sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Naamiaiset tulossa

Ylihuomenna täällä tiedossa hauska päivä, sillä silloin vietetään Purim-juhlaa, jolloin ihmiset ja etenkin lapset kulkevat koko päivän naamioasuissa. 

Monessa kaupassa myydään naamioasuja, mutta hoitokoirani Shadowin toisen omistajan, Sagin, perheellä on maan suurin naamioasuihin keskittyvä yritys. Heillä on suuri näyttelyhalli asuinkaupunkini teollisuusalueella, ja vaikka näyttelyhalli on vain asiakkaita eli naamioasuja myyviä kauppoja varten, sain Sagilta erikoisluvan tulla katsomaan naamioasuja. Näyttelyhalli on valtava, ja kuvissa vain osa siellä olevista naamioasuista. Joka vuosi luodaan uusi kokoelma, vallitsevien trendien mukaan. 
Oli tosi mielenkiintoista kierrellä näyttelyhallissa. 
Huiii! 
Sagi lupasi että saan valita minkä tahansa puvun itselleni. Olisin halunnut olla Peppi Pitkätossu, mutta siitä ei olllut aikuisten kokoa. 🙁Koska suurin osa puvuista lapsille, aikuisten kokoja ei ollut niin monessa asussa, ja loppujen lopuksi en saanut mitään asua, koska Shadowin omistajien piti lähteä yhtäkkiä Yhdysvaltoihin. Mutta minulla on värikäs tekoletti ja venetsialaisia naamioita ennestään, joten en jäänyt harmittelemaan etten saanutkaan asua. 
Prinsessa-asut ovat suosittuja vuodesta toiseen. 
Pikkulasten asuja. 
🎭
Bats🦇🦇
🦸


Yksi huone on varustettu hatuilla, naamioilla ym. Videolla näkyy piraattiasu, jonka piti olla asuni Peppi Pitkätossun sijaan. 
Tänään kadulla bongattua. Perheen tyttärillä oli jo naamioasut päällä. 

Tiistaina täällä on perinteinen purim-kulkue, ensimmäistä kertaa 4 vuoteen, (keväällä 2020 tieto että seuraavan viikon kulkue peruttu, kiitos koronan, ja ne peruttiin myös vuosina 21 sekä 22). ja uudella reitillä, kevytraitiotietöiden vuoksi 

27 kommenttia:

 1. Wow, olipa sinulla hieno mahdollisuus paasta tuonne katsomaan!
  Vanhaan hyvaan aikaan naamiaisasut tehtiin itse. Nyt kaikki tuo tulee varmaan Kiinasta ja on etupaassa kertakayttoista. Se on surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:tosi hieno mahdollisuus olikin, oli kuin olisi jossain huvipuistossa😁Heillä on jo vuosikymmeniä ollut sopimusvalmistaja malleilleen Kiinassa, mutta myös oma ompelija tuolla yrityksessä paikan päällä.

   Poista
 2. Söpöjä nuo pikkulasten puvut, pieniä nalleja ;) Ja Pepinkin löysit! Pohjoismaista tyyliä.
  Supermiesten ja Batmanien sukujuuret ovatkin aika laajat ;D
  Varmaan upea kulkue tulossa. Odotellaan kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa :Nuo Pikkulasten asut ovatkin toso söpöt❤️Juu Peppi olisin halunnut olla, mutta eipäs ollutkaan aikuisen kokoja. Tuolla oli kyllä mahtavia asuja laidasta laitaan, ja myös kulkue eilen oli mahtava😁

   Poista
 3. Ihanan paljon erilaisia asuja. Minä olisin valinnut wonder womanin (tai superwomanin), koska aina juksaan hoitolapsille, että olen superwoman, joka lentelee öisin taivaalla ja tarkastaa, että he käyvät nukkumaan nätisti :)
  Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Ihan mahtava valikoima eri asuja tuolla. Pikkuisen harmittaa etten saanutkaan sitä merirosvonaisen asua, kun pariskunnalle tuli äkkilähtö. Wonder/Suprrwoman-asut kyllä hienoja, ja olethan sinäkin aikamoinen supernainen, ja ihana juksausjuttu lapsille😁Oikein hyvää loppuviikkoa Outi❤️

   Poista
 4. Minäkin haluaisin olla Peppi Pitkätossu, pirteä oman tiensä kulkija.
  Tai ehkä Batman, hänkin on ollut suosikkini iät ja ajat.
  Tuommoinen naamiaispäivä on hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Peppi on kyllä ihana tyyppi, ja olispa ollut myös aikuisten kokoa tuota asua. Batman myös mahtava hahmo. Purim on kyllä vuoden hauskin päivä täällä 😁

   Poista
 5. Minäkin olisin halunnut olla Peppi jos olisi ollut kokoja . Siellä kuumuudessa en haluaisi ainakaan mitään naamioita pitää vaikka kyllä Peppi peruukkikin taitaisi olla liian kuuma pitää . No joka tapauksessa kiva juttu ja olisi näitä ainakin mukavaa katsella . Todella ison liikkeen omistavat ja paljon on tavaraa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Peppi olisi kyllä ollut mahtava naamioasu, harmin paikka että vain lasten kokoja. Peruukkikin olisi riittänyt. Onneksi eilen oli tosi miellyttävä sää, joten ei ollut pelkoa että tulisi liisn hikistä. Ystävän äidin aikoinaan perustama yritys on kyllä tosi suuri tänään,ja olo oli kuin huvipuistosa tuolla

