perjantai 9. helmikuuta 2024

Sadekausi

Meidän talon näkymä ulko-ovelta

Tammikuun loppupuolella sää vihdoinkin kylmeni, ja tuli tarve talvitakille ja kaulaliinalle. Samalla alkoi lähes 2 viikkoa kestänyt jokapäiväinen sade, ja 2 viikossa sadetta tuli enemmän kuin talvella yleensä täällä.  Kumisaappaille tuli paljon käyttöä. Muutama päivä sitten runsaat sateet loppuivat, sää lämpeni ja on vain aurinkoista.
Olo alkoi jo olla parempi sen pitkäkestoisen mahabakteerin jälkeen, ja kävin kerran viikossa fysioterapiassa ja muutamia kertoja kaupungilla. Kävin myös IKEAssa, sillä teki mieli näkkileipää ja Kallen kaviaaria. Kuvassa täkäläisten Ikeoiden standardiaamiaisesta, jonka hinta euroissa suurinpiirtein 2.5 euroa. Eniten tykkään tuolla kahvista, joka  tulee tosi laadukkaista automaateista,  ja kahvia saa santsata niin paljoin kuin haluaa. Valitsen yleensä vahvan capuccinon. Koska en vieläkään ollut täysin hyväkuntoinen, en kiertänyt Ikean yläkertaa, vaan menin suoraan ostamaan näkkäriä ja Kallen kaviaaria, mitä löytyikin.Aina ei löydy.
Tulitrumpetti
Yritin kävellä mahdollisimman  paljon, mutta loppuviikkoa kohti kävely alkoi tuntua raskaalta , mitä ihmettelin. 
Viikko sitten perjantaina  olisi taas ollut kerran kuussa tapahtuva sapatti-ilta entisen hoitolapseni Liamin luona.  Jokainen tuo jotain syötävää, josta sovitaan etukäteen, ja minä lupasin tuoda kakun. Olin päivää ennen leiponut  kuvan banaanikakun.  Jossain vaiheessa aloin tuntea kauheaa väsymystä, ja soitin Liamin vanhemmille etten voikaan tulla heille. Kakku oli kakkukuvussa, ja kun yritin siirtää kakun kakkukuvusta lautaselle , (kosteahko kakku..) kakku putosi lattialle. Sinne meni kakku.

Lauantaina ja sunnuntaina väsymys jatkui, mutta maanantaina alkoi kunnon flunssa. Harmikseni oli pakko perua viikottainen fysioterapia. Olin ensimmäiset päivät tosi kipeä, mutta tänään alkoi tuntua paremmalta, joten enköhän ole ensi viikolla taas kunnossa.

Hyvää viikonloppua💐

17 kommenttia:

  1. No voi, on sinulla ollut vastoinkäymisiä terveyden kanssa. Toivotaan nyt kunnon kuntoutumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SusuPetal:.Koskaan aikaisemmin ei kyllä ole ollut tällaista pitkää sairastelua, mutta toivottavasti se nyt jää tähän(ja olkapään kuntoutumiseen)

      Poista
  2. Kylläpä sinulla nyt terveyttä koetellaan. Onneksi flunssa on ohimenevää, vaikka muut vaivat kohenevatkin hitaammin. Täällä on myös jotain flunssaa miehelläni. Aika kovan kuumeen nosti ja yskää. Toivottavasti ei tartu minuun.
    Näyttää erikoiselta tuo katolta roikkuva kasvi. Ainakin tästä kuvakulmasta.
    Kiva, että on näkkäriä tarjolla :) Voi fiilistellä pohjoismaisissa makutunnelmissa.
    Paranemisia kaikin puolin toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Kamalan huono onni ollut nyt tämän sairastelun kanssa.Mietin että onko osasyynä olkapään loukkaantuminen,jolloin en moneen kuukauteen voinut kuntoilla kuten normaalisti,ja siksi ehkä yleiskunto huonompi.Toivottelen miehellesi pikaista paranemista ja ette flunssa tartu sinuun.Minunkin flunssani alkoi kuumeella ja lihaskipuina. Nuo oranssit tulitrumpetit itse asiassa kasvavat katoksella,jonka alla penkkejä. Oli kyllä kiva löytää näkkäriä ja muuta ja unohdin mainita vielä lakun jota sitäkin ostin pussillisen. Kiitos samoin❤️

