perjantai 3. huhtikuuta 2009

Välimeri on turkoosi....


Käväisin tänään pikavisiitillä Tel Avivin satamassa.Satamassa ei nykyisin ole veneitä, vaan ravintoloita, kauppoja ja tapahtumia. Tänään siellä oli joku vihreä tapahtuma ,joka kiinnosti.
En ollut vähään aikaan käynyt meren lähellä päiväsaikaan ja taas ihmettelin tuota ihanaa Välimeren turkoosia! Turkoosin kollaasiin olisinkin tarvinnut tämän kuvan......

Oli lämmintä ja kaunista ja viikonlopun alku (perjantai on täällä kuin lauantai Suomessa).Ihmisiä oli paljon liikkeellä.

Maalifirma oli tuonut markkinoille sarjan ekologisia maaleja, ja vihreässä tapahtumasa oli pitkä rivi taiteilijoita maalaamassa tauluja näillä väreillä, siis seiniin käytettäviä värejä. Tämä maalaus oli ihanan värikäs.Ekologisuus on hyvin trendikästä ja toivon mukaan pysyvä trendi.

Oikein hyvää viikonloppua!

31 kommenttia:

  1. Niin se on;) Kaunista!

    Hyvaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä se hurjan lämpöiseltä. Maalaus on hauskan värikäs.

    Oikein hyvää viikonloppua!

    ps. arvaas kuka aikoo nukkua...

    VastaaPoista
  3. Ihanaa Välimeren turkoosia!! Ja olipa hyvä veto maalifirmalta, jos se sponssasi maalit taiteilijoille tuohon tapahtumaan. Musta tuntuu, että ekoajatuksia on aina enemmän kuin tekoja. Omallakin kohdalla, valitettavasti.

    VastaaPoista
  4. Ebrufin: samoin sinne:-)

    Lepis:Hyviä viikonloppuja ja unia ;-)

    Susadim: Jeps, maalifirma sponssasi ne maalit ja siellä pystyi näkemään millaisia pintoja niistä tulee ja niin edelleen;itsekin teki heti mieli vähän alkaa maalata niillä väreillä! Mä osittain noudatan ekologista ajattelua;käytän harmaata vettä (kun täällä on vesipula) ekologisia puhdistusaineita, jne. Voisin tehdä enemmänkin....

    VastaaPoista
  5. Turkoosi on upea väri kun esiintyy meren värinä! Nämä kuvat ovat unelmia!

    VastaaPoista
  6. 祝你周末快乐 sinnekin eli siis hyvää viikonloppua (toivottavasti siinä lukee tosiaan niin)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanan näköistä siellä... meilläkin on tänään ollut aika lämmin keväinen päivä.... Lähellä kymmentä astetta täällä Hämeessäkin... Hyvää viikonloppua;)

    VastaaPoista
  8. Tuota väriä tekee mieli oikein imeä itseensä. Koulussa sanottiin ennen, että järvet ovat sinisiä, kun taivaan väri heijastuu niihin. Sininen se näyttää taivas teilläkin olevan, miksi siis vesi on turkoosia!? Tätä muuten en oikeasti tiedä. Jo Keski-Euroopassa veden väri on vihreä.

    VastaaPoista
  9. Sooloilija:niin onkin:-)

    Allu: oikein kiinaksi! Hyvää Kiinanmatkaa!

    Marke: kevät tulee teillepäin jo ihan kohisten huomaan:-)Hyvää viikonloppua myös Hämeeseen.

    Katriina: Ei aavistustakaan miksi tuo väri on noin turkoosi.Oliskohan se auringon heijastus? Toisessa kuvassahan huomaa, että ihan rantaviivan vieressä väri on tummempi ja samoin kun katsoo kauas, niin näkyy tummempi alue meressä.

    VastaaPoista
  10. Oi ! Kaukokaipuuta taas rinnassa . Aivan uskomaton ja ihana meren turkoosi .
    Hyvää viikonloppua .

    VastaaPoista
  11. jag hoppas också att eko trenden håller i sig. annars är den ju helt motsägelsefull. härligt, ditt frukost reportage! i love breakfast... ha en skön helg-sara

    VastaaPoista
  12. Olipa raikasta katsella tuota merta.
    Turkoosi on niin raikas väri.

    VastaaPoista
  13. Kyllimarjaana: Samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:-)

    Sara: Det hoppas jag också. Tack det samma, hoppas du har en skön helg också.

