lauantai 7. lokakuuta 2023

EI taas

Erivärisiä kiinanruusuja
kotikadulla🌸
Olipa herätys tänä aamuna.  Nousin klo 6 30 aamulla,ja heti sen perään alkoi ilmahälytys. Raketteja tuli vauhdilla ja ainakin 5 kertaa jouduimme äkkiä menemään rakennuksen portaikkoon, joka rakennuksen turvallisin paikka, koska meidän vanhassa talossa ei turvahuoneita, ja talon pommisuoja kamalassa kunnossa .
Tässä istun portaikossa(vihreät housut) ja alempana  vastapäisen  asunnon naapuri  .
Yleensä lauantaiaamuna teen kävelylenkin lähialueella,mutta nyt menin vain puiston alueelle,  eikä kaduilla näkynyt ketään ,ja vain harva auto meni ohi.  Yhtäkkiä kuulin taas hälytyksen, ja piti juosta nopeasti kohti kotitaloa ja rappukäytävään.

Näihin ilmahälytyksiin ja ohjuksiin on jo melkein tottunut  parin vuoden välein ,mutta tällä kertaa tilanne vakavampi: Hamasin tertorristijoukkoja onnistui tunkeutumasn maasta,ilmasta ja merestä,ja aseistetut terroristijoukot tunkeutuivat etelän  kibbutseihin ja kyliin,ja  paljon ihmisiä kuollut ja otettu panttivangeiksi. Pommitukset ja hyökkäykset tulivat täytenä yllätyksenä, koska nykyinen hallitus täällä keskittynyt sisäisiin konflikteihin ja muihin asioihin. Nyt täytyy toivoa ettei tämä jatku kauan🙏Kaiken lisäksi tämän päivän piti olla juhlapäivä, ns."High Holidays" -kauden viimeinen pyhä, mutta nyt tietenkin kaikki tapahtumat  peruttu,myös Bruno Marsin toinen konsertti  täällä,jonka piti olla tänä iltana.
Tämän juhlapäivän piti päättää viikon kestäneen  lehtimajajuhlan,  ja torstaina illalla olin kutsuttu Nancyn lehtimajajuhlaan.Saavuin juuri kun aurinko oli laskeutumassa, mutta en saanut kunnon kuvaa  oranssisesta auringosta.
Tietysti piti taas ottaa kuva terassilta.
Nancy valmisti täytettyjä.sipuleita meille ei-lihansyöjille. Nämä menivät uuniin ja olivat sen jälkeen tosi herkullisia.
Nancyn pikkuinen lehtimaja. Siellä ei kuitenkaan kukaan istunut.
Lehtimajoja (made in China)  on näkynyt vähän  joka paikassa tällä viikolla. Tämä oli vihanneskaupan  vieressä, mutta kuului viereiselle falafel-paikalle.




27 kommenttia:

  1. Kauhulla ajattelin sinua heti kun luin uutiset tänään.
    Hyvät ilmat teillä näyttää kuitenkin olevan ja ystävällisiä ihmisiä 💚
    Toivottavasti levottomuudet menevät ohi.
    Viikonloppua 🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Täällä keskisessä Israelissa vain raketti-iskuja ja ilmahälytyksiä,mutta etelässä.tilanne tosi kamala.Nyt ei ole keskipäivästä lähtien ollut omalla alueellani mitään,mutta oletan että.yöllä.ne jatkuvat.Joo hieman paremmat säät alkavat olla täällä nyt vaikka edelleen helteistä. Kiitos Rita, ja hyvää viikonloppua sinullekin.❤️

      Poista
  2. Hui, kuulostaa todella pelottavalta. Yllättävän neutraalisti pystyt asiaan kyllä suhtautumaan. Itsellä syke huitelisi parissa sadassa ja Marika olisi aivan paniikissa.

    Mukavaa syksyn jatkoa kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:onhan se aika pelottavaa,mutta oletan ja toivon että Iron Domen avulla ei isku tule kotitaloon,vaikka se ei olekaan ihan idioottivarma systeemi.Kyllå se hälytys aina kuitenkin aiheuttaa jonkinlaista pelon tunnetta ja phinta tällaisessa tilanteessa on epävarmuus..Kiitos Mikko,ja oikein hyvää syksyn jatkoa teillekin.🍂🍁

      Poista
  3. Toivotaan tilanteen pikaista vakautumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:Toivottavasti🙏Kiitos SusuPetal ❤️

