keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ympäristössä havaittua

Eilen aamulla vein Bambin taas vuosittaiseen vesikauhurokotukseen,kaupungin eläinlääkäriasemalle.Kutsu siihen tulee Bambille aina elokuussa,ja koiravero ja vesikauhurokotus on samassa laskussa,joka muuten on aika pieni,sillä Bambi on sterilisoitu koira.Koska täällä on paljon ei toivottuja pentuja ja kotia etsiviä koiria,on tuo maksu leikatuille koirille paljon pienempi kuin ei leikatuille koirille.Kaupugin eläinlääkäriasema on auki iltapäivisin vain tiistaisin,mutta koska iltapäivällä olen sydänsairaitten lasten luona niin kävelimme sitten tuonne eläinlääkäriasemalle ja koska lämmintä oli,niin minä ainakin olin ihan hiessä kun tulimme perille.Onneksi kosteus on ihan hieman alentunut viime päivinä,ja toivottavasti se ei enään tästä ainakaan nouse. Uusitun kävelytien viime vuoden lopussa istutetut uudet puut ovat jo kivasti kasvaneet ja voin ihan kuvitella,miten mukavalta tuolla näyttää sitten kun puut ovat suuria.
Kun kävelee hieman eteenpäin niin esiin tulee rakenteilla oleva suuri toimistokompleksi.Tuossa heti edessä on villiintynyt alue,josta talvella kerään syötäviä villikasveja,ja jossa näin keväällä ketunkin,joten jos tuonne jotain rakennetaan niin suutun,sillä se on ainoa ihan lähelläni oleva villiintynyt alue.
Iltapäivällä näin penkin päällä tutun nuoren kisun nukkuvan.Se oli niin suloinen nukkuessaan.
Nuori kissa (noin puolivuotias) on todella nätti,mutta sillä taitaa olla jotain toisessa silmässä.Sillä on siniset silmät,ja sen emokissa on valkoinen kissa,jolla kaksiväriset silmät.Olen emokissan kuvan laittanut tänne blogiin,mutten muista missä se on. Kotini vieressä olevassa puistossa taas joku oli laittanut myrkkyä,ja ainakin 3 kissaa löytyi kuolleena. Nyt tilanne taitaa olla rauhoittunut,mutta kissoja näkyy olevan hieman vähemmän puistossa. Miten joku voi inhota kissoja niin paljon että laittaa myrkkyä! Jouduimme varomaan myös koirien kanssa mutta kaupungin mukaan puiston alueelta ei enään löydy myrkkyä. Myrkyttäminen on rikos,mutta syyllisen löytäminen on vaikeaa.

18 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, ne puut eivät vain näytä ihanilta, vaan ennen kaikkea suojaavat helteeltä ja paahteelta. Tässä oli elokuussa meidän saarella muutama tosi kuuma päivä ja kun kävelin keskipuutarhan puiden kohdalle aivan huomasin eron: Mikä ihana viileys! Siis se talviomenapuukin saa olla siinä maailman tappiin ihan varjonantajana sekä kauniina lumenkantajana. Puut myös puhdistavat ilmaa ja luovat yleistä hyvää oloa ja viihtymystä.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Jael kirjoitti...

Leena:juu tiedän;paitsi että tulee näyttämään hyvältä niin tuonne voi sitten mennä vilvoittelemaan kunhan kasvavat.Puut ovat kyllä ihania;rakastan puita! Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

Amalia kirjoitti...

Ei kyllä voi mitää hyvää toivoa tuolaisille ihmisille, jotka myrkytää eläimiä.

Elegia kirjoitti...

Siellä otetaan kyllä monipuolsiesti eläimet huomioon. Mietin sitäkin, että noita katukissoja rokotetaan jne. Hyvä niin, kun niitä on niin paljon.

Ihana Bambi siinä terhakkaana häntä pystyssä, iih <3 Ja miten ihanan valoista ja pilvetöntä, huoh. Täällä on pidellyt melko sateista, joten silmää hivelee tuo kuivuus, vaikka ymmärrän kyllä, että liika kuumuus ahistaa.

Mielettömän suloinen tuo kissa, vaan mikä mahtaa tosiaan olla silmässä vialla!?

Jael kirjoitti...

Amalia:ei tosiaankaan! Kamalaa kun on tuollaisia ihmisiä:(

Elegia:Todellakin hyvä,että on nuo rokotukset.Meillä puistossa on nyt kisssakanta pienentynyt kun on melkein kaikki leikattu eikä oikein tullut uusia pentuieita.Tuo suloinen kissa on eri alueelta. Sillä on toisessa silmässä kai ollut ja edelleenkin on tulehdus,mutta se on arka ja hyppää pois ,jos menee liian lähelle.Olisin muuten hoitanut sen silmän tai ainakin yrittänyt.Kuivaa on koska viimeksi satoi maaliskuussa! Maa kaipaa jo niin sadetta!

Mine kirjoitti...

