perjantai 21. huhtikuuta 2023

Ei hullumpi huhtikuu

Upeat laventelit kukkivat

Siitä onkin jo vähän aikaa kun viimeksi postasin tänne, ja sinä aikana on ollut kaikenlaista. 
Toissa viikolla suloisen Shadowin perhe tuli takaisin Yhdysvalloista, mukanaan uusi lisäys, eli pikkuinen vauva Liam. Shadow oli luonani 2 kuukautta, ja totuin pienen hauvelin läsnäoloon niin että koti tuntui tyhjältä sen jälkeen kun olin palauttanut hänet omistajilleen. Toiseksi viimeisenä yönä Shadow herätti minut klo 2 ,ja näytti että sillä oli kipuja korvan alueella, sillä Shadow hankasi oikeaa korvaansa tassullaan. Annoin hänelle särkylääkettä, mutta se ei niin auttanut. (löysin laukkuni pienestä taskusta Shadowin särkylääkkeet, eli iso koira Tered ei niitä syönytkään). 

Kun olin palauttanut Shadowin, Sagi, Shadowin isäntä, vei hauvelin eläinlääkärille, ja selvisi että korvassa oli tulehdus, ei ihme että Shadow niin vaikeroi silloin yöllä. Shadow saa nyt lääkettä, ja varmaan on pian entisellään. Kävin katsomassa häntä muutama päivä sitten, ja Shadow ei kuullut paljon mitään, mutta nyt kun lääkkeitä on laitettu muutaman päivän ajan, olo jo parempi. 
Olin jo maaliskuun lopulla kirjoittanut että laitoin kumisaappaat jo pois, mutta sitten saimmekin yllättäen kunnon takatalven, eli hurjasti sadetta, ukkosta, salamointia ja kylmää säätä muutaman päivän ajan. Kukaan ei muista tällaista sääilmiötä huhtikuussa! Se tuntui ihanalta, mutta aiheutti myös paljon vahinkoa mm. maataloudelle.,ja ihmishenkien menetystä erämaassa, jonne valtavat vesimassat voivat yhtäkkiä vyöryä, peittäen kaiken alleen. Kuvan otin kotirakennuksen edestä, ja sadevesi oli jo uhkaavan lähellä ulko-ovea. 
Silloin kun sää on hyvä lenkkeilyyn, eli tarpeeksi viileää eikä liian aurinkoista, teen yleensä lauantaisin  kävelykierroksen lähialueella, yleensä missä paljon  toimistorakennuksia. Hienan kauempaa näin tällaisen, enkä heti nähnyt mistä kyse. 
Lähempänä huomasin että tämä oli kierrätykseen liittyvä juttu. 
Lähimpänä kotia olevan suuren toimistotalon puutarha on suosikkipaikkojani lähialueella, ja nyt kun laventelit 💜kukkivat, huomasin että niitä oli istutettu puutarhaan tosi paljon. (1.kuva).Tämän kuvan  Aasiasta kotoisin olevan  upean pensaskasvin nimeä en löytänyt suomeksi, mutta se on jonkinlainen orapihlaja, ja noita sinisiä marjoja kuulemma voi syödä, keitettynä, eli hillon muodossa. Pensaan kukat ovat herkän kauniita 🌺🌺. 
Viime viikolla tapasin pitkästä aikaa amerikkalaisen ystäväni Nancyn,(kuvassa) joka oli juuri saanut uuden työnsä ensimmäisen välityspalkkion, ja tarjosi minulle jäätelön kodin vieressä olevassa jäätelöbaarissa. En ollut aikaisemmin poikennut tuolla, vaikka ihan lähellä, ja jäätelöni oli tosi herkullinen 🍦
Muutama päivä myöhemmin vietettiin Shadowin isäntäperheen uuden vauvan juhlaa, samoin kuin pariskunnan  tyttären 3.vuotispäivää🎂🎁. 
Juhlapaikka oli sekin suhteellisen lähellä kotia, ja olin kuullut kehuja paikasta, ja siitä että ruoka siellä tosi hyvää. Pöytiin oli laitettu salaattikulhoja, ja pian tuon asetelman yläpuolelle tuotiin tabuuniuunissa paahdettua munakoisoa tahinilla ja samassa uunissa valmistettua ohutta leipää ja bataattia. Ruokaa tuli jatkuvalla syötöllä, ja lisää sai kun pyysi. En syö lihaa mutta oli onneksi myös kala-annos, ja minulle tuotiin erikseen kvinoapihvejä. Vaikka söin vain kasvisruokaa(ja vähän kalaa), olin halkeamaisillani tuolta pois lähtiessä. 
Juhlapaikka näytti hyvältä. 
Syntymäpäiväsankari Ann oli hieman hämmentynyt kaikesta huomiosta. 
Lasten isoäiti oli järjestänyt ohjelmaa pienille vieraille. 
Heillä oli jopa karkkivaunu🍭🍬Oli kyllä kivat juhlat🎉

