tiistai 28. helmikuuta 2012

Bloggeriongelmia

Sää on täällä nyt keväisen epätasaista:eilen lämmintä ja aurinkoista,tänään edelleenkin lämmintä,mutta kova tuuli hieman viilentää,ja huomenna luvassa sadetta ja viilenevää säätä.
Jo viikon verran on ruokablogiini Appelsiineja ja Hunajaan mennessä ilmestynyt varoitus,joka varoittaa blogini sisältävän sisältöä eräästä tartunnan saaneesta,jo passiivisesta blogista. Poistin ruokablogistani sitten tuon kyseisen blogin listaltani ja  tarkistin,ettei siellä mitään muuta sieltä ollut. Tarkistin verkkovastaavan työkaluista,ja ruokablogistani ei löytynyt minkäänlaisia haittaohjelmia. Googleenhaan on melkein mahdottomuus saada suoraa yhteyttä,joten postitin Googlen foorumille jo 5 kertaa pyynnön,että poistaisivat tuon varoituksen,enkä ole saanut minkäänlaista vastausta. Otin myös yhteyttä kaikin mahdollisin tavoin sinne(hankalaa!)

Tarkistin myös tällaisen sivuston kautta,että onko blogi todellakin puhdas haittaohjelmista. Ja todellakaan mistään ei löydy minkäänlaista viitteitä siitä,että tuo blogini sisältäisi mitään haittaohjelmia.Mutta se varoitus tulee edelleenkin sinne blogia avattaessa enkä tiedä miten saan sen poistetuksi.En tiedä johtuuko se siitä,että tartunnan saanut blogi ei enään ole pitkään ollut käytössä.Bloggeri on ilmoittanut ,että sille blogille on ilmoitettu ongelmasta,mutta kun sitä blogia ei enään kukaan pidä....Joka tapauksessa,omassa blogissani ei siitä ole enään mitään viitteitä. Eli ruokablogini on ihan ok,vaikka siihen tulee varoitus.Miksi sitten se hiton varoitus ei häviä sieltä...
Edit:Ongelma on vihdoinkin hävinnyt:) Eli varoitusta ei enään tule;)

29 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Enpä ole tuollaisesta kuullut ennen. Näkyikö se vain sulle vai myös lukijoille?

Allu kirjoitti...

Ai, nyt mä näin, tule mullekin jonkin ajan päästä se iiiso varoitus.

Kiirepakolainen kirjoitti...

Minäkin hetken vaivasin päätäni ajatuksella Mitä tapahtuu 1.3. kun googlessa tapahtuu jotain..... Sinä oletkin näköjään oikein syvätutkinut asioita.

Täällä on niin helvatanmoinen myrsky, lunta vihmoo joka suuntaan, taivas valkoisena... käääk! Sisähommissa onneksi saa olla, siis kotona, ja yrittää väkertää blogien visuaalisa olemusta

Hyvää tätä päivää!!

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Oho, jopas nyt. Kiitos, tämä on ihan hyvä tietää, jos sattuu omalle kohdalle. Ja tosi kurjaa, kun sitten voi jäädä blogi monelta tuon vuoksi lukematta.

Meillä mennään samanlaisessa kevätsäässä. Välillä viileämpää, sitten taas ihanan lämpöisiä, aurinkoisia päiviä. Pukeutuminen alkaa olla aika haasteellista :)

Yaelian kirjoitti...

Allu:joo,mutta siellä ei siis pitäisi kaikkien tarkistusten perusteella olla mitään häikkää! Ja googleen ei saa millään suoraa yhteyttä.,Se on ollut siellä jo viikon:( Eli jos siis jatkat,niin ei kyllä mitään tapahdu,koska ruokablogin puolella ei ole mitään häikkäohjelmia.

Yaelian kirjoitti...

Kiirepakolainen:pakostakin tuli tutkittua täällä ja tehtyä kaiken maailman analyysejä ja tarkistuksia tuosta blogista.Suututtaa,kun se varoitus on siellä vaikkei ole tarvis eikä googleen saa mitään yhteyttä.Luulen,että se johtuu siitä blogista,josta oli sisältöä blogissani(linkki sinne,jonka poistin) ja joka on passiivinen. Olen ollut Googleen nyt yhteydessä kaikillä löytämilläni tavoilla eikä minkäänlaista vastakaikua:(

Johanna:Tuo sivusto,jonka linkin tuonne laitoin,on ihan hyödyllinen myös,jos haluaa vaikka jotain jostain ladata,ja haluaa tarkistaa,ettei siellä ole mitään häikkää. Kurjaa,kun ihan turhaan nyt ei sinne ruokablogiini tulla juttuja lukemaan turhan varoituksen vuoksi:( Jeps,pukeutuminen hankalaa kun ei oikein tiedä minkälaiseksi sää muuttuu.Nyt on 19 astetta mutta tuulee,joten tuntuu vähemmältä.

