torstai 7. huhtikuuta 2011

Viikonloppua kohti

Tämä viikko on sujunut melkein täydellisen ilmaston merkeissä. Sää on ollut 20 asteen paikkoilla päivisin,nyt tosin jo lämpeni,ja illat mukavan viileitä.Pari kertaa satoikin tällä viikolla. Minulle täydellinen sää on hieman alle 20 astetta;sitä lämpimämpi sää alkaa jo tuntua liian lämpimältä.
Eilen illalla kävin Tel Avivin Rabin-aukiolla olevassa,huomiseen maratoniin liittyvään tapahtumaan.Aukiolla oli oli jumppatunteja,(tosin ei silloin kun olin siellä) ,kaikenlaisia urheiluun liittyviä juttuja, maustetun veden maistiaisia,ja Mullerin  jugurttejakin tarjottiin tuolla.
Yhdessä teltassa oli urheiluopiston järjestämä tietokilpailu. Ensimmäinen kysymys meni hyvin,mutta toisessa mokasin,olen surkea urheilutiedossa! Mutta lohdutuspalkinnoksi sain tuon patukan:)
Keskelle aukiota oli tuotu hiekkaa ja siellä pelattiin rantapalloa. Tel Avivin maratoni on huomenna aamulla ja melkein kaikki kaupungin päätiet on suljettu klo 14 saakka,aika ärsyttävää.Jos tulen bussilla kaupunkiin,joudun kävelemään pitkän matkan,sillä bussit eivät voi huomenna maratonin vuoksi käyttää normaaleja reittejään.
Postiin oli tullut Lissulta voittamani paketti,joka tuli melkein yllätyksenä,sillä olin kokonaan unohtanut voittaneeni! Ihania kuivattuja supperovahveroita, ja Lissun kauniita käsitöitä.
 Tänään aamulla oli 2 junaa törmänneet niin,että toinen suistui osittain radalta.60 ihmistä loukkaantui mutta onneksi kukaan ei kuollut.Vasta viime viikolla menin samaa reittiä junalla pohjoiseen...
Tänään kävin ihanalla raakalounaalla Tel Avivin keskustassa sijaitsevassa ekoasunnossa.
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

34 kommenttia:

  1. Oma maa mansikka..... Onko ne parempia, kuin suomalaiset mansikat?

    VastaaPoista
  2. Värejä riittää sinne viikonlopuksi, täällä harmaa sade jatkuu, mutta se tietää lumen pois sulamista, vihdoinkin.

    Mansikkaista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Minun kauniita lempikukkiani, iiriksiä!

    Minäkin sain juuri lahjaksi pussillisen kuivattuja suppilovahroita. Voiko mitään herkullisempaa saada. Niistä muhennos lohelle tai kuhalle.

    Mansikoita alkaa tehdä mieli. Ne ovat alkaneet taas maistua ja tekevät kuulemma iholle ihmeitä - ihan vain syötynä.

    Nyt teillä on todellakin sellainen ilma, josta minäkin pitäisin. Juuri sopiva.

    Voi hyvin ja ihanaa viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Onnea voitosta!
    Kauniita iiriksiä. Rakastan sienestämistä ja suppiloita on kasapäin kuivattuna...D

    VastaaPoista
  5. Kävin lukemassa tosi mielenkiintoisen postauksesi raakalounaasta.

    Kiitos samoin, mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Amalia:Joskus ovat yhtä makeita,mutta usein kauniita ja vähemmän makeita.Tänään sain luomutarhassa kasvatettuja tosi makeita mansikoita:)

    SusuPetal:Joskus on harmaudesta hyötyäkin.Pian se kevät tulee teillekin:)Kiitos,mansikoita on kilo kaapissa...

    Leena:no nuo ovat sitten erikoisesti sinulle;D
    Suppilovahverot olivat ihana yllätys.Miten valmistat ne ,pitää varmaan etsiä joku resepti.Mansiakt ovat ihania,kohta on niiden aika täällä jo loppu.Raparperiakin vielä saa..Juu,ilma oli täydellinen,mutta huomenna pitäisi olla jo hieman lämpimämpää ,mutta maratonille sopiva sää.,
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    Irmastiina:Kiitos:) Irikset ovat kauniita ja voi kun pääsisi itse suppiloita poimimaan..

