sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Tuli ja meni

Maaliskuu siis, tuli ja meni, ja nyt on jo huhtikuun 2.päivä. Kuivan helmikuun jälkeen maaliskuun alkupuoli toi sateita ja kylmää säätä, jonka jälkeen tuli taas lämmintä ja kuivaa, kunnes maaliskuun lopulla saimme lyhyen "takatalven" eli kylmää ja vähän sadettakin. Kaikenkaikkiaan mennyt talvi oli tosi huono: vähäsateinen ja liian lämmin. Tänään laitoin kumisaappaat pois, sillä niitä tarvitsee seuraavan kerran vasta vuoden loppupuolella. 
Ensimmäisessä kuvassa näkyy upea pinkki jousilieskapuu, joita näkee täällå paljonkin, nyt kun ne kukkivat. Puu on kotoisin Etelä-Amerikasta ja on Paraguayn kansallispuu. Maaliskuun alkupuolen myrskyn jälkeen sairastuin flunssaan, joka alkoi parin päivän kuumeella, (ei koronaa, tarkistin..) ja jatkui kuun loppupuolelle saakka räkätautina. Nyt on olo jo parempi. 
Pomeranssipuut kukkivat, ja tuoksu oli ihana. Kohta näkee pieniä pomeranssin alkuja. Täällä ollut tosi ikävä tilanne poliittisesti, ja valtavia mielenosoituksia jo 13 viikkoa, ja niistä on kirjoitettu myös Suomen lehdistössä. Nyt on jonkinlainen tauko, pyhien vuoksi, mutta mielenosoitukset jatkuvat viikonloppuisin,ja saa nähdä mitä tapahtuu pyhien jälkeen.. 
Edellisen viikon lauantain aamu oli viileä ja pilvinen, ja tein kävelylenkin lähellä olevien uusien toimistotalojen alueella. Niitä on 4 vierekkäin, ja muutama uusi kahvila, jotka kiinni lauantaisin, mutta viherseinä oli tosi hieno💚
Muutamassa uudessa toimistotalossa on iso terassimainen tila takana, ja sieltä näkyy sen edessä oleva hökkelikylä. Kuulemma laittomasti sinne joskus asettuneita, ja mitenköhän kauan saavat olla tuolla koska alueelle tulee varmaan vielä lisää toimistotaloja. 
Tänä vuonna kaikkien 3 suuren uskonnon pyhät osuvat samaan aikaan, eli muslimien ramadan, kristittyjen pääsiäinen ja juutalaisten pääsiäinen eli pesah. Pesah kestää viikon, ja sinä aikana marketeista ei löydy mitään hiivalla kohotettua leivonnaista, eikä tavallisia jauhoja ole silloin myytävänä, paitsi jossain kaupoissa. Sen sijaan tarjolla on hurja määrä gluteenittomia tuotteita, eli keliaakikkojen lempipyhä täällä. 
Shadow on nyt ollut luonani lähes 2 kuukautta, ja 2 viikon kuluttua Shadow palaa kotiinsa kun isäntäpari palaa Yhdysvalloista. Tulee ikävä tätä pikku koiraa. Tulen kyllä näkemään Shadowin silloin tällöin, mutta se ei ole sama asia. Shadow on tosi omistushaluinen, ja juoksee haukkuen perään kun lähden pois, ja pitää äkkiä sulkea ovi ja katsoa ettei pieni koira jää vahingossa oven väliin. Silti Shadow on niin ihana ja rakas❤️
Pitkästä aikaa kävin tänään torilla, ja laitan tänne pienen kuvakierroksen siitä. 
Muutamassa kojussa oli myynnissä gluteenittomia pikkuleipiä. Pesah on se aika jolloin suurin osa leipomoista on kiinni. 
Lisää gluteenittomia pikkuleipiä. 
Yksi torin ruokakojuista. 
Itämaisia leivonnaisia. 
Piirakoita (empanadas). 
Voileipäkoju
Mehukoju. 

Hyvää alkanutta huhtikuuta ja pääsiäisen aikaa🐰💚

20 kommenttia:

