torstai 5. toukokuuta 2011

Huh huh kuumaa!

Viereisen kaktuspuiston sisäänkäynnin vieressä olevassa kukkaruukussa kasvaa joulutähti
Kahden viimeisen päivän aikana on ollut kamalan kuumaa,ja yölläkin lämpötila yli 20 asteen.Nämä ovat näitä kevään sääilmiöitä,kuumia aavikkotuulia,enteitä kesästä....Huomisesta pitäisi hieman helpottaa. Että sitten inhoan näitä kuumia aavikkotuulia!
Aikaisin aamulla kävelin ortopedin vastaanotolle.Ortopedin vastaanotto oli ennen ihan lähellä ,mutta muutti pari viikkoa sitten uuteen paikkaan.Ei kuitenkaan 20 minuutin kävelymatkaa pitempi. Vasen ranteeni on jo pitkään ollut kivulias,ja olen pitänyt siinä sellaista rannetukea aina välillä.Sain lähetteen röngteniin ja fysioterapiaan.Matkalla ortopedille kävelen läpi alueen,jossa paljon omakotitaloja. Useilla pihoilla on sitruspuita,jotka nyt ovat tuossa vauvavaiheessa. Kukinta on melkein loppunut ja uudet pienet appelsiinit kypsymässä.
Ja kodin viereisen puiston 2 suuren  oliivipuun kukinta on lopuillaan,ja kukat jo kuihtumassa.Saapa nähdä tuleeko niihin paljon oliiveja kun tuo kukintakin on niin runsasta.Oliivipuu on kukkiessaan allergeeninen,ja monet saavat allergisia oireita sen kukkiessa.
Kun oliivipuiden alla olevia portaita mennään alaspäin ,vastaan  tulee tämä Holocaust-uhrien muistomerkki,nimeltään "6 miljoonaa valoa".Jos katsoo tarkkaan,huomaa,että vasemmalla keskellä on pieni keltainen laatikko.Koirien kakkapussilaatikkoon oli vihdoinkin laitettu koirankakkapusseja. 2 vuotta olen tällä alueella asunut,ja nyt oli ensimmäinen kerta kun näin siinä pusseja. Ja kuitenkin ihan sen läheisyydessä olivat jotkut unohtaneet puhdistaa koiransa jätökset,vaikka ilmaisia pusseja oli nokan edessä!
Jotain tapahtui bloggerissa,sillä olin laittanut tähän kuvan,joka hävis.Ja olin poistanut sen koneestakin ja kamerasta,joten se siitä,
Viime maanantaina  muistomerkkiin sytytettiin tuli,sillä silloin täällä oli Holocaust-uhrien muistopäivä.  Tuolloin muistomerkin vierellä pidetään muistoseremonia,ja muistomerkin "kynttilät" sytytetään.

37 kommenttia:

  1. Ja me täällä yhäti saadaan vilusta vapista. Onneksi nyt luvataan lämpimämpää.

    VastaaPoista
  2. Nämä sinun postaukset ovat aina niin mielenkiintoisia! On niin jännä seurata mitä kaikkea siellä on kun en ole siellä milloinkaan käynyt.

    Meillä on viileää ollut, mutta nyt sääennuste lupaa lämpenevää:)
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Mummeli:huomasinkin,että teilläpäin viileni,Mutta onneksi on luvattu lämpenevää.Minulle sopisi nyt pari kylmää päivää...

    Susanne:kiitos ja kiva kun tykkäät:) BLogimaailmassa on kivaa,kun pääsee virtuaalisesti matkustamaan paikkoihin,missä ei ole ennen ollut:) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Voi sentään. Toivottavasti pääset rannekivusta pian eroon! :-( Onneksi on sentään vasen käsi kyseessä - vai oletko vasenkätinen?

    Enpä tiennyt, että oliivipuillekin voi olla allerginen...

    Onpa hienoa palvelua, että siellä jaetaan ilmaisia koirankakkapusseja! Vaikka niitä sitten olisikin tarjolla vain kerran kahdessa vuodessa. ;-)

    Toivottavasti ilmanne viilenevät. Meillä ei ole semmoista ihmettä näköpiirissä, päinvastoin. Viime päivät on ollut 41-42 astetta, ja mä en kohta enää kestä. Argh!

