lauantai 25. helmikuuta 2023

Koiravahtina

Evelynin ikkunasta näkyy tämä

Kaikenlaista on tapahtunut sitten viime postauksen, mutta noin viikon ajan olin niin kiinni koirissa, ettei niiden ja työn lisäksi ollut paljon muuta. 
Tered tuli luokseni noin 2 viikkoa sitten, ja tarkoitus oli että hän on luonani 8 päivän ajan, emäntänsä ollessa Italiassa. Tered on valtava! koira, jolla ihana luonne, mutta joka vaatii paljon ulkoilua ja pitkiä kävelylenkkejä. 
Tered oli ehtinyt olla luonani 3 päivää kun pikku Shadow-koiran toinen omistaja soitti hätääntyneenä, ja kysyi voinko tulla hakemaan Shadown jo nyt, sillä heidän täytyy lentää Yhdysvaltoihin seuraavana aamuna. Heidän sijaissynyttäjänsä lapsivesi oli alkanut valua viikolla 32, ja pariskunnan molemmat osapuolet olivat todella huolestuneita, ja joutuivat pulittamaan pitkän pennin siitä että joutuivatkin lentämään nyt eikä maaliskuun puolivälissä. He olivat sen äkkilennon vuoksi niin kiireisiä etteivät edes ehtineet tuoda minulle Shadowia, vaan kävin hakemassa koiran ja 10 kilon koiranruokapussin. Ystävää ei voi jättää pulaan hädän tullessa. Tällä hetkellä  pariskunta pikku tyttärineen ovat Idahossa, ja pikku keskosen pitäisi syntyä tänään, mutta kuulemma kaikki hyvin. 

Shadow on hemmoteltu pikkukoira, joka ei tykkää muista koirista, ja kotiin tullessa alkoi oikea sirkus, kun luonani oli isolle 40 kg koiralle räksyttävä 4 kg pikkukoira. Oli pakko pitää heidät erillään koko ajan, eli Shadow oli makuuhuoneessani, ja Tered olohuoneessa. 
Shadow on jo melkein 13 v. ja hänellä selkävaivoja, johon hän saa kipulääkettä tarpeen tullessa. Kaikessa kiireessä unohdin ottaa Shadowin lääkkeet mukaan, ja hain ne muutama päivä myöhemmin amerikkalaiselta ystävältäni Nancyltä, joka oli käynyt hyvästelemässä pariskunnan, ja ottanut lääkkeet luokseen. 
Pakko oli taas ikuistaa tämä näkymä, Nancyn asunnon ikkunan kautta. 
Nancyn asuinkerroksessa menin vahingossa ensin väärälle puolelle,  ja näin erään asunnon ulkopuolisella seinällä nämä. Jäin vähäksi aikaa ihailemaan koivuaiheisia maalauksia. Täällähän ei koivuja kasva, ja kun kysyin Nancyltä, selvisi että maalaukset tehnyt naapuri on entisestä Neuvostoliitosta, mutta ei ollut varmaa mistä, mutta varmaa ainakin että sellaiselta alueelta missä kasvaa koivuja. 
Saman taiteilijan isompi maalaus, josta pidin paljon. 
On kevät, lämmintä ja aurinkoista, ja kruunukakkarat kukkivat🌼Talvea tuskin oli, ehkä 1. 5 viikkoa, siinä kaikki. Vähäsateinen ja lämmin talvi. 

Kotona oli suoraan sanoen hankalaa kahden niin erilaisen koiran kanssa. Shadow itki kun suljin sen makuuhuoneeseen, ja illalla Teredkin itki hetken, kun menin makuuhuoneeseen, ja suljin oven. Minun piti myös ulkoiluttaa molemmat erikseen, ja aina Shadowin kanssa kotiin tullessa piti hätistää Tered kauemnaksi. 

Lauantaina viikko sitten olin leiponut juustoisen piirakan, johon olin lisännyt villivihanneksia. Teredin omistaja Maya oli kyllä varoittanut ettei kannattanut jättää ruokaa esille, mutta jätin vielä vähän liian lämpimän piirakan keittiön tasolle, mutta niin että se oli lähellä seinää, enkä uskonut Teredin ylettyvän siihen. Tarkoitus oli pakastaa piirakka. Menin hetkeksi vessaan, ja kun tulin takaisin keittiöön, jäljellä olivat vain piirakan murut.. Tered sai kyllä rangaistuksen, vatsavaivojen ja ripulin muodossa. Tered myös herätti minut keskellä yötä koska halusi ylos, joten klo 2 yöllä kävimmme puistossa.. Seuraavana päivänä kävin hakemassa Shadowin lääkkeet Nancyltä, ja jostain syystä laitoin kotona pienen paperipussin lääkkeineen korkealle kirjahyllyyn, jääkaapin sijaan.  Yöllä heräsin Teredin  itkuun klo 4 yöllä, ja kun avasin oven, Tered oli oksentanut lattialle. 

