sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Kipeenä

Ystävä toi C-vitamiinia omasta puutarhastaan
Hei pitkästä aikaa. Tänään vihdoinkin tuntuu että jaksan taas postata tänne. Noin 2 viikkoa sitten sain jonkun kamalan  vatsapöpön, joka alkoi vatsakivulla, jatkui 2.5 päivän jatkuvalla oksentelulla, jolloin mikään ei pysynyt sisällä,ei edes vesi, minkä jälkeen olo oli niin heikko että vain makasin voimattomana sohvallani, ja yhtenä yönä kun nousin sohvalta, tarkoituksena mennä makuuhuoneeseen ,kaaduin rähmälleni kivilattialle ,ja sain hiusmurtuman  kylkiluuhun. Ruohalu oli myös hävinnyt,ja hyvä kun sain syötyä banaanin päivässä. Pöpöjen tappamiseen tarvitsin antibiootteja,ja lääkärini lähetti reseptin sairaskassan tietokantaan.

Olkapäävamman vuoksi sain apua täkäläiseltä  Kelalta, tosin sen jälkeen vasta kun olin luopunut käsivarsi- ym.tuesta, eli vähän liian myöhään, ja niinpä Natalie, joka on auttanut vanhaa naapuriani Anitaa päivisin(minä muutaman kerran iltapäivisin) ,on tullut luokseni auttamaan kaikessa mitä tarvitsen.  Olkapää voi jo paremmin. aloitin juuri ennen vatsapöpöä fysioterapiassa, kerran viikossa, ja sanoin hyvästi käsivarsituelle. Jo ensimmäinen fysioterapiasessio palautti osan olkapään  toiminnasta 😄..

En oikein tiennyt mitä tehtäviä antaa Natalielle, sillä mielestäni sain liikaa aputunteja, joita olisin tarvinnut enemmän heti kaatumisen jälkeen, mutta samana päivänä kun sain antibioottireseptin,  olin enemmän kuin iloinen siitä että hän on apunani, ja lähetin hänet sairaskassan apteekkiin hakemaan antibiootit; itse en olisi siihen pystynyt.  Nuo saamani tunnit muuten, en joudu maksamaan niistä mitään, ja pystyin myös vaihtamaan muutaman tunnin rahaan.  5 päivän vahva antibioottikuuri loppui perjantaina, mutta olo vieläkin aika hutera, mutta nyt tuntuu että voimat vähitellen palaavat, koska ruokahalu tuli takaisin. 

Ennen sairastumista ehdin käydä suosikkikauppakeskuksessani, katsomassa mitä tarjontaa oli vegaanisella ruokatorilla.

Vegaanista artesaanisuklaata.
Ennen sairastumista ehdin myös kävellä  alueilla missä en ollut aikaisemmin kävellyt. Tämä sen vuoksi että vakiobussini reitti muutettiin kaupungin keskustan alueella, jossa tehdään alustavia töitä kevytraitiotien vihreää linjaa varten.Muutos oli helpotus,  sillä kaupungin keskustan jo ei niin leveä katu oli muutettu niin että autoja ja busseja varten oli kumpaakin puolta varten vain yksi kaista, ja matka sitä kautta oli piinallisen hidasta.  Bussini siirtyi samansuuntaiselle leveälle kadulle, ja kuljin joka kerta eri katua pitkin , 2 rinnakkaisen kadun  välissä, päästäkseni keskustan kadulle,jossa nyt ei bussiliikennettä.
Tämä asuinkaupunkini ,joka kiinni Tel Avivissa,on brändätty lasten kaupungiksi, ja sen vuoksi kaupungissa lähes 60 satupuistoa, joiden hahmot paikallisista saduista. Kodin viereisessä puistossa sinisiä hahmoja, joista olen joskus kirjoittanut. Yhtenä päivänä kuljin pitkin katua, jonka varrella oli 2 satupuistikkoa. En tunne tarinaa leijonasta, mutta aika hieno leijona metalliromusta.
Satu jatkui...
Vähän ajan kuluttua näin toisen satupuiston, jonka satua en myöskään tunne.

