keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kirjallisia mainoksia

Viime aikoina olen törmännyt bussipysäkeillä hauskoihin kirjallisiin mainoksiin.Yläkuvassa Peppi Pitkätossu,mutta aurinko häikäisi niin että tulikin katua mukaan kuvaan enemmän kuin tuota mainosta.
Näitä oli monta erilaista;otin muutamasta kuvan.Eli idea näissä on että joku on kirjaa lukiessaan nukahtanut ja kirjan hahmo on tullut viereen nukkumaan.,kuten Satu Sormusten Herran-kirjan Gandalf-hahmo tässä mainoksessa.Ylhäällä lukee:"sen oikean kirjan kanssa et ole koskaan yksin"
Ja tässä Don Quijoten hahmot ovat tulleet viereen nukkumaan;D
Aamu alkoi täällä sateella.Nyt kun on tullut jo pari kertaa sadetta näin myöhään (yleensä ei tähän aikaan vuodesta enään ole sadetta) on luontokin hieman mennyt sekaisin ja puistoon oli nurmikoille ilmestynyt taas keltaisia kukkasia ja muitakin kasveja jotka eivät yleensä tähän aikaan kasva. Muutenkin on tänään ollut todella miellyttävä 24 asteen sää.Mutta katselin sääennustetta 10 päiväksi eteenpäin:lämpenee......
Ja tänään selvisi että Israel on kehittyneen maailman köyhin maa.OECD:ssä on 34 jäsenmaata ja Israelissa niistä kaikkein suurin köyhyysprosentti.Vuonna 1995 köyhyysprosentti täällä oli 13.8 ,nyt 20.9. Tuloerot ovat tuona aikana kasvaneet reilusti tässä maassa.Budjettileikkaukset astuvat pian voimaan:ALV nousee,tulo-ja muut verot nousevat,hinnat nousevat joten ei tuo köyhyysprosentti ainakaan lähiaikoina tule laskemaan.

18 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Mahtavat mainokset :)

Irmastiina kirjoitti...

Heinot mainokset!
Nyt eletään koko maailmassa taantumaa ja työttömien ja köyhien elämä vaan kurjistuu...todella ikävää.

Jael kirjoitti...

Nelli;eikös olekin!

Irmastiina:tosi hyvin keksitty:) Oli vaikka kuinka monta.
Olin vähän yllättynyt siitä että ollaan noin köyhiä täällä mutta keskiluokka on viimeisten vuosien aikana köyhtynyt reilusti ja on vaikeaa ostaa asuntoa kun hinnat ovat niin korkeat.Täällä lähelläkin näen usein vanhan miehen tonkimassa roskia.,Koko maailmassa tosiaankin on taantumaa,ikävä kyllä.

Vera Vala kirjoitti...

Vau, mitä mainoksia!

Ja onpas yllättävä juttu tuo köyhyys! Tuloerot näyttävät kasvavan koko maailmassa :(

Mine kirjoitti...

Oi, onko Peppi saapunut Israeliiin? Miten hauskaa. Hän onkin yksi lempihahmojani lapsuuden kirjallisuudesta.

Jael kirjoitti...

Vera:aika hyvät eikös olekin:) Juu tiesin että täällä on paljon köyhyyttä mutten ajatellut että ihan noin köyhiä ollaan..

Mine:Peppiä on ajat sitten käännettty hepraksi ja taisi tulla uusi painos joku vuosi sitten. Peppi oli minunkin lempihahmojani lapsena:)

Sarppu kirjoitti...

Ihania mainoksia tuo peppi erityisesti sykähdytti :) mutta tuo köyhyys ei, en olisi ihan heti arvannut.

Matkatar kirjoitti...

Jännät mainokset, varmasti huomataan.

Köyhyys on kurjaa, ja usein lamasta kärsivätkin jo valmiiksi köyhät maat kaikkein eniten...

anumorchy kirjoitti...

Peppia en ole nahnytkaan, mutta nuo kirjamainokset ovat kivoja!

Koyhyys tulee varmaan kasvamaan, ainakin hallituksen saasto-ohjelmien mukaan. Minulle se vahemman tuntuu, mutta jos ajattelee jotain nuorta perhetta asuntolainan ja parin lapsen kanssa, niin takuulla tulee tiukkaa.

Satu kirjoitti...

Hauskoja mainoksia! Minkäköhän hahmon minä haluaisin viereeni nukkumaan... ;-)

-K- kirjoitti...

Kivat mainokset!

Ei nuo leikkaukset varmastikaan tule auttamaan asiaa. Hyvin ei mene täälläkään, on kasvamassa sukupolvi, jotka eivät ole tehneet ollenkaan töitä kun niitä ei yksinkertaisesti ole nuorille tarjolla :(

Arnoya Ari kirjoitti...

Heijastukset mainoksissa antavat hyvän säväyksen.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Upeat mainokset !

arleena kirjoitti...

Mukava idea mainostaa kirjoja.
Hieman yllätti Israelin viimeinen sija. Tosin nyt nousevat hinnat ja verot lähes kaikkialla, puhutaan elvytyksestä, vienti hiipuu jne.

Petra kirjoitti...

Kivat mainokset! Taantuma on kylla tuntunut joka paikassa, ja pahiten tuntuu aina niilla joilla ei muutenkaan ole mitaan. Kiitti linkista, oli mielenkiintoista tilastoa.

Jael kirjoitti...

Sarppu:minustakin tuo Peppi oli mainio:) Niin vaikeaa ajatella että täällä hieman yli joka viides on köyhyysrajan alapuolella...

Matkatar:Mainiot mainokset oli tuolla kirjakauppaketjulla tosiaankin:) Taantuma on tännekin tullut selvästi...

Anu:Tosi hauskoja;parhaita mainoksia aikoihin.Niin,varmaankin on noin.Ja sitten on niitä suuria tulo.-eroja joillain aloilla joiden suhteen pitäisi jotain tehdä...

Satu:hih,niin olisi varmaan kiva saada joku suosikkihahmo vierelleen;D

K:todellakin kivat.Teillä on jo pitkään siellä Espanjassa ollut huonot ajat,täällä ollaan vähän ajateltu että ei niin huonosti asiat mutta kyllä ne ovat aika huonosti. Sääli nuoria joiden maailma on niin epävarmaa...

Ari;joskus tulee yllättäen hauskoja kuvia heijastusten johdosta;D

Minna:Niin minustakin:)

Arleena:nyt oli kyllä sellaiset mainokset jotka takuulla muistetaan:) Ja minäkin olin vähän yllättynyt vaikka tiesin että täällä on paljon köyhyyttä.

Petra:noista tulee hyvä mieli:) Totta,aina kaikkein vähäosaisemmat kärsivät eniten. Ja todellakin oli mielenkiintoinen se raportti....

Maireanna kirjoitti...

Tiukkaa on varmaan jokapuolella maapalloa, enemmän tai vähemmän, mutta taitoa miten selvitä vähällä, pitäisi
markkinoida enemmän.
Uusavuttomia on ihan liikaa ja he rokottavat tilastoa.

Heijastuskuvia olen minäkin jonkun ottanut ja niistä tuli samalla tavalla jännittävät!

Jenni kirjoitti...

Hauska tapa mainostaa kirjoja! :-)