perjantai 29. huhtikuuta 2011

Bollywood Tel Avivissa

Kävin tänään ystävän kanssa Suzanne Dellalin tanssikeskuksessa Tel Avivissa,jonka keskusaukiolla olevasta Bollywood-tapahtumasta olin jostain lukenut aiemmin.Muistin,että siellä olisi joku intialainen tanssinäytös,mutta kun tulin paikalle,selvisi että siellä onkin Bollywood-tanssi workshop.
Intiasta oli edellisenä päivänä tänne lentänyt ranskalainen,mutta jo vuosia Intiassa asunut tanssija,koreografi ja kirjailijakin Gilles Chuyen. Hän on vuodesta 1994 asti toiminut Intiassa,ja tehnyt koreografioita sekä tanssinut useassa Bollywood-elokuvassa.Tämän päiväinen tanssi-workshop oli ilmainen ja avoinna kaikille. Gilles oli mahtava opettaja;energinen ja selkeä ja hauska!
Tanssi-workshop oli osa täällä melkein kuukauden kestävää Intia festivaalia,johon kuuluu  intialaisia tanssi-,teatteri-,elokuva-,musiikki-ja lauluesityksiä.Samoin kuin intialainen ruokafestivaali eräässä hotelliketjussa.
Aukiolle alkoi kerääntyä ihmisiä(enimmäkseen naisia) jotka innostuivat tanssimaan Gillesin oppien mukaan.
Minäkin menin alussa mukaan,mutta tuli kuuma enkä ollut varustautunut edes vesipullolla,joten keskityin kuvaamiseen pikkukameralla.Harmitti,ettei tullut isoa kameraa otettua mukaan. Bollywood-elokuvien musiikki on ihanaa, ja sen tahdissa tekeekin mieli liikkua! Gilles pani oppilaansa harjoittelemaan liikkeitä uudelleen ja uudelleen,kunnes ne varmasti olivat muistissa.Oli todella hauskaa katsella touhua.
Jotkut ovat synnynnäisiä tanssijoita..
Jotkut tulivat paikalle Segway-ajopeleillä
Kävelin torin laitaan,bussipysäkille,jonka viereen on tullut polkupyörien vuokrauspaikka.Näitä vuokrauspisteitä on tänä vuonna ilmestynyt vähän joka puolelle Tel Avivia,ja koko homman piti olla jo käytössä ennen pääsiäistä ,mutta kuten monet asiat,niin myös tämä on myöhässä...
Näitä pisteitä pitäisi olla vuoden loppuun mennessä 150 kappaletta,niin että vuokrausasemat ovat vähintään 250 metrin päästä toisistaan. Pyöriä varten voi hankkia vuosi-tai kuukausikortin,jolloin saa jonkinlaisen avaimen,jolla voi irroittaa pyörä noista tangoista. Myös päiväkortin voi hankkia,mutta en ihan täysin vielä ole tajunnut,miten tuo toimii.Pyörätkin ovat kirkkaan vihreitä,joten pian varmaan kaupunki on täynnä vihreillä pyörillä polkevia ihmisiä. Minäkin voisin käyttää tuota,bussin sijaan olisi mukava pyöräillä määränpäähän kaupungin sisällä.

24 kommenttia:

 1. Tuollaisia pyoralainauspaikkoja on nykyaan Oslossakin paljon.

  Oih, Bollywood tanssi workshop! Siella olisi ollut ihanaa olla mukana.

  Hyvaa viikonloppua Yaelian!

  VastaaPoista
 2. Tuula;täällä niiden olisi pitänyt olla jo käytössä mutta eivät ole vieläkään! Tosin yhdellä tuollaisella asemalla näin jo pari pyörää.
  Ihana workshop oli! Harmitti,etten ollut tarpeeksi ottanut selville etukäteen,kun luulin että siellä on joku tanssiesitys,joten en ollut lainkaan varautunut tuollaiseen.Oli lämmintä ja olisi pitänyt olla erilainen asu ja ainakin vesipullo!
  Bollywood tanssit ja musiikki ovat ihania!
  Hyvää viikonloppua sinullekin Tuula;)

  VastaaPoista
 3. Nyt hoksasin mitä todella kaipaan- juuri tuollasia hetkiä siellä kun voi seurata tahi osallistua. Siellä niitä oli, täällä ei. täältä on yksi perhe muuttamassa jerusalemiin ja juteltiin mitä kaikkea siellä on verrattuna tänne :).

  VastaaPoista
 4. Olisinpa halunnut osallistua tuohon tanssiin!

