maanantai 25. huhtikuuta 2011

Puiston laidalla

Puiston laidalla asumisessa on sekä hyvät että huonot puolensa:on ihanaa nähdä kaunis puisto ikkunoitten takaa ja myös koiraa on mukava siellä ulkoiluttaa.Mutta kun ilmat lämpenevät alkaa grillikausi,ja silloin puiston laidalla asuminen muuttuu vähemmän miellyttäväksi. Tänään on viimeinen Pesah-juhlan pyhäpäivä ennen normaaliin arkeen paluuta ,ja se näkyy! Koko puisto on täynnä perheitä,jotka ovat vallanneet jokaisen vapaan pläntin tuosta  puistosta ja pystyttäneet sinne pöytänsä,telttansa ja grillinsä.Aamulla Bambia ulkoiluttaessa ennen klo 8 oli muutama jo ehtinyt varata oman alueensa puistosta. Ei se minua niin häiritsisi,elleivät muutamat heistä olisi linnoittautuneet melkein ikkunoitteni alle,jolloin grillikäryt tunkeutuvat sisälle. Onneksi tätä ei sentään tapahdu joka päivä,mutta nyt keväällä on pari tälläista supergrilli-päivää,ja kesällä yleensä lauantaisin ihmiset tulevat koko päiväksi puistoon. Vaikka nykyään valistetaan aika hyvin siitä,että tulisi jättää alue siistiksi sen jälkeen kun sitä on käyttänyt,on puisto kuitenkin seuraavana aamuna kuin hurrikaanin jäljiltä. Kaupunki onneksi siivoaa puiston melkein päivittäin,joten kauan sitä sotkua ei tarvitse nähdä. Monet keräävät roskansa, mutta jättävät sitten sulkemattoman pussin roskiksen viereen:( Tuon grillikäryn vuoksi astmalääkettä onkin tullut otettua tänään kaksinkertainen annos...
Kävelin kaupungin maatilan galleriaan,jossa yleensä on mielenkiintoisia,ekologiaan ja kierrättämiseen liittyviä näyttelyitä.Luulin ,että galleria olisi auki tänään kuten yleensä lauantaisin,muttei se ollutkaan.
Maatilan ja gallerian lähistöllä  kasvoi paljon unikkoja. Viime kuussa kukkivat unikkovuokot (anemone coronaria) ja nyt unikot,ja niitä on tosi vaikeaa erotella toisistaan.Itse tiedän sen lähinnä siitä,että ensin kukkivat vuokot ja sen jälkeen unikot. 
Takaisin tullessa näkyi hieman ennen puistoa kaunis mutta säikky kissa syömässä kuivaruokaa.Olen vihdoinkin nähnyt kuka ruokkii puiston kissat.Nuori mies,jolla on vanha koira mukanaan....

Mukavaa pääsiäismaanantaita!

37 kommenttia:

 1. Ihanan punaisia unikoita! Voi vain kuvitella sen grillaushulinan...:)))

  VastaaPoista
 2. Mukavaa viimeistä pyhää!

  Mietin, että saakohan täällä Suomessa edes tuossa mittakaavassa grillailla puistoissa, tietääkseni ei saa.

  Piknikit ovat paljon mukavampia; ihania leipiä, salaatteja, hedelmiä jne.. Grillattu ruoka ei ole oikein innostanut pitkiin aikoihin..

  VastaaPoista
 3. Marke:unikot ovat ihania! Unikkovuokkoja ei saa poimia,mutta luulen,ettei noita unikkojakaan saa.Taitavat olla molemmat rauhoitetuja.Grillaushulina on kamalaa!

  Sooloilija:Kiitos samoin:)
  Ei tuossakaan puistossa saisi noin grillailla,Soitin kaupungin päivystykseen ja kysyin,ja he sanoivat,ettei ruohikolla saa grillata.Mutta vähät taitavat nuo grillaajat siitä välittää,ja kaupungilla taas ei taida olla resursseja sitä valvomaan. Jotkut tuolla ovat vain piknikkikoriensa kanssa,mutta useimmilla on sellainen halpa grillilaatikko mukanaan.Minä kun en syö lihaa niin en kaipaa grillaamista,vaikkmunakoisosta kyllä tulee mahtavaa grillissä..