Valua Kuvasa kirjoitti...

Miten jokin saastunut blogi saastuttaa toisen blogin? Riittääkö, että on tilannut sen blogin päivitykset itselleen vai tarvitaanko sivun aukiklikkaus?

Liityin hiljattain ruokablogiisi ja olen päässyt sinne vain kerran. Kun yritin mennä uudelleen, sivu jäi vain lataamaan ja koska se kesti tavattoman kauan, en jaksanut enää odotella ja laitoin kiinni. Minulla on sama ongelma erään toisen blogin kanssa, mutta muut blogit toimivat ihan ok.

Elegia kirjoitti...

Ihmeellisiä ilmoituksia, minulle ei ole kertaakaan tullut tuollaisia blogiisi tullessani. Outoa!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, asenna netistä ilmainen CCleaner -ohjelma ja puhdista koneesi sillä. R. väittää, että ongelma on sen jälkeen ohi. Koettu on!

kmsu kirjoitti...

Minulle kävi tuossa syksyllä niin, että blogini herjasi varoituksia, eikä googlekaan päästänyt sivuilleni ollenkaan. Ilmoitti vain, että sisältää haitallisia ohjelmia. Jotain juttuja sitten poistelin (ainakin selaajamittarin näytti haitalliseksi). Sitten rekisteröidyin vielä googleen ja pyysin tarkistamaan uudelleen blogini sisällön. Blogipohjan koodeihin myös lisäsin jonkun googlekoodin, ja sitten jo taas pääsin "pannasta". Aika työmaa siinä vain oli selvitellä, mistä kaikki johtuu ja mitä asialle pitäisi tehdä. Ylläpidosta ei tietenkään ollut mitään apua... Onneksi juttu kuitenkin ratkesi, ja nykyään koitan olla varovaisempi linkityksien kanssa.

Helena kirjoitti...

Mullakin on ongelma: Tunnisteet on hävinneet postien alalaidasta. Mistä ihmeestä ne saa takaisin? Ja ärsyttää todella nuo bloggerin sanavahvistukset. Niitäkään ei näköjään saa pois mistään. Kiitollinen vinkeistä!

Yaelian kirjoitti...

Valua Kuvasa;en tiedä miten joku toinen blogi voi saastuttaa toisen blogin ,mutta näin vain voi käydä.Minulla oli se blogi listallani,en ollut tilannut mitään päivityksiä.Kävin siellä kerran ja huomasin,että siellä oli ongelma.Minun ruokablogini siis ei ole saastunut,vaan siellä kuulemma oli sisältöä tuosta saastuneesta blogista,jonka olen poistanut listaltani ja samoin tehnyt kaikki mahdolliset skannaukset tuolle ruokablogilleni,joka siis on puhdas eikä saastunut.

Leena:Ongelma ei ole koneellani,vaan tuossa ruokablogissa eli bloggerissa.Minulla on CCcleaneriä mielestäni vielä parempikin puhdistusohjelma;Iobit Advanced System Care,jota ensin käytin ilmaiseksi mutta kun koin se todella hyväksi ostin lisenssin ,ja sain samalla hyödyllisiä lisäominaisuuksia,jota ilmaisversiossa ei ole.Käytän sitä monta kertaa viikossa,minulla on hyvä virusohjelma,Nod32,jonka lisenssin myös uusin joka vuosi.Ongelma siis on tuolla netissä.


Elegia:Se on vain ruokablogissa,käytkö joskus siellä? Ei siis koske muita blogejani.

Kmsu:onneksi pääsit ongelmasta eroon:) Minäkin pyysin sitä tarkistusta.Selaajamittari taas ei nyt näytä mitään haitallista eivätkä nuo muutkaan tarkistukset,joten en nyt tiedä,miten päästä pannasta. Mistä sait sen koodin?

Yaelian kirjoitti...

Helena:Tunnisteiden ja sananvahvistuksen poiston suhteen tulee mennä Ulkoasu-asetukset,sitten valita sieltä "Tekstit ja Kommentit" ja kohta:kommenttien valvonta: valitse ei koskaan,tallenna asetukset ja sillä selvä:)

Helena kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Haluan kuitenkin valvoa kommentteja, joten pitänee sietää niitä sanahirviöitä. Mutta tunnisteita (labels) en saa postien loppuun edes bloggerin ohjeilla. Onkohan ohjelmassa vikaa vikaa... Taas menee turhaa aikaa näiden bloggerin ongelmien kanssa. :-(

hanne virtauksesta kirjoitti...