  1. Hyvä, että olet (ainakin miltei) toipunut tuosta räkätaudista! Sellainen voi viedä aika pitkäksi aikaa mehut.

    Joo, olen kuunnellut ja katsellut uutisia sieltä ja olet ollut mielessäni. Pieni hengähdystauko hulinasta on varmasti ollut tervetullut, mutta parasta olisi tietenkin, että tilanne rauhoittuisi ja normaali elo ja olo voisi jatkua.
    Rauhallisempaa huhtikuuta sinne Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena, tämä oli jo toinen räkätauti 4 kk aikana, mutta onneksi tämä lyhyempi kuin se edellinen. Tilanne täällå kyllä ikävä cä, melkein voisi sanoa että jonkinlainen sisällissota, melkein. Nykyinen PM jo viidettä kertaa samassa roolissa, mutta ei vahvana kyten ennen ja, sanotaan n että se on hänen, poikansa, joka taka-alalla on se joka määrää miten pilli soi. Hallitus täynnä ääripään tyyppejä, ja olisi kamalaa jos tääll mennään samaan mitä tapahtui Unkarissa ja Puolassa😭Aika näyttää, ja taitaa tulla kuuma kesä, muutenkin kuin sään puolesta.. Kiitos, ja kaunista huhtikuuta sinulle Leena.

      Poista
  2. Oi noita piirakoita tuolla torilla. Sinun postauksia ei pitäisi nälkäisenä lukea :)
    Ihanaa huhtikuuta Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tuolla torilla on kyllä kamalia houkutuksia😁Etenkin mehukojut niin ihanan värikkäitä. Oikein hyvää huhtikuuta sinullekin Outi❤️

      Poista
  3. Kylläpä näyttää houkuttelevilta. Tulee ähky jo katsellessa. Hedelmät toisi raikkautta ja mehukkuutta. Ihania värejä puissa ja kaduilla. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino:Tori aina niin täynnä houkutuksia ja täynnä värejä. Ja kauniin värikästä kun puut kukkivat keväällä. Kaunista pääsiäisen aikaa.

      Poista
  4. Houkuttavan näköisiä pikkuleipiä ja muita leipomuksia.
    Mukava kävellä kanssasi katselemassa noita kaikkia näkymiä. 🌹

    Suomen TV:ssä on ollut usein noista teidän mielenosoituksista.
    Kansalaiset ovat huolissaan vikasuuntaan menevistä uudistuksista.
    Mutta hienoa miten teillä annetaan tilaa eri uskonnoille. 💕

    Hurmaava jousilieskapuu 🌸🌺🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:, Tuo lempitorini on kyllä ihana, ja aina löytyy jotain uutta sieltä. 💚Joo rästä tilanteesta ollut juttua vaikka missä, mutta totuus on se että jos en lukisi uutisia ym. niin tuskin olisin tietoinen tilanteesta. Jerusalemissa etenkin kaikki nuo 3 uskontoa hyvin edustettuina. Ja jousilieskapuu on kyllä hurmaava kukkiessaan🌸🌸Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle🌺

      Poista
  5. Tuo onkin kiinnostava tilanne, kun kaikkien uskontojen pyhät osuvat samaan aikaan. Olin tosin ajatellut, että juutalaisten ja kristittyjen pääsiäinen olisivat samaan aikaan yleensäkin. Ja kyllä, varsin maukkaalta näyttävää ruokakojujen tarjonta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:Onkin harvinaista että kaikkien 3 uskonnon pyhät osuvat samaan aikaan, ja totta, kristiitty ja juutalainen päsiäiben yleensä useammin. Carmel tori on täynnä ihania ruokakojuja, tuossa vain pieni osa niistä. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle 🐰

      Poista
  6. Onpa sinulla ollut sitkeä räkätauti, toivottavasti vihdoin olet pässyt eroon siitä.

    Kyllä aika kuluu nopeasti, jo kaksi kuukautta koiruli ollut sinulla! Tulee varmaan taas tyhjän oloista, kun palaa kotiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:On, etenkin kyn edellinen loppui muutama kk sitten,mutta onneksi tämä jäi lyhyemmäksi kuin edellinen. Shadow in tosiaankin ollut jo niin pitkään että tuntuu omalta, eikä lainakoiralta, mutta pian tulee aika lähteä kotiin ja saa nähdä tu🌸🌸leeko mustasukkaisuutta kun vastassa on uusi vauva. Kaunista pääsiäisen aikaa SusuPetal

      Poista
  7. Olet ollut mielessä uutisia kuunnellessa, seurattu tilannetta kun lennämme lauantaina Ammaniin seikkailemaan Jordaniaan - oli tarkoitus samalla reisulla käydä Israelin puolellakin, mutta ei kehoiteta nyt matkustamaan sinne ja toinen painavampi syy, lomaa ei ollut kyllin jäljellä - en halua kiirellä seikkailla ja tutkia paikkoja, joten nyt viikko menee vain naapurimaan puolella mm. Indiana Jones maisemissa.