  VastaaPoista
 4. Onko siella pain muuten paljon puistoja? Taalla on aivan liian vahan, ja "ulkoilupaivina" kay ihan samanlailla, ihmiset peittavat puistosta joka neliosentin ja kauniit puistot muuttuvat ihmisten jaljilta vahemman kauniiksi... Mutta tsemppia grillin haisteluun :)

  VastaaPoista
 5. Nuo unikot ovat luonnossa niin kauniita.
  Viime keväänä kylvin unikoita pihalle, mutta huonosti menestyivät. Yllätys olikin melkoinen, kun nyt lumen alta on paljastunut vahvoja unikon taimia.
  Minun on ihan mahdoton ymmärtää sellaisia ihmisiä, jotka tulevat luontoon syömään ja jättävät sitten ruoskansa sinne. Mitä luontorakkautta se on? :(

  VastaaPoista
 6. Eryah;Täällä on aika kivasti puistoja.Jotkut pieniä,ja saavat olla rauhassa, ja sitten tällainen isompi,kuten tässä talon vieressä oleva,ja näkyy olevan suosittu grillauspaikka.Ketään ei tullut kaupungilta torumaan ,vaikka soitin:( Kurjaa,kun tuollaista joutuu kärsimään,vaikka kyllä senkin tajuaa,että ihmiset haluavat olla ulkona,syödä ja olla koko laajennetun suvun kanssa;D Kiitos tsempeistä;D

  Unelma;Unikot ovat tosi kauniita,ja niitä oli aika paljon kaupungin maatilan lähellä.Jännää sitten nähdä blogistasi,jos nuo lumen alta nousseet unikon taimet kasvavat taas...Monet onneksi vievät roskansa mukanaan,mutta jotkut vaan pikaisesti laittavat pussiin,ja roskiksen viereen(koska sinne ei mahdu enään)Ihan puiston laidalla on valtava roskasäiliö,jonne ei vaan viitsitä niitä roskia viedä,Mutta kiitettävästi monet kuitenkin keräävät roskansa pois.Monet eivät myöskään tajua,että pienet kananluut,joita he heittelevät ympärillee,ovat haitallisia kissoille ja koirille.

  VastaaPoista
 7. Onpa hassua, että puistoissa saa grillata..:)
  Nuo unikot ovat ihania!

  VastaaPoista
 8. Onpa hassua, että puistoissa saa grillata..:)
  Nuo unikot ovat ihania!

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti ovat varovaisia tulen kanssa, kun siellä on niin kovin kuivaakin.
  Grillin haju ei todellakaan ole mielyttävä, varsinkaan jos se tulee ikkunasta sisälle.
  Nuo unikot ovat kyllä uskomattoman kauniita kukkia. Teillä on jo täysi kesä.

  VastaaPoista
 10. Irmastiina:Oikeastaan ei saisi puistossa grillata.. mutta...
  Unikot ovat upeita,etenkin jos niitä on paljon yhdessä paikassa:)

  Vihreätniityt:Kai he ovat,sillä tulipaloja tässä lähellä ei vielä ole ollut(paloasema onneksi ihan lähellä;D) Inhoan grillin hajua,etenkin lihan! Meillä nyt taisi alkaa jo kunnon kesä.Illalla vielä ihan miellyttävää ja nyt päivälläkin oli miellyttävä sää,kaunista ja hieman yli 20 astetta:)

  VastaaPoista
 11. Unikot on kauniita, olen niitä kasvattanutkin täällä.

  Joskus nuo kulkukoirien -ja kissojen ruokkijat yllättävät olemuksellaan, aina ei olekaan kyseessä vanha mummo :)

  VastaaPoista
 12. Piknikille taallakin ihmiset menevat naihin kaupungin puistoihin,mutta ei siella kukaan grillaa.Grillaajia nakee kaupungin rannoilla iltaisin paljon.
  Ja sitten taalla on ihan omia grillauspuistoja tahan tarkoitukseen.
  Kurjaahan se on ,jos melkein ikkunan alle tullaan grillaamaan.
  Kivaa Paasiaisen loppuaikaa sinne myös.

  VastaaPoista
 13. Onneks on olemassa tuollaisia eläinrakkaita nuoria miehiä!!

  Odotan innolla, että oamt nunikkoni avaavat suuret oranssinpunaiset kukkansa...
  joskus heinäkuussa kait=)

  Jännä tapa siellä...
  ei taida ihmisillä olla omia mökkejään, niin kuin täällä..=)

  ihanaa alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 14. Vaikka grilliruoasta tykkäänkin, niin en kyllä kehtaisi savustella kenenkään ikkunan alla ... Irlannissa näin usein naapurit grillaavan parvekkeella! Uskomatonta! Kauheat käryt kaikille naapureille, vain oman edun vuoksi ... :/

  Suloinen kisu ja kauniita kukkia.
  Ihanaa Pääsiäismaanantain jatkoa! <3

  VastaaPoista
 15. Susadim;nättejä ovat,onko vaikeaa kasvattaa.Täällä kasvavat villeinä.En ollut tosiaankaan odottanut että olisi joku mukava nuorimies niitä uskollisesti syöttämässä,ajattelin että joku nainen niitä syöttää;D