    VastaaPoista
  5. Kuten Susanne sanoi, on kiva seurata
    teidän tapahtumia siellä.
    Saa sellaista "sisäpiiri" tietoa.
    Toivottavasti saat apua ranteeseesi.
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Hippu:Rannekipua on ollut jo puolisen vuotta,mutta viime aikoina pahentunut,ja vasta nyt menin ortopedille. Olen oikeakätinen,onneksi;) Täällä on monessa paikassa tuollaisia keltaisia kakkapussitelineitä,mutta täällä ne ovat olleet tyhjiä,Tel Avivissa sen sijaan usein on pusseja telineissä,Mutta kuitenkin jotkut eivät kerää koirien jätteitä;( Sakko on aika korkea,joten ihmetyttää., Huh huh,onpa teillä kuumaa,en kyllä kestäisi.Vaikka pianhan tuo on edessä...nyt pitäisi taas huomenna normalisoitua eli alle 30 astetta

    VastaaPoista
  7. Lämpimämpää tännekkin on luvattu, mutta kovin on vielä viileää.

    Ihanaa joulutähti!! Minun lemppari joulukukka...:)

    VastaaPoista
  8. Huh, minä vielä nautiskelen varmaan viimeisistä kevätpäivistä. Joulutähdeltä näyttää kukkasi, on vaan huikeasti edellä minun tähtiäni, jotka eivät vielä ole lehtiä edes tehneet. Ei ihme kun siellä on niin paljon lämpeempi.
    Meillä on vielä vanhoja appelsiinejakin puissa.
    Hih, pelkkä ajatuskin koirankakkapusseista täällä tuntuu utopialta, joku varmaan veisi ne heti parempaan käyttöön.

    VastaaPoista
  9. Susannen ja Sirpan toistoa minultakin mutta täällä on tosiaan mielenkiintoista!kiitos.ja tuo bloggeri kummajaisuus sitä on täälläkin liikkeellä.kuvat katoaa tekstit elävät omaa elämäänsä...

    VastaaPoista
  10. Oi ku ihanan làmmin siellà. Tààllà on ollut tosi kylmà kevàt...nyt vasta vàhàn làmpenee.
    Mà vàhàn luulen, ettà ne kakkapussit on laitettu sinne viime maanantaita varten, kun oli se seremonia......ja kuten itsekin huomasit...niità ei sitten kàytetà, joten nàit niità siinà myòs nyt kun kàvelit ohi. Tààllàkin on tuollaisessa vauvavaiheessa mm aprikoosipuu, johon anoppilassa tòrmàsin :D

    VastaaPoista
  11. Toivottavasti ranteesi tulee pian kuntoon.
    Kuvat eivat nyt jostain syysta minulla nakyneet.
    Meilla oli tanaan paivalla ihanan lammin,mutta illalla taas alkoi stamaan.On satanut melekin joka ilta.

    VastaaPoista
  12. Sirpa;kiva että sinäkin tykkäät täällä käydä:)
    Ranteeseen käytän nyt rannesuojaa,ja fysioterapia varmaankin tulee auttamaan)Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    Irmastiina:Huomasin,että teillä oli taas aika koleaa. Joulutähti on kyllä upea tuossa,ensin vähän mietin että onko se se,kun oli kaktuspuistossa.Kotona yritin kasvattaa myös,mutta kuoli muutaman kuukauden jälkeen.

    Sirokko:täällä nyt taitaa olla kevät jo aika lailla ohi.Tuo joulutähti on kyllä aika upea,kotona en onnistunut yhtä hyvin. Näin muutaman puun,jossa oli sekä hieman kypsiä ja sitten noita vauva-appelsiineja.Kakkapusseja on aika kiitettävästi Tel Avivin puolella,täällä ei.Tosin toisesta telineestä olivat pussit aika nopsaa häipyneet...

    Maria;kiva kun tulit taas tänne:)Bloggeri joskus oikuttelee,mutta onneksi enimmäkseen toimii hyvin.

    Ciacy;Kuumat aavikkotuulet eivät ole mukavia.Silloin on myös aika saasteista ,koska tuulet tuovat hiekkaa ja pölyä.Kakkapussit oli jo aiemmin laitettu,ja toinen teline paljon kauempana.Mutta ehkä ajattelivat ,että tulee vähemmän sotkua jos nyt pussit laittavat;D Toisesta telineestä oli pussit jo loppu,joten toivottavasti käytettiin oikeaa tarkoitusta varten.Ihanaa kun hedelmät kypsyvät:)

    VastaaPoista
  13. Sateenkaari:kiitos,lääkäri määräsi ranteelle lepoa ja fysioterapiaa joten eiköhän tämä parane.ON vaan ollut jo aika pitkään.Harmi,etteivät kuvat sinulle auenneet.Teillä on kyllä onnea,kun sadetta tulee noin paljon,tulispa täälläkin...

