perjantai 13. lokakuuta 2023

Telkkkarirakkautta ahdistumiseen

Upea kruunulatva kukkii lähellä

Hei taas❤️Täällä viikko ollut tosi ahdistava, koska  pahoja uutisia tullut niin paljon,ja vaikeinta tässä tilanteessa on epätietoisuus sekä se että olemme täällä  nyt sellaisessa tilanteessa jossa mikään ei oikein toimi: valtion virastot kiinni, monet kaupat (ei ruokakaupat..) kiinni,ja kaikki toimii puoliteholla. Nyt viikonloppuna on  2 Suomen ulkoministeriön järjestämää evakuointilentoa Suomeen, mutta päätin kuitenkin jäädä tänne, koska muutamia velvollisuuksia, joiden vuoksi en voi nyt lähteä.

Sen vastapainoksi pitää  välillä ajatella asioita jotka vievät ajatukset pois tilanteesta, ja onneksi voi katsella vaikka ohjelmia Suomen televisiokanavilta, mm.kiitos VPN-ohjelman avulla.

Huomasin  että MTV:ssä alkoi taas uusi "Ensiteffit Alttarilla"- kausi,jota olen aikaisemminkin seurannut  Täällä taas loppui  syyskuussa paikallisen version 6. kausi, joten laitan tänne taas koosteen siitä , kuten olen aiemminkin laittanut. On aina mielenkiintoista huomata suomalaisen ja israelilaisen version eroja.

Kun Suomen versiossa on vain 3 paria, niin täällä on jopa 7 paria. Täällå jokainen pari meni naimisiin eri paikassa kuin toiset parit. Osallistujien perheisiin tutustuttiin myös paremmin tällä kaudella, ja todella mukavan miespuolisen psykologin tilalle tuli uusi, aivan loistava miespuolinen psykologi.
 
Ensimmäinen pari; Raz ja Einav. Raz on muusikko ja Einav opettaja. Einavin kaksoissiskon piti myös osallistua ohjelmaan, mutta hän jätti sen kesken. Tämä oli täydellinen "match", 2 ujohkoa ihmistä ,jotka heti ihastuivat toisiinsa,ja ovat edelleen yhdessä.
Toinen pari eli Joanna ja Tomer. Joannan perhe asuu Bulgariassa, mutta hän on suuriman osan elämästään  asunut täällä. Joanna toivoi pidempää miestä, mutta rakastui vähitellen Tomerin persoonallisuuteen ja kaikkeen hänessä. Molemmat ovat töissä  IT-alalla, ja edelleenkin onnellisesti yhdessä.
Snir ja Mor, molemmat IT-alalla. Snir (mies) ei alusta pitäen tuntenut minkäänlaista fyysistä vetovoimaa Moria kohti. Snirin mielestä Mor oli kuitenkin  mahtava persoona, ja he yrittivät lähes loppuun saakka, kunnes päättivät muutama päivä ennen koekauden  loppua erota.Molemmilla uudet kumppanit pian ohjelman jälkeen.
Yossi ja Chen. Yossi sai juuri sitä mitä oli pyytänyt, ja tämän parin välillä kipinöi heti alussa. Tämän  parin touhuja oli mukavaa katsella,ja he saivatkin suhteessa paljon ruutuaikaa.  Yossi ja Chen  ovat edelleenkin yhdessä.
Ronen ja Rotem.Tämän parin kanssa oli todella paljon draamaa. Alussa Rotem(nainen) näytti jatkuvasti pomputtelevan Ronenia (asianajaja) mutta loppua kohden Rotem kohteli Ronenia paremmin. 42 päivän jakson jälkeen he päättivät pysyä yhdessä, mutta erosivat pian sen jälkeen.
Noam  ja Moshe. Moshe korjaa kattoja ammatikseen  ja Noam on sosiaalityöntekijä. Moshe ei missään nimessä olisi halunnut saada sosiaalityöntekijää vaimokseen, oman vaikean lapsuutensa tähden, eikä Noam olisi halunnut hoidettavaa. Moshea myös häiritsi se että Noam on häntä 4 vuotta vanhempi. Suurimman osan ohjelmaa näytti siltä että tämä pari ei jatka yhdessä, mutta loppua kohden heidän välillään tapahtui jotain,vja he päättivät pysyä yhdessä. Heidän tarinansa jatkui vielä puoli vuotta ohjelman jälkeen, jonka jälkeen he erosivat ystävinä.
Viimeinen pari eli Ron,vjoka johtaa aurinkoenergia-asemaa sekä Tal, näyteikkunoiden suunnittelija . Tämä pari oli iältään vanhin pareista,lähellä 40 vuoden ikää. Kaikki osallistujat  olivat tällä  kaudella yli 30-vuotiaita.  Ron ja Tal etenivät todella nopeaa vauhtia, ja tulevat lapset otettiin esille jo aikaisessa vaiheessa, ja he ovat edelleen yhdessä. Tällä kaudella 3 morsianta oli aikaisemmin pakastanut munasolujaan, varmuuden vuoksi.Tämän parin suurin ongelma oli välimatka, joten ihmettelin kun Suomen versiossa tällä kertaa jokaisella parilla tosi suuri välimatka. Mitenköhän se vaikuttaa parien tarinoihin..

