torstai 16. lokakuuta 2014

Hiekkadyyneillä

Tämä asuinkaupunkini Holon (jonka nimi tulee sanasta hol-hiekka) on rakennettu hiekkadyynien päälle,ja kaupunki on jo rakennettu niin täyteen ,ettei hiekkadyynejä ole paljon jäljellä.Itse asiassa niitä olisi vieläkin vähemmän jäljellä,elleivät vihreät olisivat voittaneet taistelun hiekkadyyneistä ja niin päätettiin,että jäljelle jäävistä hiekkadyyneistä tehdään luonnonmukainen puisto;joka ottaa huomioon hiekkadyynien alkuperäisen faunan ja floran.Muutama vuosi sitten alueelle rakennettin puinen dekkitie ja puisen tien keskiosaan laitettin kuvassa näkyvä taideteos sekä istumapaikkoja.
Metallinen ruukku  on käsitelty ruosteen väriseksi ja ruukussa  kasvaa sykomoripuu,joka on Holonin kaupungin symboli.Sykomoripuun viikunahedelmät ovat syötäviä,mtuta tuossa puussa ei näkynyt hedelmiä.En tosin olisi sinne ylettynytkään,jos niitä olisi tuossa kasvanut...Vähän samantapainen metalliruukku+puu löytyy Jaffan vanhasta kaupungista,mutta Jaffassa ilmassa olevassa ruukussa kasvaa appelsiinipuu.Koira näytti viihtyvän ruukun alla....
Ruukun ympärillä olevilla  penkeillä istui ihmisiä ,ja muutama koirakin oli siellä. En vaan ymmärrä mikä saa ihmiset heittämään roskia dyyneille....
Puinen dekkitie jatkuu aina asuintaloihin asti,Taustalla näkyy 80-luvun asuintaloja,ei mitenkään kauniita,mutta nissä on jo parvekkeet,toisin kuin sellainen 70-luvun talo,jossa minä asun.
Toiselle puolelle kuin katsoo niin näkee jo uudempaa rakentamista.Tuossa on rakenteilla valkoinen laatikkotalo,vähän samanlainen kuin mikä on Holonin Design-museon vieressä..

P:S.Olen huomannut että melkein jokaisella blogilla on nyt kommentoinnissa se kamala numerovahvistus.Minulla menevät kaikki roskakommentit suoraan spammi-kansioon,ja nehän saa asetuksista laitettua niin että menevät sinne.

24 kommenttia:

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Hei Yaelian!

Vahan myohassa mutta toivottavasti sulla oli Hag Shameach :)
Olen valilla kaynyt kurkkailemassa mita sulle kuuluu, mutta en ole ehtinyt kommenttia jattaa...
Ihania kuvia aina!
Nuo roskat on saattaneet lentaa tuulen mukana kaukaakin, joskus nakee miten aivan roskiksestakin jos on taysi nousee kevyita roskia ilmaan. Siksi monisssa roskiksissa on sellainen pikkureiallinen kansi joka estaa roskien lentoonlahdon :):)
Olin kesalla Suomessa, ja palattuani takaisin huomasin kuinka puhdasta taalla onkaan, kukaan ei SYLJE eika OKSENNA asemien eika bussipysakkien penkeille...parit grilliroskat jaa kylla toiseksi sen rinnalla!

Hyvaa syksynjatkoa sulle ja nauti viela rentouttavasta viikonlopusta kaiken juhlinnan jalkeen!

Jael kirjoitti...

Tiskiharjafeministi:voihan se ollakin että ovat lentäneet mutta tuolla oli vähän väliä joku roska.Mutta totta,Suomessa olen minäkin nähnyt vaikka mitä törkyä bussipysäkeillä ja oksentelun jälkiä etenkin viikonlopun jälkeen...l
Kiva kun laitoit tänne kommentin,olenkin miettinyt että mitä kuuluu.Ja oletko koskaan ajatellut blogin pystyttämistä? Nyt on pyhät loppu joten toivotan hyvää viikonloppua :) Ihan hyvin meni pyhät mutta kyllä tuo bussittomuus harmitti,oli liikaa päiviä ilman julkista liikennettä ja se kyllä häiritsi jonkun verran...

Satu kirjoitti...

Munkin oli ihan pakko laittaa se numerovahvistus, kun roskaposteja rupesi tulemaan yhden päivän aikana kymmenittäin. Vaikka ne spam-kansioon menevätkin, niin silti ne pitää poistaa sieltä, mikä on minusta tosi ärsyttävää. En itsekään tykkää numerovahvistuksesta, mutta on se sentään paljon helpompi kuin se vanha sanavahvistus. Ja heti kun otin sen vahvistuksen pois, spamia alkoi taas tulvia ovista ja ikkunoista. Eli ei tässä näytä oikein muutakaan vaihtoehtoa olevan.

Tuo on aika hurja kuva, missä koira on ruukun alla. Näyttää, että on ihan litistyksissä siellä!

kyllimarjaana kirjoitti...

