perjantai 3. huhtikuuta 2009

Välimeri on turkoosi....


Käväisin tänään pikavisiitillä Tel Avivin satamassa.Satamassa ei nykyisin ole veneitä, vaan ravintoloita, kauppoja ja tapahtumia. Tänään siellä oli joku vihreä tapahtuma ,joka kiinnosti.
En ollut vähään aikaan käynyt meren lähellä päiväsaikaan ja taas ihmettelin tuota ihanaa Välimeren turkoosia! Turkoosin kollaasiin olisinkin tarvinnut tämän kuvan......

Oli lämmintä ja kaunista ja viikonlopun alku (perjantai on täällä kuin lauantai Suomessa).Ihmisiä oli paljon liikkeellä.

Maalifirma oli tuonut markkinoille sarjan ekologisia maaleja, ja vihreässä tapahtumasa oli pitkä rivi taiteilijoita maalaamassa tauluja näillä väreillä, siis seiniin käytettäviä värejä. Tämä maalaus oli ihanan värikäs.Ekologisuus on hyvin trendikästä ja toivon mukaan pysyvä trendi.

Oikein hyvää viikonloppua!

31 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Niin se on;) Kaunista!

Hyvaa viikonloppua:)

Nimetön kirjoitti...

Näyttääpä se hurjan lämpöiseltä. Maalaus on hauskan värikäs.

Oikein hyvää viikonloppua!

ps. arvaas kuka aikoo nukkua...

Susadim kirjoitti...

Ihanaa Välimeren turkoosia!! Ja olipa hyvä veto maalifirmalta, jos se sponssasi maalit taiteilijoille tuohon tapahtumaan. Musta tuntuu, että ekoajatuksia on aina enemmän kuin tekoja. Omallakin kohdalla, valitettavasti.

Jael kirjoitti...

Ebrufin: samoin sinne:-)

Lepis:Hyviä viikonloppuja ja unia ;-)

Susadim: Jeps, maalifirma sponssasi ne maalit ja siellä pystyi näkemään millaisia pintoja niistä tulee ja niin edelleen;itsekin teki heti mieli vähän alkaa maalata niillä väreillä! Mä osittain noudatan ekologista ajattelua;käytän harmaata vettä (kun täällä on vesipula) ekologisia puhdistusaineita, jne. Voisin tehdä enemmänkin....

Sooloilija kirjoitti...

Turkoosi on upea väri kun esiintyy meren värinä! Nämä kuvat ovat unelmia!

Allu kirjoitti...

祝你周末快乐 sinnekin eli siis hyvää viikonloppua (toivottavasti siinä lukee tosiaan niin)

Nimetön kirjoitti...

Aivan ihanan näköistä siellä... meilläkin on tänään ollut aika lämmin keväinen päivä.... Lähellä kymmentä astetta täällä Hämeessäkin... Hyvää viikonloppua;)

Virpi kirjoitti...

Tuota väriä tekee mieli oikein imeä itseensä. Koulussa sanottiin ennen, että järvet ovat sinisiä, kun taivaan väri heijastuu niihin. Sininen se näyttää taivas teilläkin olevan, miksi siis vesi on turkoosia!? Tätä muuten en oikeasti tiedä. Jo Keski-Euroopassa veden väri on vihreä.

Jael kirjoitti...

Sooloilija:niin onkin:-)

Allu: oikein kiinaksi! Hyvää Kiinanmatkaa!

Marke: kevät tulee teillepäin jo ihan kohisten huomaan:-)Hyvää viikonloppua myös Hämeeseen.

Katriina: Ei aavistustakaan miksi tuo väri on noin turkoosi.Oliskohan se auringon heijastus? Toisessa kuvassahan huomaa, että ihan rantaviivan vieressä väri on tummempi ja samoin kun katsoo kauas, niin näkyy tummempi alue meressä.

kyllimarjaana kirjoitti...

Oi ! Kaukokaipuuta taas rinnassa . Aivan uskomaton ja ihana meren turkoosi .
Hyvää viikonloppua .

sarapirat kirjoitti...

jag hoppas också att eko trenden håller i sig. annars är den ju helt motsägelsefull. härligt, ditt frukost reportage! i love breakfast... ha en skön helg-sara

arleena kirjoitti...

Olipa raikasta katsella tuota merta.
Turkoosi on niin raikas väri.

Jael kirjoitti...

Kyllimarjaana: Samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:-)

Sara: Det hoppas jag också. Tack det samma, hoppas du har en skön helg också.

