lauantai 11. lokakuuta 2014

Ei se ollutkaan myrkyllinen....

Carissa macrocarpa-pensas hedelmineen tänä aamuna. Tätä pensasta tapaa täällä yleisesti puistoissa;kukkiessaan valkoiset kukat levittävät ihanaa tuoksua. Olen aina pitänyt tätä myrkyllisenä,ja kun kävin tutun koiranomistajan Evelynin kanssa taas tänään pitkällä aamulenkillä koirien kanssa,;olin ihan kauhistunut kun Evelyn popsi noita hedelmiä suuhunsa ja sanoi että niitä voi syödä.En helposti usko ennenkuin olen ihan varma,mutta kun Evelyn ei siitä kuolla kupsahtanut niin uskaltauduin minäkin maistelemaan yhden hedelmän.,....Se oli makea ja hyvä..Otin toisen mukaani kotiin.
Kotona avasin puistosta ottamani hedelmän;katsoin sitä vähän empien mutta uskaltauduin syömään sen ,ja maistuu tosi hyvältä.Googlaamalla oikeilla hakusanoilla löysin myös tieteellisen nimen ja sitä kautta tietoa tästä: Carissa macrocarpa on kotoisin Etelä-Afrikasta,Tänään tätä kasvaa laajasti myös Floridassa ja Californiassa. Hedelmistä voi tehdä hilloa tai syödä ihan noin vain,joten te täällä asuvat,jotka ehkä lukevat tätä blogia;seuraavan kerran kun menette tuon pensaan ohitse ja näette siinä punaisia hedelmiä,ottakaa niitä ihan vaan rohkeasti mukaan.

13 kommenttia:

  1. No nyt kävi sitten toteen se "luulo ei ole tiedon väärti". kyllä minä olen lapsena syönyt kaikkea mahdollista, mikä marjalta näytti, jopa näsiääkin ja tässä olen.

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen puu! Ja aika monta juttua sitä on itseltänkin jäänyt kokeilematta, kun on vain luulon varassa elellyt;)
    Hyvää pyhää - ja sitä rauhaa<3

    VastaaPoista
  3. Herkun näköisiä. Aina voi oppia jotain uutta;)

    VastaaPoista
  4. Kyllimarjaana;sinulla on sitten ollut tuuri löytää ne myrkyttömät marjat,jotkuthan voivat olla tosi myrkyllisiä.Kuulemma tuossakin muut osat paitsi hedelmä myrkyllisiä.Ja totta,olin siinä luulossa pitkään että myrkkyää ovat;D

    Lady of the Mess:tuo on pensas ja kuvasin sitä vähän ylösalaisin.Näin se on ,pitäisi olla vähän rohkeampi;D tai sitten vaan ehkä kaivaa tietoa jos ei ole varma. Olin ensin ihan kuin puulla päähän lyöty kun näin Evelynin syövän noita hedelmiä.Kiitos,huomenna onneksi arkipäivä,vaikkakin lapsilla on vielä lomaa ja paljon aktiviteetteja joka puolella!

    Mustakissa:herkkua olivat ja nyt pitäisi mennä tuonne pussi mukana ettei vaan muut älyä noita poimia;D

    VastaaPoista
  5. Kiva tietaa, taytyypa maistaa. Wikipediassa muuten lukee etta muutkaan kasvin osat eivat ole myrkyllisia, vaikka niin monet uskovat.

    VastaaPoista
  6. Anu:maista,ovat hyviä.Mutta monessa paikassa lukee että muut osat myrkyllisiä,joten en luota pelkästään Wikin tietoihin.

    VastaaPoista
  7. Ja on vielä ihanan kaunis hedelmä.
    Meillä on värikästä vain marjat. Hedelmistä täällä kasvaa omenat, luumut, päärynää etelässä ja siinäkö ne olivat

    VastaaPoista
  8. En muista tuota hedelmaa koskaan edes nahneeni.....

    VastaaPoista
  9. Näyttää ihan luumulta. Siis ulkokuori. Nyt en muista olisinko näitä Kaliforniassa nähnyt. Varmaankin, mutta niin moni juttu jäi rekisteröitymättä.

    VastaaPoista
  10. Onkohan odotettavissa jokin resepti tuosta??

    VastaaPoista
  11. Onpa kauniita hedelmiä! Ihana väri ja kertomasi mukaan makukin. Nami.

    VastaaPoista
  12. Noin kivan näköisen täytyy olla herkullista <3

    VastaaPoista
  13. Leena,oli se,mutta noita näkee harvoin koska pensaita parturoidaan niin etteivät hedelmät ehdi kasvaa niissä.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...