torstai 4. heinäkuuta 2024

Kuuma kausi

Kaunis bougainvillea  tuli vastaan kadulla
Hei taas❤️Kuuma kausi ja välillä tuntuu että läkähdyn, ja edessä vielä ainakin 3 tosi kuumaa kuukautta. Kesäkuu oli täällä  muuten kuumin ikinä,  ja toukokuukin oli normaalia kuumempi.
Viime viikon alkupuolella kävin torilla,ja poikkesin viereiselle kävelykadulle, jossa 2 kertaa  viikossa artesaanitori. Siellä olikin pitkästä aikaa monta kojua, mikä yllätti, sillä viimeksi keväällä tuolla oli vain muutama koju myymässä tuotteitaan.
Olin ihan yllättynyt siitä että tuolla näytti normaalilta, mutta samalla mietin että mitenköhän saavat tuotteitaan myydyksi kun ei ole turisteja ym.
Täällä keskisessä Israelissa elämä siis aika normaalia, toisin kuin pohjoisessa, jonne Hizbullah lähettää Iranin lahjoittamia ohjuksia päivittäin. Sen vuoksi suurin osa asukkaista sieltä edelleenkin evakossa,joukossa mm.suomalainen Liisa. ja ohjukset aiheuttaneet paljon tuhoja rakennuksiin ym. Pelätään sotaa pohjoisessa  Iranin kätyrin Hizbullahin kanssa, mutta toivottavasti sellaista ei tule🙏 Etelässä  Hamas edelleenkin aina välillä lähettää  raketteja.
Mutta artesaanitorilla oli mukavaa nähdä paljon kojuja pitkästä aikaa.

Ihmisiä vaan oli harvakseen tuolla.
Puolitoista viikkoa sitten asuinrakennuksessani koettiin pelottavia hetkiä kun kyykäärme onnistui luikertamaan sisälle rakennuksen sisääntulokerrokseen.Ulko-oven ja lattian välillä oli rako, josta käärme oli onnistunut luikertamaan sisälle. Mutta mistä ihmeestä  tuo kyykäärme ilmestyi kaupunkimaiseen ympäristöön.  Nopeasti kutsuttiin käärmeiden pyydystäjä paikalle, joka onnistui nappaamaan käärmeen, ja pyydystäjä   kävi vielä tarkistamassa talon lähistöllä ,mutta muita käärmeitä ei löytynyt   .Seuraavana päivänä ulko-ovi korjattiin .
Minulla on uusi ihastuksen kohde, eli nämä 4 mustaa kissanpentua kodin viereisessä puistossa .
Välillä vain osa pennuista esillä.Tässä 3 pentua sekä emo vasemmalla. Pennut ovat täysin kesyjä,ja juoksevat luokseni kun näkevät minut. Tietysti koska syötän näitä.Nyt pennut jo sen verran isoja että ovat alkaneet tehdä tutkimusmatkoja lähistöön .

14 kommenttia:

 1. Ihana artesaanitori! Asiakkaiden vähyys näkyy kuvissasi ja se on tietysti harmi myyjien kannalta. On muuten kamalan iso kyy ja todella viehko musta kissaperhe.
  Täällä on ollut mukavan raikkaita päiviä, mutta sinne toivottelen voimia kuumuuteen. Pidä itsestäsi huolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Tuo artesaanitori onkin ihana.Joitakin vuosia sitten suomalainen Marjaana möi siellä keramiikkatöitään,mutta muutti sitten Suomeen.Tuo täkäläinen kyy onkin pelottavan iso,ja onbeksi pyydystäjä sai sen kiinni.Kauhistus jos se olisi luikerrellut kerroksiin...
   Suloinen kissaperhe tosiaankin.Kiitos Leena❤️

   Poista
 2. Artesaanitori näyttää todella kivalta. Turistien vähäisyys on tosiaan harmi, toivottavasti tilanne seuraavien kuukausien aikana viimein normalisoituisi. Oliko kyykäärme siis kokoa lukuun ottamatta sellainen kuin Suomessa? Enpä tiennyt, että niitä elää sielläkin. Valtavan kokoinen tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko:Tuo artesaanitori on kyllä viehättävö,ja ympäristökin kaunis.Normaalina aikana tuolla kuhisee väkeä,nyt ei.Todellakin toivon että tilanne normalisoituisi lähitulevausuudessa.Kyykäärmeitähön on monta eri lajia,ja tuo taitaa olla jonkin verran suomalaista kyykäärmettä kookkaampi.Täällä on monta käärmelajia,ja kun.ne heräävät talvihorroksestaan,niin on hyvä että kuivunutta luontoa leikataan pois siellä missä asutusta,koska käärmeet viihtyvät sellaisissa oloissa.Tämä kyy taitaa olla myrkyllisin käärme täällä.

   Poista
 3. Huh, kamala käärme!

  Harmittaa aina käsityöläisten puolesta. Ei ole helppoa saada elantoaan.

