sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Mites kävikään..

Toissa viikon torstaina kävin valtavassa halpiskaupassa, sellaisessa josta ei koskaan voi lähteä täysin tyhjin .käsin,  ja niinpä ostin kuvan kauniin joulukoristeen, jota olin jo aikaisemminkin ihaillut. Ostin myös syntymäpäivälahjan  pienelle tytölle, jonka syntymäpäiville olin luvannut tulla valmistamaan  suklaapalloja.
Bussipysäkkini sijaitsee kodin viereisessä puistossa, ja pysäkki on puiston edessä.  Tältä puolelta puisto on kävelykatua korkeampi,  ja ennen sodan alkamista sitä kunnostettiin, mutta kunnostus jäi kesken,  kuten lähes kaikki projektit täällä nyt. Tuohon oli jätetty kuvan katutiilejä, ja olen aikaisemminkin noussut niiden kautta puistoon.

Astuin tiilien päälle, mutta ne liikkuivat, ja silmänräpäyksessä kaaduin , niin että vasen yläpuoleni sai kunnon iskun. En tiedä miten pääsin ylös, kukaan ei mennyt ohi, ja jotenkuten pääsin kotiin saakka. Kipu oli kamala,ja en pystynyt nostamaan vasenta kättäni ylös Syntymäpäiville meno piti perua, ja särkylääkkeet helpottivat hieman oloa. Seuraavana päivänä pystyin  nostamaan kättä hieman enemmän, ja ajattelin  että olo paranee kunhan lepään vikonlopun. En lainkaan  ajatellut että olisi ehkä pitänyt mennä sairaalan ensiapuosastolle.

Lauantai-iltana oli ilmahälytys (ne ja pamaukset jatkuvat edelleen...). Ilmahälytyksen aikana kerroin vastapäätä asuvalle sairaanhoitajalle että olin kaatunut ja käsivarsissa tuntui puutumista  .Hän sanoi että se voi olla hermoperäistä. Hyvä, ajattelin, tarvitsen ehkä antibioottikuurin..
Seuraavana aamuna kipu oli kuitenkin sellainen, että matkustin sairaskassani klinikalle, ja tämän kuvan otin odottaessani traumalääkäriä. Kun traumalääkäri tuli, kerroin mitä tapahtui, ja hän lähetti minut röngten-kuvaukseen.

Kun röngten-kuvat tulivat,   lääkäri ihmetteli miten olin kestänyt kovia kipuja yli 2 päivää, sillä olkapääni oli mennyt sijoiltaan. Traumalääkäri lähetti minut sairaalan ensiapuklinikan ortopedille. Siellä kului monta tuntia. Ortopedi sai olkaluun  sijoitettua takaisin nivelkuoppaan,mutta se meni sijoiltaan vielä 3 kertaa ,joten ortopedin piti käyttää toista menetelmää, ja silloin olkaluu pysyi nivelkuopassa. Sen jälkeen myös kova kipu hävisi.

Siitä lähtien olen joutunut pitämää tällaista tosi rajoittavaa tukisidettä 24/7. Magneettikuvaus on joulukuun 21. päivä, ja sairaalan ortopedi 26 . päivä.  Se tuntuu niin kaukaiselta,  nyt kun ei voi oikein tehdä  mitään, mutta pitäkää peukkuja että silloin voin luopua tästä kamalasta tukisiteestä. 

Kaunista 2. Adventtisunnuntaita teille🎄❄️


18 kommenttia:

 1. Huh, huh! On sinulla korkea kipukynnys! Onneksi päädyit vihdoin hoitoon ja toivottavasti tulet kuntoon. Vahinko voi tulla koska tahansa, vaikka kuinka varoisi. Elämä muuttuu hetkessä hankalaksi, kun jokin kehon osa on epäkunnossa.
  Todella koskettavia esillepanoja aiemmassa postauksessasi. Toivon todella tilanteen päättyvän pikaisesti hyvään suuntaan.
  Paranemisia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:No kun olin niin hölmö etten tajunnut vamman olevan vakavaa.Kiitos,toivon että jo ensi kuussa olusin ilman tätä tukea ja muutenkin ok.Niinpä,pieni silmänräpäys ja kaikki muuttuu todella hankalaksi,mutta onneksi tämä ei pysyvää.Kiitos Sartsa,toivottavasti tilanne pian ohi täällä🙏ja vielä kerran kiitos❤️

   Poista
 2. Olipa sinulla huono tuuri. Olinkin jo vähän huolissani, kun uutta postausta sieltä ei kuulunut.

