maanantai 27. elokuuta 2012

Hedelmiä kypsymässä

Kodin viereisen puiston vastapäätä olevien omakotitalojen hedelmäpuiden kehitystä on mielenkiintoista  seurata. Granaattiomenat ovat kypsymässä ja ne ovatkin tärkeä osa vajaan 3 viikon kuluttua olevalla uuden vuoden(Rosh Hashana) aterialla.
Jotkut mandariinitkin ovat alkaneet saada vähän väriä.
Tämä osa on juuri ennen hedelmäpuita ja tuossa kuvassa näkyy granaattiomenapuita.Ja kukapa uskoisi kuvaa katsellessa,että tuolla hiekkaisella rinteellä kasvaa talvella ja keväällä vaikka minkälaista vihreää,niin että hiekkaa ei huomaakaan...

Tänään on ollut muutama aste vähemmän,mikä on hyvä sillä viime päivät ovat olleet tuskallisen kuumat. Ei tämä kuumuus vielä pitkään lopu,mutta tänään hikoilin paljon vähemmän;D Joudun muuten välttämään aurinkoa parhaani mukaan ,sillä sain heti Suomesta tultua pahan aurinkoihottuman ja nyt on sitten huivi kaulassa koko ajan ja hattukin olisi hyvä olla aina päällä tai sitten aurinkovarjo.


P.S. Kuten olen ruokabloginikin puolella valitellut,niin en ole 4 päivään päässyt kommentoimaan mihinkään bloggeriblogiin,jossa on sananvahvistus käytössä. Sananvahvistus on muutenkin mielestäni ihan turha,sillä omissa blogeissani sitä ei ole,enkä ole kuin ihan satunnaisesti saanut joitakin spamikommentteja ,joita on helppo poistaa. Kommenttien valvontakaan ei edellytä sananvahvistusta. 

24 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Nuo granaattiomenat näyttävät upeilta ja miten terveellisiä ne ovatkaan! Mahtaisiko niitä saada harjukaupungista, kun en millään muista nähneeni...

Voi kunpa teille tulisi nyt vähän pilviä ja sadetta!

Jael kirjoitti...

Leena:kyllä niitä varmaan saa,ainakin ehkä Sokoksen ruokapuolelta?Jollei,niin pyydä että tuovat;Helsingistäkin saa.
Ei vielä pitkään tule meille sadetta eikä pilviä,tosin tänään on ollut osittain puolipilvistä,mikä minulle,aurinkoherkälle,teki ihan hyvää:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Samaa olen valittanut minäkin...siis en pääse noihin sanavahvitus blogeihin kommentoimaan...tein oikein siitä postauksen tänään...:D

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Nami! Muutes, sinulle on tänään tunnustus blogissain!

Maistuis varmaan sullekin! kirjoitti...

Granaattiomenat on kauniita! Mukavaa on seurata kaikenlaista kehitystä.:) Täälläkin alkaa hedelmät hiljalleen kypsyä. Innokkaimmin odottelen tänä vuonna päärynöitä, kun meidän ainokainen päärynäpuumme tekee satoa ensimmäistä kertaa.:)

Ciacy kirjoitti...

Sanavahvistukset on muutenkin tosi hankalia vàlillà. Joskus jàà kommentoimatta sen takia, kun en saa sità sanavahvistusta oikein, varsinkaan sen jàlkeen kun niistà tuli kaksi osaisia. Kiva ettà saitte sinne vàhàn viileàmpàà. Meillàkin on tànààn tuullut kivasti, joten muutoksen tuulia siis tààlàkin sààn suhteen :D

Mine kirjoitti...

Täälläkin Etelässä granaattiomenat kypsyi. Näytti ihanalta. Mandariiniaikaa odotan kieli pitkällä. Ostan niitä laatikoittain. On kyllä mukavaa asua maassa, jossa hedelmää pukkaa ympäri vuoden:).

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihania kuvia. Olen suuri (kaikenlaisten) hedelmien ystävä.

Leenalle terveisiä, että toivottavasti löydät granaattiomppuja! Niitä saa ainakin Kuopiosta, joten luulisi Harjukaupungistakin löytyvän. :) Ne ovat kyllä hyviä - ja vielä niin terveellisiäkin!

Amalia kirjoitti...

Ei kyllä tosiaan uskois,että tuossa hiekassa mikään kasvaa. Tuosta sanavahvistuksesta ole samaa mieltä. Tosi ärsyttävää, kun saa moneen kertaan yrittää, ennen kun osuu oikeaan. Mulle on nyt alkanut tulee jotain arbian aakkosilla olevia kommenttia, tai jotain .(

SusuPetal kirjoitti...

