maanantai 29. syyskuuta 2014

Ensimmäinen sade tuntuu niin hyvältä!

Tänään aamupäivällä satuin juuri tulemaan kotiin kun alkoi satamaan.Ja reilusti:) Eilen oli pilvistä ,samoin vielä tänäänkin aamulla ja arvelin,että tulee mahdollisesti vain muutama tippa,mutta hyvä sade oli kyllä ihana yllätys
Ryntäsin Bambin kanssa alas puistoon kamera kädessä ja olin kokonaan unohtanut ,että Bambi inhoaa olla sateessa. Se halusi pois ja minä halusin muutaman sadekuvan...niinpä suurin osa kuvista  oli tärähtäneitä.Mutta sain muutaman otettua. Ilma heti raikastui sateen jälkeen,eikä ihmekään kun ei ole satanut niin pitkään aikaan.,
Sateen aikana ja sen jälkeen lämpötilakin laski kivasti ,mutta jo muutama tunti sateen jälkeen se taas nousi helteen puolelle ja hiki tuli pintaan..... Mutta oli ihanaa nähdä noita lätäköitä! Saapa nähdä milloin tulee seuraava sade;viime vuonna muistaakseni saimme odotella parikin kuukautta ensimmäisen sateen jälkeen ,ja lämpötilatkin ovat vielä korkeat.  Myöhemmin iltapäivällä Tel Avivissa kuulin että siellä satoi vain vähän,joten ehkä asuinalueeni oli juuri sopivasti sadepilven alla:)

20 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Näyttääkin siltä, että sade viilensi. Sateen jälkeen tuoksuukin aina niin ihanalta, jos on ollut kuuma keli.

anumorchy kirjoitti...

Sinulla olikin onnea. Meilla Ramat Ganissa tuli muutama tippa eilen aamulla eika mitaan sen jalkeen.

Jael kirjoitti...

Minna:vaikka sateen jälkeen oli hellettä niin nyt illalla ensimmäistä kertaa tunnen että on vähän viilentynyt:)

Anu:taisi ollakin.Meillä satoi yli 10 minuuttia ja tuli kunnon lätäköt.Mutta Tel Avivissa tuli kuulemma vain joku pari tippaa..

arleena kirjoitti...

Poutakauden jälkeen sade on ihanaa katseltavaa. Jotenkin ilma raikastuu ja on kevyt hengittää. Mukava, että sait kuvia.

Anneli kirjoitti...

lucky youuu....no,ei kovia sateita parin viikon kuluttua..toivottavasti..:)

Ciacy kirjoitti...

tääl on satanut vähän liikaakin...Tuollaiset vilvottavat virkistävät sateet tekee kylle teillä siellä hyvää :)

Kiiris kirjoitti...

Sade on joskus tervetullut, varsinkin lämpöinen sade, ilmaa raikastamaan. Täällä tuulee pohjoisesta ja se kylmentää ilman.... hrrrhhhh.

Rita A kirjoitti...

Miten teillä luonto pärjää kun niin harvoin sataa? Onko keinokastelu yleistä?

Susanne kirjoitti...

Samaa mietin kuin Rita tuossa yläpuolella. Kuvissasi on niin kauniin vihreää että mietin joutuuko siellä kastelemaan paljon?
Sade tuntuu ihanalle helteiden keskellä. Mukavaa viikon jatkoa!

Sky Mikaela kirjoitti...

Meillä ja Bambu inhoaa sadatta. Viimeksi piti pistää takin sisään loppumatkaksi että sai toinen koira olla ulkona. Sitä ei sade haittaa :)

Sade on ihana asia ja teillä varmasti vielä korostuu. Monet ihmiset valittavat sateesta, mutta itse ajattelen että "Luoja suuressa viisaudessaan katsoi että tarvitsemme sadetta" ;) vaikka tunnustan kyllä että inhoan sitä kun silmälasit kastuvat. Se on jotenkin kohtuutonta, kun muutenkin inhoan laseja :D

Matkatar kirjoitti...