      Poista
  4. Tulit kyllä minunkin mieleeni heti aamulla. Ollaan pitkähkössä reissussa ja kuulin aamu-uutisia aamupalalla vain espanjaksi. Kielitaitoni on surkea, enkä saanut oikein tolkkua ja siksi piti heti avata netistä hesari ja katsoa, mitä oikein on tapahtumassa.
    Oi voi. Onneksi olet kunnossa!
    Ajatuksia sinne, pysyttele turvassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;Kiitos kommentistasi❤️❤️Tilanne täällå tosiaankin surkea,ja kamalinta on epåvarmuus.Kamalaa myös kuulla mite kamalia kohtaloita tavalliset siviilit kokivat,ja yhden tuttavani poika oli surmatyujen joukossa.Täällä on sellainen kummallinen fiilis,kaduilla tosi tyhjää,mutta täällå keskisessä Israelissa olen ihan ok.Oikein ihanaa reissun jatkoa sinulle Espanjassa❤️

      Poista
  5. Luin juuri uutiset, ja kuulostaa ihan karmealta ja pelottavalta. Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian. Voimia sinulle, Jael! ❤️

    En ole koskaan maistanut täytettyjä sipuleita, mutta näyttävät tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Todella pelittavalta,koska aika lähellä kaikki mitä tapahtunut,ja nyt kun on selvinnyt mitä tapahtui niin tuntuu ihan käsittämätöltä sellainen julmuus millä siviilejä tapettiinn ja kaapattiin.Kiitos,vähän luulen että tästä tulee pitempi juttu kuin niistä aiemmista,koska niin vakavampi juttu,mutta itse olen ok Kiitos paljon Satu❤️Täytetyt sipulit olivat tosi herkulliset,mutta aika suuritöiset.

      Poista
  6. Isot tsempit! Tulit mieleen, ku luin uutisia sodasta sielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LauraKatarooma;Kiitos paljon❤️Tämä onkin ollut esillä.paljon ,mutta toivon ettei kestä pitkään.

      Poista
  7. Aika kylmääviä uutisia tosiaan. Ei osaa ihminen olla missään sotimatta. Toivottavasti tuo sotatila saadaan päättymään pian! Hurjasti tsemppiä ja stay safe <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia;Näin on,ja tämä tuli täysin yllätyksenä,etenkin kun kyse maasta jolla yksi maailman parhaista tiedustelupalvelusta,mutta joku asia meni väärinja omasta miekestäni se on nykyinen hallitus Kiitos paljon,olen ihan safe❤️

      Poista
  8. Rukouksemme ja sydämen taakka on läsnä teitä kaikkia ajatellen ja siunaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkku;Kiitos paljon kommentistasi ja ajatuksista/rukouksista❤️

      Poista
  9. Onpa surullista! Niin ajatukset siellä suvun keskellä!
    Sinulla siellä varmaan vielä pelottvampaa, kun raketit lentelee lähelle. Onneksi Jerusalemin kaupunkiin ei ole osunut. Toivotaan pikaista loppumista! Eeviregina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EeviRegina;Todellacsurullista, ja sinulla varmaankin huoli suskojen perheistä,mutta kuten mainitsit, onneksi ei osunut Jerusalemissq mihinkään rakennukseen Touvotaan tosiaankin että tämä pian loppuu.

      Poista
  10. Ulrika50v.blogspot.com8. lokakuuta 2023 klo 17.38

    Sanon niinkuin edellä : stay safe 💜
    Mahtavia kukkia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika;Kiitos tack för dina tankar.❤️Kiinanruusut ovat kyllå niin kauniita🌸🌸🌸

      Poista
  11. Turvallista yötä ja rauhallista aamua! Ajatukset luonanne tv. Blyygi Blumsteri

    VastaaPoista
  12. Surullisena olen seurannut viime päivien kauheita tapahtumia mediasta. Sadoissa kodeissa on nyt suurta surua kun omaisia on kuollut tai ovat panttivankeina.
    Voimia teille.

    VastaaPoista
  13. Olet mielessä! <3 Toivon tilanteen rauhoittumista ja rauhaa!

    VastaaPoista
  14. Kauniita kiinanruusuja . Täällä myös huolestuneena katselen siellä olevaa tilanneta . Toivottavasti olet turvassa .❤️

    VastaaPoista
  15. Sama täällä, tulit ensimmäisenä mieleeni kun uutiset rävähti silmille. Karmea tilanne. Ihan kun maailmassa ei muutenkin jo tapeta syyttömiä siviilejä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu nopeasti. Jaksamista!

    VastaaPoista
  16. Minunkin mieleeni tulit ensimmäisena kun kuulin uutisista mitä siellä tapahtuu. Toivottavasti tilanne rauhoittuu eikä jatku. Ajattelen sinua joka päivä ja toivon parasta. Terveisin Donna.

    VastaaPoista
  17. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat teissä! Toivotaan, että tämä hirveä ja älytön sota pian päättyy! 🙏 Niin kamalia uutisia kantautuu sieltäpäin. Enkelivartioita teille! ❤️T. PiipeA

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...