Sanavahvistuksissa menee hermot, sellaista koukeroa, vaikka klikkaa monta kertaa saadakseen uuden, selkeämmän.

Tuo kyllä näyttää niin hiekkakuopalta! Ota talvella siitä kuva ja laita molemmat tänne blogiin vierekkäin, olisi kiva verrata.

Aurinkoihottuma on kiusallista. Minä rasvaan ihoa 50-suojakertoimella, se auttaa, jos on pakko olla auringossa. Ja illalla kortisonivoidetta.

Jael kirjoitti...

Irmastiina:joo todella ärsyttävä kun ei pääse kommentoimaan.Toivottavasti nyt mahdollisimman monet poistavat sen,kun ei se edes ole mitenkään hyödyllinen..

Helmi-Maari;kiitos,tulen käymään.,,

Maistuis varmaan sullekin:granaattiomenat ovatkin tosi nättejä,ja täällä alkaa nyt tähän aikaan vuodesta näkyä kaikenlaisia esineitä,jotka sitä muistuttavat.Hienoa,päärynäsato,toivottavasti siitä tulee oikein hyvä!

Ciacy;en ole lainkaan päässyt kommentoimaan sellaisiin blogeihin,joissa se sananvahvistus on.Yritin yhteen jopa 10 kertaa...Ei täällä kyllä viileää ollut,mutta jos eilen oli 34 niin 31 tuntui jo viileämmältä...ja taisi tuo kosteuskin hieman laskea.Mutta en usko täällä vielä viilenevän;yleensä syyskuukin on tosi lämmin.

Mine:on kyllä tosiaankin ihanaa kun on ympäri vuoden ihania tuoreita hedelmiä ja kasviksia,oikea kasvissyöjän unelma:) Granaattiomenat ovat ihania!

Katja:kiitos:) Minäkin tykkään hedelmistä ja täällä se useimmiten menee sesonkien mukaan;nyt on mangoja,nektariineja ja rypäleitä paljon. Ja granaattiomeniakin alkaa olla.Toivottavasti Leena löytää niitä,kyllä varmaan Jyväskylässäkin niitä on.

SusuPetal:sananvahvistus on todellakin ärsyttävä,välillä ei saa minkäänlaista tolkkua mitä niissä lukee mutta nyt en pääse kommentoimaan lainkaan sellaisiin blogeihin missä se sananvahvistus eikä sinne näy pääsevän Irmastiinakaan,joten en ole ainoa.,
Olenkin ajatellut ottaa kuvan talvella,siksi otinkin nyt tuon kuvan.Mutta sitä vihreää kuvaa saa kylllä odotella tuonne tammikuuhun saakka...tai ehkä helmikuulle.
MInulla on tosi paha aurinkoihottuma (ja sitten asuin sellaisessa maassa missä aurinkoa on vaikeaa välttää...).Olisi pitänyt varoa,tiesinhän minä että etenkin liikennevaloissa jos joutuu kauan seisomaan ja aurinko paistaa suoraan kohti niin tuleehan se.Minulla on nyt niska ja kaula täynnä ihottumaa ja joudun käyttämään huivia koko ajan.Kortisonivoide ei kauheasti auta,varominen ja aika auttavat enemmän.Hatun pidän kyllä nyt koko ajan mukana...

Jael kirjoitti...

Amalia:ei todellakaan uskoisi että tuohon tulee sellaisen vihreä viidakko myöhemmin.Sananvahvistus on todella ärsyttävää! Voit tilata ne kommentit sähköpostiisi,josta ne on helppo sitten laittaa roskapostiksi ja poistaakin.

arleena kirjoitti...

Ihanat hedelmät, niitä me odotellaan täällä sieltä Israelista tulevaksi.

Sanavahvistuksista täysin samaa mieltä Bloggerilla on tosi hyvä roskapostisuodatus, ei tarvita enää sanavahvistuksia.

Allu kirjoitti...

Mä onnistun aina likaamaan vaatteeni, kun käytän granaattiomenoita, se mehu tirskuu aina. Pitäis aina muistaa laittaa esiliina eteen.

Robin kirjoitti...

Yum, I love pomegranates - won't be long now :).

Hope you're holding up alright in the heat.

Kiiris kirjoitti...

