torstai 2. huhtikuuta 2009

Aamiaiselle on hauska herätä…

nakkari tehinalla Katriina heitti minulle kivan aamupalahaasteen,jossa pyydettiin kertomaan aamiaisesta tähän tapaan:

-kerro tyypillisestä aamupalastasi

-lisää vähintään kolme aamuihisi liittyvää kuvaa

-voit myös kertoa esimerkiksi mieleenpainuvimman aamiaisesi ikinä, mitä et ainakaan halua löytää aamupalapöydästäsi jne..

-haasta kolme ihmistä kertomaan heidän aamuistaan

Tälläista haastetta onkin kiva tehdä! Haaste on kiertänyt netissä ja ihmisten aamiaistottumuksia on kiva lukea. Tyypillistä aamiaista minulla ei nykyään taida ollakkaan, sillä se vaihtelee. . Herättyäni yleensä vien ensin koiran aamutoimille, ja vasta sen jälkeen on aamiaisen vuoro. Useimmiten se on pari palaa joko hapankorppuja tai Wasan näkkäriä, jonka päälle laitan vaikka vihreää tahinikastiketta ja tomaattia. Välillä näkkärin korvaa ihana täysjyväviljasta tehty sämpylä,jonka ostan torilta. Ei tosin usein, koska yritän välttää jauhotuotteita. Suomessa en pahemmin syönyt näkkäriä vaan ruisleipää, mutta täältä kun ei saa sellaista ruisleipää kuin Suomessa, niin näkkäri kelpaa hyvin.

Sampylat Aamulla juon teetä, tai kahvia, johon laitan soija-tai cashewmaitoa. Teen ja kahvin juonti vaihtelee; joskus on kausia,jolloin ainoastaan tee maistuu, ja joskus taas on kahvin vuoro. Kahvia tai teetä juodessa on kiva silmäillä sanomalehteä.En yleensä tilaa lehteä, ja sitäpaitsi ilmaislehti tuodaan aamuisin kotiin asti, mutta kun minulle tarjottiin maan parasta aamulehteä 3 kuukaudeksi todella hyvään hintaan, en voinut olla suostumatta.Sain vielä viikon kuntosalin ja pari kirjaa kaupanpäälliseksi…..

Aamukahvi Joskus maistuu aamuisin myös maustamaton jugurtti,johon lisään marjoja tai hedelmiä.Viime aikoina olen lisännyt siihen passionhedelmää, jota nyt saa helposti. Ostan niitä torilta,yleensä samalta myyjältä, joka viimeksi kysyi olenko himokas kun syön niin paljon passionhedelmiä….(passion=intohimo)Jugurtti Ennen,kun oli kumppani, pidin aamiaisesta paljon enemmän. Yleensä teimme kunnon aamulenkin, ja sen jälkeen oli aamiaisen vuoro. Kaksin on paljon kivempi syödä aamiaista. Tykkään muutenkin valmistaa aamiaista usemmalle ihmiselle.

Ihanneaamiaiseni on runsas hotellin buffet.Israelilaisten hotellien aamiaisbuffet on ihanan runsas: paljon salaatteja, paljon hedelmiä ,kalaa, maitotuotteita jne..Makkarat ja lihatuotteet eivät siihen kuulu. Eivät kuulu myöskään omaan aamiaiseeni.Breakfast

Venezuelassa asuessani pidin myös aamiaisesta. Alussa asuimme pienessä keskustan hotellissa, jossa ei ollut aamiaismahdollisuutta. Sen sijaan lähiympäristössä oli lukuisia leipomokahviloita, joissa joimme aamuisin cafe marronin,maitokahvin, sekä söimme maailman ihanimman juustosarven. Ne olivat rasvaisia ja sairaan hyviä, ja pian huomasimme että housuja oli vaikea saada kiinni,joten juustosarvet saivat jäädä. Venezuelalainen kahvi on maailman parhaimpia, ja parhain juomani kahvi on ehdottomasti siellä juotu kahvi.

Haastan Susan, Susadimin sekä BLOGitsen kertomaan aamiaisestaan.