Tämä satu kai liittyy kissaan😻.....

Muistin muuten yhtäkkiä,että tämä blogi täytti 15 vuotta. Tämä blogihan alkoi kun halusin muualle jutut jotka eivät liity ruokablogiin. 

Kaunista sunnuntaita  teille💐

27 kommenttia:

 1. Onnittelut 15-vuodesta, se on valtavan pitkä aika. Meillä taitaa tulla pian vasta viisi vuotta täyteen. Mutta olipa sitkeä pöpö, itsellänikin on nyt ollut viikon verran flunssaa, jonka sain Costa Ricasta. Se ei onneksi ole kovin ärhäkkä, mutta ei olo tervekään ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko:Kiitos paljon😄5 vuotta on kyllä myös aika pitkä aika,ja teillä upea matkablogi.Todella sitkeä pöpö,en vieläkään ole täysin kunnossa, mutta joka päivä parempi olo.Pikaista toipumista sinulle Costa Rican flunssasta

   Poista
 2. Onneksi olkoon 15-vuotiaalle!

  No, on sinua nyt koeteltu, ensin olka, sitten vatsapöpö. Huh. Kuntoutumista ja pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Kiitos paljon😄Todellakin huono tuuri ollut terveyden kanssa,mutta toivottavasti olo kohenee kevättä kohti

   Poista
 3. Ikävä kuulla että olet sairastellut. Toivottavasti olet jo selättänyt terveysongelmat. Pikaista paranemista!
  Pöpöjä näyttää olevan liikenteessä. En halua valittaa sillä sinun onnettomuutesi oli rajumpi kuin minun sairaudet. Mutta kuitenkin...meikäläinen sai ensin koronan, ja se kesti neljä viikkoa. Vieläkään ei makuaisiti ole oikein palannut. Ja sen jälkeen sain sitten stafylokokki infektion käsivarteen. Lääkäri ja labaratorio mies tulivat kotiini, olivat täällä tunnin. Ottivat kokeita ja totesivat että minulla on stafylokokki infektio. Lääkäri antoi 18 penissiliini tablettia kolmeksi vuorokaudeksi syötäväksi ja särkylääkettä. Kipu hävisi melkein kokonaan jo toisen päivän iltana ja kuumekin laski. Lääkärin käynti ja hänen antmansa lääkkeet ei maksaneet mitään.
  Lääkäri antoi penissilinireceptin sen päälle vielä viikoksi. Onneksi täällä saa lääkkeet kotiin kuskatuksi ilmaiseksi, paitsi ei insuliiniä. Lääkäri antoi käskyn lähteä akuuttiin jos kipu ja kuume ei ala hävitä pois, tai tulee uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Roomassa;Kiitos 😄Ihan vielä en täysin kunnossa tuon pöpön suhteen,sen verran paha tapausboli,mutta joka päivä hieman vahvempi,joten eiköhän se tästä.Olipa sinulla vaikea korona ja sitten vielä paha infektio,toivottavasti toipuminen sujuu hyvin.Täällåkin saa tarvittaessa lääkkeet kotiin,kai joku pieni maksu siitä,mutta kun minulla huhtikuun loppuun saakka tuo apuri,niinnlähetin hänet.
   Onnea sinullekin pitkäaikaisen blogin johdosta,ja onneksi paksusuolen syöpä löydettiin ajoissa❤️

   Poista
 4. Unohdin kertoa että minulle tulee 15 vuotta bloggausta täyteen helmikuun 27 päivä. Aloitin bloggauksen paksunsuolen syöpädiagnoosin saatuani.Selvisin pelkällä leikkauksella, sillä osallistuin 'screening'-testiin, vaikka ei ollut mitään oireita. Bloggaus oli ikäänkuin terapiaa.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut 15-vuotiaalle blogillesi. Blogisi on ollut minulle ikkuna maailmaan, kiitos tästä.

