tiistai 14. elokuuta 2012

Kuumaa!

Nuori kissa lähellä sydänsairaitten lasten taloa.Joku aika sitten kuvaamani valkoisen ,2-värisilmäisen kissan pentu. Toinen silmä tällä  reppanalla näyttää siltä,että olisi ollut joku tulehdus siinä
Paluuni jälkeen on ollut  niin kuumaa (ja kosteaa) että olen ollut ihan väsähtänyt! Onneksi sentään sain osan tästä kuumasta ajasta olla Suomen viileässä säässä,mutta monta viikkoa on vielä täällä edessä,ennenkuin helpottaa. 
Menin tänään ensimäistä kertaa loman jälkeen S.A.C.H.-taloon,eli sydänsairaitten lasten taloon,jonne menen aina tiistai-iltapäivisin.Kuukauden poissaolon jälkeen olivat kaikki lapset vaihtuneet,samoin kuin siellä lyhyeksi ajaksi tulleet vapaaehtoiset. Onneksi siellä kuitenkin oli vielä tuttu etiopialainen sairaanhoitaja Worke sekä pari tuttua lasta,jotka nyt ovat sairaalassa.Kestää aikansa,ennenkuin oppii uusien lasten nimet.Kuvassa melkein 4-vuotias Nazindeh Tansaniasta.Hän on kovin pieni,ja luulin häntä ensin paljon nuoremmaksi.
Näin suloisia taas ovat kuukausi sitten Ramat Ganin Safari-puistossa syntyneet hietakissan pennut.Kuva on nettilehden sivuilta.

30 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Ai mahoton miten suloisia, niin on tuo sinisilmäkin. Se ei varmaan paljoo viilennä, että oot ollu suomen suvessa :)

Allu kirjoitti...

Sööttejä kissanpoikia♥
Meilläkin on kuumaa ja vielä kuumempaa luvassa, kun viikonloppuna tulee olemaan +35C. Onneksi päästään lauantaina pakoon Normandiaan.

lepis kirjoitti...

Ovatpahan söpöläisiä nuo hietakissan pennut!

Kotiinpaluu ja arkeen sujahtaminen on siis sujunut sutjakkaasti.

Lämpö kuulostaa hyvältä, no oli täälläkin tänään vähän :)

Yaelian kirjoitti...

Amalia;kissat ovat kyllä niin suloisia kuvattavia,ja jotkut vielä poseeraavatkin hyvin.Noita punavalkoisia on 2 mutta ovat kovin säikkyjä.Joo alan jo unohtaa että oli viileää vielä viikko sitten...

Allu;nuo hietakisut ovat aika södejä! Huh,teilläkin on niin kuumaa ,onneksi pääsette siitä pakoon.Täällä kuumuutta pahempi juttu on kosteus,rasvatkaan ei pysy naamalla!

Yaelian kirjoitti...

Lepis:aika ihania nuo hietakissan pennut,pitäisi joskus mennä katsomaan niitä lähemminkin.Huh,en millään sopeudu tähän kosteaan kuumuuteen!Ottaisin kyllä viileyden ,ainakin öiseen aikaan...

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Suloisia kissoja. Ja ihana pienokainen. Teet hyvää työtä, kun käyt lasten luona tiistaisin.

Voimia helteeseen!

Irmastiina kirjoitti...

Söpöjä kisuleita ja suloinen pieni nappisilmä...nalle kainalossaan....:)

Kiiris kirjoitti...

Uuuuh, kuumuuus. Hietakissoja se ei näytä häiritsevän. Niillä on niin mainiot korvat!

Tuula kirjoitti...

Olipas ihania kuvia sinulla. Tosi kaunis tämä nuori tyttönen. Ja 4-vuotiaaksi todellakin pikkuruinen :).

Täälläkin alkoi lopultakin kesä ja on päästy tekemään heinää :).

Hippu kirjoitti...

Voi kisuparkaa, kun silmä punottaa. :-(

Kauanko nuo potilaat yleensä tuolla sydänsairaitten lasten talossa ovat? Olet ehkä aiemmin kertonut, mutta en muista... Ihmettelin vain, kun melkein kaikki potilaat olivat poissaolosi aikana vaihtuneet.