Toissa iltana täällä alkoi sade. Avasin ikkunat, että sain kuunnella sitä siunattua ääntä. Yöllä sade voimistui niin, että heräsin siihen moneen kertaan ja hymyilin itsekseni:). Eilen aamulla satoi edelleen ja lämpötilat oli 19 astetta. Avasin kaikki ikkunat ja nautin, nautin, nautin. Tänään taas paistaa, mutta taitaa vielä pysyä alle 30 asteessa. Lupaus syksystä?

Heljä kirjoitti...

Ensin mietin tuota ylintä kuvaa katsoessani, että onpas Suomessa jo syksyn värit kun oli niin punaiset pensaat :)
Kiva, että pitävät huolta eläimistä - oliko Bambi moksiskaan pistoksesta?

Unelma kirjoitti...

Tuntuu vaikealta kuvitella noin pitkää kuivaa kautta. Täällä on satanut losottanut viime päivinä oikein kunnolla.
Suloinen kuva nukkuvasta kisulista.

arleena kirjoitti...

Vihreää näyttää olevan jo paljon uuden tien varrella.
Suloinen kissa, olen kissaihminen ja minua säälittää yksinäiset ja kodittomat kissat.

Satu kirjoitti...

Minäkin ihmettelin noita punaisia pensaita. Ovatko ne tuon värisiä kuivuuttaan, vai ovatko ne aina tuollaisia?

En mitenkään voi tajuta sellaisia ihmisiä, jotka myrkyttävät eläimiä. Toivottavasti syntyvät itse seuraavassa elämässä kissaksi!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

jännät värit

Jael kirjoitti...

Mine:me täällä voimme toistaiseksi vain unelmoida sateesta ja tuollaisesta lämpötilasta.Juuri kun olin kirjoittanut että hieman helpottaa,niin kosteusprosentti kipusi taas ylöspäin..Nauttikaa viileämmästä säästä!

Heljä:osa punaisista kasveista on sellaisia ihan luonnostaan ja osa kuivia kun ei sada.Bambi kyllä arvasi mitä on tulossa ja hieman jännitti,mutta oli ihan kiltti vaikka rokotettiin.

Unelma:täällä tosiaankin on niin kauhean pitkä kuiva kausi.Kisuli oli ihan mielettömän suloinen nukkuessaan:)

Arleena:puut ovat kasvaneet kivaa vauhtia ja ovat nyt
vihreitä:) Minuakin säälittävät kissat,joilla huono olo,mutta suurella osalla täällä on aina joku vakiosyöttäjä,joten ei niiden olot kamalan huonot ole.

Hippu:jotenkuten tuo punainen korostui kuvassa.Toisella puolella ihan auringon kuivattamia punertavia kasveja ja kävelytien kohdalla sitten ihan istutettuja punertavia kasveja.Käsittämätöntä että on sellaisia ihmisiä.En soisi heidän syntyvän uudestaan kissoiksi,sillä kissat ovat ihania.Mieluummin vaikka koppakuoriaisiksi;D

Hannele:kiitos,tuohon yhteen kuvaan tulikin jännät värit.

Sirokko kirjoitti...

Oi voi, minä kyllä pahoin pelkään, että villikukkapusikkosi jää pian aikaa rakennusten alle, kaikki vapaa maa kun nykyään tahtoo kadota ainakin meidän suunnalla.
Julmaa myrkyttää eläimiä, varsinkin kun siellä niin hyvin muuten niistä huolehditaan.

Hannah kirjoitti...

Terrible that anyone could even dream of poisoning such a sweet little cat! There have been similar initiatives around here to deal with deer and squirrel over-population... But nothing has ever taken off, thank goodness. I wish people would let nature take it's course here: Sometimes there are more animals, and then when there isn't enough food to go around, there becomes fewer. This is the cycle of life! :(

Jael kirjoitti...

Sirokko:minä niin haluaisin tuon pienen keitaan pysyvän,mutta sen on vähän pahassa paikassa, mutta toivottavasti kaupungissa tajutaan,että kettujenkin elinalue on jo niin pieni,että jotain niillekin pitää jättää.Ja minulle villikasveja...
Kamalaa tosiaankin että joku inhoaa eläimiä niin että laittaa myrkkyä:(

Hannah:it is really terrible.That sweet little cat was not poisoned,but a few cats were found dead of poisoning just close to my house,and next to the park.It must be a really sick person who does somethign like that;(

lepis kirjoitti...

Upeita punaisen sävyjä maisemassa!

MaaMaa kirjoitti...

En ymmärrä miten kukaan voi omatunnon kanssa elää, jos heittää myrkkyjä luontoon kissojen, koirien yms. pään menoksi. Ihan uskomatonta!!

Ihana villialue - toivon sun kanssa, ettei sinne mitään rakenneta :)

Anni Minerva kirjoitti...

Bambisi on oikea söpöläinen! :) Kuten kuvan kissakin! En itsekään voi ymmärtää, miten joku voi olla niin julma, että myrkyttää tieten tahtoen kissoja. Ihan kauheaa.