Koira on löytänyt sopivan varjopaikan ruukun alta. Aika veikeä kuvakulma sinulle. Kyllä ihmiset roskaa ja se on harmillista, kun roskissa on niin paljon muovia. Ei häviä koskaan. Ja tuo laatikkotalo on jännän näköinen. Olet kyllä hyvä bloggaaja!

Melissa kirjoitti...

Roskaaminen tuntuu olevan ihmisen taipumus, huono sellainen. Kaikki ihanat alueet pilataan täälläkin roskilla :(

Nimetön kirjoitti...

Tuo hiekka houkuttelisi kävelemään paljain jaloin. Roskaaminen on kyllä äärimmäisen typerää ja sitä näkee täällä kotona aivan liian paljon.
Nuo numerovahvistukset ovat kyllä hieman rasittavia, olinkin ihmetellyt, eikö bloggerissa ole roskapostisyöppöä. WP:n roskis toimii aika hyvin, roskaa ei tule läpi, mutta satunnaisesti se syö jonkin oikean kommentin, kuten olet huomannutkin.

anumorchy kirjoitti...

Onkohan tuon riippuvan jutun tehnyt se sama taiteilija kun sen Jaffan roikkuvan appelsiinipuun tekija?

Sykomoripuu on meidan lahella, tosi vanha ja siina on paljon hedelmia jotka putoo maahan ja sitten tuoksuvat ihan kayneelta mutta eivat ne kauheen herkullisen syotavilta nayta.

Tuula's life kirjoitti...

Ihastuttava dyynipuisto. Meneekö siellä hiekkaa kenkiin vai pitääkö kävellä paljain jaloin? Kiva tuolla olisi kävellä ja kummastella, niinkuin sinä teet.
Joka puolella roskastetaan, se on harmi. Ihmiset tekevät itse itselleen hallaa pilaamalla kauniita alueita.
Mielenkiintoisia taloja on puiston ympärilläkin.

arleena kirjoitti...

Hyvät kuvat. Kivasti rakennettu "lautatie", on ainakin kevyempi kävellä kuin hiekassa.
Sielläkin on 1980-luvun talot ei kovin houkuttelevia, samaa tyyliä täälläkin.

Minäkin ihmettelen noita numerovahvistuksia. En ole koskaan laittanut kommenttilootaan mitään roskapostiesteitä, koska blogger siirtää epäilyttävät aina suoraan roskapostiin.
Kotona-blogissa käy paljon USA:sta lukijoina ja käyn lukemassa asialliset kommentit heidän osaltaan roskapostista, en kuitenkaan siirrä niitä blogisivuille.

Amalia kirjoitti...

Noita roskaajia on kyllä näköjään ympäri maailmaa.

Satu kirjoitti...

Ilmaisin asian vähän huonosti: siis eivät ne roskapostit siellä bloggerin roskapostikansiossa mitenkään häiritse. Mutta kun niistä tulee ilmoitus myös sähköpostiin ja joka ikisestä roskapostista tulee oma ilmoituksensa, niin voit kuvitella, ettei ole hirveän kiva kun tulee monta kymmentä sähköpostia noiden roskapostien takia.

SaaraBee kirjoitti...

Mua ärsyttää tuo roskaaminen täälläkin. Rakennetaan kiva puisto, ja sitten jotku törpöt sen pilaavat roskillaan. Onneksi tilanne täällä on parantunut. Luulen, että siihen vaikuttaa se, että kouluissa puhutaan paljon roskaamisesta ja kierrättämisestä.
Minulle saattaa tulla viikossa 100 roskapostia. Yritin laittaa tuon numerovahvistuksen päälle. Pitääkin tarkastaa toimiiko se nyt. Sähköposti on aina täynä näitä roskaviestejä.

Unknown kirjoitti...

Tuolla olisi hienoa juoksennella puskasta toiseen ja ensin tunnistaa ne, mitkä tuntee Suomen luonnon ja puutarhojen avulla. Sitten kasvikirjan kanssa eksoottisempiin!

Kiiris kirjoitti...

Hih hih, voimanostokoira! Mainio kuva!

Anneli kirjoitti...

hei hei,oletko lukenut mun faceviestin ?????

Jael kirjoitti...

Satu;mulla ne menevät suoraan spammilaatikkoon,joten en joudu vaivautumaan. Tosin joskus välillä menen katsomaan sinne,sillä välillä sinne päätyvät myös ei spämmit.Olen ajatellut etten enään hyväksyisi anonyymejä kommmentteja,silloinhan tuo ongelma olisi kai kokonaan poissa...

Vihreät Niityt:minä ärsyynnyt todella paljon roskaamisesta.Tässä puistossakin iltaisin äidit ja lapset jättävät usein roskia vaikka ihan vieressä on kyltit joissa kehoitetaan siisteyteen.Ja täällkin opetellaan tuosta kierrättämisestä ja siistiydestä,se vaan ei aina kaikille mene perille.Minä en huomaa niitä roskaposteja kun ne menevät suoraan spammilaatikkoon.