  Sateenkaari:Täällä taas ei taideta rannalla grillata,eikä kai saakaan ,tosin ei ruohikollekaan saa grilliä laittaa kuten tekivät täällä,Kävimme nyt Bambin kanssa kierroksella puistossa ja ainakin tässä ihan mun nurkilla oli ihan siistiksi jätetty paikat;) Niin,aika kamalaa kun se käry tulee sisälle asti;( MUkavaa alkanutta viikkoa sinulle:)

  Hanne:Kuvittele,joka päivä puistossa ja sen ympäristössä kaikille kisuille jätetty oma ruoka-annos:) Unikot ovat ihania;viljellyt ovat isompia kuin nämä villit.Ei ole mökkejä täällä ja ei kai oikein muuta vaihtoehtoa ole kuin mennä puistoon grillailemaan,etenkin jos ei autolla pääse kauemmaksi,puistoihin,missä grillausnurkat. Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin!

  MaaMaa:Eivät kai ajattele,että käry tulee suoraan toisen kotiin.Sanoin aamulla ensimäiselle paikan varaajalle,että savu häiritsee,ja hän siirsikin grillinsä hieman sivummalle.Eniten inhoan sitä ,että jotkut heittävät niitä luunkappaleita sinne tänne ja Bambin nenä vie niiden kohdalle ja saa koko ajan katsoa,ettei se syö niitä luita.Huh ´huh,parvekkeella grillaaminen ärsyttävää,naapurillehan ne käryt tulevat:( Tuo kisu oli tosi nätti mutta säikky! Ihanaa alkanutta viikkoa Pariisiin!

  VastaaPoista
 16. Heh, ei mussa hortonomin vikaa ole...sain siemenet ja nakkasin multaan pihalle. Hyvin kasvoivat :)

  VastaaPoista
 17. Me aiheutimme grillinhajua naapuristoon tänään, mutta ollaan kyllä omamme haisteltu näinä vuosina :).Täällä ei ole puistoja, niin ei ole myöskään grillaajia, muuta kuin parvekkeilla :). Jaksamista!

  VastaaPoista
 18. Siellä näyttää puistoelämä olevan aika vapaata. Meillä on aika tarkat terveysviranomaismääräykset, voisin kuvitella ettei tämä olisi Suomessa mahdollista paitsi Vappuna.

  VastaaPoista
 19. Susadim;Kai sulla sentään vihreä peukalo on;D

  Pikkujutut:Kauounki ilman puistoja,missäs ihmiset sitten käy..Loppu jo ja eivät edes kauheasti sotkuakaan jättäneet;D

  Arleena;Suomessa on enemmän kieltoja ja sääntöjä ,puistojen suhteen.Eihän täälläkään saisi nurmikolla grillata,siis se on kaupungin säännöissä kielletty,mutta ei kai ole resursseja käydä sitä valvomassa,ja kesäisin grillailu on täällä yksi vapaa-ajanviettopuuhista...

  VastaaPoista
 20. Siellä näyttää olevan sitten ihan samanlaiset grillaustavat kuin täällä meilläkin päin, näyttää, että mukaan olis otettu koko suku ja vielä koko keittiökin. ;)

  Unikot on kyllä niin upeita kukkia, mulla kasvo muutamia erilaisia Suomessa puutarhassa, kokeilin istuttaa tännekin siemenistä, mutta yhtään ei noussut.

  VastaaPoista
 21. Itkupilli:juu kokonaiset suvut olivat tuolla paikalla.Tässä lähimpänä olevat soittivat kitaraa ja lauloivatkin,mikä oli ihan mukavaa;D
  Unikot onkin tosi upeita,tuolla kaupungin maatilan lähellä niitä olikin aika runsaasti.

  VastaaPoista
 22. Voi itku, onpa inhottavaa! Vaikka grillaaminen on periaatteessa ihan kivaa, niin ei ole kyllä yhtään kiva haistella käryjä vasten tahtoaan, ja vieläpä tuossa mittakaavassa! Todella harmittavaa! :-(

  VastaaPoista
 23. Ai nyt se grillikausi taas alkoi. Ei tosiaan kiva kun ihan ikkunan alla kärytetään, pitäis kai vetää selvät grillipaikkarajat. Tietty, jos ei muita paikkoja ole tarjolla niin ymmärtäähän tuonkin villityksen. Samanlainen leiritymistapa kuin täälläkin, puistoon viedään koko keittiö ja suku. Onneksi meidän puistot on kaukana.

  VastaaPoista
 24. Hippu;Ei tosiaankaan kiva,etenkin jos on astma ja inhoaa lihan käryä;D Tänäänkin sitä käryä oli selvästi vielä ilmassa,sillä hengästyin helposti.