  Olen säästynyt tähän asti flunssalta ja koronalta, onneksi. Olen tosin joutunut pysyttelemään täällä kodin suojassa kun säät ovat estäneet liikkumiseni kylillä. Eilen kävin kaupassa ja äänestämässä kun pakkanen oli vähän laskenut ja lumisade alkoi vasta myöhemmin.

  Hyvää alkanutt viikkoa sinulle ja toipumisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma:Kiitos paljon sinulle ihana Unelma❤️Ja kiva kuulla😄Ja blogien kautta mekin tapasimme❤️
   Onneksi olet säästynyt flunssilta,ja toivottavasti jatkossakin,ja vaikka edessä kylmin kuukausi teillä eli helmikuu,toivon että säät pian lauhtuvat jotta pääset paremmin liikkeelle.

   Poista
 6. Nuo lituskahahmot penkillä ovat riemastuttavan hauskat.

  Voi sinua ressua kun on ollut niin paljon vastoinkäymisiä.
  Onneksi ❤️ sait apua ! Voimat palaavat pikku hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita;Minustakin lituskahahmot tosi hauskat,olisi kiva tietää se satukin niiden takana.Kiitos,terveytä on kyllå koeteltu viime aikoina,mutta parempaa kohti olen menossa,onneksi❤️Kiitos Rita❤️

   Poista
 7. Miten voi sattua noin paljon ikäviä juttuja kuin sinulle on viime aikoina sattunut?! Elämä on kyllä välillä aika p:stä. Mutta onneksi käden toimintakyky on alkanut sentään palautua, ja ruokakin taas maistuu. <3

  Ihanan houkuttelevan näköisiä ruokia, ja kivoja puistoja! Lempparini oli – kuinka ollakaan – tuo penkki, jolla on nalle. :-)

  Onnea 15-vuotiaalle! Perästä tullaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Tosi huono onni terveyden sihteen.Voi olla että se kaatuminen,olkapäävamma ja pakollinen yläkropan liikkumattomuus heikensi puolustusjärjestelmää,ja tuli tuo kamala pöpö jostain.Joo,hyvän fysioterapeutin ansiosta pystyn jo vssemmalla puolella tekemään enemmän kuin aikaisemmin,eli.pukeutuminen esim. nyt helpompaa.Tuolla ruikatorilla oli kyllä herkullista tarjontaa. Hih,minustakin tuo lituska hahmo ja nalle niin liikuttavan näköisiä.
   Kiitos Satu,mehän ollaan konkareita täällä blogimaailmassa😄

   Poista
 8. Onpa sinun terveyttäsi koeteltu. Onneksi olet saanut apua. Pikku hiljaa, pikku hiljaa. Sinulla on aina niin riemastuttava kuvia käsien tekemisistä, eli taiteesta. Ole varovainen!🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu:No on,eikä vieläkään olo täysin hyvä,mutta joka päivä.parempi.Tässä.asiinksupungissani onkin kaukenlaista taidetta vähän joka puolella, nikn eihän sitä voi olla kuvaamatta.Kiitos Lissu❤️

