perjantai 21. toukokuuta 2010

Kaupunkikierroksella blogiystävän kanssa

Tapasin tänään jälleen blogiystäväni Mimin,jonka kanssa olimme sopineet tapaamisesta jo ennen ruokabloggarien tapaamista hänen kodissaan.Tapasimme aukiolla ,josta alkavat sekä Carmel-tori että käsityöläistori. Mimi halusi löytää käsityötorilta tuliaisia tulevaa ulkomaanmatkaansa varten.Yksi vaihtoehto oli ylläolevassa kollaasissa näkyvät granaattiomenan muotoiset esineet. Voitteko kuvitella,että kaikki nämä esineet on tehty erilaisista kurpitsoista! Aivan uskomattoman upeita...
Etiopialainen nainen möi tekemiään saviesineitä.Etiopialaiset työt ovat yksinkertaisia ,mutta kauniita.Niissä ei ole mitään maalattuja kuvioita tai kiiltävää pintaa.Mimi,joka myös on asunut Brasiliassa,kertoi,että siellä rannikon pikkukylissä tehdään samantapaisia esineitä.
Käsityöläistorilta pois tullessamme ostin uudet kengännauhat iloiselta suutarilta. Mietin aina miten kauan tällaisia vanhan ajan suutareita täällä vielä näkee....
Suutarin vastapäätä on marokkolainen ravintola;värikkään näköistä.
Neve Zedeqin kaupunginosaan tultuamme menimme marokkolaiseen sisustuskauppaan.Kauniita värejä ja esineitä;monet pitävät näistä esineistä ja tästä tyylistä;Marokosta alunperin tulleitä ihmisiä täällä on paljonkin.
Kaupassa oli marokkolainen nurkkaus.Pidän noista peileistä.
Kaupassa oli niin paljon nähtävää,että viivyimme siellä pitkäänkin.Mitään ei tosin tullut ostettua.
Vähän matkan päässä oli sisustuskauppa,joka sijaitsee vanhassa kauniissa asunnossa.Niin kaunista että pystyi vaan ihmettelemään,ja kallista.....
Tämä ovi miellytti...
Vanhan juna-aseman maatilatorilla ystävällinen kauppias möi luomumaissia ja muutakin
Maatilatorilla myytiin sokeriruokomehua.Tuossa vasemmalla näkyy korissa pelottava machete-veitsi sokeriruokojen parissa,ja oikealla on laite,jolla sitä mehua puristetaan. Venezuelassa  näitä näki useassa paikassa,ja kun ensimmäisen kerran sitä maistoin,oli se myös viimeinen kerta.Liian makeaa.Venezuelassa syntynyt Mimi oli samaa mieltä..

24 kommenttia:

  1. Kuvissa kaikki on niin rehevää ja värikästä. Tykkään. Silmillä ihan syön kaikkea kuvissasi. ;D

    VastaaPoista
  2. Niin paljon kaikkea kivaa, ettei tiedä mistä edes kommentoisi. Tuollainen marokkolainen turkoosi astiasto lähtisi kyllä minun mukaani. Hyvä, että käytit suutarin palvelua, sellaiset ei tosiaan saisi hävitä!

    VastaaPoista
  3. Nuo värikkäät kengännauhat olivat ihania!! Tekisi mieli kuvata sellaisia.

    Ihanan rehevää ja värikästä, runsasta. Heh, kun menee suomalaiseen design-sisustuskauppaan, on vain pelkkää luonnonvalkeaa, valkoista ja puuta. Hieman aneemista tällaisen väri-iloittelun jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Sooloilija:Aika paljon värikkäitä paikkoja oli reittimme varrella:-)

    Susadim: Tuo turkoosi astiasto on tosiaankin niin nätin värinen,että vois lähteä munkin mukaani,jos olisi minne se laittaa. Käytän yleensä suutaria jos hyvät kengät sellaista tarvitsee. Talvikengistäkin tuli kuin uudet suutarin käsittelyssä.

    Susadim;Joo ihania kengännauhoja.Ostin vain mustat,mutta mietin että mitäs jos tuon ja tuon väristä....
    Tuon tyyliset kaupat ovat kyllä ihanan värikkäitä,meidän oli ihan vaikeaa lähteä sieltä pois!

    VastaaPoista
  5. Sisustuskauppa oli todella tyylikäs jo ulkoa. Ne meksikolaiset peilit ihastuttivat minuakin.

    Mikä sinua ihmetytti siinä ovessa? Kysyn siksi, että kerään kuvia ovista ja rapuista, ehkä olet huomannut, ehkä et. Joku outo tarve niihin...mitähän sekin kertoo...

    Elät nyt vahvojen värien aikaa. Se vihreäturkoosi oli ylittämätön!

    VastaaPoista
  6. Leena:nuo peilit ovat marokkolaisia,mutta meksikolainenkin tulee niistä mieleen.Ovi ei ihmetyttänyt vaan miellytti.Kaunis mielestäni.Pidän ovista ja olen tosiaankin huomannut,että niin sinäkin!

    VastaaPoista
  7. Kurpitsoista tehdyt esineet ovat kierrätystaidetta, ekologista. Taitavasti tehty.
    Siellä on monikulttuurista väkeä. Vaikka en ihmettele marokkolaisia, eihän siitä Afrikan länsirannalta itään kovin mahdoton matka ole.
    Mukava reissu.

