torstai 2. lokakuuta 2014

Näkymiä kauppakeskuksen katolta ja vuoden pyhin päivä

Aamulla aikaisin kävin hakemassa aaumukahvin Cofixista (ketju,jonka pisteissä/kahviloissa kaikki tuotteet maksavat yhtä paljon eli hieman yli euron).Kävelin kadun yli vastapäiseen kauppakeskukseen ja kauppakeskuksen katolle,joka on mukava keidas kaupungin keskellä.Kauppakeskus ei ole korkea joten kattokaan ei ole korkealla,mutta sieltä on kuitenkin mielenkiintoista kurkistella kadulle päin. Katolla riittää myös paljon kasvillisuutta.
Penkkiriviltä katsoen näkyy katolla sijaitseva kulttuurikeskus.Katolla on joskus ollut kahvilakin ja ja ravintola,mutta nyt ei mikä on sääli,sillä tuo kattotasanne viheralueineen sopii niin hyvin siihen tarkoitukseen.
Katselin katolta ensin oikealle...
Kohti vieressä olevaa Tel Avivin kaupungintaloa
Ja sitten vasemmalle.Ylhäältä on mielenkiintoista seurata mitä kadulla tapahtuu.Oli tosin vielä hyvin hiljaista...
Katolta voi myös kurkistaa kauppakeskuksen atrium-osaan ja katsella kauppakeskuksen menoa.

Huomenna illalla täällä alkaa vuoden pyhin päivä eli Yom Kippur. Samanaikaisesti muslimit viettävät Id al-Adha-juhlaa. Tuo yhteenosuminen ei ole ihan yksinkertainen juttu sellaisissa kaupungeissa täällä,missä on sekä juutalais-että muslimiväestöä.sillä Yom Kippur on paastoamisen,hiljentymisen,itsensätutkiskelun ja rukousten pyhä,kun taas Id al-Adha on juhlinnan ,hyvän ruuan ja vierailujen pyhä. Tuosta voi hyvinkin tulla konflikteja ,mutta toivottavasti niiltä säästytään......Molempien ryhmien pitäisi kunnioittaa toistensa pyhää.

18 kommenttia:

 1. Hyvää Yom Kippuria! Toivottavasti sujuu rauhallisesti.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää Yom Kippuria.
  Siellä on kyllä kovin erikoisia taloja osa.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti on rauhallista! Tosi kiva nähdä näitä kuvia ihan tavallisista paikoista, sellaisista, joissa ihmiset elävät arkista elämäänsä :). Ikinä en ole Israelissa käynyt, ja juuri tämmöinen "ei-turistijuttu" kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
 4. Eeviregina:kiitos,toivottavasti tosiaankaan ei tule ongelmia..

  Nelli:kiitos:) On uutta ja vanhaa,hyvin erilaisia tyyleiltään.

  Ansku:Toivottavasti tosiaankin.Minäkin tykkään katsoa ulkosuomalaisten blogeissa kuvia tavallisesta elämästä;blogien välityksellä pääsee kivasti kurkkimaan sellaista:)

  VastaaPoista
 5. Hyvää Jom Kippuria ja toivottavasti rauha säilyy kaupungissa<3

  VastaaPoista
 6. Kiva paikka nauttia aamukahvia ja katsella, kun kaupunki herää.
  Hyvää ja rauhallista Yom Kippuria!

  VastaaPoista
 7. Mukava tapa hyödyntää kattoja viherkäyttöön ravintolana. Minua kyllä huimaisi, jos katselin alaspäin.

  Mukavaa juhlapäivää sinne

  VastaaPoista
 8. Mukava tapa hyödyntää kattoja viherkäyttöön ravintolana. Minua kyllä huimaisi, jos katselin alaspäin.

  Mukavaa juhlapäivää sinne

  VastaaPoista
 9. Mukava tapa hyödyntää kattoja viherkäyttöön ravintolana. Minua kyllä huimaisi, jos katselin alaspäin.

  Mukavaa juhlapäivää sinne

  VastaaPoista
 10. Mukava tapa hyödyntää kattoja viherkäyttöön ravintolana. Minua kyllä huimaisi, jos katselin alaspäin.

  Mukavaa juhlapäivää sinne

  VastaaPoista
 11. Ilmankos kaydessani asken eraassa vaatekaupassa se oli aivan taynna arabeja ostamassa ilmeisesti juhlavaatteita juhlaansa....
  Rauhallista Kippuria ja helppoa paastoa,jos paastoat!

