sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äidinrakkautta

Jo muutaman päivän olen kuullut ihan kamalaa varisten raakuntaa yhdessä kohtaa puistoa kun olen ollut Bambia ulkoiluttamassa.Tänä aamuna sitten selvisi syykin:maassa oleva  lentokyvytön poikanen.Varisten poikasethan ovat maassa joitakin päiviä ennenkuin oppivat lentämään.
Nyt iltapäivällä vein sille pienen kupposen kaurahiutaleita,johon olin sekoittanut vähän vettä.Myöhemmin luin että emo kyllä syöttää myös maassa olevia poikasiaan joten ruuan tuominen oli turhaa.
En minä vielä osaa lentää mutta kohta opin....
Äiti,isä nälkä!
Toivottavasti tämä pienokainen nyt oppii tosiaankin pian lentämään...
Minun siinä kuvatessa poikasta isä-ja äitivaris hyppelivät koko ajan rauhattomina puusta puuhun.Todella hyvin ne vartioivat poikastaan.
Uros-ja naarasvaris näyttävät samanlaisilta joten en tiedä kuka tuolla vartioi niin tarkasti poikastaan mutta oletan että se oli äitivaris.Siinä hyppelivät pääni päällä koko ajan.Puistossa on kissoja joten hyvä että osaavat noin hyvn vahtia poikastaan. Kun lähdin pois poikasen luota seurasivat varisvanhemmat minua jonkun matkaa.Varis on älykäs lintu ja luulen että ymmärsivät etten ole vaaraksi heidän poikaselleen.

19 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Äiti se on aina äiti, lintumaailmassakin:). Hyvää äitenpäivää sinne sinulle.

Irmastiina kirjoitti...

luulin jo, että raukka on pesästä pudonnut.

SusuPetal kirjoitti...

Voi ei, miten hellyttävän näköinen rääpäle! Ihan pöllämystynyt.
Tuossa viimeisessä kuvassa puun kukinta on ihana tausta varikselle.

Miltsu kirjoitti...

Miten musta näyttää että sen jalat on ihan kummallisesti? Onko ne vaan sattumalta kuvissa vai onkohan niissä joku ongelma?

Jael kirjoitti...

Mine:niinpä! Ja varisäiti on näköjään hyvä äiti!

Irmastiina.niin minäkin luulin.Mutta luin sitten netistä että onkin ihan ok että on tuolla maassa.Toivottavasti eivät kissat saa napsittua tuota pikkuista.

SusuPetal:eikös olekin hellyttävä.Mietin jo että pitäiskö soittaa eläinsuojeluihmisille mutta sitten luin että noinhan se toimiikin luonnossa eli poikanen nyt opettelee lentämään maassa. Jakarandapuun kukat ovatkin kauniita tuossa puussa.Tuolla vaan oli valaistusolosuhteen vähän huonot joten ei tullut oikein tarkkoja kuvia.

Jael kirjoitti...

Miltsu;nyt kun mainitsit niin katsoin tarkemmin.Enpä tiedä jos kuuluu olla noin mutta kyllä tuo poikanen aika nopeasti tuolla hyppeli.Pitänee seurata sitä kun olen tuolla koiraa ulkoiluttamassa.

Nelli L kirjoitti...

On ne kyllä aina pikkuisina niin suloisia <3

Jael kirjoitti...

Nelli;melkein kaikki on;tosin pulun poikaset eivät niin kauhean suloisia ole pieninäkään....

Allu kirjoitti...

Ne tunnisti sut eläinrakkaaksi.

anumorchy kirjoitti...

Sulla oli onnea! Tai sitten ne emo todella tunnisti sut elairakkaaksi. Minulla sekaan ei auttanut, kun kerran menin vahingossa lahelle tuollaista poikasta, ja emo iski mun kimppuun semmosella voimalla etta veri valui paanahasta pitkin kasvoja.

arleena kirjoitti...

Ressukka, hyvä että veit syötävää.
Taisin nyt nähdä ensimmäistä kertaa variksenpoikasen.

Jael kirjoitti...

Allu:ehkäpä;D

Anu:huh,olipa sulla aika kamala kokemus emovariksen kanssa.Menin ihan lähelle ja yritin antaa sille ruokaa ja ne vaan lenteli pääni yli ja raakkuivat.Kai ne tajusi etten halunnut tehdä poikaselle pahaa. Nyt illalla kiersin jo vähän kauempaa ;siellä se poikanen edelleenkin oli lentotaidottomana...

Arleena:pieni ressukka tosiaankin.Mutta luin netistä että ei pitäisi syöttää poikasia ,sillä emo tuo sille ruokaa silloinkin kun poikanen on maassa.Toivottavasti tuomani kaurapuuro kelpasi;D

Amalia kirjoitti...

Ihme että eivä hyökänneet sun päälle, tai onneksi.

Satu kirjoitti...

Voi että miten suloinen rääpäle! <3 Mikähän siinä on, että melkein kaikki eläimet ovat vauvoina niin suloisia. No ei jotkut torakat ehkä. :-)

Johanna kirjoitti...

Voi kun on suloinen! Ovatkohan linnut kaupunkiympäristössä tottuneempia ihmisiin ja eivät niin herkeä kimppuun poikasiaan puolustaessaan.

Jael kirjoitti...

Amalia:ensin vähän pelkäsin että tulisivat päälle mutta huomasin ettei sellaisia aikeita ole.Tänään aamulla näin poikasen mutta iltapäivällä en.Äitivariksella oli kauheasti asiaa minulle mutta en oikein ymmärtänyt mitä hän halusi.Eilen tuomani kaurapuurokin oli syömättä...

Satu:aika hellyttävän suloinen se onkin.Nyt iltapäivällä en nähnyt sitä mutta vanhemmat pitivät sellaista meteliä että ehkä se vielä siellä jossain oli...Ötökät eivät ole pieninäkään kivoja...

Johanna:tosi suloinen onkin.Luulen että ehkä se on noin .Nyt kun luen että olisivat voineet hyökätä päälle ihan hirvittää!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Emotyyppi; äidit ne taistelevat ja suojelevat lapsiaan olivat ne sitten ihmisiä tai eläimiä:) Hyvää syntymäpäivää Israelille, eikös nyt ole kansallispäivä!! Miten se juhlinta siellä näkyy? Shalom Israel, shalom Jerusalem!

MaaMaa kirjoitti...

Onpas sillä pikkuvariksella kierot jalat :D ...eikö ne ole juuri varikset, vai harakatko, jotka on Suomessa monena kesänä hyökkäileet ihmisten kimppuun (kynsinyt päänahkaa) kun on kävelytien varressa ollut pesiä poikasineen ..? Joten ole silti varovainen!

:)