    Arleena: Niin todella kaunis tuo meren väri.Sinullakin oli Agadirissa otettu kaunis merikuva.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihanat värit! Miten tuo meren turkoosi on aina niin ihana vaikka sitä tuijottais koko ajan!

    Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  15. Ah, Välimeri; Il mare Mediterraneo, la Cöte d'Azur... Olen nähnyt Nizzasta käsin. Hieno tunne kun näin sinun blogikuvasi rullassani aamun alkajaisiksi :)

    VastaaPoista
  16. Finkinja: Se onkin niin ihana se turkoosi että sitä jää tuijottamaan.Hyvää viikonloppua myös sinulle!

    Rita :-) Olen kasvanut ja elänyt ison osan elämääni meren äärellä,niin nyt kun meri ei ole ihan kävelymatkan päässä,niin sitä kaipaa. Mutta bussi vie minut puolessa tunnissa meren lähelle..

    VastaaPoista
  17. Ihana meri! Mulla on vanhoja, jo haalistuneita valokuvia Valimeresta kasoittain...

    Taallakin oli lamminta eilen, eika edellisena yona ollut pakkasta. Niinpa toitten jalkeen lapioin verannan melkein puhtaaksi lumesta ja tanaan kannan sinne kesahuonekalut. Tulee se kesa tannekin varmaan tanakin vuonna.

    Hyvaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Tuula: On se meri vaan niin ihana!
    Olenkin huomannut eri blogeista,että kevät tekee kohisten tuloaan Eurooppaan. Kiva että teilläkin alkaa jo lämmetä.Hyvää viikonloppua Tuula!

    VastaaPoista
  19. Ihana merimaisema, - ja tuo maalaus on hieno :)

    VastaaPoista
  20. Kaunista on kuvissasi. Turkoosia merta, auringonpaistetta ja värikästä taidetta. Tuota merta jaksan aina kaivata, kun asumme täällä keskellä Suomea niin harvoin pääsemme sen katselusta nauttimaan.

    VastaaPoista
  21. Oi miten ihana kuva merestä, tuntee tuulen ja auringon kasvoillaan, kun mielikuvittelee itsensä meren rantaan. Ja tuo turkoosi on aivan upea!

    VastaaPoista
  22. kylläpä se on turkoosi, ihan unohtaa, kun niin harvoin merta pääsee näkemään!! mutta tuossa kuvassasi silmä lepää. hyvää viikonlopun jatkoa sinnekin :)

    VastaaPoista
  23. Nurkkalintu: tuo olikin mieluisin maalattava taulu siellä.

    Susanne;ymmärrän hyvin meren kaipuuta;itsekin olen kovasti sitä kaivannut silloin kun asuin kaukana merestä.

    Kaanon:-) Ihana turkoosi onkin!

    Juanita:kiitos ja samoin sinulle! Mereen jos on tottunut sitä kaipaa kamalasti kun sitä ei ole lähellä.

    VastaaPoista
  24. Onkin näemmä turkoosia sillä rannalla! Meillä ei ole vielä ollut tarpeeksi aurinkoa joten pysytään enemmän sinisessä.
    Katselin tuota kävelykatua, onko se todella puuta ja koko matkalta? Pisti heti silmään kun täällä ei puuta paljoa käytetä missään.

    VastaaPoista
  25. Sirokko: Satama alue uusittiin parisen vuotta sitten ja osa siitä on puuta, rakennettu rantakivien päälle.Eli vain osa rantakävelykatua on puuta.Tuo jatkuu pitkälle seuraavaan kaupunkiin asti,muttei puisena.

    VastaaPoista
  26. Ihanalta näyttää! Ja hyvää viikonlopun loppua sinullekin! :-)

    VastaaPoista
  27. Nuo rantakadut ovat aina yhtà ihania ja tunnelmallisia, oli sitten missàpàin etelàà tahansa. Todella kauniin màrinen meri. Turkoosi kollaasi oli kaunis ilman tuota kuvaakin, vaikka hyvin olisikin sopinut ;)

    VastaaPoista
  28. -S-: Rantakadut ovatkin ihania.Pitäisi joskus ottaa vähäh enemmän kuvia Tel Avivin rantakadusta, siellä on paljon kuvauskohteita.

    VastaaPoista
  29. Satama on yksi suosikkipaikoistani Tel Avivissa, voisin istuskella siella vaikka joka paiva (mutta useimmiten ehdin kaymaan siella vain viikonloppuisin...)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...