    VastaaPoista
  8. Arleena:Kurpitsoista tehdyt esineet olivat upeita kierrätystöitä. Täällä on monikulttuurista kun on monesta maasta tulleita,kuten minä Suomesta. Marokkolaiset ovat marokonjuutalaisia,jotka joutuivat lähtemään aikoinaan kun siellä olot kävivät tukaliksi.

    VastaaPoista
  9. Huikea väripläjäys. Tuollaisissa putiikeissa ja kojuissa menisi pää sekaisin, kun ei tietäisi mitä hypistellä. Kurpitsa esineet ovat superhienoja!

    VastaaPoista
  10. Kurpitsasta tehdyt esineet hurmasivat minut. Olen joskus kasvattanut rakennuksen seinällä näitä Calebasseja, kahta samanmuotoista kurpitsaa ei tullut. En kuitenkaan älynnyt niitä maalata.

    VastaaPoista
  11. İhanat kuvat ja ihania tavaroita.Ei kylla todellakaan uskoisi kurpitsoista saavan noin kauniita esineita.
    Meilla on taalla kanssa viela noita vanhanajan suutareita.
    Mukavaa viikonloppua,ystavain.

    VastaaPoista
  12. Unelma:Oliskin kiva jos löytyisi noita calabassseja.Niitä voisi kuivatella ja sitten taiteilla niistä jotain.

    Sateenkaari:Nuo kurpitsaesineet olivat tosiaankin kauniita ja niitä oli tosi hyvä valikoima.Tuollaiset vanhan ajan suutarit osaavatkin korjata kengät!
    Hyvää viikonloppua myös sinulle,Sateenkaari.

    VastaaPoista
  13. Voi miten paljon kaikkea kaunista kuvissasi on!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Kiitos virtuaalisesta kierroksesta. Oikein mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  15. Paljon on kivaa nähtävää. Mitenkähän muuten paikalliset suhtautuvat, onkohan heistä yhtä erikoista ja mielenkiintoista. vai onko tuo kaikki heille vain jokapäiväistä kuten meille jotkin katajasta tehdyt pannunaluset.

    VastaaPoista
  16. Kirlah;tarkoititko noita kurpitsajuttuja`? Olen mennyt usein sen pöydän ohi,mutta vasta nyt tajusin niiden olevan kurpitsasta tehty.En usko että niitä ihan joka paikassa tehdään.

    VastaaPoista
  17. Kiitos värikkäästä kierroksesta. Tuli (ainakin minulle) halvaksi.

    VastaaPoista
  18. Oi miten upea tuo marokkkolaiskauppa! Tuola minäkin kiertelisin ihastelemassa hyvän tovin! Tykkään katsella sisustuskaupoissa, ja voisin aina ostaa kaiken! ;)
    (onneksi olen aika hyvin hillinnyt itseni ;))

    JälkiHIH: sanavahvistus on "snogging" ;D

    VastaaPoista
  19. Oli ihan sunnuntaimatka, vaikkakin " virtuaalisesti", mutta virkisti kuin oikea loma..
    ( huoahtaa)
    Mielenkiintoisia nuo kurpitsaesineet. Ekologisia. On se upeaa, että se ajatus etenee..mailma ehkä pelastuu sittenkin :-)
    Mukavaa päivän jatkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  20. Vihreätniityt:Blogien kautta pääseekin kivasti virtuaalimatkustamaan:-)

    MaaMaa.Tosi upea kauppa tosiaankin.Olen monesti mennyt ohi mutta nyt Mimi pakotti tulemaan myös sisälle,enkä katunut.On siellä sen verran väri iloa!
    Hih,hauska tuo jälkivahvistusana:D

    Anna;kiitos,mukavaa kun pidit!Kurpitsaesineet ovat tosiaankin ekologista taidetta,tekee itsekin mieli tehdä tuollaisia.Samoin sinulle mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  21. Paljon jännää siellä. Blogitapaamiset kivat, minäkin keskiviikkona..

    VastaaPoista
  22. Ihania kurpitsaesineitä.Kauniita.
    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  23. Voi miten kauniita sisutusjuttuja!

    Mina tykkaan sisutaa todella varikkaasti ja jokin valkea-beige ( kylma! ) hillitty scandinaavinen sisustus on mulle kauhistus :-D

    Nuo savi ukkelit muistuttavat tosiaan paljon Brasiliasta. Itse toin Brasiliasta paljon patsaita ja brassit taitavat myos todella kauniit ja varikkaat naispatsaat. Seka galinhat! Kanojakin multa loytyy laumoittain! Pitaakin laittaa blogiini joskus kuvia.

    VastaaPoista
  24. Hannele:On ne kivoja,ja sinullakin varmaan sitten keskiviikkona...

    Pikkujutut:Minustakin ne ovat kauniita; ekologista taidetta parhaimmillaan! Sinullekin mukavaa viikkoa!

    Satu:Laita ihmeessä ne galinhat blogiisi,olisi kiva nähdä niitä! Tuollainen värikäs sisustus on kyllä kivan näköistä,munkin mielestä sellainen hillitty skandinaavinen on aika tylsä,ei aina mutta usein.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...