Seuraavana päivänä aloin etsiä Shadowin lääkepussia, koska halusin siirtää sen jääkappiin. En tajunnut miten se oli voinut hävitä kirjahyllystä, mutta yhtäkkiä tajusin että pussi oli näköjään pudonnyt lattialle, Tered oli syönyt kaikki kipulääkkeet ja sitten oksentanut. 

Minun oli tosi vaikeaa kertoa siitä Shadowin omistajille, jotka nyt Yhdysvalloissa, mutta oli ihan pakko kertoa heille että iso koira söi pikkukoiran lääkkeet... Onneksi he ottivat asian vastaan rauhallisesti, ja minun tulee ottaa yhteys toisen osapuolen isään, jotta saan uudet kipulääkkeet Shadowille. Onneksi hän on ollut kunnossa, eikä näytä niitä nyt tarvitsevan. Tiistaina myöhään illalla Teredin omistaja Maya tuli hakemaan koiran pois, ja siitä lähtien on ollut paljon helpompaa, vaikka Shadow on kova haukkumaan välillä. Shadow on nyt luonani melkein 2 kuukautta❤️
Torstaina pillastuin kunnolla😡. Täällä lähistöllä on kaikki sekaisin kevytraitiotietöiden vuoksi, mutta kun tulin supermarketista bussilla kotiin (kuva bussipysäkistä nuolen vieressä), huomasin etten pääse bussipysäkiltä kotikadulle, joka on suuren kadun alapuolelle. Tuossa kohtaa oli muutama projektiin liittyvä työntekijä, ja huusin heille että miten ihmeessä ei jätetty minkäänlaista kulkuyhteyttä ihmisille. Vähän nolostutti jälkeenpäin, sillä eihän se niiden työntekijöiden vika ollut. Kesti kauan ennenkuin tajusin miten pääsen pysäkiltä kotiin, ja jouduin tekemään pitkän kävelykierroksen sitä varten. Nyt on kuilu onneksi täytetty hiekalla. 

 

Kaunista viikonloppua 💐

19 kommenttia:

  1. Huh, ei varmasti ole ollut helppoa monellakin tapaa kahden hyvin erilaisen koiran kanssa. Ja eikä kommellukilta täysin näköjään vältytty. Mutta onneksi piirakan menettäminen taisi olla pahinta, kun Teredin syömät lääkkeetkään ei suurempia ongelmia aiheuttaneet.

    Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:Suoraan sanoen oli vaikeaa 2 niin erilaisen koiran kanssa, ja Teredin temppuilujen vuoksi meni myös 2 yön unet. Onneksi ne lääkkeet tuli ulos🙏Mukavaa viikonlopun jatkoa teillekin.

      Poista
  2. Voi ei, millaista kenneliä sinulla on ollut! Tosi hankalaa, jos koirat eivät tule toimeen keskenään! Tered taisi olla aika herkkusuu...onneksi ei tullut mitään vakavampaa, kun söi ne kipulääkkeet!
    Jotkut pikkukoirat eivät vaan tunnu tulevan toimeen muiden koirien kanssa, olen huomannut. Ovat myös usein hiukka hemmoteltuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:Hurja koirashow kyllä oli,onneksi nyt vain Shadow,joka helppo hoidettava❤️Kun kokoerot tuollaisia niin vaikeaa olisi jättää kaksisteen yksin,vaikka Shadow olisikin ystävällinen muille koirille.Hih,Tered kyllä slu vähän vääriä "herkkuja"😁🐕🐕mutta onneksi esim.lääkkeiden syönnistä ei seurannut mitään vakavaa Shadow on kyllä aika hemmoteltu mutta niin suloinen pikkukoira❤️

      Poista
  3. Voi luoja, kaikkea sinulle on ehtinytkin tapahtua! Onneksi selvisit säikähdyksellä, niin piirakan kuin lääkkeidenkin syönnistä. Rauhaisaa aikaa nyt Shadown kanssa! <3

    Ja todellakin raivostuttava tuo bussipysäkkijuttu. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Oli kyllä vähän hermoja koetteleva kokemus 2 niin erilaisen koiran kanssa,mutta onneksi Teredin syömisistä ei seurannut mitään vakavaa,mutta 2 yön unet meni kyllä pipariksi Joo olin vähän paniikissa että miten pääsen pois bussipysäkiltä,mutta onneksi se oli korjattu iltaan mennessä.