      Poista
  3. Voi harmi, ensin kun ehdit toipua toisesta, niin sitten tulee flunssa - ja mukavaa, että se alkaa jo hieman helpottamaan. Kelpaisi muuten minulle nuo säät, täällä kun on nyt -20, hrr.. Ja on kyllä kaunis tuo tulitrumpetti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko:Tosi harmi,vastustuskyky oli varmaan alhainen sen vatsapöpön vuoksi,ja ehkä siksi tuli tämä flunssavirus nyt. Kiitos,ensimmäiset päivät oli aika vaikeita, mutta tänään tosiaankin alkoi tuntua että pikkuisen helpottaa.Varmaan kovassa pakkasessa tekee mieli lämpimään, täällä päiväsaikaan nyt 40 astetta enemmän kuin teillä.Tulitrumpetti onkin tosi upea kulkiessaan.

      Poista
  4. Ulrika50v.blogspot.com9. helmikuuta 2024 klo 16.00

    Ihana tulitrumpetti !
    Kiva nähdä toisen maan ikean aamiainen 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Tuli trumpetti onkin todella upea tähän aikaan vuodesta🧡.Tuo aamiainen on kaikkein simppelin aamiainen tuolla,on paljon vaihtoehtoja,mutta kahvi tuolla tosi hyvää

      Poista
  5. Pikaista paranemista!
    Meikäläinen sairasti päinvastaisessa järjestyksessä. Ensin covid ja sitten stafylkokki bakteeri infektio. Sain nopean ja parhaan mahdollisen avun kun lääkäri tuli laboratorio mies mukanaan vajaan kahden tunnin sisällä kotiini ja ottivat pikasenkan, mikä oli noussut korkalle. Läkäri kertoi että bakteeri-infektiota ei ollut paljoakaan pandemian ajalla, mutta nyt niitä on sitäkin enempi.
    Saanko kysyä, jos tiedät, että minkä sortin bakteeri sinulla on ollut.
    Toivottavasti voimat palaavat pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna Roomassa:Kiitos❤️Aikamoinen koettelemus oli sinullakin,ja onneksi sait hyvää hoitoa.En tiedä mikå bakteeri oli minulla sanottiin vain että bakteeri.Mielenkiintoista että nyt enemmän bakteereja liikkeellä,pitää olla varovainen.Kiitos,kamala yskä vielä,mutta toivottavasti pian ohi.

      Poista
  6. Toivon toipumista, vaikuttaa aika ikävälle sairastelulle. Harmi että kakkukin putosi lattialle:(Luin jostakin jo aiemmin, että olit Sinäkin loukannut kättä. Miten pärjäät sen kanssa? Silloin en päässyt millään kommentoimaan, minulla oli vaikeuksia bloggerin kanssa ja vaikka laiskasti päivitän, vaikka käynkin juttuja lukemassa. Hieno kukkakuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irja:Kiitos,saiskin jo loppua tämä pitkä sairastelu.Ja olisi ollut hyvä kakku,mutta ei voi mitään kun putosi lattialle.En loukannut kättä,vaan olkapään ,ja käyn sen vuoksi fysioterapiassa. Onneksi on vasen puoli.No voi,miten sinulla bloggeri noin temppuilee.Kiitos,tulitrumpetti on todella upea🧡

      Poista
  7. Ihanan taiteellinen tuo ensimmäinen kuva 🌿
    En pääsyt eilen kommentoimaan, jotain häiriötä oli minulla omassakin blogissa.
    Banaanikakku näyttää herkulliselta, harmi että sillä tavalla läpsähti lattialle.
    Kamalan huonoa onnea sinulla kun on ollut noin pitkät terveysongelmat.
    Paranemista, toipumista, hyvää mieltä ja elämäniloa 💚🧡❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Hih,piti ihan katsoa että mitä taiteellista tuossa ulko-oven näkymässä,mutta tähän aikaan vuodesta niin ihanan vehreää joka niin kaunista.Kakku oli sellainen keikauskakku, ja kyllä harmitti sen putoaminen.Nyt tasan kuukausi tätä sairastelua,saisi kyllä jo loppua.Kiitos paljon Rita❤️

      Poista
  8. Kyllä nyt tökkii - kommenttini on taasen huuhtoutunut "sadekauden" mukaanko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen:Miten ihmeessä se noin oikuttelee sinulla

      Poista
  9. Hei taas pitkästä aikaa!! Oletko tarjonnut Kallea paikallisille? Mites, sulaako salmiakki, ruisleipä?

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...