  Ja tuollaisella segwaylla olisi kiva kokeilla liikkumista.

  VastaaPoista
 5. Voi että, miten hauskaa! :-) Olisi ollut niiiiin kiva olla tuolla. En ole koskaan Bollywood-tanssia kokeillut, ja minua ujostuttaisi hirveästi mennä täällä mihinkään tuollaiseen tilaisuuteen, kun kaikki olisivat siellä varmaan luonnonlahjakkuuksia. Olen nähnyt ostoskeskuksissakin sellaisia yleisölle avoimia tanssitilaisuuksia, joihin kuka tahansa yleisöstä voi mennä esiintymään. Ja voi pojat, että jotkut ovat taitavia tanssijoita, ihan nuoret tytötkin!

  Tosi kiva, että tapahtuma veti mukaansa noinkin paljon porukkaa! Ja kiitos sinulle, että olit siellä valokuvaamassa, ja jaoit tämän meidän kanssa. :-)

  VastaaPoista
 6. Oi minäkin olisin halunnut osallistua tuohon tanssiopetukseen..
  ihanaa!!

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut:Täällä sellaisia juttuja onkin paljon,kun vaan olisi aikaa tai jaksaisi niihin mennä.,Harmi,että te että pääse tänne muuttamaan takaisin,,,,

  SusuPetal:oli tosi kiva tanssitapahtuma ja tuota Segwayta olisi kiva kokeilla!

  Hippu:No teillä varmaan tällaista onkin sitten,kuten tuossa kirjoitatkin,sinne rohkeasti mukaan vaan.Mutta kyllä ymmärrän sun pelkosi,sama juttu mulla oli Caracasin salsaklubeissa..Nuo intilailaiset tanssit ovat ihania.Tekee mieli mennä tuon festarin esityksiin,saapa nähdä.Oli ihan kivasti porukkaa tuolla,ei liikaa:)

  Hanne:Sinä olisitkin tuosta tykännyt!

  VastaaPoista
 8. Tuollainen tanssi voisi olla sopivaa minullekin, jos saisi omaan tahtiinsa mennä.;-)

  Hauska yhteensattuma, että kuvasimme samaan aikaan Segway-kulkuneuvoja. Minä en tuollaisia ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 9. Sinullahan oli mukava kierros kaupungilla, tanssia ja muuta hauskaa koettavaa.

  VastaaPoista
 10. Voi miten tykkäänkään käydä täällä luonasi!Sinä Lissu olette mainiot "matkakuumenälkäisen" -olon helpottajat.Kiitos !

  VastaaPoista
 11. Unelma:Alussa kaikki meni vähän omaan tahtiin,mutta loppua kohti Gilles pani ihmiset riviin,ja sitten alkoi jo olla aika paljon yhtenäisyyttä liikkeissä.
  Noita Segway-ajokkeja näkyy aika usein Tel Avivissa.Kiva olisi sellaisella ajella..

  Arleena.Kiva kierros oli,oikea hyvän mielen tapahtuma:)

  VastaaPoista
 12. Maria:kiva kuulla että tykkäät tulla tänne "virtuaalimatkalle":)

  VastaaPoista
 13. Mina en kylla ikina uskaltaisi ajaa Tel Avivissa polkupyoralla. Pyorateitahan ei juuri ole. Oma pyorani jai ruostumaan heti kun lahdimme kibbutsista.

  VastaaPoista
 14. Anu;onhan pääkaduilla sentään aika kivasti pyöräteitä,sitäpaitsi.Omalla pyörällä olisi hankalaa ajella tuonne asti,mutta kyllä voisin joskus vuokrata tuollaisen pyörän.Asuitteko kauankin kibutzissa?

  VastaaPoista
 15. Bollywood-tanssi on alkanut tulla Suomeenkin. Hauskan oloista. En ole muuten koskaan katsonut yhtään Bollywood-elokuvaa, pitäisi kyllä!

  Tuo pyörienlainaus on hyvä idea. On ollut ihana lukea monista hienoista ideoista siellä, tästä ja mm. siitä kierrätyspuistosta.

  Hauskaa vappua! Vietetäänkö sitä siellä? :)

  VastaaPoista
 16. Katja Lumiomena:Kiva kuulla että Suomeenkin on rantautunut.Oli tosi mukava katsella tuota ,ja jos olisi ollut sopivat kamppeet,olisin mennyt mukaan,niin tarttuvaa se musiikkikin on.Olen nähnyt pari Bollywood-leffaa;ihanan värikkäitä! Pyörienlainausjuttua on todellakin odotettu! Kunhan se nyt vaan jo lähtisi pyörimään. Hauskaa vappua sinullekin ja perheellesi.Täällä ei vappua ole niinkuin Suomessa,mutta saattaa olla jotain työläisten/ammattiliittojen kulkueita.