  Mutta siis hyvä, että lähdit lopulta hakemaan apua. Vaikka ihan omasta kokemuksesta kyllä tiedän, että liian helposti sitä jää vain odottelemaan josko tilanne korjaantuisi ihan itsestään. Minä kuulun siihen typerään joukkoon, joka vaan hyssyttelee ja sanoo ettei tehdä tästä nyt numeroa ja puree hammasta. Onneksi sinä hait ja sait hoitoa ja kovin kipukin sitten hellitti. Kunhan nyt vain maltat odotella ja antaa olan rauhassa parantua.
  Lämpöinen ajatus täältä sunnuntain lumisateesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Todella huono tuuri...Mietin että jos olisin vielä ollut töissä vauva Liamin kanssa,niiin tätä ei olisi tapahtunut,mutta eihän jossittelu auta..Minäkin jään helposti vain odottelemaan toipumista,mikä ei aina hyvä juttu,eli sama kuin sinulla...Onneksi sain hyvää hoitoa kun vihdoinkin älysin hakea apua,ja nyt pitää vain odottaa kärsivällisesti parantumista.Magneettikuvaukseen yleensä kuukausien jonot,mutta minulle merkittiin että tarve pikainen,joten onneksijo 21. pv.Kiitos paljon Leena ,ja kaunista tulevaa viikkoa❤️❄️❄️❄️❄️

   Poista
 3. Ihmeesti olet kipua kestänyt ennenkuin olet saanut apua. Kaikkea hyvää sinne teille vaikeiden olosuhteiden keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mare;Oli kyllå tosi kivulissta ennenkuin älysin mennä hakemaan hoitoa.Kiitos paljon sinulle❤️

   Poista
 4. Voi sinua, on ollut varmaan kamalat kivut, miten oletkaan kestänyt!
  Nyt malttia ja toivotaan, että olka paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Olihan ne kivut kamalat mutta ajattelin että lievenevät pian ja otin särkylääkkeitå ja levittelin lohikäärmevoidetta ...Mutta onneksi lopulta tajusin mennä hakemaan hoitoa.Kiitos,tämän tukijutun kanssa todellakin tarvitaan kärsivällisyyttä, mutta toivon että ensi kuussa en enää.ole niin vaivainen.Kiitos SusuPetal❤️

   Poista
 5. Yhdellä kaverillani menee olkapää usein paikoiltaan ja hän saa sen usein itse justeerattua. Viimeisen kerran se sattui surfatessa Atlannin rannalla, shokki oli sen verran kova, että lopetti surfaamisen. Paranemisia sulle, tosi hankala juttu kipujen lisäksi, kun ei voi oikein kaikkea tehdä.

  VastaaPoista
 6. Allu:Tiedän että kun olkapää mennyt sijoiltaan,ja nivelsiteet löystyneet,niin se voi helposti mennä sijoiltaan uudestaan.Miten ihmeessä se kaverisi saa olkaluunsa itse paikoilleen..Kiitos Allu❤️,tosi hankalaa onkin, kun on nyt kaikki tekeminen niin rajoitettua.

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 8. Ulrika50v.blogspot.com10. joulukuuta 2023 klo 14.46

  Suomalaisuus , ei haeta apua niin kauan kun omilla jaloilla kävellään ...❤️ Hyvää joulun odotusta !

  VastaaPoista
 9. olet sentään elossa, siellä on nyt sota.käy lukemassa blogiani.

  VastaaPoista
 10. Voi itku!! Ilman kättä on kyllä vaikea tulla toimeen, ja miten mahtaa nukkuminenkin tuommoisen tukisiteen kanssa onnistua... Kaikkea hyvää sinulle! <3 Toivotaan mahdollisimman pikaista paranemista. Terkkuja nalleilta. :-)

  VastaaPoista
 11. Voi A-P-U-V-A.... kerran olen iltatähtemme hakenut laskettelurinteestä ja ihmetellyt, kun pyysi nostamaan lautansa kyytiin... yleensä aina niin reippaana itse... oli olkapää kuulemma vähän koskenut...
  aamulla vasta kunnolla näki, että sehän oli ihan hullussa asennossa.... äkkiä Pulssiin.... rutina vaan kävi kun paikoilleen laittoi... nuori kuntoutui nopsaan.
  On sulla kyllä kova kipukynnys - sen sanon... tsemppiä ja malttia toivotan. Pitkä on odottavan aika...
  Niin hyvää ja kivutonta aikaa toivottelen sinne kaiken muunkin keskelle! Olet usein mielessä!!

  VastaaPoista
 12. Jestas minun vatsassa ihan väänsi kun luin kertomustasi. Toivottavasti pääset pian eroon tästä tuesta ja paranet kuntoon .
  Olet ajatuksissamme ❤️

  VastaaPoista
 13. Voi mitkä kärsimykset olet läpikäynyt. Kuitenkin hyvä kuulla sinusta, olen luonnollisesti ollut huolissani niitten sotimisien takia. Olkapään kanssa ilmeisesti olet voiton puolella, hurraa suomalainen sisu 🙃💕 Kun vielä hellittäisi se sotatilanne. Rauhallista tiistaita, päivä kerrallaan eteenpäin. 🌷

  VastaaPoista
 14. Huh, aikamoista. Onneksi lähdit viimein klinikalle. Itselläni oli kesällä 2022 vähän vastaava juttu, että kaaduin ja satutin käteni. Muutaman päivän itsekin odotin, mutta kipu ei helpottanut. Ja lopputulos oli, että vastaavaa tukisidettä joitain viikkoja itsekin jouduin pitämään.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...