lauantai 11. maaliskuuta 2023

Karnevaalitunnelmaa

Viime tiistaina koitti sitten pitkän pitkän tauon jälkeen Purim-paraati. Viimeksi oli paraati täällä asuinkaupungissani Holonissa keväällä 2019. Paraatireitti oli myös muuttunut, sillä entisen reitin varrella kevytraitiotietyöt. 

Tässä postauksessa on hurja määrä kuvia, varoitus jo etukäteen🎉
Halusin varmistaa hyvän katselupaikan, ja niinpä tulin paraatin ensimmäiselle etapille jo tunti ennen paraatin alkamista. Paraatin alku oli nyt lyhyen kävelymatkan päässä kodista, ja sää oli onneksi miellyttävä, ja aika kului ihan mukavasti ennen paraatin alkua. Onneksi tulin ajoissa, sillä jo puolen tunnin kuluttua alkoi olla tosi täyttä. 

Tämän kuvassa näkyvän ensimmäisen lapsiryhmän tytöt(ja muutama poika..) alkoivat jo olla hieman kärsimättömiä.
Paraatin alkua odotellessa napsin muutaman kuvan yleisöstä. 
Sain luvan ottaa kuvan tästä perheestä. 
Ensimmäisen  kuvan hevosvaunua edelsivät nämä herrat. Olin edellisen kuvan lapsiryhmän kohdalla, joten jouduin ottamaan kuvan kännykällä kauempaa, jonka vuoksi kuva ei terävä. Olen ennen aina ottanut kuvat kameralla, mutta tällä kertaa kännykällä. Kameralla tulee kyllä paremmat kuvat. 
Ensimmäinen lapsiryhmä sai vihdoinkin lähteä liikkeelle. Tämä ja suurin osa lapsiryhmistä asuinkaupunkini eri tanssiryhmistä, mutta mukana oli myös muutama ryhmå muista kaupungeista täällä. 
Tämän vuoden paraati poikkesi edellisistä myös siinä, ettei tänä vuonna ollut kaupungin kerhojen valmistamia suuria hahmoja. Seuraavan vuoden paraatin suunnittelu ja valmistus aloitettiin heti edellisen loputtua, mutta  viime keväänä ei vielä ollut varmaa toteutuisiko tämän vuoden paraati (korona...), joten niiden sijaan oli kaikenlaisia puhallettuja hahmoja ym. , joista monet olivat Liisa Ihmemaassa - teemaa.
Toinen lapsiryhmä. 
Liisa ihmemaassa-teemaa. 
Tämä oli hauska😁
Ja toinen auto😬
Tänä vuonna paraatissa oli myös vieraileva ryhmä Barcelonasta, eli mahtava Todozancos- ryhmä. Vuonna 2006 perustettu ryhmä tekee kaiken puujaloilla liikkuen:njo 3 jopa juoksivat hetken tuolla. 
Pikku tanssijat
Heillä  oli kivat asut💛
Tanssin iloa. 
Näitä oli 3.Mahtoi olla kuuma puvun sisällä. 
Vihreä lohikäärme🐉
❤️💚💛
Sirkus/karnevaali oli tämän vuoden teema. 
Mukana oli myös brasiliaista tunnelmaa. 

Brasiliaisteemainen ryhmä oli suurin kaikista ryhmistä.
Valtava ryhmä. 
Värikästä💚💛
Akrobatiaa🤸
Hmm, olisko mammutti... 
Taitavia akrobaatteja 
Lisää pikku tanssijoita. 
Sitten tuli yllättäen jonkinlainen tauko, ja paraati jatkui toisella puolella katua. Kun tajusin sen tuli kiire mennä aidan yli (onneksi tarpeeksi matala..) nurmikolle kadun keskiosaan. Kuvan ihmiset eivät osa paraatia. 
Outoa että paraati jatkui kadun toisella puolella, sellaista ei tapahtunut edellisellä reitillä. 
Lisää puhallettavia hahmoja. 

Lisää akrobatiaa. 
Balleriinat
Hauskoja hahmoja 

Värikästä
He taisivat olla espanjalaisesta ryhmästä. 
Hurja lohikäärme
Tämä oli paraatin viimeisin osa. 
Poismennessä päälle osui confetti-sade, ja otin muutaman kuvan edellä kävelijöistä. 
Enkeli
Perhe Perhonen🦋
En meinannut löytää mistä kävellä kotiinpäin, sillä kaikki lähikadut oli suljettu aidoilla. Lopulta löytyi mistä päästä ulos alueelta, ja otin viimeisen kuvan tästä perheestä. 