      Poista
  4. Onpas siellä nyt sattunut ja tapahtunut. Aikamoista koirailua ollut. Hyvä, että nyt on vain yksi koira hoidettavana.
    Nuo kukkakuvat ovat ovat upeita...varsinkin kun niitä ihastelen täältä hankien keskeltä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;Todella kunnon sirkus koirien kanssa,mikä tuli ihan yllättäen,kun Shadowin omistajille tuli hätätilanne.Kiitos,ja luonnon kukat kyllä niin kauniita🌼Toivottavasti pian jo saatte sinne vähän kevään tuntua Kiitos Outi❤️ja hyvää tulevaa viikkoa sinulle

      Poista
  5. Eikös tuo ole Hundertwasserhaus Wienistä? Onpa sulla ollut hommia haukkujen kanssa, voi ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:Googlasin,ja ihan selvästi on Hundertwasserhaus toiminut inspiraation lähteenä Nancyn naapurille ,eli kiitos tiedosta❤️Oli kyllä aika hurja viikko 2 erilaisen 🐕; kanssa

      Poista
  6. Varsinainen hau-show, Kyllä sen verran vedän kotiinpäin että taiteilija on Karjalasta!! <3 Ottaisin itsekin tuon ison kyllä seinälle!! Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus:Aika hurja koira-show olikin.Voi hyvinkin olla että taiteilija Karjalasta.Minäkin pidin tosi paljon siitä isosta kuvasta,jossa paljon katseltavaa.Kiitos samoin sinulle hyvää sunnuntai-iltaa

      Poista
  7. Voi hyvänen aika, millaisia päiviä! Taitaa olla koirien kanssa ihan samoin kuin lastenkin: vieraan "lapsosista" (olkoon sitten eläimiä tai ihmistaimia), on vielä suurempi huoli kuin omista. Omansa tietää ja tuntee ja osaa ennakoida kaikenlaisia vaaran paikkoja paremmin. Mutta silloin kun on vastuussa toisen rakkaasta, tulee kaupan päällisiksi vielä ihan erityinen stressi.
    Onneksi huolesi taisivat nyt puolittua, kun sait toisen hauvelin onnellisesti ja hyvässä kunnossa omaan kotiinsa.
    Ihania, mutta niin erilaisia nuo hoitokoirasi taisivat todellakin olla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Oli kyllä tosi haasteellista kahden niin erilaisen koiran kanssa, ja nyt kun vain pikku Shadow, niin tosi helppoa🐶❤️Totta, pitää olla erityisen tarkka kun on kyse muiden koira lapsia a.. Mutta molemmat erikseen kyllä niin ihania koiria , ja alunperinhan ei ollut tarkoitus että ovat samaan aikaan luonani. Hyvää tätä viikkoa sinulle Leena

      Poista
  8. Voi APUA, en olisi ikinä selvinnyt kahden (edes yhden koiran) kanssa - joten iso hatunnosto SINULLE ja onneksi lääkkeet meni sekaisin juuri noin, että iso söi pienemmän, eikä toisinpäin - sillä sitten ei ehkä olisikaan selvitty "säikähdyksellä"! Olet sinä kyllä todellinen LUOTTOYSTÄVÄ, kun olet apuna koiravahtina ja muutoinkin - ihailtavaa!! OIh.. minä huolisin koivutaulut heti seinälleni... koivut ovat niin lemppareita, että kesällä tein valkoisista pilleistäkin mustan tussin kera "koivupillejä" - hih!!
    Kepoisempia viikkoja sinne...

    VastaaPoista
  9. Huh! Koirien hoitaminen on tosi kovaa hommaa! Sinulla ei varmaan ihan niin kovaa, kun on ollut koira itselläkin. Meillä ei ollut kuin viikonlopun yli taannoin ne 2 koiraa ja elämä oli jo ihan mullin mallin ;)
    Vaikea tilanne, kun on 2 koiraa, jotka eivät tule toimeen keskenään. Lääkejuttu oli varmaan pelottava, kun olisi voinut käydä hullustikin. Matkustelu ja kotoa poissa oleminen on aina hankalaa, kun on kotieläimiä. Onneksi löytyy yleensä joku, joka suostuu auttamaan, kuten sinä nyt :)
    Siellä on niin upea kukkaloisto jatkuvasti. Ja hämmästelin, että onko siitä jo tosiaan vuosi, kun luin, että kävitte sitä appelsiinimehua maistelemassa ja retkeilemässä! olen muistavinani, että luin silloin siitä. Paitsi jos olette juoneet appelsiinimehuja siellä sun täällä ;)
    Rauhallista kevättä sinulle sinne!

    VastaaPoista
  10. Siis nuo taulut, todella upeita, vau! Ja onpa siellä ollut koirahässäkkää, mutta onneksi yhden kanssa sujuu jatko rauhallisemmin. :)

    VastaaPoista
  11. Olet hyvä sydäminen hgenkilö ja annat suuren avun ystvävillesi kun otit koirat hoitoosi. Oikein hyvät jatkot sinuelle ja koirille!

    VastaaPoista
  12. No olipa kyllä seikkailua kerrakseen. Meidän oli hankittava aidan väliin erityinen koiraportti, kun yllättäen naapurin uusi koira ei tule toimeen meidän koiran kanssa. Heidän vanha koiransa sen sijaan on meidän koiran hyvä kaveri. Onneksi löytyy erilaisia keinoja järjestää koirien olo parhain päin.
    https://www.jvartiainen.fi/tuoteryhma/1010439

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...