Arleena: Niin todella kaunis tuo meren väri.Sinullakin oli Agadirissa otettu kaunis merikuva.

finkinja kirjoitti...

Aivan ihanat värit! Miten tuo meren turkoosi on aina niin ihana vaikka sitä tuijottais koko ajan!

Mukavaa viikonloppua:)

Rita A kirjoitti...

Ah, Välimeri; Il mare Mediterraneo, la Cöte d'Azur... Olen nähnyt Nizzasta käsin. Hieno tunne kun näin sinun blogikuvasi rullassani aamun alkajaisiksi :)

Jael kirjoitti...

Finkinja: Se onkin niin ihana se turkoosi että sitä jää tuijottamaan.Hyvää viikonloppua myös sinulle!

Rita :-) Olen kasvanut ja elänyt ison osan elämääni meren äärellä,niin nyt kun meri ei ole ihan kävelymatkan päässä,niin sitä kaipaa. Mutta bussi vie minut puolessa tunnissa meren lähelle..

Tuula kirjoitti...

Ihana meri! Mulla on vanhoja, jo haalistuneita valokuvia Valimeresta kasoittain...

Taallakin oli lamminta eilen, eika edellisena yona ollut pakkasta. Niinpa toitten jalkeen lapioin verannan melkein puhtaaksi lumesta ja tanaan kannan sinne kesahuonekalut. Tulee se kesa tannekin varmaan tanakin vuonna.

Hyvaa viikonloppua!

Jael kirjoitti...

Tuula: On se meri vaan niin ihana!
Olenkin huomannut eri blogeista,että kevät tekee kohisten tuloaan Eurooppaan. Kiva että teilläkin alkaa jo lämmetä.Hyvää viikonloppua Tuula!

Nurkkalintu kirjoitti...

Ihana merimaisema, - ja tuo maalaus on hieno :)

Susanne kirjoitti...

Kaunista on kuvissasi. Turkoosia merta, auringonpaistetta ja värikästä taidetta. Tuota merta jaksan aina kaivata, kun asumme täällä keskellä Suomea niin harvoin pääsemme sen katselusta nauttimaan.

Kaanon kirjoitti...

Oi miten ihana kuva merestä, tuntee tuulen ja auringon kasvoillaan, kun mielikuvittelee itsensä meren rantaan. Ja tuo turkoosi on aivan upea!

juanita kirjoitti...

kylläpä se on turkoosi, ihan unohtaa, kun niin harvoin merta pääsee näkemään!! mutta tuossa kuvassasi silmä lepää. hyvää viikonlopun jatkoa sinnekin :)

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu: tuo olikin mieluisin maalattava taulu siellä.

Susanne;ymmärrän hyvin meren kaipuuta;itsekin olen kovasti sitä kaivannut silloin kun asuin kaukana merestä.

Kaanon:-) Ihana turkoosi onkin!

Juanita:kiitos ja samoin sinulle! Mereen jos on tottunut sitä kaipaa kamalasti kun sitä ei ole lähellä.

Sirokko kirjoitti...

Onkin näemmä turkoosia sillä rannalla! Meillä ei ole vielä ollut tarpeeksi aurinkoa joten pysytään enemmän sinisessä.
Katselin tuota kävelykatua, onko se todella puuta ja koko matkalta? Pisti heti silmään kun täällä ei puuta paljoa käytetä missään.

Jael kirjoitti...

Sirokko: Satama alue uusittiin parisen vuotta sitten ja osa siitä on puuta, rakennettu rantakivien päälle.Eli vain osa rantakävelykatua on puuta.Tuo jatkuu pitkälle seuraavaan kaupunkiin asti,muttei puisena.

Satu kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Ja hyvää viikonlopun loppua sinullekin! :-)

Jael kirjoitti...

Hippu:-)

-S- kirjoitti...

Nuo rantakadut ovat aina yhtà ihania ja tunnelmallisia, oli sitten missàpàin etelàà tahansa. Todella kauniin màrinen meri. Turkoosi kollaasi oli kaunis ilman tuota kuvaakin, vaikka hyvin olisikin sopinut ;)

Jael kirjoitti...

-S-: Rantakadut ovatkin ihania.Pitäisi joskus ottaa vähäh enemmän kuvia Tel Avivin rantakadusta, siellä on paljon kuvauskohteita.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Kaunista.

Johanna kirjoitti...

Satama on yksi suosikkipaikoistani Tel Avivissa, voisin istuskella siella vaikka joka paiva (mutta useimmiten ehdin kaymaan siella vain viikonloppuisin...)