22 kommenttia:

kyllimarjaana kirjoitti...

Mukava juttu aamustasi .

Susadim kirjoitti...

Kiitos haasteesta, himokas hedelmän ostaja! Olen samaa mieltä, että aamupala on paljon kivempaa syödä kaksin. Samoin kuin kaikki ruoat. Nyt tuli kyllä ikävä myöskin hotellin ihania aamupaloja!

Virpi kirjoitti...

Alkokin heti tehdä mieli Wasan näkkäriä, ruotsalaiset osaa sen teon paljon paremmin kuin suomalaiset, tai ainakin osaavat tehdä houkuttelevammat tuotteet. Suomalaisista näkkäreistä tulee mieleen suo, kuokka ja Jussi:-)

Kuvaamasi hotelliaamiainen saikin sitten kuolaamaan kieli pitkällä toinen toistaan ihanampia kasvisherkkuja!

Nimetön kirjoitti...

Ensimmäinen mihin minä silmäni iski oli tuo sanomalehti.... ajattelin, että "hyvänen aika sinun on pitännyt opetella lukemaan noilla kiekuroilla kirjoitettua tekstiä....;) Seuraavaksi nousi tuo hotelliaamiainen sieltä - olen kerran ollut Eilatissa turistimatkalla ja tosiaan hotelliaamiaiset ovat runsaat ja herkulliset... Sitten melkein tulin varmaan sinne luoksesi, kun ajattelin sitä toria ja niitä hedelmiä ja aurinkoa ja lämpöä... VOi itkut, kun sitä on helppo haaveilla - haaveista voi aina pudottaa pois sellaiset arkisemmat mielikuvat. Tosin eletty elämä kyllä pitää huolen siitä, että ei ne haaveet ihan kovin korkealle lennätä...;)

Sirokko kirjoitti...

Sinulla on terveelliset elämäntavat aamiaista myöten. Tuo hotellin aamupala näyttää enemmän lounaalta meikäläisen silmissä, vaikea kuvitella itseäni nielemässä salaatteja aamulla, mutta on sitä ennenkin tullut tapojaan ylitettyä näissä asioissa.

Sirokko kirjoitti...

PS. Sinulle on tunnustusta blogissani :)

Jael kirjoitti...

Kyllimarjaana:-)

Susadim:Kiva kun otat haasteen vastaan:-)

Katriina:Wasan näkkärit ovat hyviä, mutta kyllä mun mielestä esim. IKEAssa myytävä suomalainen näkkäri on ihan hyvää.

Marke:No kesti aikansa ennenkuin kiemurat tulivat selviksi...Tervetuloa vaan tänne!

Sirokko: Nuo salaatit ovat vain osa aamiaista;kyllä sellainenkin,jolle ei salaatti aamuisin maistu saa mahansa täyteen.Itse voin ihan helposti syödä rehuja jo aamuisin.

BLOGitse kirjoitti...

vai terveellisia aamiaisia taalla! ja panit pahan meikalaiselle - en nimittain syo aamiaista!
mutta voinhan aina esitella aamukahvirituaalini :)

lupsakkaa paivaa! :-)

pikkujutut kirjoitti...

Voi, noita hotelliaamiaisia kaipaan. Niilla jaksoi pitkalle paivaan,ah.Kotona ei niin isoja tarjoiluja tehty mutta hyvaa oli..

Sooloilija kirjoitti...

Aivan uskomaton tuo hotellin tarjonta! Niin paljon salaatteja ja kasviksia!! Noiden kimppuun olisi kiva käydä, silloin kyllä unohtuisi leipäpitoinen aamupala..

Susa kirjoitti...

Kiva lukea aamustasi :)
Mahtava aamiainen hotellissa!

Kiitos haasteesta, pitaa miettia miten vastaan...mun aamiainen on niin tylsa ;)

Helena kirjoitti...

Mihin sinun kumppanisi yhtäkkiä katosi? (Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin...) Minusta on taas ihana syödä aamiaista omassa rauhassa, kun mies on töissä ja lapsi leikkii lattialla.

