perjantai 13. toukokuuta 2011

Gabriel Cousensin luennolla

66-vuotias Gabriel on elämänsä kunnossa ja ikäistään nuoremman oloinen.
Edit.Kirjoitin tämän eilen ,mutta bloggerin ongelmien vuoksi tämä hävisi vuorokaudeksi,ja tuli nyt vähän aikaa sitten takaisin.
Gabriel Cousens on lääketieteen tohtori,shamaani,visionäärinen mystikko, maailmanrauhan puolestapuhuja,kirjailija, sekä Arizonassa Yhdysvalloissa sijaitsevan Tree of Life-keskuksen perustaja.Tree of Life-keskuksessa voi opiskella ,ottaa hoitoja,meditoida, olla puhdistavalla mehupaastolla ja ylipäänsä saada työkalut uuden ruokavalion tai elämäntavan aloittamiseen. Toinen Tree of Life-keskus toimii täällä Israelissa,mutta sillä ei ole pysyvää paikkaa kuten Arizonassa, vaan kaksi kertaa vuodessa tohtori Cousens tulee tänne pitämään 9 päivän mehupaasto-ja meditointileirin. Tree of Life-keskuksessa Arizonassa  tarjoillaan ainoastaan raakavegaaniruokaa,ja siellä voi myös opiskella raakaruokakokiksi. Nuo leirit ovat hurjan kalliita,ja kun kuulin,että hän pitää ihan normaalihintaisen luennon Tel Avivin Reidman Collegessa(vaihtoehtoisen lääkinnän opisto),halusin ehdottomasti mennä sitä kuuntelemaan..Minulla oli hyvin vähän tietoa luennon sisällöstä,ja mennessäni eilen illalla Reidman-opistoon yhdessä ystäväni kanssa,kuvittelin,että Gabriel puhuu enimmäkseen raakaruosta ja ravinnosta,jonka piirissä hän on tunnettu auktoriteetti ja josta hän on kirjoittanut useita kirjoja,kuten vaikka  800-sivuisen kirjan nimeltä "Conscious eating "(tietoinen syöminen) joka on eräs kattavimmista raakaruokaan keskittyneistä kirjoista.
Tullessame paikalle huomasimme,että luento onkin joogasalissa,ja istuimmekin tyynyjen päällä.Koska tilaisuutta oli mainostettu ainoastaan Tree of Lifen omilla sivuilla ,tuli paikalle vain noin 30 ihmistä,joista osa näytti olevan ennestään tuttuja keskenään. 

Vaikka olin hieman pettynyt,ettei luento käsitellytkään raakaruokaa ja sen merkityksestä elimistöön,mistä hänellä on niin kattava tietomäärä,oli luento kuitenkin erittäin mielenkiintoinen.Gabrielillä on miellyttävä ääni ja häntä kuuntelee mielellään ja kiinnostuneena..Luento käsitteli tietoisuutta ja mielen asioita enemmän kuin ravintopuolta,ja Kundaliini-joogaan liittyviä asioita mainittiin siinä usein.Se ei kuitenkaan häirinnyt luennon ymmärtämistä. Ravinto tuli siinä esille siinä mielessä,että jos haluaa kehittää tietoisuuttaan tulee myös elimistön olla puhdas, eli syödä mahdollisimman puhdasta ja vähän käsiteltyä ruokaa.


Gabriel jakoi kaikille mantra-kortit
Luennon loputtua sai kysyllä mitä halusi,ja Gabriel vastasi kysymyksiin.  Sen jälkeen olikin yllättäen meditaatiohetki. Kävin viime syksyn puoliväliin saakka säännöllisesti joogatunneilla täällä lähistöllä,ja puolentoista tunnin joogaamisen päätimme aina lyhyeen meditaatioon.Eilen kun kaikki valot sammutettiin ja hiljaisuus laski joogahuoneeseen ,oikein tunsin miten yhtäkkiä minun olikin lämmin,vaikka ennen meditaatiota  kärsinkin hieman liian vahvasta ilmastoinnista. Pystyin aika pitkään olemaan ajattelematta melkein mitään ja rentoutumaan,mutta jossain vaiheessa meditaatio alkoi tuntua liian pitkältä ja näin,miten Gabriel kävi jokaisen paikalla olleen kohdalla,ja painoi tiettyä kohtaa otsasta.Tunnustan,että kun alussa näin Gabrielin siellä kiertelevän painelemassa otsia,melkein purskahdin nauruun,mutta onnistuin hillitsemään itseni. Itse asiassa Gabrielin kosketus tuntui ikäänkuin sähköiseltä ja energiaa antavalta.   Kahden ja puolen tunnin kuluttua koko tilaisuus oli ohi,ja painelimme Maryn kanssa kohti linja-autoasemaa.Pysäkille tuli myös nainen,jonka kanssa aloimme juttelemaan.Selvisi,että hän on Reidman-opiston ruokalan keittiöpäällikkö ja myös järjestää raakaruokakursseja.Hanna kertoi olleensa Arizonan Tree of Life-keskuksessa melkein 4 kuukautta,jossa hän opiskeli raakaruokakokiksi. 