14 kommenttia:

  1. Kiva että löysit mukavaa katsottavaa ♥ En ole nähnyt tuota ohjelmaa. Olemme nähneet 90 Days joka saattaa olla vähän samanlainen.

    Katselemme tätänykyä espanjalaista sarjaa La Promesa, koukuttava. ♥

    Toivottavasti teille koittaa helpommat ajat, on tämä ällöttävää kun öykkärit ja muut sortajat astuvat esiin kun muuten olisi jo koronankin puolesta rauha maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Tuo ja muut ohjelmat saavat onneksi ajatukset suintautumaan .muualle.Suomen Ensiteffit Alttarilla on ihan kivaa katsottavaa.Pitääkin etsiä tuo la Promesa,en YLe Areena,supongo?

      Kiitos Rita,tämä on vaikeaa aikaa.Tuollausen hirmuteon jälkeen ei voi olla antamatta taläkaisin,tai tarkoitus kitkeä Hamas pois,jotta tällaiset verilöylyt ei toistu,mutta samalla kärsivät muutkin siitä.

      Poista
  2. Huhhuh, on kyllä hurjaa. Pakko nyt kysyä, että millainen tilanne siellä konkreettisesti on ja tuntuuko, että olisi edes jotenkin etäisesti turvassa? Joka tapauksessa jaksamista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:On kyllä hurjaa ja kyrjaa,etenkin kun kaikki täällå.nyt "on hold"eikå normaalia elämää .Mutta minulla täällä keskusessä Israelissa kaikki hyvin,mitä nyt välillä ilmahälytyksiä ja pamauksia,kuten juuri äsken taas,mutta tosiaankin kaikkeinnvaikeinta nyt etelämmässä,jonne raketteja sataa paljonkin vielä, mutta onneksi suurimnan osan Iron Dome tuhoaa.Myös pohjoisessavikävä kyllä Hizbullah provosoi joka päivä

      Poista
  3. Olet mielessäni joka kerta, kun kuulen uutisia Israelista. <3

    Kiitos taas parien esittelystä! Tätä oli kiva lukea. Jäi sellainen tunne, että yleisesti ottaen parivalinnat olivat aika onnistuineita, kun noin moni pari on edelleen yhdessä. Mä en alkanut katsoa Suomen versiota ollenkaan, kun katsominen jää kuitenkin kesken Intian-reissun takia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Kiitos❤️Tämä olikin täkäläisen version kaikkein onnistunein kausi, kun 4 seitsemästä parista edelleenkin yhdessä.Oikein hyvää Intian reissua Satu

      Poista
  4. Ulrika50v.blogspot.com13. lokakuuta 2023 klo 20.03

    Pärjäile ja ole varovainen ❤️

    VastaaPoista
  5. On tosiaan hyvä temmata mieli välillä totaalisesti irti uutisista. Aina ei muista, että niihin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa, niiden vatvominen mielessä ei myöskään hyödytä. Minä vatvon asioita siinä määrin, että tilasin itselleni Daavidin tähti- kaulakorun. Se on julkinen kannanottoni ja myös muistuttaa minua rukoilemaan Israelin kansan puolesta.

    VastaaPoista
  6. Minulta myös tsemppi-ajatus <3 Kuten olet saanut lukea, me kaikki lukijasi varmaan toivomme, että tilanne rauhoittuisi pian.

    Ihanaa, jos saat ainakin hetkesi muuta ajateltavaa. Vaikka sitten telkkaria katsomalla.
    Kotisi taitaa olla siellä, joten aika hankalaa lähteminen varmaan olisi.. mutta jos olosuhteet muuttuvat oikein vaarallisiksi, mietit ehkä sitäkin mahdollisuutta.

    VastaaPoista
  7. Mietinkin jo sinua tuossa yhtenä päivänä, että mitenkähän siellä pärjäillään. Hyvä oli kuulla sinusta, vaikka elämä onkin todella hankalaa. Koita pärjäillä ja tule pois jos/ ja kun siltä tuntuu.
    Tuota ohjelmaa en ole koskaan seurannut.

    VastaaPoista
  8. Toivon todella, että tilanne siellä rauhoittuu! Eilen meditoimme rauhaa Lähi-Itään hengen ja tiedon messuilla. Mietinkin, pääsetkö pakenemaan Suomeen, jos tilanne eskaloituu.

    VastaaPoista
  9. Hengessä mukana ja tukena.... kommenttinikin katoaa jonnekin - sitkeästi yritän taas!!
    Ei pysty edes kuvittelemaan miltä tuntuu oikeat ilmahälytykset ja pamaukset.
    Omassa elossa ne liittyneet ainoastaan documentteihin ja elokuviin. Mutta oikeasti!!
    Minäkin kyselen, että onko mietteissäsi ollut tulla Suomeen?
    Toisaalta kun itsekin miettii - niin elämä on siellä missä se on... mutta jos se muuttuu mahdottomaksi ja vaaralliseksi!! Kädet ristissä toivoen nopeaa tilanteen rauhoittumista!!

    VastaaPoista
  10. Onkohan minun kommenttini hävinnyt bittitaivaaseen . No uusi yritys .
    Toivottavasti siellä sinulla on kuitenkin kaikki hyvin ja tule koti suomeen pian .❤️

    VastaaPoista
  11. Toivottavasti tilanne rauhoituu, pian. Ihmiset aloittavat ja myös päättävät sodat.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...