  Sirokko:nyt se alkoi ja kunnolla.,Eilen soitin kaupungin päivystykseen ja selvästi siellä sanottiin,ettei ruohikon päällä ja lähellä taloja saa grillata,mutta kuka nyt sitä valvoo.Nyt on onneksi taas hieman rauhallista ennen seuraavaa megagrillipäivää;D

  VastaaPoista
 25. Ihania nuo unikot! En tiennyt että on unikkovuokkoja ja unikkoja, luulin että ovat kaikki samaa lajia. Kaikki uusi tieto kukista on mielenkiintoista.

  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 26. Susanne;Ovat ne vaan niin kauniita !Vuokoissa taitaa olla valinnanmvaraa,monta sorttia;D
  Sinullekin oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 27. Meillä on naapurissa vaimo lähtenyt läiskimään ja mies ja kouluikäiset pojat yrittää nyt valmistaa ruokaa. He grillaavat usein ja käyttävät runsaasti jotain kamalan hajuista sytytysainetta ja meidän on pakko panna kaikki ikkunat ja ovet kiinni, ettei se haju tule sisälle.

  VastaaPoista
 28. Allu;Sympatiani! Tiedän just miten kamalaa se voi olla;D

  VastaaPoista
 29. Suloinen on kuvan kisuliini. Onnekaskin on, kun sillä on ruokaa tuova ystävä.

  Runsas grillikäry on todella kiusallista.
  Meidän naapuri siivosi viikonlopulla pihaansa ja poltti lehti- ja risuroskia niin että tienoo kärysi ja savusi. Ikkunat oli pakko pitää kiinni jo hajunkin takia.

  VastaaPoista
 30. Nurkkalintu:Tosi suloinen oli,kaunis turkkinen,mutta kovin säikky. Nuorimies koirineen tuo joka päivä kissoille syötävää;)
  Tuollainenkin käry on inhoittavaa,joku aina kärsii:(

  VastaaPoista
 31. Täältähän löytyi kiva blogi :) israel on varmasti mielenkiintoinen paikka asua- kuvat on upeat! kivaa päivää sulle!

  VastaaPoista
 32. A kissfromthe past:Kiitos,minun täytyy tulla blogiisi vierailemaan kunnolla,kun Leenakin sitä niin kehui:) Samoin sinulle oikein hyvää päivää!

  VastaaPoista
 33. Onpa teilla jo kesaisen nakoista!
  Taalla tullaan perassa hyvaa vauhtia.
  Kiiretta vaan pitaa kun on sen sata asiaa hoidettavana ja ulkoillakin pitaisi kun nyt vihdoin sita voi helposti harrastaa!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 34. Jael, UNIKKOvuokkoja! Onko ihme, että minä niitä luulin unikoiksi.

  Joskus tulee mieleen, että onko asuminen missään häiriötöntä. Rivitaloista kuulee hurjia juttuja. Omakotialueilla valitetaan melusta, joka tulee lähinnä nurmikon leikkuusta ja sitten on niitä tee-se-itse -henkilöitä, joilla pärrää koko ajan joku kone.

  Mielenkiintoista,että teillä saa pustoja käyttää noin vapaasti...

  VastaaPoista
 35. How lovely (nearly all of the time) to live over a park. I'll bet yesterday was one of the exceptions though, the smell of bbq permeates everything on days like that.

  Hope you had a lovely Pesach.

  -----------------------------------
  My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

  VastaaPoista
 36. BLOGitse;täällä on jo kovin kesäistä ja nyt huomenna se kuuma aavikkotuuli,jonka kai muistat;D Teillä taitaakin remontin kanssa olla paljon hommia! Mukavaa loppuviikkoa!

  Leena;minunkin on tosi vaikeaa erotella niitä toisistaan.Keskiosa on kai hieman erilainen ja terälehtien muoto,mutta muuten vaikeaa erotella toisistaan. Eihän tuolla puistossa saisi grillata ,mutta kun ei ole resursseja sitä näköjään valvoa.Ei kyllä mulla yleenäs ole ollut mitään ongelmia,ja olen melkein aina asunut kerrostaloissa...

  Robin:most of the year it is lovely to live next to a park,but the days everyone comes there for a barbeque bother me a lot...Thank you,my pesach was very nice,hope yours was too:)

  VastaaPoista
 37. Unikot ovat kauniita, mutta grillinkäryt kurjia! Tuovatko ihmiset omat grillit mukanaan vai onko puistossa grillauspaikkoja? Täällä monissa luonnonpuistoissa on grillauspaikat, pöydät ja penkit valmiina. Mukana ei tarvitse tuoda kuin elintarvikkeet.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...