Todella jännittävän näköisiä nuo hietakissan pennut; en ole koskaan nähnyt tuommoisia! Ihan kuin pieniä ilveksiä tai jotain. :-)

SusuPetal kirjoitti...


Hgissäkin oli tänään jotain 24 astetta, tuntuu ihan kesältä!

Siellä tietenkin aika paljon enemmän.

Johanna kirjoitti...

Yritä jaksaa. Voin kyllä kuvitella, että helle tuntuu vielä rankemmalta kun on päässyt jo vähän kuin tottumaan viileäpään. Meillä myös hikoillaan. Syyskuun puolella hellittää. Sitten on sellaista 20 C ja risat lämpöä.

Onpa totinen pikkuinen. Toivottavasti hyvässä hoidossa löytyy vielä hymykin.

Ja somat kisut!

Yaelian kirjoitti...

Katja:kisut ovat suloisia ja smaoin lapset tuolla S.A.C.H-talossa:)Kiitos,odottelen kovasti että hellittää tämä kuumuus,no ehkä syyskuun lopulla tai lokakuussa...

Irmastiina:tuo nappisilmä oli tosiaankin hellyttävä.,Kauhean totinen ja hiljainen alussa,mutta kunhan paremmin tutustuttiin,niin jo oli aika vilkas tyttö;D

Kiiris:kuumuus,kun sitä on liikaa,vie kaikki voimat..Ja nuo hietakissat ovat mainion näköiset!

Tuula:Niin pieni että kun nostin syliin niin oli höyhenkevyt.Kuin ihan melkein vauva mutta tosiaankin melkein 4 vuotias.Nyt on sydän leikattu ja kunhan voimistuu,niin ehkä se kasvukin sitten alkaa sujuta.

Hippu:sillä taisi silmä ehkä jäädä tuollaiseksi...Jos ei olisi niin vauhko olisin tarkistanut ja tehnyt jotain asian hyväksi mutta ovat pelokkaita tuon pesueen pennut.
Lasten olo tuolla talossa vaihtelee.Kun lähdin kuukausi sitten,niin siellä olevat ryhmät (useat lapset tulevat ryhmissä) olivat jo lähdössä kotiin,ja uusia tuli kun olin Suomessa.Näihin sitten tutustutaan nyt.Jotkut ovat kauemmin,jotkut vähemmän. Jotkut lapset ovat tuolla jopa 4 kk tai enemmän,jotkut paljon vähemmän.Esim nyt on sairaalassa leikkauksen jälkeen Suleiman Sansibarista ja Moises Angolasta,Molemmat tulivat ainakin 4 kuukautta sitten,mutta molemmilla veriarvot olivat sen verran huonot (oli tulehduksia)että vasta viime viikolla pääsivät leikkaukseen.Nyt heillä on vielä toipuminen edessä,joten ehkä heillä menee vielä kuukausikin ennenkuin pääsevät kotiin.Isolla osalla lapsia on tullessaan loismatoja elimistössä joten myös matokuurit ja niistä toipuminen vie aikaa.
Hietakisujen korvat ovatkin jänniä! Nuo kissat ovat itse asiassa tosi pienen kokoisia.

SusuPetal:ihana kuulla että vielä riitti kesäistä säätä Helsingissä:)Juu täällä on öisinkin 30 asteen paikkeilla lämpöasteet...

Johanna:kiitos ja samoin sinulle jaksamisia helteiden kanssa.Eniten harmittaa,ettei voi kävellä paljon nyt,totuin siihen taas Helsingissä,Mutta ensi kuun lopulla ehkä täälläkin helpottaa!Tuon kuvan ottamisen jälkeen tyttönen piristyikin jo reippaasti ja tulihan sieltä hymykin:)

Aili-mummo kirjoitti...

Onpa suloisia hietakissanpentuja!<333

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

söpöjä pentuja, mä en tykkää liian kuumasta...

Yaelian kirjoitti...

Aili:nuo kisut ovat uhanalaisia,joten niiden syntymä oli suuri juttu:)

Hannele:pennut söpöjä enkä minäkään tykkää liian kuumasta,odottelen viileämpiä säitä...

