keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Granaattiomena kukkii

Joskus on kauhean vaikeaa keksiä otsikolle nimi.....Tuo alempi kissa näkyy usein puiston toisella puolella tai sen vieressä.Kaunis puolipitkäkarvainen,mutta säikky.
Granaattiomena kukkii parhaillaan ja hedelmien alkuja on jo näkyvissä. Ne kypsyvät syksyä kohti.
Eilen oli itsenäisyyspäivä,ja viereisessä puistossa vuoden suurin grillauspäivä,sillä se onkin itsenäisyyspäivän suurin huvi monelle. Aamulla aikaisin Bambia ulkoiluttaessa oli useassa kohtaa puistoa tällainen näky: roskia ja vielä roskiksen vieressä.Ihmiset kyllä ottavat roskapusseja mukaansa,ja keräävät roskiaan,mutta eiväthän ne mahdu puiston pieniin roskiksiin. Puiston laidalla on suuri roskasäiliö,mutta ei tainnnut kenenkään mieleen tulla,että sinnekin voisi roskapussinsa heittää.Koska puistossa on kissoja ja pusseissa lihanjätteitä,voi vain kuvitella,etteivät pussit jää ehjiksi...Tunti tämän kuvanoton jälkeen puisto oli jälleen putipuhdas.
Pari postausta sitten kuvasin yhden uusista vuokrapyöräasemista,ja nyt osaan niistä on jo laitettu pyörät. Ihan näin alussa näitä voi vuokrata vain vuosikortin hankkineet,mutta jatkossa näitä voi vuokrata päivä-kuukausi-tai viikkovuokralla. Vuokrapyöräasemilla on laite,jossa maksetaan pyörävuokra luottokortilla,jolloin saa jonkinlaisen koodin,jonka avulla pyörä vapautetaan telineestä. Ensimmäinen puoli tuntia kuuluu hintaan,mutta sen jälkeen siihen lisätään n.euro per puoli tuntia. Se,että pyöriä pystyy vuokraamaan vain luottokorteilla maksamalla on hyvä asia,sillä silloin tiedetään,kuka pyörän vuokrasi.Jos pyörää ei palauteta,on sakko melkoinen. Muistan,kuinka Helsingissä vuokrapyöriä varastettiin ja hajoitettiin,eikä ollut minkäanlaista kontrollia siitä,kuka sen vuokrasi,joka mahdollisti ilkiteon.En edes muista,toimiiko vuokrapyöräsysteemi vielä Helsingissä.

22 kommenttia:

 1. jännä tuo granaattiompun kukka. kivaa päivää sulle!

  VastaaPoista
 2. Akissfromthe past;tuo tuossa näkyvä on jo enemmän melkein hedelmä kuin kukka,tai sitten välivaiheessa.Takana näkyvät punaiset ovat granaattiompun kukkia.Puu on kaunis näky kukkiessan;kukat ovat kauniin punaisia. Kivaa päivää sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kukat, tuo granaattiomena on jäänyt minulle vieraaksi, olen kyllä maistanut.

  Roskaaminen on tosi kurjaa. Monasti olen vapun jälkeen ihmetellyt, kun Ullanlinnan mäki on kuin kaatopaikka. Valkolakkiset "sivistyneet" ???? ihmiset eivät omia roskiaan vie menessään roskalavoille, niitä on tarkoitusta varten roudattu paikalle.

  Mukavaa viikkoa sinulle ja Bambille, onneksi taas on puhdasta jälkeä syntynyt puistossa. :-)

  VastaaPoista
 4. "Maailma on roskakorimme" tuntuu olevan kohtalaisen universaali asenne. Hassua, että kuvan roskis näyttää vielä vajaalta eli olisi sinnekin tosiaan voinut ne roskat laittaa!

  Kaupunkipyörät on hieno ja ekologinen idea, kannatan! Täältäkin niitä löytyy Lontoon ydinalueilta ja näyttävät olevan ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
 5. Tuollainen vuokraussysteemi oli myös Hangzhoussa Kiinassa ja me vuokrattiin. Allumies (188cm)istui kuin apina sen kiinalaisille mitoitetun pyörän päällä. Meillä täkäläinen VR vuokraa myös pyöriä, luulen, että ne maksetaan kännyllä. Jännä nähdä granaattiomenapuu, en ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuo omenan kukka.

  Tuo roskaaminen näyttää oleva yleistä, joka puolella maailmaa....:( Mitä ihmiset oikein ajattelevat... tai eivät ehkä ajattele mitään...:)

  VastaaPoista
 7. Tuo kisukuva on kuin postikortti, kaunis. Granaattiomena kukkii meidänkin pihalla ja roskaa ihan mielettömästi, pudonneita kukkia on joka paikassa, nätimpiä tosin kuin pudonneet lehdet syksyllä.
  On se kumma kun ei missään saada roskia pyttyyn osumaan, nopeesti teillä ne kuitenkin siivotaan pois silmistä.