Arizonan Tree of Life-keskuksessa on myös kuvattu dokumentti nimeltä Simply Raw-reversing diabetes in 30 days. Dokumentissa on kuvattu kuinka  6 eri puolelta Yhdysvaltoja olevaa diabeetikkoa tuli Tree of Life-keskukseen 30 päiväksi,syöden vain raakaruokaa,ja miten se vaikutti heidän terveyteensä.Dokumentissä on kuvattu henkilöt ennen Arizonaan menoa,heidän siellä ollessaan ja sen jälkeen,ja on aika uskomatonta,miten nämä ihmiset tekivät täydellisen elämänmuutoksen,joka selvästi vaikutti heidän terveyteensä. Dokumentin mukaan sokeritaudista voi päästä eroon oikealla ja nimenomaan raakaruokavaliolla.En ihan sataprosenttisesti usko,että sokeritaudista voi kokonaan päästä eroon sen kerran saatuaan,mutta tuota dokumenttia katsellessaan ei voi kuin ihmetellä.Sehän on selvää,että kun roskaruokaa ja epäterveellistä ravintoa syöneet ihmiset syövätkin yhtäkkiä puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa,tapahtuu heidän elimistössään jotain,parempaan suuntaan.Mutta miten paljon sitä tapahtuu? Ja miten sitä pystyy jatkamaan kotoisessa ympäristössä,kaikkien houkutusten edessä.

Dokumentin voi kokonaisuudessaan katsella YouTubessa.Se on siellä jaettu 7 osaan,ja yhden osan loppuessa klikataan seuraavaa osaa.Suosittelen tämän katsomista,sillä se antaa ajattelemisen aihetta.

11 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus, Yaelian! Harmi, ettei luento ollut ihan sellainen kuin kuvittelit, mutta hyvä, jos et kuitenkaan ollut ihan pettynyt. :-)

  Tuo dokumentti kuulostaa mielenkiintoiselta, ja täytyy ehdottomasti katsoa se jossain vaiheessa. Täytyy kyllä myöntää, että olen ainainen skeptikko kaikkien ihmeparantumisten ja sellaisten kanssa, ja tuossakin tuli heti mieleen, että yritetäänköhän dokumentilla vain kalastella asiakkaita Tree of Life-keskukseen...

  Ja minuakin olisi varmasti naurattunut, kun Gabriel käy painelemassa ihmisten otsia. :-)

  VastaaPoista
 2. Maria:)

  Hippu:Tuo dokumentti ei ole Gabrielin tekemä,vaan ihan ulkopuolisten tahon,mutta tottakai se myös tuo asiakkaita Tree of Lifelle.Gabriel on lääketieteen tohtori,ja hänen kirjoissaan on yleensä hyviä perusteluita kaikelle.Itse asiassa luento oli ensipettymyksen jälkeen kiehtova ja ajatuksia herättävä.Minäkin olen luonteeltani skeptikko,enkä usko mitään ihan noin vaan,mutta dokumentissä esimerkiksi noiden 6 henkilön veri ja glukoosiarvot tutkitaan tarkkaan joka päivä,ja heidän terveyttään seurataan ihan lääkärien ja hoitajien valvonnassa.Joo,oli kyllä naurussa pitelemistä,Muut olivat vielä syvällä meditaatiossa ja minä seurasin,miten Gabriel painelee otsia.Kun hän tuli kohdalleni,teeskentelin syväää meditaatiossa olevaa;D

  VastaaPoista
 3. Oli varmaankin kiintoisaa.
  Minulla ei paljoa ole tietoa tuollaisista asioista. Nyt olen kiinnostunut Antti Heikkilän ajatuksista.
  Nuorena kävin joogassakin, harmi, että sekin hyvä juttu jäi. Nyt olisin varmaankin notkeampi, jos olisin jatkanut.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Ai tänne pääsee nyt kommentoimaankin!
  Takuuvarmasti ruualla on tekemistä terveyden kanssa, tiedä sitten millä ruualla, mitä ja kenelle, näistä ollaan niin montaa mieltä. Minä luulen, että pahinta on kaikki ylimääräinen säilöntä sun muu lisä, lannotteista alkaen, jota kaikkiin ruoka-aineisiin lisätään. Mielenkiintoinen meditaatioluento joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Onpa ollut kiinnostavan oloinen luento. Ihanaa, että Blogger toimii taas!

  VastaaPoista
 6. Sirokko:pääsee taas ja postauskin tuli takaisin,tosin tähän aiemmin tulleet kommentit menivät kai lopullisesti hukkaan.Näin se on,we are what we eat.Selväähän se on ,että luonnollisesti tuotettu ja käsittelemätön ruoka on parempi vaihtoehto kuin paljon käsitelty ruoka lisä-aineineen.Luento oli mielenkiintoinen kokemus!

  Katja:Oli todellakin mielenkiintoista! Ja kiva että bloggeri taas toimii,vaikka ne kommentit hävisivätkin.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista luettavaa ja kuultavaa. Terveellinen ruoka on avain hyvinvointiimme. Olemme sitä mitä syömme - karrikoidusti sanottuna.
  Kommentit tosiaan hävisivät tuhkatuuleen. Epäilinkin, että miten blogger ne saa pelastettua

  VastaaPoista
 8. Arleena:Cousensin taustalla paljon mielenkiintoista. Ehdottomasti terveellinen ruoka tärkeää,meidän on pidettävä huoli kehostamme. Kommentit luvattiin palauttaa viikonlopun aikana,muttei niitä vielä ole näkynyt...

  VastaaPoista
 9. Pitaa katsoa tuo dokumentti ehdottomasti. Olen nyt paattanyt aloittaan terveellisen elaman, sen mun jutun jalkeen. Kiitos linkista!

  VastaaPoista
 10. Susa>Tuo on aika hyva dokumentti,ja kiva kun sen nyt voi katsoa netissakin,vihdoinkin .Se tosiaankin pistaa ajattelemaan.Onnea tielle terveellisempaan elamaan!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...