    VastaaPoista
  14. Minäkin toivotan pikaista paranemista ranteellesi. Kuinka usein käyt fysioterapiassa?

    Ja voi tuota kuumuutta... Kesäinen helle tuntuu ihastuttavalta ajatukselta, mutta kun se jatkuu ja kun öisinkin on kuuma, on olo todella tukala. Saisittepa edes hieman sadetta!

    Tuo muistomerkki on vaikuttava. Siitä tuli mieleeni hyvin kaukainen paikka, jossa en ole koskaan käynyt. Katsoimme eilen mieheni kanssa vanhaa Matkapassin jaksoa Yle Areenalta ja siinä vierailivat Floridassa. Kaikkien uimarantojen, Disney Worldin ja kiehtovan Key Westin rinnalle oli nostettu holokaustin uhrien muistomerkki Floridasta. Se oli puhuttelevinta koko ohjelmassa.

    VastaaPoista
  15. Hieno tuo holokaustin muistomerkki<3

    Minulla ovat molemmat ranteet olleet kipeät jo ainakin 1,5 vuotta, pitäisi päästä tutkimuksiin, ovatko rannekanavat ahtautuneet.Olen ottanut niihin akupuntiohoitoa, joka on kyllä helpottanut, pidän villaisia ranteenlämmittimiä yöllä ja päivällä, särky vähenee.

    Pikaista paranemista sinulle, Yaelian<3

    VastaaPoista
  16. Kaunis tuo puisto ja ihanat "ilmavat" portaat. Kyllä tuolla käyskentelisi ilokseen ja nauttisi kuumista tuulista iholla. Mutta minähän olenkin sellainen lämmönrakastaja ;))

    Minusta on hienoa, että siellä on jaossa ilmaisia kakkapusseja! Luulisi kannustavan korjaamaan jätökset, kun on tehty niin helpoksi ihmisille.

    Toivottavasti ranteesi saa asianmukaista hoitoa ja lakkaa kipuilemasta!

    VastaaPoista
  17. Toivottavasti saat ranteen pian kuntoon. Sellaiset kivut ovat kurjia.

    Nyt en ehtinyt nähdä kuvia. Varmasti kauniita ja vaikuttavia.

    Minuun teki myös suuren vaikutuksen Prahassa Pinkasin Synagoga. Sen seinille oli kirjoitettu holocoustin uhrien nimet. Kyllä se laittoi miettimään asiaa jos toista.

    Meillä on ollut pari ihanan viileää yötä! On voinut nukkua ikkunat auki. Muutoin jo ilmastointi hyrrää yötä päivää.

    VastaaPoista
  18. Harmi se ranteesi, sattuneesta syystä ymmärrän vaivasi oikein hyvin. Onpas teillä kuumaa öisinkin. Meillä on tulossa lähes +30C viikonlopuksi, mutta viileät yöt, mikä on hieno juttu. Berliinissä taas oli niin kylmää, että piti laittaa villapaita ja sen päälle vielä villatakki.

    VastaaPoista
  19. Tänne on sunnuntaiksi luvattu parikymmentä astetta lämmintä, joten perässä tullaan, mutta ei me teidän lukemiin päästä.

    Toivottavasti saat hyvän hoidon ranteeseesi.

    VastaaPoista
  20. Katja Lumiomena:Kiitos toivotuksista:) en ole vielä käynyt fysioterapiassa ranteen vuoksi;toissa vuonna kävin sellaisessa olkapään vuoksi.Saapa nähdä mitä määräävät tällä kertaa. Tänään on sää jo normaalimpi,nuo kuumat aavikkotuulet ovat kevään ja syksyn sääilmiöitä,mutta kestävät vain muutaman päivän,onneksi. Seuraava yö onkin jo sitten alle 20 asteen.Òlen muuten nähnyt livenä tuon mainitsemasi Holocaust-muistomerkin Floridassa.Nyt maanantaina tuo meidän alueen muistomerkki oli valaistu ja kaunis.Kuva vaan hävisi,hiton bloggeri!