    Nurkkalintu:oli ihana lounas,paitsi ruoka myös ilmapiiri oli niin mukava.Sinullekin hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Meillä on siis satanut huomattavasti enemmän, tänään oli ensimmäinen sateeton päivä ja viim. sunnuntaina tulee taas vettä. Mutta päätin, että on kesä ja tepsuttelen jo sandaaleissa :).

    Hihi, noita patukoita saa meidän amerikkakaupasta :)

    VastaaPoista
  8. Kiva tuo Lissun paketti! Suppilovahveroista yritän nyt keksiä kaikenlaista, pakastimen tyhjennys on siis alkanut.

    Täällä sataa oikein kunnolla tänään. Kevätsade sulattaa lumen :)

    VastaaPoista
  9. Olet kyllä onnentyttö! Sinulla on ihan ilmiömäinen arpajaisonni. Yritin muuten etsiä täältä suppilovahveroita kaupasta, mutta ei löytynyt. Täytyy odottaa Suomen-matkaa. Kauniita käsitöitä sait myös.

    Noita patukoita meillä popsitaan välipaloiksi :) Tarjolla olevista patukoista melkein terveellisimmästä päästä.

    VastaaPoista
  10. Hyvää viikonloppua sinullekin.

    VastaaPoista
  11. Pikkujutut:pohjoisessakin Israelissa satoi enemmän,mutta täällä keskustan alueella taas vähemmän. Patukka ihan ok,en koskaan osta sellaisia sillä tykkään tehdä niitä itse...

    Omenaminttu:Kiva olikin Lissun paketin sisältö.Yritän miettiä,mitä tehdä suppiksista;D Kiva kun kevät etenee hyvällä vauhdilla:)

    Johanna:Joskus rva.Fortuna suosii;D Kerran voitin Suomessa puolen vuoden aikavälillä kauppojen arvonnassa mikroaaltouunin,rullaluistimet ja 200 euron lahjakortinn optikolle.Sen jälkeen,,,ei mitään.
    Suppilovahveroita olen tainnut nähdä ihan pikku pusseissa täällä,mutta kallista! Patukka oli ihan hyvä,mutta teen kaikki patukkani itse.

    Unelma:kiitos samoin:)

    VastaaPoista
  12. Sullahan oli taas onnea arpajaisissa ja vielä suppilovahveroita, nam. Minä muuten yritän boikotoida Mülleriä, hänestä on ollut kriittisiä kirjoituksia EU-rahojen käyttämisen ja työpaikkojen lopettamisen takia ja puhetta on ollut myös lahjoituksista neonatsipuolueelle.

    VastaaPoista
  13. Ihana iiriskimppu.
    Tuoreet mansikat ovat herkkua, minä käytän nyt pakastettuja, kun niitä on pakastimessa.
    Siellä on tulossa oikeat kuntojuhlat maratoneineen.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  14. Iiriksiä, mansikoita, suppilovahveroja, juoksutapahtuma... Kaikkea ihanaa lukuunottamatta tuota junaonnettomuutta. Onneksi kukaan ei tosiaan kuollut.

    Ihanaa loppuviikkoa!

    (Jos Omenaminttu luet näitä toisten blogien kommentteja, niin saanko esittää toivepostauksen suppiloihin liittyen? Nimim. pakastin täynnä.)

    VastaaPoista
  15. Allu:Tosi onnea olikin ,suppilovahveroista teen ehkä piirakan.Enpäs tiennytkään tuota Mulleristä;olen ostanut joskus heidän maustamatonta jugurttia,joka on hyvää,ja eilen sain tuossa tilaisuudessa maistaa sellaisen jugurtin missä oli hedelmäsosetta päällä,ja sekin oli hyvää,mutta täytyy miettiä ennenkuin seuraavan kerran ostan,nyt kun luin mitä kirjoitit...