   Poista
 6. Oi, taas on se aika! Olenkin jo odotellut, miten siellä tänä vuonna toimitaan. Ihanaa, että ihmiset saavat taas juhlansa ja leikkimielisyyteen heittäydytään ainakin hetkeksi.
  Katselin noita pukuja sillä silmällä, että mitähän meidän pienet valitsisivat. Tytöt toivoisivat luultavasti prinsessa-asuja (Pepin varusteet kun taitaa löytyä omista kaapeistaan, no ehkä prinsessapukujakin on, mutta niitähän ei koskaan voi olla liikaa!). 3-vuotias nuorimies haluaisi joko Hulkin asun tai Batmanin. Pienin pukeutuisi varmasti vanhempien valitsemaan asuun, ainakin jos se olisi päällä mukava. Tai voihan olla, että olen näissä arvauksissani ihan väärässä ja out ;). Uusia juttuja kun tulee ja menee.
  Odotan niin innoissani Purim-kulkueraportteja ulkomaankirjeenvaihtajaltamme Jaelilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Vuoden hauskin päivä, 😁🎭Oli kyllå mahtavaa että pitkän tauon jälkeen taas tuo kulkue. Hih, Hulkin asu aika hurja😁Pian tulosda raporttia eilisestä kulkueesta.

   Poista
 7. Oh, olisipa päässyt tuohon paikkaan kuvaamaan! Ihania asuja ja niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Tuolla oli kyllä todella paljon nähtävää ja kuvattavaa 😁🎭

   Poista
 8. Pi mihin krääsätaivaaseen olet päässyt kurkistamaan, tuolla viihtyisi hetken jos toisenkin;) Hyvää Purimia..heh, kuulostaa joltain mitä voisi sanoa koiralle, paas purimskellen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus:Jih6, krääsätaivad aika osuva😁Olen vuosien aikana kuvannut blogiin ihmisiä, joilla mahtavat Itse tehdyt asut, jotka olleet ihsn uniikkeka. Kiitos, Purim kyllä hauska juhla🎭

   Poista
 9. Kellään ei taida olla kotona entisiä asuja kun noin kaupat niitä on pullollaan. Ei oikein käy yhteen tämän päivän kulutusmantran mukaan. Meillä saisi niskaansa tuomitsevat katseet ja julkisen panettelun somessa.
  Mutta eihän täällä ole vielä saatu kuriin joulu/ilotulitus/vappu/juhannus/festari jne jne koituvaa jäte/krääsäongelmaa.
  Vaikeita valintoja on pienellä ihmisellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BLOGitse:No lapset kasvavat ulos vaatteista, mutta itse tehdyt asut kyllö parhaita, harvat vasn niin taitavia. Mutta onhan tuo aikamoista krääsää, toisaalta hauskaakun katukuvassa näkeenaamioasuisia ihmisiä. Todellakin vaikeita valintoja...

   Poista
 10. Ruotsissa ei ole juuri lainkaan uskonnollisia tai kansallisia perinteitä. Elämä täällä on kuin Kanadassa, monotoonista ja privaattia. Kanada ja Ruotsi ovat maapallon eniten progressiivisia/edistymisoptimistisia valtiota, ja ehkä se tekee molemmista maista melko yksitoikkoisia. Kussakin perheessä on ikiomia perinteitä melko varmasti, ainakin lapsiperheissä. Täällä eletään enempi yksilötasolla kuin yhteisötasolla.
  Tämän suunnan näkee helposti aikuisten ja lasetn koulutuksessa. Opsikelu ei koskan lopu, vaan se jatkuu läpi koko elämän. Opiskelijoiden tulisi oppia ymmärtämään tosiasioita ja erilaisia mielipitietä, harjoittamaan lukemista ja laskemista, vertaamalla käsitteitä ja konteksteja. Painopiste on halun ja oppimiskyvyn luomisessa, eikä vain faktojen ulkoapänttäämisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa:taitaa olla niin että pohjoismaissa mennään enemmän yksilötasolla, ja eteläisissä maissa taas ollaan tosi yhteisöllisiä. Tällä ei kyllä koskaan ole tylsää päivää.,onneksi,tai oikeastaan joskys kyllä kaipaa sellaista tylsyyttä. Opetuksen suhteet olet kyllä niin oikeassa😍

   Poista
 11. Ulrika50v.blogspot.com6. maaliskuuta 2023 klo 20.57

  Kiva perhetapahtuma 🥸 Tosi kivaa viikon jatkoa sinulle 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika. Tosi kiva että pääsin tuonne, kiitos ystävän. Oikein hyvää loppuviikkoa Ulrika😍

   Poista
 12. Upeaa että purim toteutuu - siis TÄNÄÄN ja kellohan on teillä jo paljon enemmän, eli ehkä napsit parhaillaan meille kuvia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen/Tätä kirjoittaessa jo takanapäin, ja oli tosi mahtava tapahtuma, josta tulee myöhemmin raporttia.

   Poista
 13. Tänä vuonna ei olla ehditty purim juhliin mutta ehkä ensi vuonna taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Toivottavasti pääset seuraavalla kerralla🙏

   Poista
 14. Jopas on paljon naamiaisasutarjontaa, taitaa olla oikea karnevaalitunnelma purim-juhlissa. Kivat värikkäät kuvat ja mukava että juhla toteutui tänä vuonna 💛

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...