Voi harmi..
mullakin välillä on ollut ongelmia...
Mitä tapahtuu 1.3. ??

Haleja sinne lämpöön!

Yaelian kirjoitti...

Hanne:Harmi tosiaankin ja kun ei saa siellä kehenkään yhteyttä.Olen nyt suuttunut googlelle,sillä kun selvästi ei ruokablogissani ole mitään häikkää,mutta tuo ilmoitus karkoittaa lukijat:( Google taitaa tehdä jotain muutoksia kuun vaihteessa,,,Haleja sinullekin!

Helena:Ne sanahirvitykset ovat kamalia ja eivät oikein kannusta kommentoimaam.

Marianna kirjoitti...

Omituista todellakin. En ole koskaan aiemmin kuullut moisesta minäkään. Todella harmillista ja aikaa vievää, joten toivottavasti ongelmasi selviää pian !
Mun blogissani on muuten sulle haaste :)

Hyvää loppuviikkoa sinulle.

sarapirat kirjoitti...

hej yaelian, kan du förklara för mig en kort verision, google translator klarar det inte! :)
kramar

Yaelian kirjoitti...

Sara:hade problem med matbloggen;en varning kom fram varje gång man gick till min matblog.Men allt är ok nu:)

sirokko kirjoitti...

Outoja juttuja tapahtuu.
Helenalle tiedoksi,että kommenttien valvonnalle ja sanavahvistukselle on eri ruksit, mutta pitää ensin vaihtaa se tekstieditori vanhaksi siksi ajaksi (jos siis on uuden ottanut käyttöön).

Hippu kirjoitti...

Onpa inhottava ongelma, mutta hienoa, jos se poistui eikä varoitusta enää tule.

Kaikkein rasittavimpia ovat just tuommoiset tekniset ongelmat, joita ei itse ihan täysin ymmärrä, eikä niistä kuitenkaan pääse mitenkään eroon. Nykypäivän tekniikka on ihan kivaa ja hyödyllistä, mutta välillä se voi myös raivostuttaa.

kmsu kirjoitti...

Sain sen koodin googlelta rekisteröityessäni sinne. Sen lisääminen pohjakoodiin nopeutti tarkistusta.

♥ Hannelen paratiisi kirjoitti...

niin, varovainen olla kaikkien linkkien kans...

Yaelian kirjoitti...

Marianna:Ensimmäistä kertaa näin kävi,ja nyt se selvisi sitten onneksi:)Kiitos haasteesta,kävinkin jo blogissasi katsomassa:)

Sirokko:outoja asioita tosiaankin...itse asiassa selvisi,että se ongelmalinkki oli edelleenkin siellä eilen.Luulin poistaneeni sen kun ongelma alkoi.Ja en tajunnut,että siellä se vieläkin oli.Ja heti kun sen poistin,niin varoitus hävisi;D

Hippu:ongelma oli loppujen lopuksi ihan pieni,ja luulin tehneeni jo tarpeellisen,mutten ollutkaan.Mutta onneksi sitten eilen huomasin,etten ollutkaan sitä poistanut,Kyse oli siis saastuneesta,ei käytössä olevasta blogista,joka oli blogilistallani.

Kmsu:Kiitos tiedosta.Tässähän ei onneksi ollut kyse siitä,että oma blogini olisi ollut saastunut,vaan joku linkki siellä,Ja luulin,että olin sen poistanut enkä älynnyt sitä uudestaan tarkistaa kuin vaista eilen.

Hannele:näin on:)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Hyvä, että ongelma on hävinnyt. Kurjia nuo, samoin se ettei Googleen tahdo millään saada yhteyttä.

Mutta ihana kuva - taas kerran. Siellä on niin kevät!

Allu kirjoitti...

Miten sä saat sen linkityksen toimimaan?

Yaelian kirjoitti...

Katja:onneksi tosiaankin ongelma ratkesi:) Olin jo vähän huolissani..Tänään tosin kevät vaihtui taas talveksi!

Allu:Nytpä huomasin,ettei siellä sellaista olekaan! Kun tämä kommentointiikkuna vaihtui vähän eri näköiseksi kuvittelin jo että se oli laitettu sinne,wishful thinking.Pitääkin mennä korjaamaan väitteeni tuossa postauksessa...

Allu kirjoitti...

Nyt mä en näe monissa blogeissa enää mahdollisuutta saada kommentteja s-postissa, ei ole omassani eikä tässäkään. Tiedätkö siitä jotain???

Allu kirjoitti...

Sain selville että
There are three comment formats in Blogger, pop-up, full-page and embedded beneath the post. The pop-up and full-page formats were updated a couple of days ago and lost the 'subscribe by email' function. The full-page format also lost the 'collapse comments' function.