    Aili-Mummo:aika vaikuttava onkin tuo muistomerkki.Minulla kuulemma on nivelessä joku trauma,sanoi ortopedi,mutta saapa nähdä sitten kuvauksen jälkeen.Toivottavasti pääset ranteinesi tutkimuksiin ja saat niille hoitoa.Piktään olet niistä kärsinytkin.Pikaista paranemista sinullekin!

    Elegia:Tuossa meidän puistossa on monta kaunista paikkaa,ja Bambin vuoksi siellä tuleekin paljon liikuttua.Jeps,muistan että pidän kuumasta,minä taas en...Minustakin tuo kakkapussien jako on hieno juttu.Tosin tässä meidän puistossa piti kauan odotella niitä pusseja.Tel Avivissa taas melkein aina on telineet täynnä. Ja kuitenkin aina löytyy ihmisiä,jotka eivät välitä:( Kiitos,nyt saan kohta hoitoa joten varmaan rannekipu helpottuu:)

    Johanna:Kiitos,ranne varmaan piankin voi paremmin.Etkö nähnyt kuvia? Vahingossa julkaisin tämän ensin ruokablogissa,josta kopioin tänne ja kuvat kyllä näkyvät minulla. Ehkä jollain ei...
    Prahassa olisi mielenkiintoista käydä ja nähdä tuo näkemäsi synagooga ja muutakin. Nyt ensi yönä pitäisi meilläkin taas olla normaalia eli ei liian kuumaa;)

    Kuwaitin kaunotar:Kiitos:)

    Allu:Sinun ranneongelmiisi verrattuna tämä ei ole mitään.Mutta onneksi pääsin tosi nopsaa ortopedille ja sain lähetteet:) Toivottavasti sinunkin ranteesi jo voivat paljon paremmin.
    Huh,teilläkin kuumaa! No meillä on nyt taas normaali ilma eli alle 25 astetta;) Nuo aavikkotuulet eivät onneksi kestä muutamaa päivää kauemmin.

    VastaaPoista
  21. Arleena;kunnon kesäilma sitten tulossa teillepäin:) Kiitos,ranteeni varmaan voi paremmin kun saa hyvää hoitoa;)

    VastaaPoista
  22. Upea nähdä kaupunkisi Holokaustin muistomerkki.
    Katselemme mieheni kanssa täällä Suomessa TV7:ää. Se on kristillinen TV kanava. Joka arkipäivä tulee Israel uutiset, joka toimitetaan Jerusalemista ja tekstitetään suomeksi. Siinä myös kerrottiin muistopäivän vaikuttavista tilaisuuksista.

    VastaaPoista
  23. hej yaelian, hjälp mig lite med översättningen, har du skadat foten?
    ta hand om dig!
    kramar

    VastaaPoista
  24. voi, muistan nuo aavikkotuulet enka kaipaa niita ollenkaan! :) Koita jaksaa!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  25. Jael, nyt voit sitten kuvitella tuohon +10 astetta lisää. Ja enemmänkin. Edes yöllä ei viilennyt, joten nukkumiset jäi sikseen. Sellainen oli suvi Suomessa 2010.

    Mukavaa viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  26. Kirsti:Tuollaiset muistomerkit ovat aina vaikuttavia.Tiedän tuon televisioaseman,ja myös sen uutiset.Näetkin sitten päivittäin mitä tänne kuuluu:)

    Sara:Inte foten men handleden är litet sjuk nu.Men med fysioterapi blir det säkert bättre fort.Kram!

    BLOGitse.En ihmettele ettet kaipaa....onneksi loppui tältä kerralta:)

    Leena:Muistan sen suven hyvin,sillä olinhan juuri siihen aikaan Suomessa viime kesänä 3 viikon ajan.Hankalaa oli.Kuvittele sellaista monen kuukauden ajan kuten täällä....kesäkuun puolivälistä jonnekin lokakuun puoliväliin.

