lauantai 18. elokuuta 2012

Telttatilanteen loppu

Kun teltta oli purettu ja kaikki siellä olleet tavarat ja roskat kuskattu pois,näytti siellä tältä
Olen pari kertaa kirjoittanut kotini viereisessä puistossa olevasta teltasta,jossa asui,ainakin osan aikaa,rullatuolissa oleva nainen. 
Viime vuoden lokakuussa näytti vielä tältä.Sen jälkeen nuo muut teltat katosivat tuolta ja jäljelle jäi vasemmalla näkyvä todella suuri teltta,jossa rullatuolinainen piti majaa. Välillä hän oli sairaalassa,sydänhäiritöitten vuoksi,ja kehotimme häntä polttamaan vähemmän,jottei joutuisi uudestaan sairaalaan,mutta ketjupolttajan oli vaikeaa luopua tavoistaan.Maaliskuussa hän sanoi,että oli saanut kunnallisen asunnon  ja että vuokrasopimuskin oli kirjoitettu.Aika kului,eikä hän mihinkään asuntoon muuttanut,vaan oli tuolla aina välillä ja meistä lähellä asuvista oli kummallista,että hän sairaalan jälkeen tuli taas telttaan(sairaalassahan on sosiaalityöntekijä,joka varmasti olisi järjestänyt hänelle talvella jonkun muun asuinpaikan kuin teltan)ja että hän edelleen aina välillä  oli siellä,uudesta vuokrasopimuksesta huolimatta.Teltan edessä oli usein roskia ja naisen koirakin juoksi siellä vapaana,vaikka se on kiellettyä.Kesäkuussa huomasimme,että teltta oli iltaisin sekä öisin useimmiten tyhjä(nainen käytti tietenkin puistostta "lainattua" sähköä ja vettä),mutta että sinne  usein tulivat naisen poika kavereineen. Pelkäsimme,että teltta-asumisesta pidetään kiinni,etenkin kun  lasten koululomat olivat juuri edessä,ja että naisen lapsenlapset pitävät siellä sitten leiriä.Tullessani takaisin Suomesta näin hänet kerran pari teltan ulkopuolella,mutta vain iltapäivällä:öisin hänellä oli selvästi yösija muualla. Kaupungin puolelta taas ei haluttu purkaa telttaa,koska hän on rullatuolissa.Ihmiset täällä alkoivat olla jo aika kyllästyneitä koko telttaleiriin,ja meistä kaikki jutut asunnosta eivät pitäneet paikkaansa.Viime viikolla kuulimme,että valituksia olikin tullut tosi paljon ja kas kummaa;nainen ilmestyi sinne ja purki telttaa yhdessä tuttaviensa kanssa.Oli kuulemma saanut asunnon edellisenä päivänä,mitä emme kyllä usko.Nyt sitten näyttää tuolta ja puisto näyttää taas vain puistolta:)

11 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Siellä on teltta-asuminen mahdollista leutojen säidenkin takia. Irtolaisuus ei kuulostanut ollenkaan painolastilta, koska hän viihtyi noinkin pitkään. Saattaapa olla teltassa nytkin jossain muualla.

Jael kirjoitti...

Arleena;talvella oli kuitenkin aika kylmää teltassa,ja kosteaakin jos satoi.Sitä olemmekin miettineet naapureiden kanssa,että onko hän tosiaankin nyt siellä omien sanojensa mukaan saamassaan vuokra-asunnossa vai jossain muualla...

Ciacy kirjoitti...

Kuka tietàà missà nainen nyt sitten asustaa. Toivottavasti on saanut asunnon.

Jael kirjoitti...

Ciacy:kyllä hän varmaan on asunnossa,ja varmaan saanutkin sen jo paljon ennen kuin meille kertoi,mutta taisi olla,että hän halusin pitää kiinni myös tuosta telttakodista,jossa ei esim, ollut mitään kuluja...

Tuula kirjoitti...

Hmmm, erikoista... No, toivottavasti asiat pysyvät nyt järjestyksessä. Teltta ei kumminkaan ole oikea asuinpaikka kenellekään edes Israelissa ainakaan talvisaikaan.

Satu kirjoitti...

Aika outoa, että joku majailee mieluummin teltassa kuin kunnon asunnossa. Toivottavasti tuo telttakylä on nyt sitten ihan lopullisesti poissa.

Sateenkaari kirjoitti...

Niita on noita outoja kulkijoita varmaan kaikkialla. İrtoliaisa, joilla ei kotia ole. Muistan , kun Suomessa Jyvaskylassa aikoinaan oli vakituinen naky puiston penkilla tama: Silloin jo vanhempi nainen, jolla oli koko omaisuus mukanaan. Kasseja nyssyköita. Kuulemma oli rahakas nainen. Perinyt sukulaisiltaan. Yönsa nukkui junien makuuvaunuissa ja paivat oleili puistoissa.
Mutta, etta tuollainen "telttakyla" puistossa, niin ei ole mukavaa, eika tarkoituksenmukaistakaan.

Jael kirjoitti...

Tuula;totta,etenkin talven sateissa tuollaisessa teltassa ,vaikka oliskin iso ja hyvin varusteltu,on kurja olla.

Hippu:tuossa teltassa asuessa ei ollut kuluja ja ruokapalvelukin toimi.Nyt näyttää siltä,että telttakylä on muisto vaan:)

Sateenkaari;tuo teltta (muut teltat hävisivät jo alkuvuonna,vain iso vihreä teltta jäi) oli tuolla 13 kuukautta ja puiston äärellä olevien asukkaiden pinna alkoi jo palaa.Onneksi nyt sitten hän sai asunnon ja me puistomme takaisin..

Leena Lumi kirjoitti...

Onhan Irlannissakin niitä omia kiertolaisiaan, on aina ollut ja taitaa tulla olemaankin, koska Hesari heistä vielä tänäkin vuonna kirjoitti sivun jutun. Yleensä kyllä asuvat jossain huonoissa asuntovaunuissa tms.

Tuohan on jo alueen valtaamista...Toivottavasti 'koditon' nainen on nyt saanut asunnon, sillä uskon, että yöt voivat olla kylmiä, kuten on mm. Afrikassa. Kun meillä on tosi kuuma, se on sitten vuorokauden ympäri sitä.

Kris & Tony kirjoitti...

Erikoista. Toivottavasti sai asunnon :)

Jael kirjoitti...

Leena;ne Irlannin kiertolaiset ovat jo vuosisatoja eläneet sillä tavalla,ja varmaan aika vaikeaa luopua siitä elämäntavasta.Tämä tilanne puistossa taas alkoi viime vuoden kesällä kun oli paljon mielenosoituksia kalliin ruuan hinnan vuoksi.Nainen sai jossain vaiheessa ison teltan,jossa oli sisällä sohva,sänky,pöytä,telkkari mm.Mutta talvella kyllä on öisin niin kylmää,että ei siellä kunnolla pärjännyt.Minäkin joitakin kertoja vein hänelle ruokaa ja kuumaa vettä teetä varten.Luulen,että hän nyt vihdoinkin sitten sai sen asunnon ja toivottavasti pysyykin siellä.

Girl of the Blog:sitä minäkin toivon ja uskonkin,sillä teltta on poissa,tavarat kuskattiin pois eikä naista enään näkynyt tuolla..