  VastaaPoista
 12. Shortsit, kesämekko...ja meillä on jo takkisäät!
  Mukavaa juhlapäivää!

  VastaaPoista
 13. Siellä on tosi viehättävän vehreää ja kivasti mahtuu kaupunkikuvaan eri tyylejä, tykkään.
  Tottavasti pyhät sujuu rauhallisissa merkeissä, täällä näkyi jo uhrilampaita joka talon nurkalla odottamassa teurastusta.
  Ja jee, eka sade yllätti täälläkin aika rankkana, kadut olivat hetkessä kuravellinä, satuin juuri sandaaleissani siellä rämpimään.. mutta hyvää se teki silti!

  VastaaPoista
 14. Jael, löysitpäs kiinnostavan paikan kuvata. Nuo palmut alleviivaavat, miten etelästä on kyse.

  Minusta juutalaisten juhlapyhät ovat kiinnostavia. En vain aina muista niiden kaikkien alkumerkitystä, mutta minulla on tietoteos Juutalainen kulttuuri, jonka voisin oikeastaan lukea uudestaan sitten kun...

  Mukavaa viikonloppua sinule, jonka toivoisin niin asuvan minua likempänä.

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti molemmat juhlivat ovat saaneet hyvät juhlat. Uhrijuhlaa ei kyllä ole ikävä:D.

  VastaaPoista
 16. Hannele:onhan ne;D

  Lady of the Mess:Täällä on ollut hyvinkin rauhallista,mitä nyt lapset ovat olleet tosi innnostuneita (äänekkäitä;D) kun pääsevat kaduille pyöräilemään kun ei ole autoja.

  Tuulia:todellakin tuolta on mukava seurata kaupungin heräämistä;Kiitos,hyvin kai on mennyt.

  Arleena:nyt tuolla ei tällä hetkellä ole ravintolaa vaikka se on sille kuin tehty. Tuo ei ole niin korkealla että huimaisi kun katsoo alas,onneksi;D

  Lisay:juuri sitä,juhlavaatteita ostamassa.Toivottavasti pyhä sujui hyvin teilläpäin.

  BlOGitse:meillä vielä kesäsäät,vaikkain jo miellyttävämpää kuin viime kuussa:)

  Sirokko;nuo rumat talot ovat tyypillisiaä 70-luvun laatikoita,joita on koko maassa.Että sitten osattiin silloin rakentaa rumia taloja !Meidänkin talo on sellainen,mutta 7-kerroksinen ja ehkä hitusen nätimpi. uutsia en ole kuullut kun ei ole radiota tänään ja kaikki pyhdän vuoksi kiinni mutta toivon että sujui rauhallisesti.Huh,varmaankin tulee vähän hajuhaittoja niistä lampaista,mutta hyvää pyhää teillekin!
  Tuo sade oli sitten ihan paikallinen,joten virallisesti sitä ei pidetä ensimmäisenä sateena,mutta minä iloitsin kun sitä tuli:)

  Leena:tuo katto on vain 3 kerros tai oikeastaan kadulta toinen kerros,joten kauhean korkealla se ole mutta kivasti saa siellä kuvattua eri puolilta.Ja nuo palmmut ...selvisi joku aika sitten että ovat Medjoul-taatelipalmuja ja kaupunki keräsi pois taatelitertut,ennenkuin putosivat pois.Mutta kukkakaupan Billie osui just sopivaan aikaan paikalle ja otti niitä itselleen ison laatikollisen ja toi Sugar kahvilaankin,ja voi että olivat makeita! Pyhät täällä ovatkin tosi kiinnostavia,mutta hieman harmittaa ettei ole silloin julkista liikennettä.Ja voih,voisinpa olla Suomessa ja täällä fifty -fifty...Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua!

  Paluumuuttajatar:toivottavasti tosiaankin.Ja muistan hyvin miksi et kaipaa tuota uhrijuhlaa;D

  VastaaPoista
 17. Uskonnoista kirjoittelet useinkin, mutta multa on mennyt kokonaan ohi tai saako edes udella, että mitä uskontoa itse edustat? Ei ole pakko vastata jos on liian henkilökohtainen kysymys.
  Mä tässä ihastelin noita katujen välissä olevia palmurivejä.Meilläkin oli niitä täälä, kunnes jotkut tuholaiset kuivattivat palmut ja ne leikattiin, eli nyt on jäljellä enää rumat kannot :(

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...