maanantai 27. lokakuuta 2014

Ei ole mustikka ei.....

Huomasin tässä yhtenä päivänä että asuintaloni edessä olevassa pensasaidassa oli tällaisia marjoja;aika lailla mustikan näköisiä.
Googlettelin ja googlettelin mutten ollut varma.Laiton kuvan myös Instagramiin,;miettien että jospa joku tietäisi mutta ei tullut vielä vinkkiä. Sitten googletin uudestaan ja olen 85 % varma,että tämä on Berberis microphylla,mutta koska en ole täysin varma,jätän marjat tuonne pensaaseen. Sen sijaan aioni vuoden aikana huomata millaiset kukat tähän tulee ,ja silloinhan tuo tunnistaminen on vielä selvempi. Jos se on tuo Berberis microphylla niin marjoja voi syödäkin.....
Aamulla aikaisin kävin Natal-talossa ja otin kokoushuoneen parvekkeella kuvan kadulta;molemmilta puolilta. Natalista ja ihanan sympaattisesta Ifatista olen kirjoittanut täällä., Ifat sai minut houkuteltua vapaaehtoishommiin parin viikon päästä viikonloppuna  tapahtuvaan Värijuoksu.-tapahtumaan.

P.S.huomatkaa nuo Natal-talon seinissä roikkuvat vihreät ...Vinca major eli isotalvio tai jonkinlanen muunnos siitä.Tekee talon seinästä aivan mahtavan näköisen!

Nyt taisi myös selvitä mikä tuo mustikan näköinen pensas on eli todennäköisesti myrtti!
Kiitos Sirokko!  itse olin jo tuskastua kun monet näytti aika samanlaisilta mutta ei kuitenkaan.

10 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Hyvin jännittävä tuo talon kuva. Luin tai käsitin ensin, että kirjoitat talvikista, mutta ei, sehän on talvio eli ihan eri. Meidän lehdossa kasvaa luontaisesti talvikkia.

<3

Jael kirjoitti...

Leena;:tuo talvikki tai sen variaatio kasvaa kuin Rapunzelin tukka talon seinillä ,aivan mielettömän upean näköistä.Se tekeekin tuosta talosta yhden kauneimman koko kaupugissa!

Amalia kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo kuva. Piti oikei vähän aikaa katsoa, että millainen talo oikein on 😳

Sirokko kirjoitti...

Minä epäilen ettei ole berberis microphylla, siinä nimittäin olisi tosi pitkät piikit. Tuossa kuvassa näyttäis myrtiltä, mutta onhan niitä paljonkin pensaita, joissa on mustikan näköisiä marjoja ja lehdetkin suurin piirtein samoin vastakkaiset... on juuri yksi nimi kielen päällä mutta en nyt saa mieleeni..
Hauska katukuva, katsoin ensin yhdeksi kuvaksi ja että onpa rakennettu talo kapeaksi :) Tuommoiset roikkuvat mitkä lie -kasvit olisi ihania seinällä!

aNNiKa kirjoitti...

Ihanat kuvat, näyttää ihan mustikalta! Katsoin ensin, että onpas kapea talo :)

Jael kirjoitti...

Amalia:Nuo pitkät roikkuvat kasvit tosiaankin tekevät tuosta talosta jännän näköisen.

Sirokko:katselin kyllä että on niitä piikkejä ja tuossa ei ollut,mutta muuten oli ihan sen näköinen.
Kävin nyt googlaamassa ja sehän se taitaakin olla,kiitos:) Hyvä että tuli selväksi ennenkuin pistin marjat poskeeni;D
Kuvan otin parvekkeelta,yhden molemmista suunnista ja yhdistin.

Annika:kiitos,tosiaankin mustikan näköinen! Tuo on optinen harha,ihan normaalin kokoisia taloja;D

Lady of The Mess kirjoitti...

Upean näköinen on tuo talo roikkuvine hiuksineen - nuohan näyttävät vähän hasidien hiuskiehkuroilta;)
Iloa arkeen sinne!

Nimetön kirjoitti...

Toivottavasti marja osoittautuu syötäväksi!

Tuollaisia vihreitä seiniä ei voi kuin ihailla.

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess.Minulle tuli tuosta talosta mieleen Rapunzel,etenkin kun sain kuulla että pikkupojat ovat yrittäneet kiivetä sitä pitkin ylös ja nyt niitä aina vähän väliä lyhennetään ,jotta eivät ole liian koskettavisssa;D

SusuPetal:Myrtti se todennäköisesti on ja luin että siitä voi tehdä likööriä,mutta koska noita pensaita parturoidaan niin ahkerasti ei marjoja sellaiseen riittäisi;D Vihreät seinät ovat kyllä upeita:)

Anne kirjoitti...

Myrtti kuulostaa niin eksoottiselta :)
Ihanannäköinen talo, minäkinkatsoin ekana, että onpas laiha rakennus:D