perjantai 17. toukokuuta 2013

Kiehtova Etiopia

Eilen täällä vietettiin kansainvälistä museopäivää,mikä tarkoitti että museoihin oli vapaa pääsy.Kansainvälinen museopäivä on itse asiassa huomenna,toukokuun 15 päivänä mutta koska tuota päivää ei täällä voi pitää sapattina pidettiin se jo eilen. Eli huomenna pääsee esim.Helsingissä ilmaiseksi Ateneumiin.... Päätin mennä Eretz Israel-museoon,jonka Etiopia-näyttelyä olin muutenin suunnitellut näkeväni. Näyttely oli todella kiehtova;siinä oli etiopialaista taidetta,kulttuuria,historiaa,tietoa heimoista ja muutakin. Minulla oli vain todella huono onni,sillä ottaessa järkkäriäni kameralaukusta putosi linssi lattialle ja vaikka se toimii,niin sillä ei nyt enään saa selkeitä kuvia eikä zoomi toimi,voihan harmi! Eli suurin osa kuvista linssin putoamisen jälkeen olivat aika epäselviä tai muuten vain epätarkkoja.Se näkyy nyt näistäkin kuvista jotka laitoin tänne.
Tämä kirjailtu koko seinän kattava teos oli uskomattoman hieno! Sen olivat tehneet Beta Israel-miehet odottaessaan Israeliin pääsyä Addis Ababassa.
Etiopialaista taidetta oli mielenkiintoista nähdä.Tässä Nooan arkki
Koruja
Vaatteita.Tällasia vaatteita näkyy kyllä myös Tel Avivin pääbussiaseman lähistöllä etiopialaisissa ja eritrealaisissa kaupoissa. 
Sarvikuonosta tehty kilpi
Täkäläisen valokuvaajan ja matkaoppaan Benny Furrstin kuvat Etiopian eri heimoista olivat upeat.Etiopiassa on yli 80 etnistä ryhmää.
Haile Selassie Jerusalemissa joskus 1930-luvulla.Haile Selassien mielenkiintoista elämää oli tuossa näyttelyssä kokonaisen huoneen verran.
Arvaatteko mikä tämä on? Viime viikolla kävin asuinkaupunkini pääkauppakeskuksessa ja näin siellä mehiläistarhan tuotteita myyvän naisen.Kysyin oliko hänellä mehiläisvahaa.Ei ollut silloin mutta tänään oli ja tämä painoi kokonaiset 800 grammaa eikä edes ollut mitenkään kallista. Tämä riittää tosi moneen huulirasvaan ja salvaan:)

19 kommenttia:

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Etiopialaisia tunnen, mutta he ihan normaalisti pukeutuneet.

Matkatar kirjoitti...

Ihana näyttely! Etiopiassa olisi varmaan mielenkiintoista käydä, mutta en tiedä olosuhteista mitään, onko sotatila tm...?

Jael kirjoitti...

Hannele:on niillä täälläkin tavalliset vaatteet päällä mutta sitten juhla-aikoina tuollaisia hienompia vaatteita.

Matkatar:ystäväni kävi viime vuonna kiertomatkalla Etiopiassa ja ihastui niin että haluaa sinne uudelleenkin! Ei siellä ole nyt sotatilaa. Itsekin haluaisin mennä sinne.

pikkujutut kirjoitti...

Ihania juttuja näyttelyssä.
Harmillista tuo linssin putoaminen, toivottavasti saat pian kuntoon.

Jael kirjoitti...

Pikkujutut:tosi harmillista tosiaankin tuo linssijuttu.Kävin kysymässä,ei kannata korjata pitää hankkia uusi.Nyt tulee vain epäselviä kuvia järkkärillä:(

SusuPetal kirjoitti...

Voi harmi, tuota kameraasi :(

Aivan mielettömän kokoinen mehiläisvahapala!

Tuo kirjailtu seinä on väreissään huikea!

anumorchy kirjoitti...

Tuolla pitaisi kayda! Etiopialaisten valkoiset kirjaillut juhlavaatteet ovat tosi natteja.

Kavipa kurjasti kameran linssille! Toivottavasti ei sentaan ollut kovin uusi, vaan hyvin aikansa palvellut.

Melissa kirjoitti...

Ihanan värikästä.

Mine kirjoitti...

Olipa armi tuo linssi. Kyllä näilläkin kuvilla pääsi kuitenkin kiinni Etiopiaan. Kiva näyttely. Pääsi ikäänkuin matkalle tälläkin tavoin.

