lauantai 30. joulukuuta 2023

Vuoden loppu

Sitrussesonki 🍊🍋🍊🍋

Hyvää  tämän vuoden viimeisiä hetkiä sekä tulevaa vuotta 2024.
Viime sunnuntaina minulla oli aika ortopedille sairaalassa, jossa olen käynyt olkapäävammani vuoksi. Olin kuulemassa magneettikuvauksen tuloksia, sekä ohjeita jatkoon.

Shokki oli melkoinen kun ortopedi kertoi että minulla on repeytymiä nivelsiteissä.Olin odottanut että niissä olisi venymistä, muttei repeytymistä. Ortopedi (tosi mukava ja hyvä(googlasin hänet..) sanoi että aloitetaan  fysioterapialla, jossa yritetään saada terveet nivelsiteet toimimaan vioittuneiden sijaan  . Sain myös kuulla ettei olkapää enää toimisi täysin kuten ennen,vaan ehkä 90 % siitä. Leikkausta en haluaisi, sillä siinä on todella pitkä toipumisaika. Sairaalan jälkeen menin sairaskassani klinikalle ja varasin ajan fysioterapiaan. Fysioterapian aikoja pitää yleensä odotella aika pitkään, mutta lähetteessä luki "kiireinen"  ja sain ajan kahden viikon päähän. 

Suretti etten voi mennä Anitan luokse häntä auttamaan, mutta Anitakin oli kaatunut, sääri poikki, ja hän vietti muutaman päivän sairaalassa,josta hänet siirrettiin kuntoutuskeskukseen. 90-vuotiaalle tuollainen kaatuminen on paha juttu. 

Ortopedi sanoi myös että voin luopua  siitä kamalasta, koko yläkropan kiertävästä tuesta, ja käyttää vain kantosidettä, mutta sitäkin vain  ulkona. Mikä helpotus, voin nyt tehdä enemmän asioita, esim.leikata vihanneksia, mutta ihan kaikkea en voi tehdä, ja pitää varoa etten tee vääriä liikkeitä.  23 päivää sillä kamalan rajoittavalla tukijutulla oli aika turhauttava kokemus, joten ilahduin suuresti  kun tekeminen on nyt vähemmän rajoittavaa. Helmikuussa uusintakäynti sairaalan ortopedille,jolloin katsotaan mitä jatkossa .
Perjantaina kävin myös oman ortopedini vastaanotolla,  johon olin tilannut ajan vähän kaatumisen jälkeen. Ei oikeastaan ollut muuta asiaa  hänelle kuin muutamia kysymyksiä  .Perjantaina aamulla oli kirkas taivas ja aurinkoa, mutta samalla miellyttävän tuntuinen sää, joten päätin kävellä keskustaan pitkän ja kapean puiston kautta.
Puiston alueella on sarjakuvamuseo, jossa en ole koskaan käynyt, mutta ulkona sen alueella on erilaisia hahmoja.
Muutamassa kohdassa katu jakaa pitkän puiston  . Tosi kiva kävelyreitti, eikä pitkä, vain muutama kilometri klinikalta keskustaan. Kun sää on hyvä, mieluummin kävelee puistoa pitkin kuin matkustaa bussilla. Säästä puheenollen, lämmin talvi (mikä pettymys) senkun jatkuu täällä.

Vielä kerran oikein hyvää vuotta 2024🎉

18 kommenttia:

  1. Hyvää onnellista Vuotta 2024. Olkoon rauha porteissasi, tuuli myötäinen. Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino:Kiitos paljon jaoikrin hyvää uutta vuotta sinullekin🎉

      Poista
  2. Todella hyvää uutta vuotta myös sinulle! Ja paranemisia, kyllä se varmasti koko ajan on parempaan menossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:Kiitos samoin sinulle hyvää tulevaa vuotta.Paraneminen on onneksi alkanut,kestää tosin pitkään mutta toivottavasti lopulta täysin käyttökelpoinen olkapää.

      Poista
  3. Ulrika50v.blogspot.com30. joulukuuta 2023 klo 22.23

    Hyvää uutta vuotta ja paranemisiin ! 💚

    VastaaPoista
  4. Mukavaa, että saat vaihteeksi käyttää vähän kepeämpää tukivarustusta. Ja hienoa, että sinulla on selkeän kuuloinen kuntoutussuunnitelma.
    Välillä tulee ehkä vähän kärsimätön olo koska paranemiseen kuluu aikaa, mutta on vain uskottava että hiljaa hyvää tulee.
    Parempaa uutta vuotta Sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;Oli kyllä helpotus päästä eroon siitä tosi rajoittavasta tuesta ja toivottavasti piakkoin tilanne niin että voin olla myös ilman kantotukea,mutta totta,tällaisen vamman paranemiben on aikaa vievää,ja pitää olla kärsivällinen. Oikein ihanaa tukevaa vuotta sinulle Leena❤️🎉

      Poista
  5. Eikä... Miten ikäviä uutisia. Höh. Toivottavasti fysioterapia nyt auttaa ja saat kätesi pian mahdollisimman toimintakykyiseksi!

    Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle! Terveyttä, turvallisuutta ja rauhaa! Pus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Ei todellakaan ollut mukavaa kuulla että vamma oli vaikeampi kuin luulin,mutta toivon että fysioterapia ja aika auttavat.Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle Satu ihanainen❤️🎉

      Poista
  6. No voihan nivelsiteet! Toivottavasti fysio auttaa ja kuntoudut. Hyvä, että sait sen haarniskan jo sentään pois.

    Hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:Kiitos,odotan kovasti että onnistun kuntoutumaan fysioterapian avulla.Se "haarniska"oli todella kamala, ja valtava helpotus kun siitä pääsi eroon.Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle SusuPetal,❤️🎉

      Poista
  7. Parempaa ensi vuotta! <3 Tsemppiä olkapään kanssa, jospa saat sen parempaan kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LauraKatarooma:Kiitos paljon ja oukein hyvää tulevaa vuotta sinullekin🎉.Varmasti fysioterapia ja aika auttavat niin että voin käyttää olkapäätä melkein normaalisti

      Poista
  8. Kyllä se elämä siitä taas kirkastuu 💚
    Tuokoon tämä vuosi iloa ja terveyttä 🌸🍏🌸🍏🌸
    Mukava kuulla että toimintakyky alkaa palailla. 🌷
    Ja aina tulee uusi mansikkakausi 🍓

    VastaaPoista
  9. Hyvää alkanutta uutta vuotta.

    VastaaPoista
  10. Murrrrr... täällä muriseen Repolainen! Kuka on kaapannut piiiiiiiitkän kommenttini...
    itsekin sen jo näin sivulla (kun olen oppinut tarkastamaan), mutta ei näy enää...
    Kuntoutustsemppejä sun muita höpöttelin ja vuotta parempaa/turvallisempaa halailin matkalle luoksesi....

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...