  VastaaPoista
 17. Sait kivat kuvat pikkukamerallakin!

  VastaaPoista
 18. Voi hitsi, tuossa tapahtumassa olisi ollut niin kiva olla mukana! En ole pahemmin bollywood-leffoja katsellut, mutta kuunnellut paljonkin sitä musaa ja katsellut tanssia. Tykkään kovasti!

  Minusta on hienoa, että ihmisille annetaan mahdollisuus liikkua kaupungilla pyörällä. Täälläkin voi niitä vuokrata, jos ei omaa ole. Monet turistit vuokraavat niitä Hyde Parkin kulmasta, vihreä tapa liikkua ja tutkia!

  VastaaPoista
 19. Jee, tuo tanssijuttu olisi kiva, Bollywood-filmejä tulee telkasta usein, en kauheasti katso. Mukavaa kun on kaikenlaista tapahtumaa vähän väliä ja ihmisetkin valmiita osallistumaan, ei mitään jäykkää toimintaa.
  Samoin on oivia nuo vuokrapyörät, jos vaan on tilaa pyöräillä. Meillä ei olisi.

  VastaaPoista
 20. Pyöran vuokraustakin ole Suomessa tavannut muutama vuosi sitten.Hyva idea.
  Liikkuminen musiikin tahdissa on mielekasta ja kivaa.
  Hyvaa huomista Vapunpaivaa sinulle.

  VastaaPoista
 21. Marja-Leena:Kiitos,ihan ok noista tuli,olisi isolla vaan tullut parempia ja kauempaa otetut paremmaksi.

  Elegia:tosi kiva että tuollainen järjestettiin,ja tuotiin tuo ihana ohjaaja ihan Intiasta saakka:) Tuo Bollywood-musiikki ja tanssi on kyllä aika kivaa;) Minustakin tuo pyörien vuokrausjuttu on hieno idea,ja toivottavasti edes jotenkuten vähentää autojen käyttöä,Tel Avivissa on nimittäin ruuhka-aikaan kamalat ruuhkat!

  Sirokko:OLi kiva tuo ja jos tulee jotain uutta tuollaista menen kyllä kunnolla mukaan;D Pari Bollywood-leffaa on tullut kateltua,ja ihasteltua niiden värikkyyttä.Tuollaiset spontaanit tapahtumat ovat kivat!
  Saapa nähdä miten mahtuvat nuo vihreät pyörät kaupungin liikenteeseen:Tel Avivissa pyöräillään paljon mutta toivottavasti noillekin on kunnolla tilaa,se jää nähtäväksi.

  Sateenkaari:Asuin Helsingissä kun sitä pyörän vuokrausta oli;niitä pyöriä taidettiin tuhota ja varastaa paljon.En muista onko tuota palvelua siellä enään.Musiikin tahdissa liikkuminen on ihanaa! Vappua en täällä viettänyt mutta hyvää viikonlloppua sinullekiN!

  VastaaPoista
 22. Tuo olisi voinut saada minutkin tanssahtelemaan.
  Näin sattumalta toissapäivänä ohjelman missä joku oli keksinyt kierrättää turisteja Segway pyörillä opastettuina kohteista toiseen Dublinissa. En ole vielä googlaillut että oliko vain kokeilu, mutta ainakin haastateltavien mukaan oli loistava idea.

  VastaaPoista
 23. Heljä;Jäi harmittelemaan,että oli vähän väärät kamppeet päällä.
  Noita Segway-ajokkeja saa vuokrata täällä,niitä näkee esim, rantabulevardilla aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 24. Bollywood tanssia olisi kiva oppia! :)) Hieno juttu, että tuolaisia tapahtumia järjestävät keskellä kaupunkia!

  Tuollaiset City-biket ovat suosittuja myös täälä Pariisissa. Enemmän niitä käyttää paikalliset kuin turistit, ja aina jaksan ihmetellä miten hyvässä kunnossa ne pyörät on. Dublinissakin sellaiset otettiin käyttöön parin viimeisen vuoden aikana, mutta hurjan moni pyörä rikottiin ja töhrittiin samantien, ja heitettiin Liffeyyn ... törkeetä ...

  Mäkin tykkäisin pyöräillä, mutta toistaiseksi käytän metroa :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...