Lissu kirjoitti...

Kuumaa tuntuu sen meren rannoilla olevan. Onneksi on pahin helle ohi, kun syyskuun loppupuolella lentelen saapasmaahan. Teet kyllä upeaa vapaaehtoistyötä. Halaa tuota tyttöstä minunkin puolestani. Voi noita hietakisuja. Kulkuri kun olen, en voi hankkia minkään sortin lemmikkiä, jos villakissoja ei lasketa.

Ari kirjoitti...

Olen kokenut monesti sikäläisen kuumuuden, paras paikka kesällä on varmaan Carmel.

ninoh kirjoitti...

oo ihania pikku tigruja <3

Ari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Yaelian kirjoitti...

Lissu;kuumaa tosiaankin on täällä rannikon alueella,muualla maaassakin kuumaa mutta vähemmän kosteaa.kosteus onkin se pahin juttu.Syyskuun lopussa toivottavasti täälläkin pahimmat helteet ohitse..Ensi tiistaina sitten halaan tyttöstä sinunkin puolesta.Ihastuin häneen heti,niin pieni hentoinen ja meistä tuli heti kaverit:) Eläimet sitoo tosiaankin;aina vähän kysymysmerkki minne Bambin laittaa matkan ajaksi.

Ari;vuoristoisella alueella ainakin vähemmän kosteaa...Eilatissahan ei tätä kosteutta tunnu,mutta siellä on sitten kuumempaa nyt.Ari,menin klo 5 teehen katsomaan ja en minäkään pääse sinne nyt kommentoimaan.,Laitankin s-postia siitä Elegialle.

Ninoh:ihan mielettömän söpöjä...

Yaelian kirjoitti...

Ari;nyt huomasin etten pääse muuallekaan kommentoimaan,,,

Sirokko kirjoitti...

Hirvittää pelkkä ajatuskin helteestä, Algeriassakin on ollut tosi kuuma, neljänkympin yli, toivottavasti viilenee syyskuuksi, onneksi saan vielä nauttia Suomen viileydestä.
Noi hietakisut on tosi symppiksiä, vähän kuin leijonan pentuja pienoiskoossa.

Yaelian kirjoitti...

Ari:taisi olla väliaikainen häikkä,nyt pääsin taas kommentoimaan,myös klo 5 teehen...

Sirokkko;nauti vaan viileästä niin kauan kuin voit sillä tämä helle on kamalaa! Minäkin kovasti odottelen,että syyskuun lopussa viilenisi...Hietakisun poikaset ovat ihan ekstra suloisia!

Ari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pepita kirjoitti...

Suloinen ruskesilmäinen ja suklaanruskea ihoinen tenava, tuollaisen olen aina halunut itselleni adoptoida, mutta se ei ole mahdollista.Hellettä on täälläkin suomessa nyt muutama päivä.Kissat ovat söpöjä.Voimia ja jaksamista sinulle siellä kaukana!

Karoliina kirjoitti...

Voi söpöliinit!
Sinulle olisi tunnustus/haaste blogissani :) Ihanaista torstaita!

BLOGitse kirjoitti...

Liian kuuma ei ole mukavaa, muistan.
Me saimme tänne muutaman kesänjatkepäivän mutta illalla onkin jo aika viileää.
Koita jaksaa!

Yaelian kirjoitti...

Pepita:tuo pikkuinen on kyllä niin hellyttävä että itsekin ottaisin kotiini jos voisin...Mutta onneksi saan heitä helliä kerran viikossa.Kissanpennut ovat kyllä tosi suloisia,ja noissa on jotain niin hellyttävää!
Kiitos,ja oikein hyvää elokuuta sinulle!

Karoliina;todellakin söpöt.Tulenkin katsomaan sitä haastetta....

BLOGitse:voinkin kuvitella että vielä hyvin muistat nämä elokuun helteet.Sellaiset päivät kuin teillä nyt ovat,niin ovat ihania! Kiitos,yritän kestää...

MaaMaa kirjoitti...

Suloisia kisuja ja suloinen Nazindeh!

Koita kestää helteitä - toivottavasti pääset viileisiin tiloihin! :)