tiistai 2. syyskuuta 2014

Luontohavaintoja

Muutama luontohavainto tuli tehtyä tänään Bambia ulkoiluttaessa.Granaattiomenat alkavat olla kypsiä ja nehän kuuluvatkin Rosh Hashana-juhlaan eli juutalaiseen uuteen vuoteen ,jota vietetään kuun lopussa.Jostain syystä kun etsin jotain Googlen kautta niin kysely meneekin jollekin ihme sivustolle,josta virusohjelmani heti varoittaa,eli en voinut laittaa tuon juhlan linkkiä.Tämä alkoi muutama päivä sitten ja mietin että mitä tehdä...Kuvassa näkyvä granaattiomena on puistoa vastapäätä olevassa puussa,ja niitä ei varmaan ole pitkään aikaan hoidettu,sillä puussa on aika pieniä  eikä varmaankaan ihan syötävän hyviä granaattiomenia.Mutta kuvassahan se on ihan nätti.
Ja puiston ympärillä ja meidän talonkin yhdellä puolella on näitä Lantana-pensaita,joiden kukat ovat kauniita mutta marjat niin myrkyllisiä!  

19 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi siellä kasvaa granaattiomenoita! Ja sinä taisit voida ostaa torilta granaattiomenansiemeniä valmiiksi perattuina! Luksusta!
Mahtaisiko googletusongelmaasi auttaa virustorjuntaohjelman läpiajo? Saattaa olla jonkin virus päässyt koneellesi.
Rauhan päiviä sinne!

Leena Lumi kirjoitti...

Monta kertaa niin, että mitä kauniimpi kukka sen myrkkyllisempi ja onhan Suomen kansalliskukka kielokin sekä kaunis että myrkyllinen. Ja lehdossamme kasvaa näsiää, joka kukkii usein niin aikaisin, että vielä on lunta maassa.

Mukavaa uuden vuoden juhlan odotusta!

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess:Nyt juuri kypsyvät nuo granaattiomenat.Ja todellakin luksusta että torilta voi ostaa valmiiksi laitettuja granaattiomenan siemeniä,ettei tarvitse sotkea keittiötä;D
Ajoin läpi virusohjelmat ja puhdistusohjelmat,ja sieltä löytyi jotain,mutta tuo ongelma on edelleenkin.Pitää kai kokeilla Cromesta poistumista ja sitten uudelleenkirjautua,jospa auttaisi.Kiitos:)

Leena:Niinpä,täällä puistossa on kaksi todella kaunista kukkivaa pensaslajiketta,tuo lantana ja sitten oleanteri,molemmat kauniita kukkiessaan mutta tosi myrkyllisiä.Kiitos,tässä on vielä lähes kuukausi aikaa tuohon juhlaan mutta se juhlahössötys on jo alkanut....

arleena kirjoitti...

Kauniit kuvat.
Mukavaa juhla-aikaa sinulle.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Nyt tulikin hillitön himo granaattiomenasalaattia kohtaan:). Ja toisaalta ymmärsin selviäväni täällä niistä ikuisista granaattiomenaroiskeista, jotka lasten syömisten jälkeen oli keittiön tiskipöydällä ja lähellä olevilla seinillä:D.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

No voi himputti, tuo alemman kuvan kukka näyttää tutulta. Pitää katsoa huomenna päivänvalolla, mutta niitä taitaa kasvaa tuossa pihassa. Onkohan marjat koiralle myrkyllidiä?

Rita A kirjoitti...

Oi ihana granaattiomena !

Tuosta kauniin kukan myrkyllisyydestä tulee mieleen vanha sanonta: Moni kakku päältä kaunis :)

Amalia kirjoitti...

Kyl teil siellä on kaikenlaisia herkkuhedelmiä.

Allu kirjoitti...

Voi miten kaunis tuo kukka!

Anneli kirjoitti...

moikka...hieno kuva. laitan sulle meilii tänään !!

Matkatar kirjoitti...

Ai se olikin granaattiomena, luulin joksikin ruusunmarjaksi! Näin koko hämää :)

-K- kirjoitti...

Graniittiomenat on meidän lasten suosikkeja!

Jael kirjoitti...

Arleena:Kiitos,kaunista kuvattavaa:)

Paluumuuttajatar:sellainen salaatti on kyllä hyvää ,just mietin sitä kun näin marketissa (ja torillakin) valmiiksi pakattuja granaattiomenan siemeniä,ettei tule sitä sotkua;D

Johanna:jos teillä on tuota lantanaa niin Felix pois sieltä.Ei koirat tuon marjoja syö mutta hyvä kuitenkin vahtia ettei sellaista tapahdu,on kovin myrkyllistä.

Rita:noiden kasvua on kiva seurata:) ja ihan totta tuo sanonta!

Amalia:niitä tosiaankin riittää:)

Allu:kiitos,on se:)

Anneli:kirjoitin jo takaisinkin..

Matkatar.tuo on vähän pienikokoinen niin ehkä se hämää;D

-K-:ei ihmekään,sekä hyviä että terveellisiä:)

Kiiris kirjoitti...

En ole ikinä mastanut granaattiomenaa!!! Pah, vaikka on niin herkullisen näköinen...

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kuinka kaunis granaattiomena onkaan puussa! Granaattiomenat ovat muutenkin herkkua ja niin terveellisiä.

Petra kirjoitti...

Granaattiomenat on ihania! Tanaan oli marketissa myynnissa ekat nakemani pienet ruttuiset mutta kunnon kauden alkua odottelen viela. Ostin muuten viime vuonna sellaisen pienen kulhon, joka on tarkoitettu granaattiomenen avaamiseen parilla liiralla, jonka jalkeen tuon hedelmanpuhdistus helpottui eika sotkua synny.

Melissa kirjoitti...

Luonto on kaunis :)

Jael kirjoitti...

Kiiris:no sitten ensi kerralla kun törmään sellaiseen niin maista,on sekä hyvää että tosi terveelistä:)

Katja:vaikka tuo ei olekaan se kaunein yksilö niin puussa se on kaunis:)

Petra:Aika ihania ovatkin:Täällä voi ostaa valmiiksi jo laitettuja siemeniä niin että ei tule sitä sotkua.Ja sellaisia granaattiomenakulhoja on täälläkin myynnissä olen välillä miettinyt että ostanko...

Nelli:on se:)

Nimetön kirjoitti...

Wonderful article! We will be linking to this particularly great content on our site.
Keep up the good writing.

Also visit my webpage - homepage ()