    Arleena:Iirikset ovat kauniita,niitä oli tällä viikolla ruokamessuilla kun kävin siellä. Täällä on huomenna oikein kunnon maratoni,joka vuosi tällainen Tel Avivissa ja ulkopuolelta vaikeaa tulla kun kaikki pääkadut suljettu liikenteeltä.
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    Katja Lumiomena:Ihania juttuja tosiaankin ,etenkin suppikset! Onneksi tuossa ei käynyt mitenkään,mutta sitä taas miettii uskaltaako matkustaa junalla....
    Sinullakin pakastin täynnä suppiloita! Itse ajattelin ehkä piirakkaa...
    Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  16. Oi miten ihania mansikoita, varmaan maukas lounas tai jälkiruoka.

    VastaaPoista
  17. Iirikset ovat myös minun lempikukkiani...
    samoin kuin nuo herkulliset mansikat,
    aivan suu herahti sylkeä täyteen, niin mieleni minun tekevi..
    minustakin tuo 20 astetta on sopiva
    lämpö, hieman lempeää tuulta..

    VastaaPoista
  18. Se on janna kun sita Mulleria myydaan taalla jotenkin semmosella sveitsilais imagolla, alppeja yms. Ettei vaan ihmiset yhdistaisi sita mihinkaan saksalaiseen.

    Nauti nyt, kohta tulee kuuma kesa.

    Huomenna pitaisi hakea anoppi Tel Avivista perhejuhlaan, mitenkahan onnistuu maratonin keskella. Monet kadut kai avautuu jo kello kymmenen aamulla, joten ehka jotenkin paastaan lapi.

    VastaaPoista
  19. Annekatariina:Oli tosi maukas jälkiruoka:)

    Hanne:Iirikset ovat kauniita:)Nuo mansikat olivat makeita,mutta aina ne eivät sitä ole. Olispa koko kesä tuota 20 astetta sen kamalan kuumuuden sijaan..

    Anu:niinpä,pistää miettimään.Mutta se maustamaton jugurtti on kauhean hyvää...Juu,nyt pitää nauttia,kohta on kuitenkin liian kuumaa.
    Bussit eivät ainakaan kulje normaaleja reittejä klo 14 asti ,sanoi kuljettaja.Toivottavasti saat hyvin tuotua anopin perhejuhlaan..

    VastaaPoista
  20. Saanko kimpun iiriskiä ja yhden tuollaisen mansikkajälkkärin, please?

    VastaaPoista
  21. Aika viileästä kyllä tykkäät. :-) Minulle tuo olisi vähän liian kylmä, mutta ei asteita paljon enempää kuitenkaan tarvitsisi olla, joku semmoinen 23 astetta(plussaa mieluusti, hih).

    Kiva, että sait kuitenkin tuon patukan. Mä olen kanssa urheilutiedossa tooosi surkea. :-)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  22. Onnea ihanasta arpajaisvoitosta!
    Kauniita iiriksiä ja herkullisen näköinen mansikka-annos!
    Kivoja kuvia kaupungilta!
    Junaonnettomuus on tosi ikävä. Surullista kun niitä aina joskus tapahtuu. Onneksi tuossa onnettomuudessa ei kuollut ketään!

    VastaaPoista
  23. Vihreät Niityt:yritän lähettää;D

    Hippu:Jeps,20 asteen paikkeilla ehdoton lempisääni.Tykkään kävellä kun tuntuu viileältä,yli 20 asteen säässä voi tulla jo kuuma.Patukka oli kiva lohdutuspalkinto,kun ehdin vastata oikein vain yhteen. Pääpalkinto olisi ollut vuoden kuntosalikortti...

    Susanne:Iirikset ovat kauniita ja tuo mansikkajälkkäri herkullinen;)Paha juttu tuo junaonnettomuus,kuljettajan huolimattomuutta tällä kertaa.Onneksi ei sentään kukaan menehtynyt.

    VastaaPoista
  24. Ihanat iirikset ja vielä niin kauniin väriset! maraton on mahtava juttu, mutta ei minulle kuitenkaan. Häiritsee kyllä liikennettä silloin, kun se kaupungin alueella juostaan.
    Ikäviä nuo onnettomuudet. Onneksi ei kuolleita tullut siinä.