  Kuukaudet taitavat muuttua kuumemmiksi aina vaan ilmastonmuutoksen takia😢

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Minulle käärmeet ihan ok,kunhan ovat vaarattomia,mutta kyykäärme on aina vaarallinen.Todellakin tuntuu maapallon lämpeäminen;kesä täällä pitenee ja talvi lyhenee

   Poista
 4. "Suomalaisella" kyyllä näyttää olevan tosi iso levinneisyysalue, kun katsoo wikistä. Ihan samanvärisiä yksilöitä löytyy täältäkin. Mistähän tuo kyy tuli ja onko niitä siellä jossain lisää? Kissoille aika pelottava kohtaaminen, jos näin käy. Tosin olen just äskettäin kuullut, miten kissat ja koiratkin, käyvät kyyn kimppuun suin päin. Aika epävarma olo on kotona, jos kyy on juuri poimittu sieltä matkaan.
  Tuollainen jatkuva helle tekee ilman aivan paksuksi, eikä raikasta ilmaa tunnu olevan. Kaikki on vaan kuumaa. Ja minä puhun vain viikon etelänlomakokemuksella ;D Kuumuus on kuin veitsellä leikattavaa.
  Sinäkin olet kai jo parantunut, joten rauhallista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Huomasin että kyykäärmeitä useitakin lajeja,ja miten tämä kyy onnistui tulemaan tälle alueelle,on mysteeri,mutta liittyy ehkä normaalia lämpimämpään säähän täällå.Käärmepyydystäjän mukaan ei pitäisi olla lisää käärmeitä talojen lähellå.Onneksi selvittiin säikähdyksellä. Tällä viilkolla on ollut miellyttäviä aamija,klo 7 saakka,mutts sen jälkeen on kuumennnut,ja lömpötilat tästä eteenpäin jonnekin lokakuuhun tai sen puoliväliin koko ajan yli 30 astetta.Kuumuus ei tosiaankaan mukavaa,ja yrttikimputkin pieniä kesällå,talveen verrattuns.Kiitos,olo jo ok,ja toivottelen sinulle hyvää kesää💚

   Poista
 5. Upeat torikojut - vaan asiakkaat 😪. Tarttuiko sinulle jotain mukaan? Niin järjetöntä sodat... isojen poikien pyssyleikit, eikä kukaan osaa lopettaa!! Todella surullista!! 😪
  No johan on kyyllä kokoa - onneksi osaava pyydystäjä saatiin nopeasti apuun...
  Ovatko kissanpennut täysin mustia? Sinä olet kyllä sellainen ihana kissa- ja koirakuiskaaja!!
  Jaksamista helteeseen - voimia virkistäviin puuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen:Surullista kun tuolla hiljaista.Normaaleina aikoina tosi paljon väkeä.Sota on kurjaa,mutta täällä suunnalla se on enemmän kuinnisojen poikien pyssyleikit.Onneksi kuy saatiin kiinni,ja täysi mysteeri mistä tuli täänne.
   Kissanpennuilla on valkoista rinnan lohdalla.Ovat aika vekkuleita.Kiitos,kuumututta riittää vielä pitkään.

   Poista
 6. Torikojut ovat lähellä toisiaan ja saavat näin varjoa myös toisistaan . Tämä on varmaan myös tapamisen paikka myyjille . Harmillista kun asiakkaat puuttuvat vaan itse en tiedä mitä tällaiselta ostaisin ?
  Isoksi on kyy kasvanut onneksi saatiin pyydystettyä . Kisut on kauniin mustia .

  VastaaPoista
 7. Ulrika50v.blogspot.com5. heinäkuuta 2024 klo 10.35

  Ihana kuvasarja torimyyjistä, zoomasin kuvat . Tuola olis kiva vaan kävellä ja katsella 😁

  VastaaPoista
 8. Surullista, että tuota konfliktia ei saada ratkaistuksi. Vielä surullisempaa on, että antisemitismi nostaa päätään täällä Saksassa. Lapsellisella logiikallani kuvittelin, että kyyt varta vasten väijyvät minuakin. Neuvottiin, että tiettyyn kivikkoon ja ryteikköön en saa mennä. Pelkäsin niitä talvellakin, kun hiihdin siitä. Sittemmion opin, että kyillä on oma tehtävänsä luonnossa, eivätkä ne saalista ihmisiä. Olemme liian isoja.
  En vieläkään kyllä uskalla koskettaa myrkytöntäkään käärmettä ja ihmettelen, että joillakin on niitä lemmikkeinä.

  VastaaPoista
 9. Hej Jael!
  Täällä on kylmä kesä ja se sopii minulle mainiosti. Tukholmassa ei yleensä olekaan helteitä, ehkä muutama päivä tai korkeintaan viikon verran. Eikä täällä ukkostakaan kuin ehkä kerran tai kaksi kertaa kymmeneen vuoteen. Nuo yli + 30-asteen helteet saa minun voimaan pahoin. Siksi en suostu olemaan Roomassa keskikesällä. Roomassa on kuumin aika edessäpäin. Siellä lähentelee nyt lämpötilat +40 astetta.
  Tovottavasti te saatte hieman viileämpää säätä helteiden jälkeen. Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...