Petra kirjoitti...

Mielenkiintoinen nayttely, ihania nuo korut ja tuo seinatyö, toivottavasti saat kamerasi kuntoon!

BLOGitse kirjoitti...

Málagassa on muistaakseni kuun viimeisenä sunnuntaina museot ilmaisia...en muista varmasti mikä päivä mutta kerran kuussa.
Noista Etiopia-kuvista käsityöt suorastaan hyppäsi silmille. Pitää olla pitkä pinna tuollaisia tehdä.
Tänään on edessä muutto kämppään jossa olen loppuajan. Oli pientä sählinkiä majoituksen kanssa mutta nyt kaikki pitäis olla selkeetä...
Sää on viileä - siitä pitää nyt nauttia koska ens vkolla nousee hellerajaan ja yläpuolelle! :)
Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Voi itku sitä sinun kameraasi. :-(

Tuo seinän kattava kirjailtu teos on kyllä aivan käsittämättömän hieno. Hienoja teoksia muutenkin! Noita vaatteita en kyllä ehkä pistäisi päälleni, mutta onneksi ei tarvitsekaan. ;-)

Sirokko kirjoitti...

Hyvin selvisit ilman kameranlinssiäkin, harmi silti tietysti. Hieno näyttely, etiopialaisissa on tyyliä, tykkään muutenkin etnisistä töistä.
Oho, onpa aika möhkäle mehiläisvahaa, ei ihan heti lopu!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:harmi tosiaankin mutta linssi taisi levon jälkeen hieman parantua sillä zoomi toimi hieman tänään kun kokeilin.Ei ihan kuin ennen mutta melkein joten taidan vielä pärjätä tällä linssillä---
Joo en ihan tuon kokoista palaa ajatellut ostaa mutta mehiläistarha möi vain tuollaisia megapaloja;D Todella upea tuo seinävaate.

Anu:käy ihmeessä ennenkuin tuo loppuu.Meillä oli siellä just etiopialainen opas ja lapsiryhmä ja oppaalta tuli paljon tietoa.
Linssi on se peruslinssi joka tulee Canonin järkkärin mukana mutta tänään sain sitä vähän laitettua joten ei tarvitse vielä uutta ostella.Kamerahan on jo palvellut aika monta vuotta ...

Nelli:on se:)

Mine:tänään huomasin että vahinko taisikin olla pienempi kuin luulin:) ja näyttely oli kiehtova!

Petra:tosi mielenkiintoinen näyttely ja niin paljon kaikenlaista tuolla.Kamera on ok,tämä oli se irrotettava linssi joka kuitenkin näyttää nyt toimivan suht koht ok:)

BLOGitse:Helsingissäkin taitaa olla joku päivä viikossa kun pääsee ilmaiseksi kaupungin museoihin.
Ihan hurjan paljon kärsivällisyyttä on tarvittu tuohon seinävaatteeseen! Ja toivottasti kämppä on ok..

Satu:Olin melkein itkun partaalla mutta nyt näkyykin toimivan linssi melkein hyvin.Zoomi ei toimi ihan normaalisti mutta muuten näkyy toimivan,huh!
Ja aivan mahtava tuo seinävaate.Museolinkin takana se näkyy paremmin kuin tuossa kuvassani.
Varmaan aika mukavat päällä nuo vaatteet....

Sirokko:linssi oli putoamisen jälkeen ihan jumissa mutta sain tänään vähän järkättyä sitä.Näyttely oli uskomattoman kiehtova ja lisäsi halua vierailla tuossa maassa.
Juu ei tarvitse pitkään ostella mehiläisvahaa.....

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Olisikohan meilläkin ollut museopäivä!? No, tällä kertaa jäi väliin jos oli.

Kiitos Etiopia tietopaketista. Mä en oikeastaan muuta muista kuin että sieltä tulee hyviä juoksijoita.

Jael kirjoitti...

Johanna,tuo oli joka puolella maailmaa joten ehkä teilläkin oli.Mutta pidä tuo pvm mielessä;D
Etiopia on tosiaankin kiehtova maa,nyt se selvisi:)

Kiiris kirjoitti...

Kädentaitoa, kaunista!

Marja-Leena kirjoitti...

Mielenkiintoisia näyttelykuvia. Ja miten valtavasti mehiläisvahaa! Melkein kilo! Täällä maksaisi kyllä jo omaisuuden!

Unelma kirjoitti...

Uskomattoman hienoja töitä.