Kiva että sinnekin tuli vettä! Uskon että tuntuu ihanan raikkaalta pitkän tauon jälkeen. Ei helteet jatkuvasti ole kivoja. Sadekelillä on niin ihana hengittää ja ulkoilla.

Jael kirjoitti...

Arleena;se olikin sitten vain paikallissade,mutta se oli runsasta ja ihanaa:)

Anneli:tuskin niitä sateita sun vierailusi aikana vielä tulee...dont you worry...

Ciacy: liika vois olla hyvä täälläkin;D Selvisi ettei sitä ihan jokaisella täällä ollutkaan,muut saivat vain ihan tippoja.

Kiiris:täällä sade on enemmmän kuin tervetullutta.Mutta ihan lähellä eivät saaneet sellaista sadetta kuin tässä omalla alueellani.

Rita:täällähän on keksitty maailman parhaat keinokastelusysteemit,joita viedään ulkomaillekin.Muutenhan kaikki olisi ihan kuivaa...

Susanne:tuossa jo kerroin Ritalle.Eli aikaisin aamulla alkavat sprinklerit työskennellä tässä kodin alla olevassa puistossa...Keskipäivällä ei saa kastella kun se imeytyy heti pois.

Tanja:;Bambu ja Bambi,hih,sateen inhoajat;D
Täällä sade on ilonaihe vaikka aina kun on rankkasadetta niin kaikkein köyhimmissä paikoissa täällä ne vedet kerääntyvät vähän pahasti..Mutta vettä tarvitaan täällä kun sitä tulee vain muutama kuukausi per vuosi.
'
Matkatar:tosi ihanaa:)Myöhemmin selvisi että ihan lyhyen matkan päässä tuli vain tippoja! Täällä ensimmäisellä kunnon sateella on ihan oma nimikin,mutta tämä nyt ei ollutkaan sitten sitä.

Leena Lumi kirjoitti...

Voi, sade on niin ihanaa ja olen iloinen, että sitä vihdoinkin saitte♥

Jael kirjoitti...

Leena,oli ihanaa mutta seuraavaan voi mennä vielä paljonkin aikaa.Mutta iltaisin on nyt selvästi miellyttävämpää:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tunnistin niin tuon tunteen;D. Ei ole täälläkään liiemmin satanut, mutta koska ilma ei ole tuskaisen kuuma, ei sitä niin tarvitakaan. Istanbulin syksyä odotin aina kuin kuuta nousevaa. Sitä tunnetta, kun taas jaksoi tehdä jotakin.

MaaMaa kirjoitti...

Meillä satoi melkein koko kesän niin, että tuntui ettei kesä alkanut kunnolla ollenkaan...mutta nyt onneksi saatiin jatkokesä kunollaan lomailtu täällä ihanassa aurinkoisessa Kaliforniassa ☀️ :)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Muistan tuon tunteen Kaliforniasta. Sade oli yhtä juhlaa.

Felix ei myöskään suostu sateeseen. Ainakaan ilman sateenvarjoa.

Melissa kirjoitti...

Olisi ihana tulla tuokusttelemaan miltä sade siellä tuoksuu :)

kyllimarjaana kirjoitti...

Viime yönä oli 7 astetta pakkasta. Tänään tyyntä ja n. 10 astetta lämmintä. Koko päivän puista tippunut lehtiä tiuhaan tahtiin suoraan puiden alle. Pyöreä lehtikerros kunkin puun juurella.Jotenkin tuntuu "on kesä mennyt" lopullisesti. Mutta olihan se uskomattoman ihana kesä . Täytyy laittaa muistojen kirjaan merkintä.

Satu VW / Destination Unknown kirjoitti...

Täällä Norjassa nautitaan kanssa syksyn sateista, juuri nytkin, ihanaa kun löytyi hetki aikaa lukea blogeja kera kupin kuumaa teetä, samalla kun ulkona sataa kaatamalla vettä :) Kauniita sadekuvia olet ottanut!