Samana tiistaina oli monessa muussa kaupungissa täällä purim-tapahtumia, mutta täällä Holonissa se on aina suurin. Paraati jatkoi matkaa kaupungin toiselle puolelle, jossa esiintyi Israekin tämän vuoden euroviisuedustaja, Noa Kirel. 
Minulla ei sitten ollut naamioasua, koska luvattu asu jäi saamatta kun pikku Shadow-koiran omistajat joutuivat yllättäen matkustamaan Yhdysvaltoihin, ennen suunniteltua aikaa. Mutta oli minulla jotain, eli tämä hieno letti😁

17 kommenttia:

  1. Ihana letti sinullakin <3 Olipa kiva taas nähdä näitä paraatikuvia, kovasti niitä olen kaipaillut. Tykkään kun on niin värikästä menoa!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos, tykkään itsekin tuosta letistä. Oli kyllä ihanan värikäs paraati, ja kiva kun oli taas niin pitkän ajan jälkeen. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin❤️

      Poista
  2. Jeeee! Iloisia ihmisiä, aurinkoa, värejä ja melkein tänne asti kuuluvaa meteliä! Mahtavaa etenkin noille lapsille tämän paraatin toteutuminen, sillä he ovat varmasti pitkään harjoitelleet omaa osuuttaan.
    Olen Outin kanssa samaa mieltä, että lettisi on hieno ja sopii sitä paitsi upeasti päälläsi olevaan yläosaan.
    Kivaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:No tuota kaikkea mainitsemaasi tosiaankin oli kunnolla, ja musiikkiakin. Lapsille tuo paraati onkin iso juttu, ja onneksi se toteutui tänä vuonna 😁Kiitos Leena, tykkäsin tosi paljon tuosta letistä. Oikein hyvää viikkoa sinulle💐

      Poista
  3. Pegasos on hieno! Vai onko tuo lentävä hevonen edes sen niminen :)
    Eka lohikäärme on upein. Viimeinen on vähän väsynyt ja sitä viedään lavetilla..
    Muurahainenkin on kiva. Sitten jäin miettimään, miten helppoa (vaikeaa) on liikkua pukeutuneena autoksi ;D
    Onhan sinulla letin lisäksi tosi hieno vaate päälläsi! Hienoa katsoa, miten moni kulkija on osallistunut kulkuepäivän henkeen pukeutumalla johonkin asuun. Taas tulee mieleen, miten homma toimisi täällä pohjolassa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa :Tosi hieno olikin tuo lentävä heppa vaunuineen, se tuli heti ensimmäisenä vastaan. Minustakin vihreä lohikäärme oli todella upea🐉Viimeinen ei oikein itse jaksanut kävellä kuten tuo vihreä, 😁Muurahainen ja sen päällä ratsastava herra olivat kyllä jänniä🐜ja "lentävät autot" tosi hauskoja. Tel Avivissa olisin varmaan nähnyt enemmän erikoisempia asuja, mutta ihan hyvin niitä näkyi myös kodin lähellä 🎭. Kiitos, tykkäsin letistäni, ja minulla tuollainwn liivivaate myös harmaana. On se vaan niin että pitää olla tarpeeksi lämmintä jotta tuollainen toimii

      Poista
  4. Karnevaalit ovat mukavan iloinen tapahtuma. En ole karnavaaleilla ollut kuin Rio de Janeirossa, mutta siellä tapahtuma oli kyllä todella vaikuttava. Toivottavasti tulee mahdollisuus tulevaisuudessa nauttia karnevaaleista vielä jossain muuallakin.

    VastaaPoista
  5. Ulrika50v.blogspot.com12. maaliskuuta 2023 klo 8.22

    Vihreä lohikäärme on paras !
    Kivaa viikonalkua huomenna 🤎

    VastaaPoista
  6. Luovuuden ja mielikuvituksen riemua näissä asusteissa! Ihmiset ovat nähneet todella paljon vaivaa asujensa eteen.

    VastaaPoista
  7. Minä kommentoin jo kerran taisi mennä roskapostiin . Kuvia oli paljon mutta erittäin mukava niitä oli katsella . Teillä on siellä erittäin värikästä meininkiä . Kiva letti sinulla .

    VastaaPoista
  8. Hih miten hauska letti 🌈
    Olisi taas tämmöisetkin ihanuudet jääneet näkemättä ilman sinun blogiasi ❤️
    Lentävä hevonen ekassa kuvassa sai hieraisemaan silmiä ja lentävät autotkin ovat elämys!

    VastaaPoista
  9. Upeita kuvia! Sinisarvinen lohhari ja muutkin on suosikkeja, samoin autoihmiset sekä nuo robotin tapaiset, jee!! Miksi meillä täällä ei ole mitään värikkäitä paraateja?

    VastaaPoista
  10. Waude... osasin odottaa jo edellisen postausksesi myötä värejä - mutta ETTÄ NÄIN PALJON ja MITÄ KAIKKEA - upeita... nup lahjapakettipäähineetkin - onneksi keveitä, kun niin suorassa lasten päät.... Lapsenlapsemme olisivat olleet innoissaan dinosauruksista ja varmaan paljon muustakin... tosiaan miksi meidän paraatit ovat värittömiä (korkeintaan eri lippukunnan huivinväri voi olla vähän erilainen, hih)
    Wappu on ehkä meillä värikkäin kaikkine krääsineen, mutta että kunnon ohjelmaa ja yleisölläkin panostus... kuten sullakin, upea letti ja nuo "neuleesi" - hieno! Teillä tuntuu kaikkinensa olevan elämässä enemmän väriä kuin meillä...

    VastaaPoista
  11. Wow, ihana letti! Mä olen aina rakastanut naamiaisia. Tosin nykyään ei jaksa niin usein tälläytyä, ehkä kerran vuodessa - mutta tytär jatkaa perinteitä. :-)

    VastaaPoista
  12. Omat suosikkini olivat nuo dinosaurukset/lohikäärmeet sekä robotit. Kiva tapahtuma ollut varmasti! Suomessa ei vastaavia kulkuetapahtumia taida oikein ollakaan.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...