9 kommenttia:

  1. Nuo kukkivat laventelit todellakin näyttävät hienoilta. Ja olikin muuten huippujuttu, että särkylääkkeet löytyivät eivätkä tulleetkaan Teredin syömäksi. Ja on kyllä sympaattisen näköinen kaveri tuo Shadow.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:Laventelit tosi nättejä kukkiessaan. Tuo puutarha-alue suhteellisen uusi, joten vasta nyt huomasin että siellä runsaasti laventelia💜Shadow on ihana pieni seniorikoira❤️, ja onneksi ne särkyläkkeet löytyivätkin, vaikka eivät tässä tapauksessa olleet se oikea lääke korvakipuun.

      Poista
  2. Mukava tunnelma juhlissa 💕 Houkuttava iloisen värinen karkkivaunu.

    Mainiosti muotoiltu motto kierrätysjutussa: Reduce, reuse, recucle, repeat! 🌹

    Onpa teillä ollut hurjaa säätä. Tykkään kuvasta jossa vesi virtaa. Onneksi ei tullut sisään asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Oli kyllä tosi kivat juhlat kun samalla juhlittiin sekä uutta vauvaa että pikku Annin 3-vuotis synttäreitä. Hyvä motto jota pitää muistaa 💚Oli kyllä hurja sää, jonka olisi pitänyt olla tslvella eikä nyt, vaikka itse siitä tykkäsinkin.

      Poista
  3. Olipa kivaa lukea taas mitä sinulle siellä kuuluu <3. Oletkin ollut mielessäni :)
    Laventelikuva näyttää, ja melkein tuoksuukin, ihanalta. Parhaillaan täällä jännitän, miten oman pihamme laventelit ovat talvehtineet. Vielä puskat ovat pelkkää harmaata ryteikköä, mutta viime keväänä oli samoin ja sitten kuin taikaiskusta vihreätä alkoi risujen seasta pilkistää. Vesikuvan nähdessäni ajattelin ensin, että sade oli siellä tosi hyvä juttu, mutta en hoksannut ajatella, että liikaa sadetta yhdellä kertaa ei ehkä sittenkään ole kaikille hyväksi. Mikään ei tietenkään ole mustavalkoista.
    Oletpas ollut hauskoilla ja värikkäillä synttäreillä!
    Mukavaa huhtikuun loppua Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kiitos❤️Nuo laventelit kyllä niin kauniita ja tuoksuvia. Keräsin pussillisen mukaani tuolta 💜Pidän peukkuja että että laventelisi kukoistavat tulevana kesänä. Sade on ihanaa ja hyvä juttu tällä, mutta kun sitä tulee kerralla liikaa niin tulee myös paljon vahinkoa. Synttärit omivat tosi kivat, sek lapsille ja aikuisille, ja se ruoka tuolla, namskis😋
      Oinein hyvää ja jaunista huhtikuun loppua sinullekin Leena 💐

      Poista
  4. Sade varmasti raikasti kivasti ilmaa, harmi vaan kun samalla teki tuhojaan. Ihanat juhlat siellä on ollut. Lastenjuhlat on ihan parhaita <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  5. "Takatalvenne" oli kyllä upea "paikanpäällä" - hih... olinhan niin lähellä!!
    Voimakkain päivä osui juuri Petraan - eli todella vaikuttava ukkoskuuro - se jyminä ja rakeiden tanssi.
    Sitten taasen aurinko ja tuulen voima - luonnonvoimiin voi rakastua, mutta ei tietenkään kivaa, jos vesi uhkaa virrata jo sisälle.
    Jestas mitkä juhlat.... ja ruokavalikoimat... millainen on tabuuniuuni? Yritin googlailla ja antoi vastauksen valokaariuunista, mutta en ihan ymmärtänyt. Aah - munakoisoa tuli syötyö naapurimaassa useasti - ne pienet on niin hyviä... työkaveri kertoi, että Lidlessä on niitä usein, hmm. Harmi että meiltä katsoen Lidle on hankalasti poikettavissa ja unohtuu siellä käynti. Voi kuinka kaunis päivänsankari ja karkkipuffan värikkyys.... minullakin olisi varmasti ollut noiden juhlien jälkeen vatsa ihan liian täynnä.

    VastaaPoista
  6. Täälläkin on saatu taas monesko takatalvi. Tänään satoi räntää ja on ollut kylmä . Siellä ei taida olla savevesi kaivoja kun vesi pääsee nousemaan noin kovasti .Laventelit kukkii siellä kauniisti täälläkin alkaa kukkia näkymään joten kevät on tullut .
    Juhlat on aina mukavia .

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...