimne oli kyllä tosi hyvä, sää mainio hja näkymät upeita💚Tuo talo katutaiteineen kyllä mukavaa katseltavaa, niin kauan kuin talo pysyy tuollaisessa kunnossa.
      Oikein mahtavas vuotta teillekin, Afrikka-projektinne kanssa❤️

      Poista
  8. Ei taas millään päästä mua googletilin kautta kommentoimaan, kääk. Olishan tuosta sullekin kumkvatteja riitänyt. Allu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:höh, mites niin käy. Mietin just ettei siinä talossa olevat näytä niitä poimivan, joten pitää tehdä uusi yritys🍊

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Donna Roomass:Kiitos, nyt on paraminen lähtenyt kunnolla käyntiin😁

      Poista
  10. Kaikke hyvää tälle vuodelle! Täältä talvesta katsottuna vihreä maisema, kaikenlaiset herkut sekä kahvilassa istuminen...aaaah! En jaksa odottaa lämpimiä säitä! :)
    Maltti on valttia itsen hoitamisessa. Ettei uusiudu tai peräti kroonistu vaivat. Kärsivällisyyttä siis!
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  11. BLOGitse:Kiitos samoin sinulle🎉Ymmärrän tosi hyvin tuon tunteen, hyvin on muistissa valon, lämmön ja luonnon kaipuu talven keskellä, ja hyvää kevään odotusta sinulle, pianhan se jo tulee.
    Totta, kärsivällinen pitää olla jos ei halua pitkittää tautia, ja kai oma kärsimättömyys oli osasyynä tähän pitkittymiseen, mytra nyt vihdoinkin tuntuu että tämä pian ohi. Kiitos samoin hyvää sunnuntain jatkoa ❄️❄️

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...