    VastaaPoista
  27. Ihastuttavat nuo sitruspuut appelsiinit ym, tunnen tuoksun)
    aikoinaan paljonkin kävimme Espanjassa, silloinkun lapsemme olivat pieniä.
    Kiitos kauniista mielenkiintoisista kuvistasi ja oli oikein ilahduttavaa, kun poikkesit.
    Meillä on nyt täällä lämmintä ja kirsikkapuunkukkia on ilmantunut lisää.Suomessa on toisilla paikkakunnilla vielä kylmää ja kevät myöhässa, niin se vaan vaihtelee paikkakunnittain.
    Toivottavasti saat pian ranteesi parempaan kuntoon, itsekkin käytän aina silloin tällöin tukia.
    Toivon sinulle oikein hyvää vointia ja kaikkea hyvää tästä eteenpäinkin.

    VastaaPoista
  28. Toivottavasti ranne sillä levolla paranee, inhottavia pitkään jatkuvat säryt .. :/
    Mä en voi ymmärtää ihmisiä, jotka kehtaa jättää koiriensa paskit maahan ja kävellä muina miehinä pois! Mä en ikuna kehtais, en vaikka kukaan ei näkis!

    Täällä on ihana kesäsää; 26°c ja aurinko paahtaa, mutta pehmeä tuuli vähän viilentää. Sellainen tulikuuma-rutikuiva ei varmasti ole kyllä kivaa ... tsemppiä sinne!

    <3

    VastaaPoista
  29. Sirkka:Sitruspuut ovatkin ihania;kukkiessaan tuovat ihanat tuoksut ja kun niissä on hedelmiä ovat ne oikeaa silmänruokaa.Kiitos ystävällisestä kommentistasi ja mukavaa,että kävit täällä;) Ranteeseen toivon nyt saavani pian hoitoa,sillä se on vaivannut jo pitkään.Olenkin kuullut,että kevät on tänä vuonna Suomessa ollut aika oikukas,saapa nähdä millainen kesä sitten on.Sinullekin oikein hyvää vointia ja loppukevättä!

    MaaMaa: Kiitos,ortopedi oli oikein mukava ja varmaankin saan fysioterapialla tähän apua. En minäkään voi tajuta että jätetään koiran paskat poimimatta! Törkeää! Onneksi suurin osa käy ulkona pussi mukanaan,mutta aina on niitä,jotka eivät välitä vaikka on sakkouhkakin.Nyt se kuuma aavikkotuuli meni pois ja meillä on tuollaista samaa säätä kuin teillä,ihana viileä tuuli oli tänään:)

    VastaaPoista
  30. No nyt näkyvät kuvat jälleen! Hyvältä näyttää. Hyvää äitienpäivää Sinulle, Yaelian!

    VastaaPoista
  31. Nyt on pakko sanoa, että nooita aavikkotuulia inhoan minäkin. Tuskaa täynnä elämä ja se pölyn ja hiekan määrä ahdistaa omaakin hengitystä.

    Toivottavasti käsi alkaa toipua.

    En ollut tiennytkään tuosta oliivipuun allergeenistä. Pikkumies oireilee satunnaisesti ja yritän yhdistellä aina täällä kukkiviin kasveihin kun allergiatesteisä ei löydetty kuin öly ja kissa mutta muutakin on, sellaista mikä on täällä.

    Ehkä vaikuttavin paikka missä olen ollut on Yad Vashem (? olikohan oikein kirjoitettu) Jerusalemissa.

    VastaaPoista
  32. Onpa maailma ihmepaikka: toiset palevat, toiset paahtuvat...

    VastaaPoista
  33. Phivos:kiitos:)

    Johanna:Kuvat varmaan eivät näkyneet koska ensin vahingossa julkaisin tämän ruokablogissa,josta kopioni tänne.Laitoin kuvat uudestaan,joten sen vuoksi alkoivat näkyä.Kiitos,ja hyvää äitienpäivää sinullekin!

    Pikkujutut:Tuosta sääilmiöstä ei kai kukaan tykkää.Eilen pesin ja lakaisin lattioita ja voi sitä hiekan määrää,.ONneksi nyt taas on tosi miellyttävää:)Tänään kävin röngtenissä ja sain ajan fysiolle,joten eiköhän tämä tästä. Opin asuessani pohjoisessa;kaupungissa joka oli täynnä oliivipuita,että oliivipuille ovat monet erittäin herkkiä. Täällä lähellä on niitä onneksi vain 2. Ehkä pikkumieskin on allerginen oliivipuiden kukinnalle....Yad Vashem(oikein oli) onkin tosiaan vaikuttava paikka!

    Marja-Leena:Toistaiseki meni ohi,nyt on taas täydellinen sää:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...