Kadehdin sinua, kun saat herkutella oikeasti tuoreilla hedelmillä. Tuo passionhedelmä näyttää tosi herkulliselta.

Jael kirjoitti...

BLOGitse:-) Aamukahvirituaali kuulostaakin ihan hyvältä!
Lupsakkaa päivää myös sinne Cairoon!

Pikkujutut: En ole pitkään aikaan syönyt aamiaista täällä hotellissa, mutta kyllä niillä tosiaankin jaksaa pitkälle, sen verran runsaita ne ovat:-)

Sooloilija:minustakin on ihanaa kun on paljon salaatteja ja kasviksia , vaikka heti aamusta.Kaikenlaista leipää,makeaa ja suolaistakin on, mutta itse pidän juuri noista rehuista.

Susa: eihän mun omakaan mikään erikoisen kiínnostava ollut,kyllä sä keksit ;-)

Helena:kumppani jäi Etelä Amerikkaan eikä tullut takaisin....:-( Passionhedelmiä on ollut tosi edullisesti torilla viime aikoina,joten olen paljon herkutellut niillä.

arleena kirjoitti...

Ihana aamiainen

Jael kirjoitti...

Aeleena:Kiitos:-)

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Nythän mä hoksasin, et olen vastannut omaan haasteeseen puuttellisesti. Nolotus...

Mutta siis, tuosta sun aamiaisesta vielä, että voi ääk, kadetan noille passion-hedelmille! Ovat aivan ihania, mutta täältä niitä ei saa mistään! Rakastuin niihin joskus vuosia sitten Karibian reissulla ja voisin vetää niitä vaikka kuin monta yhteen menoon. Ja oh hoo, noita notkuvia buffet-aamupalapöytiä!

Jael kirjoitti...

Sari:Sullahan oli ihan kiva aamiaispostaus:-)
Olen yllättynyt ,ettei teiltä löydy passionhedelmiä;Suomessakin niitä saa ja te olette paljon lähempänä niiden kasvupaikkaa! Täällä niitä onneksi kasvaa hyvin;mullakin on yksi passionkäynnös,ja se on kukkinutkin viime aikoina, mutta hedelmiä siihen ei ole tullut.

MaaMaa kirjoitti...

Wau mikä aamiaispöytä tuossa kuvassa!
Mä rakastan syödä hedelmiä ja raikkaita (kylmiä) aamupaloja. Joskus harvoin teen puuroa, mutta yleensä pysyttelen hedelmissä ja/tai AllBraneissä jääkylmän maidon kanssa. Nami!
Kahvia kyllä haluan aamupalan kanssa, ja se saa olla lämmintä (vaikka sanotaankin, että kylmä kahvi kaunistaa) :)

Kiva oli lukea aamutouhuistasi ja aamiaisistasi.

Jael kirjoitti...

MaaMaa:Kiitos:-) Juu, tuollaiseen aamiaispöytään istuisin useinkin jos mahdollista.... Mulla on just nyt kahvikausi pitkän teekauden jälkeen,mutta nykyisin kyllä juon mieluummin teetä.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Rakastan kunnon aamiaisia ja passionhedelmiä.

Jael kirjoitti...

Hannele:Molemmat ovat hyviä!

Johanna kirjoitti...

Joo, israelilaiset hotelliaamiaiset ovat todella ihania.

Osaatko muuten lukea hepreaa kuinka sujuvasti? Kysyn siksi etta olen asunut Israelissa nyt 7 kuukautta, ja puheessa ja kirjoituksessa naen jonkin verran edistysta joka kuukausi (koska olen toissa niin "opiskelen" itsekseni) mutta lukeminen tuntuu todella vaikealta. Tai siis... hitaalta!

Ja olen huomannut etta monilla muilla ulkomailta tulleilla on sama ongelma...

Joten jos on niin etta luet ilman mitaan ongelmia olen kylla todella kateellinen!
(itse luen noita lehtia "im nekudot" viela, ja niittenkin kanssa on ongelmia ;)