Haukkasin! En ollut ennen granaattiomenaa maistanutkaan. Ihanaa syksyä sinulle♥

Lissu kirjoitti...

Tuo sananvahvistusjuttu on ihan ---! Mine Istanbulista auttoi minua, joten kokeilepa, onnistuuko nyt. Täällä alkaa olla syksyn tuntua. Kuukauden päästä tuoksuttelen jo saapasmaan ilmoja.

Hannah kirjoitti...

Pomegranate trees! To see one of those around here would be something straight out of a dream. At least we do currently have some wonderful fruit, ripe for the picking, so I'm not quite as jealous of your photos as I might normally be. ;)

Satu kirjoitti...

Ihania hedelmiä!

Minä olen kanssa viime aikoina kärsinyt todella pahasta aurinkoihottumasta. Minulla ei ole ollut aikaisemmin mitään suurempia ongelmia auringon kanssa, mutta nyt kesällä Suomessa ollessa poltin kaulani ja toisen korvantakuseni pahasti, enkä olen sen jälkeen pystynyt oleilemaan auringossa ollenkaan. Ei tarvitse olla auringossa kuin viisi minuuttia, ja heti nousee kauheat paukamat ja alkaa kutittaa ja poltella. Tulikohan tästä nyt loppuelämän vaiva. :-(

Satu VW kirjoitti...

Voih, kunpa tuollaisia tuoreita hedelmiä kun saisi täältä Norjastakin....!! Toivottavasti kuumuus pian hellittää, meillä sataa vettä.. :)

Unelma kirjoitti...

Granaattiomenoita tulee varmaankin taas myös tänne. Ihania ovat.

Minua ahdistaa sananvahvistus niin paljon, että usein jää kommentti laittamatta, kun en onnistu tunnistamaan niitä koukeroita.

Jael kirjoitti...

Allu;joo pitääkin olla varovainen granaattiomenan kanssa,ettei vaatteet mene pilalle...

Robin:Pomegranates are so good! And the humidity has gone down a bit,hope it stays like this and does not get more humid again.

Kiiris:eikös ollutkin hyvää! Ja hyvää syksyä sinullekin!

Lissu:joo ihan turha juttu se sananvahvistus! Kiva ,pian pääset taas vuoristokylään:)

Hannah; Pomegranate trees are lovely and there are quite a few around where I live,but from what I have seen in your blog,you really have nice fruit trees too and all those lovely berries!

Hippu:voi harmi jos sullekin on tullut aurinkoihottuma! Mulla oli vuosia niin että paloin tosi helposti ihan auringossa kävellessäkin,ja aina esim, decoltee -alueelle nousi ihottumaa,mutten ottanut sitä tarpeeksi vakavasti.Nyt tämä aurinkoherkkyys liittyy vastustuskykyyni,ja saan todella ikävää ihottumaa ,etenkin kaulan ja niskan alueelle ja käsiin,eikä edes nitkään voiteet mitenkään auta,vaan vaan aika ja auringosta pois pysyminen.Olenkin nyt käyttänyt kiinalaista auringonvarjoani.Ole sinäkin varovainen auringossa!


Satu:voi ottaisin niin mielelläni tuon sateen nyt,täällä on niin kamalan kuivaa.Hedelmät täällä ovat kyllä ihania,etekin näin kesällä.

Unelma:Monesta kaupasta Suomessakin löytää granaattiomenoita,onneksi.Se sananvahvistus on kamala ja nyt en edes pääse lainkaan kommentoimaan sellaisiin blogeihin,joissa sellainen on:(

Kati kirjoitti...

Minäkin poistin koko ärsyttävän sanavahvistuksen omasta blogistani.

Noista ihanista granaattiomenista ja Rosh Hashanasta tuli mieleeni, että mihin aikaan Sukkot on tänä vuonna? Tahtoisin nähdä lehtimajoja. :) Tulemme siis 4. lokakuuta sinnepäin.

MaaMaa kirjoitti...

On hurjan kuiva rinne .. vaikea tosiaan siihen kuvitella mitään kasvamaan ..

Mäkään en tykkää yhtään niistä sanavahvistus kommenteista. Niitä on tosi vaikea lukea, ja joskus joutuu monta kertaa yrittämään ennenkuin saa kommentin läpi. Ja kuten sulla, niin mullakaan ei sitä sanavahvistusta ole ja silti erit-täin harvinaista, että spämmiä blogissa on. Ja nekin harvat menee spämmikansioon, eikä julkaisat ennenkuin minä ne vapautan tai dellaan ...