    VastaaPoista
  25. Mukavaa, ettà paketti ilahdutti. Suppiksista een yleensà keittoa tai vàhemmàllà nesteellà muhennosta seuraavasti: punasipulia pilkottuna ja valkosipulin kynsi voi-oljyseokseen muhimaan. Sitten kermaa,kasvislientà tms + suppikset semmoisinaan. Mausteeksi tillià, suolaa ja pippuria. Buon appetito!

    VastaaPoista
  26. Mummeli:nuo iirikset olivatkin tosi nättejä:) Maraton tänään sotki liikennettä sen verran että päätin jäädä kotiin,vaikka tarkoitus oli ensin mennä katsomaan,No ehkä ensi vuoden maratonina 30.3 sitten..Onneksi tuossa onnettomuudessa ei käynyt pahemmin..

    Lissu;kiitos ohjeesta.Noin taidankin tehdä,olen ollut vähän hukassa miten käyttää kuivattuja sieniä,Tuo kuulostaakin hyvältä;)

    VastaaPoista
  27. Suloisia iiriksiä. =) Ja mansikoita. =) Ja lämmintä. =)

    Meillä muutama lämpöaste ja sohjoa eilisen räntäsateen jäljiltä.
    Meillä kesä on vielä reilun kuukauden päässä, jos sittenkään, mutta tulossa se on kovaa vauhtiaan.

    Raakaravinto kuulostaa hyvälle, mutta miun oikkuvatsani ei varmaan sitäkään kestäisi...

    Aurinkoista appelsiinipäivää siulle. =)

    -Ja kiitos... =)

    VastaaPoista
  28. Ah, mansikoita!
    Mukavaa viikonloppua toivottavasti mukavassa kelissa!

    VastaaPoista
  29. Ah such gorgeous strawberries! We haven't yet gotten good ones in the markets, but I'm still hoping and waiting.... Those parfaits are mouth-watering.

    VastaaPoista
  30. Mansikoita meilläkin, viimeksi osui kohdalle tosi makeita, herkullisia. Kesä pukkaa päälle, pitäisi olla ihanteelliset 20-23, mutta kyllä tänään lähenteli jo 30.
    Teillä on usein kaikenlaisia kivoja tapahtumia!

    VastaaPoista
  31. Samoista lämpötiloista pidän kanssasi - siksi tämä saari (yleensä) onkin just oikea paikka olla.

    Jos siellä sattuu lämpenemään liiaksi niin lähetän viilentäviä tuulia samalla kun toivotan ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  32. Kesä ja mansikat odottavat meitä vielä. Sinä saat jo nauttia kaikesta tästä ja minä näiden kuvien välityksellä.
    Onneksi ihmisiä ei kuollut junaonnettomuudessa.

    VastaaPoista
  33. Una:Lämmintä on ollut viime päivinä,muttei liikaa,onneksi.Ja mansikat olivat niin hyviä! Jotkut asiat raakaravinnossa voivat olla ehkä hieman vaikeita ruuansulatukselle. Ja kyllä se kesäkin pian teille tulee!Mukavaa sunnuntaita!

    Hannah:These organic strawberries were gorgeous! And so pretty!And the raw dessert with strawberries was so yummy:)

    Sirokko:Joskus ovat mansikat tosi ihania,joskus mauttomia.Nämä olivat sarjassa tosi ihania.Lämmintä on täälläkin ollut muttei onneksi vielä liikaa,mutta kohta sekin on tulossa.Tel Avivin seudulla on aina tapahtumia:)

    Heljä;Tuohan on kiva,ettei ole liian lämmintä,ihanteelliset lämpötilat teillä;) Joo,pyydän sitten niitä viileämpiä tuulia tarpeen tullen;D

    Laventeli:täällä on päinvastoin kuin Suomessa,nyt mansikoita ja raparperia ja sitten kesällä ei,mutta saan sitten Suomessa nauttia suomalaisistakin mansikoista:)
    Onneksi kävi noin eikä pahemmin.Vika oli kuljettajassa!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...