  VastaaPoista
 8. Unelma;Granaattiomena on hyvää,ja lisäksi tosi terveellistä:)On tosiaankin kurjaa nähdä noita roskia ,onneksi ne hävisivät pian.Ei riitä että tuo omat roskapussinsa mukaan ja kerään roskat niihin,pitää myös huolehtia että pysyvät kiinni.Ihan vieressä on roskalava, mutta ei vaan sinne viety niitä roskia...
  Sinullekin mukavaa viikkoa,nyt on taas mukava kuljeskella puhtaassa puistossa(tosin siellä on kananluita,joiten luota pitää koko ajan vetää Bambi pois)

  Elegia:Näin se taitaa ikävä kyllä olla.Luulen,että tuonne roskikseen on työnnetty pusseja,mutta ehkä kissat tai joku muu on avannut pussit ja tulos sen näköinen.Kaupunkipyörät ovat kiva juttu,odotan,että tulee se päivävuokra,niin voin itsekin vuokrata sellaisen.

  Allu:Voin ihan kuvitella pitkän Allumiehen polkemassa pientä kiinalaista pyörää;D Kännymaksusysteemi on myös hyvä,pääasia että on joku systeemi mikä tietää kuka vuokraa.Luulen ,että näin pyörät pysyvät kauemmin ehjinä. Granaattiomena on tuossa vaiheessa aika jännän näköinen!

  Irmastiina:Nätit ovatkin granaattiompun kukat.Niin,eivät taida ihmiset ajatella roskien suhteen.Luulevat,että kun tuovat pussin ja keräävät siihen oman roskansa ja jättävät ne pienen roskatelineen ympärille on tehty niinkuin pitää...

  Sirokko:Kiitos,tuo kissa on niin nätti ja valokuvauksellinen.Täällä ovat kukat vielä puissa,mutta kohta varmaan putoavat.Meidän puistossa on yksi granaattiomenapuu,ja vastapäätä samarealaisten pihoilla sitten enemmän. Tuota puistoa siivotaan ainakin 5 kertaa viikossa,,mutta ärsyttää kun ihmiset näkyvän ajattelevan että siivotaanhan siellä kuitenkin...Onneksi kuitenkin eilen oli pahin grillauspäivä;D

  VastaaPoista
 9. Granaattiomenapuut ovat kauniita kukkiessaan.Varsinkin,kun niita on paljon samalla alueella.

  Minakin muistan,kun katselin Helsingissa tuollaisia vuokrapyöria telineessaan.

  VastaaPoista
 10. Siellà sentààn jàtehuolto toimii. Toista se on tààllà saapasmaassa, etenkin suurissa kaupungeissa. Omassa kylàssà sentààn on kaksi tomeraa naista hommissa harjojensa kanssa joka arkipàivà. Tuo vuokrapyòràhomma ei toimisi tààllà ollenkaan, luulisin. Toisaalta ei meidàn vuoristoissa kelpaisi muu kuin kunnon maastopyòrà.

  VastaaPoista
 11. Siis näyttää sille, että roskaaminen on yleismaailmallinen ilmiö. Kasvatus on höllentynyt kaikkialla. Surullista.
  Pitää vain ainakin omalta osaltaan olla poikkeus säännöstä.
  Minulla kyllä ei ole koskaan tippunut roskat " vääriin paikkoihin", vaan lajittelen tunnontarkasti kaikki. Hirveästi helpottaa se, että keräyspisteet ovat aivan lähellä.
  Tuo pyörienvuokraus taitaa olla rantautumassa Suomeenkin. Tiedän ainakin Helsingissä toimivan hyvin..

  VastaaPoista
 12. Ihananvärisiä nuo pyörät! Meilläkin on tuollaisia pyöriä täällä Melbournessa. Ne on sinisiä :).

  VastaaPoista
 13. Onpa tuo granaattiomenan kukka kaunis ja jännittävä. Minä ja mieheni pidämme kovasti granaattiomenan mausta ja kun viimeksi ostimme, taisivat olla juuri Israelista. Mutta lapsille granaattiomppu ei maistunut, saivat sitten tavallisia Red Delicious-omenoita. :)

  Tuo roskien määrä on surullinen - ja väistämätön - näky aina juhlien jälkeen. Huokaus.

  Ihanaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 14. Kiva tuo granaattiomenan hedelmän alku.
  Tuo roskaaminen taas ei ole kivaa,
  mutta onneksi saivat paikat pian
  siivotuksi.

  VastaaPoista
 15. Tuo ylimmäinen kuva on kaunis; siinä on ikään kuin aika jotenkin pysähtynyt. :-)

  Roskaaminen on tosi inhottavaa. Mutta ehkä tuossakin tapauksessa roskaajat luottavat (liikaa) siihen, että kyllä joku tulee kuitenkin pian korjaamaan roskat heidän jäljiltään pois.

  Tuliko sinulle muuten tällä kertaa kovasti grillauksen käryjä?

  VastaaPoista
 16. Minustakin tuo yläkuva on herkkä, ihana...
  ostin vähän aikaa sitten granaattiomenakasvovoidetta, ihanan raikas tuoksu, poistaa varmasti ryppyjäkin =)

  Hyvä systeemi siellä tuo pyörävuokraamojuttu..