Kyllimarjaana:kiitos:) Roskaajat ovat hyi:!Koiralla oli varmaan kuuma kun se meni varjoon ruukun alle;D

Nelli:se vähän riippuu täällä alueestakin että minkälaista väkeä asuu.esim pohjoisessa Tel Avivissa näkee paljon vähemmän roskia ...Ihan sama juttu minullakin ,en joudu päätäni vaivaamaan niiden roskapostien suhteen. Joten kurjaa kun kaikilla melkein nyt tuo inhoittava numerovahvistus.Luimpupupu:silloin ei ainakaan menisi hiekkaa kenkiin;D Roskaaminen on tosiaankin ärsyttävää ,etenkin kun on kylttejä joissa kehoitetaan pitämään alue puhtaana...Kyllä bloggerissakin on roskapostisyöppö;minullahan menevät roskapostit suoraan spammilootaan,enkä joudu päätäni vaivaamaan niiden kanssa.Tosin kuten WP:ssä niin sinnekin eksyy joskus sitten sellaisia mitkä eivät ole spammiä.

Anu:sitä minäkin mietin,voi hyvinkin olla.En muista olenko nähnyt hedelmiä täynnä olevan sykomorin,mutta ehkä ne käyneet ovat ylikypsiä hedelmiä kun putoavat maahankin.Ovat kuulemma ihan hyviä.

Tuulia;vielä tuo ei ole valmis vaan ainoastaan on tuo puinen tie ja keskellä oleva juttu.Hiekkaa varmaan menee kenkiin jos kävelee tuolla dyyneillä,mutta kävelin puutietä enkä saanut hiekkaa kenkiini:D Ikävää kun jotkut eivät välitä ympäristöstään vaan roskaavat. Jännä etenkin tuo laatikkotalo.

Arleena;kiitos:) Lautatie onneksi vie tuohon keskiosaan,muuten olisi hiekkaa kengissä. Ja ennen rakennettin paljon rumemmin,tai ainakin 70-80-luvuilla.

Amalia:vähän niin se taitaa olla:(

Satu:mulle ei tule niistä roskaposteista ilmoitusta. Senkin voi varmaan muuuttaa asetuksista.

MBkarhu1-talvella villikasvien joukossa on sellaisiakin mitä Suomessa kesällä mutta hiekkadyynien kasvit taitavat olla aika eksoottisia;D

Anneli;vastasin sulle jo faceen....

Sirokko kirjoitti...

Ihana tuo koirakuva, melkoinen voimakoira :D Ai teillä on oikein tehty puinen tie dyyneille, sopii hyvin sunnuntaikävelijöille, itse tykkään enemmän rämpiä vapaasti hiekassa. Dyynit näyttää samanlaisilta kuin täälläkin, roskineen päivineen.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kuvat ovat jotenkin runollisia. Rujon runollisia :)

En tiennyt, että hiekkaa ja dyynejä on niin valtavasti vaikka toisaalta tiesin, että erämaa on uutteruudella herätetty henkiin.

Mulla menee spammit kanssa suoraan spammeihin. Ja harmittaa, kun niin moneen blogiin ei voi kommentoida. Yahoossa on vain viesti, että lähetys epäonnistui.

Marja-Leena kirjoitti...

http://www.kp24.fi/kalajokivideo.html Tulipa mieleeni Kalajoen hiekat

Jael kirjoitti...

Sirokko:optinen harha;D Joo tuo puinen tie on aika kiva ,mutta kyllä ihan dyyneilläkin on kiva tallustella:) Ja roskia ikävä kyllä löytyy:(

Johanna:Kiitos;) Niin hiekkaa oli tämä asuinkaupunkinikin ennen... Minä voin kyllä ihan hyvin kommemntoida,tosin yhteen aikaan oli vaikeuksia WordPress-blogien kanssa,mutta nyt menee ihan ok

Marja-Leena:siellä ja Yyterin dyyneistä tuleekin vähän mieleen...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hyvä, että edes osa dyyneistä säästyi. Siivouspartio vain saisi käydä siellä kääntymässä.).

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar: onneksi säästyi:) ja kyllä varmaan tuolla siivotaan mutta sitten tulee aina sotkijoitakin,vaikka ensimmäisessä kuvassa näkyy kaksi roskakoria...

BLOGitse kirjoitti...

Onpa vahva koira ruukun kannattelijana! :)

Ina kirjoitti...

Ihanaa etta vihreat voittivat ja jotain alkuperaista kaupungin ymparistosta sailytettiin. Tuo roskaaminen on kylla ihan alytonta.

Minulla oli kaytossa vahan toisenlainen ulkomuoto blogissa ja siihen ei tullut roskapostia ollenkaan. Mutta siina oli taas ongelmia ettei jotkut paasseett kommentoimaan ollenkaan. Sen jalkeen kun vaihdoin takaisin tahan vahan tavallisempaan blogiulkomuotoon niin johan sita roskapostia rupes tulemaan. Ei ole kiva kun sahkoposti on taynna roskapostia. Sita kun tulee muutenkin ihan tarpeeksi. Ja niita roskaviesteja paasi myos lapi blogiin eli jouduin niita sielta poistelemaan. Numerovahvistuksen myota kaikki roskapostikommentit havisi.