lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kitarakonsertti ja Klimtin maalaus

Gustav Klimtin  muotokuva Friederike Maria Beeristä  v uodelta 1916 Tel Avivin taidemuseossa. Hieman
huono kännykällä otettu kuva.
Viime maanantaina olin Tel Avivin museossa kitarakonsertissa,joka aloitti Felicia Blumental-musiiikkikeskuksen viime viikolla olleen vuotuisen kansanvälisen musiikkifestivaalin. Konsertti oli ilmainen,mutta koska katsojien määrää haluttiin rajoittaa,piti sitä varten hankkia liput,jossa hinnan kohdalla luki "0". Konsertti oli museon pysyvän näyttelyn salissa,jonne oli rakennettu lava ja laitettu riviin tuoleja. Oloni ei samana iltana ollut kauhean hyvä,mutta ihana musiikki piti huolen siitä,että jaksoin istua siellä koko kaksituntisen konsertin.
;"
;
Joaquin Turinan kaunis opus oli yksi siellä kuulemamme teos
Konsertissa kuultiin Jerusalemin musiikkiakatemian klassisen kitaransoiton opiskelijoita,jotka olivat kaikki jo siinä vaiheessa,että pystyivät esiintymään erittäin hyvin.Lisäksi kuultiin kahta hyvää sopraanoa kitaran säestämänä sekä kitaran ja mandoliinin yhteisoittoa. Rakastan kuunnella klassista kitaraa ,ja levyhyllylläni on monta klassisen kitaran CD:tä.Minulla on myös klassinen kitara ja otin aikoinani tuntejakin,mutta siitä on jo pitkä aika,ja kitara on tuolla nurkassa ja kieletkin pitäisi vaihtaa....


Toinen ihana teos oli täkäläisen säveltäjä Y.Braunin sonaatti kitaralle ja mandoliinille.Aivan ihana!. Säveltäjä oli itse paikan päällä. Konsertissa en voinut olla huomioimatta vasemmalla puolella ollutta valtavan kokoista Gustav Klimtin taulua,jonne katse harhaili pakostakin vähän väliä,sen verran upea teos se on.Kännykkäkamerani tosin ei ole hyvä,joten kuvasta ei kauhean hyvä tullut.

16 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ollut ihana ilta! :-) Taulukin on huiskaisevan kaunis.

  VastaaPoista
 2. Hippu:Ilta oli ihana,sillä nautin tuosta musiikista oikein kunnolla.Klimtin taulu on upea,mutta kännykkäkamerani ei tee oikeutta sen väreille.

  VastaaPoista
 3. Kaunis taulu ja ihanaa musiikkia... tykkän kovin....ihana ilta sinulla ollutkin!

  VastaaPoista
 4. Kaunis taulu,
  ja kaunista musiikkia...
  onnistunut ilta kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 5. Oi, minä myös erityisesti rakastan kitaraa: isäni on ollut kitarataiteilija ja klassisen kitaransoiton opettaja :) Suutarin lapsillahan ei ole kenkiä, eli itse en osaa soittaa lainkaan kitaraa, huilutunneilla kyllä kävin.
  Kiitos videoista, oli kaunista kuultavaa!

  VastaaPoista
 6. Irmastiina:Klimtin taulu on upea,hieman erivärinen luonnossa kuin tuossa kuvassa.Musiikki oli ihanaa!

  Sirpa:Onnistunut ilta tosiaankin,ihanaa musiikkia!

  Omenaminttu:Mielenkiintoista kuulla,että sinä olet saanut kuulla paljon klassista kitaraa isäsi kautta.Voisin kuunnella sitä vaikka kuinka paljon! Ja voi kun olisin jatkanut kitaran soittoa...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunista!Ihana lauantai-illan huipennus minulle tässä juuri yönkynnyksellä.

  VastaaPoista
 8. Maria;olen iloinen että pidit tuosta,minustakin se on niin kaunista:)

  VastaaPoista
 9. Kitaramusiikki on rauhoittavaa.
  Minulla tulee harvoin käytyä konserteissa, en ole seurannut musiikkia oikeastaan ollenkaan.

  VastaaPoista
 10. Arleena;Näin on ,hyvin rauhoittavaa ja kaunista. Täällä on koko ajan niin hyviä konsertteja kaikilla musiikin aloilla,mutta harvoin tulee kuitenkin niihin mentyä.

  VastaaPoista
 11. Jael, minä olen aina vain heikkona Klimtin maalauksiin. Olen ostanut hänestä kirjankin Italiasta ja italiaksi, mutta kauneus ei kysy kieltä.

  Tämä Klimtin työ on minulle aivan uusi kokemus. Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Leena:Olenkin huomannut tuon heikkoutesi Klimtiin,ja ihan sinua varten kuvasinkin tuon taulun museossa.Tosin sen värit eivät tulleet oikein kun oli vain kännykkäkamera mukana...

  VastaaPoista
 13. Hienoa kuunneltavaa, erityisen paljon tykkään sonaatista mandoliinille ja kitaralle.

  Isoisäni osasi soittaa mandoliinia, mutta muistan musiikin olleen kovin kevyttä ja italialaista =)

  VastaaPoista
 14. Nurkkalintu:Kiva että pidit.Minäkin pidin paljon tuosta kitaran ja mandoliinin yhdistelmästä,sopivat niin hyvin yhteen.Mandoliinin soitto kuulostaa muutenkin viehättävältä!

  VastaaPoista
 15. Teilla siella piisaa noita erilaisia tapahtumia. Toista se on meilla taalla hiekkalaatikolla...

  Nyt olisi tarkoitus menna kaymaan paasiaisen aikaan katolilaisten messussa (meidan teinin rippijuttuihin liittyen). On sekin nyt edes jotain.

  VastaaPoista
 16. Kuwaitin kaunotar:Täällä tosiaankin on hyvä valinta kulttuurijutuissa ja muissakin.Kunhan saisi vaan houkuteltua itsensä lähtemään...
  Mukavaa pääsiäistä edeltävää viikkoa!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...