    Kylläpä on ollut flunssainen tämä 2023 sinulla - toivottavasti ne olivat nyt tässä ja kiitos kun jaksat silti käydä kuvaamassa meille upeita JA HERKULLISIA TOREJA. Minun silmäni söivät eniten hedelmäkojua.... kuinka jaksavatkin asetella niin kauniisti... joka aamu uusiksi, sillä tuskin yön yli säilyttävät paikoillaan. Onko gluteenittomat tuotteet siellä millaisissa hinnoissa?
    Rauhallisempaa Pääsiäistä ja sen jäkeistäkin aikaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen :Kiitos ajatuksista❤️, mutta ihnettelen tuota ettei kehoteta tulla tänne, sillä mielenosoitukset nyt viikonloppuisin eikä se ole mitenkään vaikeuttanut elämää, joten vähän ihmettelen tuota kehotusta. Mutta oikein mahtavaa reissua teille Jordaniaan, ja harmi ettei matkaan kuulu käynti täällä naapurimaassa. Mutta kun aikaa vähän niin sen ymmärtää hyvin. Tosiaankin ollut räkäinen olo viime kuukausina ja hurjasti nenäliinoja kulunut, mutta nyt onneksi parempi olo. Torilla aina niin värikästä 🍌🍊🥭🍏🍐🍆🥑🥕🌽🥔🫒🥝🥤ja minäkin aina ihailen miten kauniisti täällä laitetaan nuo mehukiskat/kojut. Tuevat aikaisin aamulla ja aikaa menee kun järjestävät paikat niin kauniisti. Gluteenittomat tuotteet taitaa joka puolella olla aina kalliimpia, mutta nyt kun on tämä pyhä alkamassa, ja sen aikana ei pahemmin näynleioä/hiivalla nostettuja herkkuja, niin gluteenittomat tuotteet ei paljon kalliimpia. Oikein hyvää reissua teille ja kaunista pääsiäusen aikaa 🐰🌼

      Poista
  8. Kaunista kukintaa puussa ei näy yhtään lehteä ainoastaan täynnä kukkaa . Samoin pomeranssipuun kukinta on kaunis .Tehdäänkö pomeranssin kuori jauhe jostain tämän puun osista ? Täällä ei ole tuollaisia gluteenittomien leivonnaisten määrää tarjolla . Pikkukoira ei selvästikään halua jäädä yksin ja kun omat omaiset on poissa niin.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nila:Se lehdettömyys kukinnan aikana onkin se mikä tekee tuosta puusta niin kauniin kukinnan aikaan, ja lisäksi tuo puu on kaunis yksilö🌸🌸Pomeranssijauhe/mauste tehdään pomeranssin kuorista. Kerään pomeranssi-ja talven aikana, ja kuivaan kuorta, jonka jauhan mausteeksi. Täällä on kyllä hyvä gluteenittomien tuotteiden tarjonra yleensä, mutta tämän pyhän edeltävönä aikana, ja sen kuluessa tarjonta nousee ihan eri tasolle. Pikkukoiran isännät palaavat 1.5 viikon kuluttua, ja, saa nähdä miten käy kun Shadowilla ollut niin paljon huomiota tällä luonani 😍Hyvää pääsiäisen aikaa Nila🐰

      Poista
  9. Upeita kukkia ja hedelmäisiä kojuja! Olisipa mukavaa napsia torilta mukaan tuollaisia hedelmävalikoimia :) Vaikka tämä runsas lumimassa meidän pihassa on kurjaa etenkin näin keväällä, olen kuitenkin iloinen näistä erityyppisistä vuodenajoistamme. Ehkä se helle ja aurinko ei tunnu enää niin ihmeelliseltä, jos sitä on melkein koko ajan.
    Toivottavasti siellä alkaa elämä tasaantua.
    Mukavaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Tuo kukkiva puu on kyllä niin kaunis kukkiessaan, ja tuon lempitorini tarjonnat ja värikkyys aina ilo silmille. Totta, kun lämpöä ja helkettä ja aurinkoa liikaa, niin ainakin utse kaipaan viileämpää särä ja enemmän pilvistä säätä. Onneksi kevään sää myös silloin kun tosi lämmintä hyvin kuivaa, joten lämpö ei tunnu kurjalta kuten kesän kostea kuumuus. Nyt ovat aikaiset aamut ja illatkin tosi miellyttäviä. Kiitos, toivottavasti tilanne jossain vaiheessa rauhoittuu niin että ei tarvitse mellakoida. Ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin🐰

      Poista
  10. Ulrika50v.blogspot.com5. huhtikuuta 2023 klo 7.46

    Ihanat noi torit! Pohjoismaissa ei tollasiin pääse 😟

    VastaaPoista
  11. Ihana puu, ihana väri, aivan tuntematon minulle. Ei koskaan kukkinut Kyproksella talvella. Herkullisen näköisiä naposteltavia!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...