  Voi hyvin =)

  VastaaPoista
 17. Granaattiomenapuussa on mehevän punaiset kukat.
  Roskaamin en on jännä juttu, kun on ikään kuin omalta maalta pois luullaan, että roskia voi surutta jättää ihan mihin vaan, joku kuitenkin ne korjaa ajatellaan.
  Tuntuu olevan ns kansainvälinen asenne

  VastaaPoista
 18. Ihanat kisut!

  Täällä aina ihmettelemme, kuinka kaikki pysyy kauniisti paikoillaan, mitään ei turmella ja vandalisoida. Tuntuu, että Suomessa jos ei ole pultattu maahan kiinni niin lähtee ohikulkijan mukaan. Ja joskus siitä pulttauksestakin huolimatta. Mikähän siinäkin on. En ymmärrä, miksi pitää rikkoa ja sotkea.

  VastaaPoista
 19. Ylimmäinen kuva on kuin juliste! Hyvin hienot väritkin.

  VastaaPoista
 20. Sateenkaari;tosiaankin on nätit tuo puut kukkiessaan,täällä lähellä niitä onkin monta,

  Lissu;Tässä puistossa ihan ihailen sitä ,että sitä siivotaan niin usein.,Mutta ehkä ei pitäisi,jotta ihmiset eivät ajattelisi,että siivotaanhan siellä kuitenkin.No,ihmisethän keräsivät roskansa pusseihin,täällä oli paljon tietoiskua näin kevään alla siitä että pitäisi jättää luonto puhtaaksi.Minua ärsytti se,että eivät aina sulkeneet niitä pusseja,tai sitten eivät vieneet niitä isolle roskalavalle.

  Anna;Roskaaminen on kurjaa.Täällä tosin laittoivat kaikki roskansa pusseihin,mutta kuten tuolla kirjotitin,kaikki eivät niitä pussinsuita sulkeneet.Täällä on ollut paljon valistusta siitä,että roskat pitää viedä mennessään-
  Toimiiko se pyöränvuokraus vielä Helsingissä,pitääkin tarkistaa kun olen siellä kesällä...

  Laura:Nuo vihreät pyörät ovatkin tosi pirteän näköiset.Sinisetkin varmaan nättejä!

  Katja:Granaattiomenat ovat tosi nättejä ja hyviä ja terveellisä,mutta vähän kirpeitä,joten eivät aina lapsille maistu. Niistä saa tehtyä ihanaa mehua,täällä monissa mehukojussa puristetaan juuri mehuksi.Joo,roskaaminen on kurjaa!Ihanaa loppuviikkoa sinnekin!

  Sirpa;Nyt pitää vaan odotella että kypsyvät oikein hedelmiksi...Roskaaminen on kurjaa!

  Hippu: Minustakin tuosta tuli aika hyvä kuva.Kissa tietysti kaunis kuvattava;D
  Mietinkin,että ehkä ajattelevat että kuitenkin siivotaan.Mutta vaikka oli noita roskia,täytyy
  sanoa,että kaikki kuitenkin keräsivät roskansa pusseihin,selvää edistystä siis;D
  Tuulella oli aika hyvä suunta tällä kertaa eikä ihan liian pahasti tullut niitä käryjä;D

  Hanne;kiitos,tuo kissa on niin nätti! Täällä myydäänkin paljon kosmeettisia tuotteita jossa on granaattiomenaa,ovat hyviä.Odotankin,että pääsen kokeilemaan vuokrapyörää,omaani en viitsi bussissa raahata.Haleja!

  Arleena;Näin on.puhuin naapurini kanssa,ja olimme sitä mieltä,ettei tuolla ollut yhtäkään meidän tai viereisten talojen asukkaita grillaamassa,Mutta ainakin keräsivät niitä roskia pusseihin,olisivat tosin voineet ne sulkeakin.,.,.,

  Johanna:Kisut olivat ihania,Tuohan on mahtava juttu,että teillä kaikki pysyy niin hyvin kunnossa.Täällä on paljon valistettu tuosta roskaamisesta,ja kuulemma ihmiset ovat oppineet ja tuovat omat roskapussinsa mukaan,kaikki vaan eivät sitten viitsi viedä niitä lavalle.Muistan tosiaankin nähneeni Helsingissä rikottuja vuokrapyöriä,ja se oli surullinen näky.Sen vuoksi tuo,että vuokraajan tiedot ovat ylhäällä,onkin parempi vaihtoehto.,

  Leena:Kiitos ,siitä tulikin aika hyvä;)

  VastaaPoista
 21. Tänä aamuna lenkillä nappasin muovipussin käteeni jalkakäytävältä, jonne se juuri lennähti autosta, kävelin takaisin roskiksen luo, palasin ja mulkaisin.Meni koko kävelyrytmi sekaisin mokoman dootin takia. Ja ymmärsikö jotain tuo dootti- epäilen. :)

  VastaaPoista
 22. vieläkin näemmä sapetta, jotwn unohdin sanoa että kaunis granaattiomena kuva :).

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...