   Poista
 9. Et arvaakaan kuinka monta kertaa olen käynyt "kurkkaamassa": Missä Jael?
  Huolissani olkapäästäsi - ehti jo mieleen hiipiä, että tuettomuus vei toimintakyvyn kokonaan... mutta onneksi ei - fyssarisi kuulostaan sen sijaan todella pätevältä, kun jo ensi kerta teki terää.
  Mutta tuo vatsapöpö - todella raju, huh huh... onneksi sait apua ja nyt; maltti on valttia!!
  Rakastuin tuohon "romuLeijonaan" ja taitaisin rakastaa kotikaupunkiasi ja sen puistoja... näen itseni fillarin selässä viilettämässä puistikoissa ja kuvailemassa sen satuhahmoja....
  Onnittelut teini-ikäiselle Blogille... Suomessa olisi rippijuhlat... mitäs juhlia ja missä iässä siellä on lapsilla? Mun Blogger taival tulee vasta esiteiniksi Wappuna... Vuodatuksen vuodet on unholassa...
  tai paremminkin taivaan tuulissa! Kaikkea Hyvää Sinulle! Great to have you back!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Repolainen ❤️,ja pahoittelen että vastaan vasta nyt.
   Fysdari on tosi pätevä ,mutta vielä pitkä matka siihen että vasen puoli toimii tarpeeksi hyvin,mutta nyt paljon helpompaa kun ei enää tarvitse käyttää niitä tukia.Vatsapöpö oli kamala kokemus,en muista olenko ollut koskaan noin voimaton jonkun pöpön suhteen, vieläkin vähän toivun siitä mutta nyt jo.paljon parempi olo. Romuleijona oli minustakin hurmaava,ja olen aivan ihastunut täällå näihin satupuistikkoihin.Kiitos,paljon on ehtinyt vuosia vieriä siitä kun aloitin ruokablogin,ja heti sen jälkeen tämän ei-ruokablogin.Hmm,täällä on sellainen kuin bar mitzva-juhla kun poika täyttää 13 v.ja tytöillä bat mitzva-juhla kun täyttävät 12 v.Muistan vuodatuksen blogit,ja sitten poks,ne hävisivät.Kaikkea hyvää sinullekin ja kiitos vielä aina niin ilahduttavista kommenteista

   Poista
 10. Paljon onnea 15-vuotiaalle blogillesi <3 Satupuistot - aivan super hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja:Kiitos paljon❤️Nuo satupuistot todellakin ihastuttavia,pitää ehkä uudestaan kuvata kodin vieressä olevan satupuiston hahmoja.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. LauraKatarooma:Kiitos paljon,nyt jo paljon parempi olo

   Poista
 12. Suomalainen kotimaassa. Tämä talvi on sinulla ollut taistelujen talvi, kuin Talvisotaa! Hyvin siinä loppujen lopuksi käy, onnea blogille. Toivon katse kevääseen! Käy puolestani satupuistossa toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli:Todellakin ollut,pitkä sika mennyt sairasteluun,mutta parempaa kohti onneksi menossa.Kiitos paljon❤️Pitääkin varmaan tehdä uusintapostaus kodin vieteisestä satupuistosta, vime kertabtaiso olla yli 10 v.sitten.Mukavaa tulevaa helmikuuta

   Poista
 13. Hyvä että selvisit kurjasta taudistasi. Olen yrittänyt monta kertaa talven aikana kommentoida, mutta jotenkin vain anonyyminä olisi ehkä onnistunut. Jotakin häikkää ilmeisesti omissa asetuksissa. Saan aina hienoja ideoita joiden kuvittelen olevan tehokkaita digitaalisen turvan vuoksi. Ihme etten ole hävittänyt koko blogia:) Vaikka aika laiskaa päivitystä siellä on ollutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja;Kiitos,vielä vähän väsymystä,mutta joka päivä parempi olo,ja olkapääkin toimii paremmin,kiitos jyvän fyssarin .Miksiköhän kommentointi ollut hankalaa,hmm.Pitääkin tulla käymään blogissasi

   Poista
 14. Miten siellä uskaltaa liikkua, väkisinkin saa uutista kuulla, turisteja kai ei tule nyt sinne, tai ei pääse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastepilvi:Täällå keskisessä Israelissa uskaltaa hyvin liikkua,ilmahälytyksiä vain harvoin,toisin kuin etelästä ja pohjoisesta,josta suurin osa evakuoitu noin. 180 000 ihmistä kodittomana sen vuoksi.Totta,turisteja tuskin on mikä kamalaa.kun turismi tärkeä elinkeino,ja monet hotellit majoittavat nyt evakuoituja,mikä ei helppoa jos pienessä hotellihuoneessa joutuu elämään kuukausia.

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...