sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sunnuntaiklassikko 6.5.2012



Kappale "Jambo Bwana  eli Hakuna Matata," on viime aikoina soinut usein päässäni,johtuen siitä,että tiistaisin olen vapaaehtoistyössä sydänsairaitten lasten toipilaskodissa,ja heistä suurin osa on sellaisista maista ,joissa puhutaan swahilia.Lapset laittavatkin tämän laulun jatkuvasti päälle,joten se jää soimaan päähäni myös  kotiin lähtiessä.


Mietin, mistä kappale oli minulle ennestään tuttu,ja selvisi,että Boney M oli levyttänyt laulun joskus 80-luvun alussa.
Alunperin laulun levytti kenialainen yhtye nimeltä Them Mushrooms vuonna 1980.
Mushroomsien alkuperäinen versio täällä  miellyttääkin minua enemmän kuin tuo Boney M:n versio.Mushroomsien versio onkin se,joka soi toipilaskodissa ja päässäni;D


Muut klassikot ovat  täällä

10 kommenttia:

  1. Lion King, Leijonakuningas-leffan myötä tuttu siis tässäkin osoitteessa :).

    VastaaPoista
  2. Taattua Boney M tuotantoa. Yhtye käytti huoletta hyväkseen muiden sävellyksiä ja videoille haalittiin hyvännäköisiä ihmisiä "esittämään" biisi. Ihan hyvä video tässäkin on ja biisi kivan rento :)

    VastaaPoista
  3. Pikkujutut: Leijonakuninkaassa tosiaankin tuo Hakuna Matata,mutten ollut varma,oliko sävellys sama,koska Elton Johnhan taisi siihen säveltää musan.

    Kari:Itselleni ei Boney M ole kauhean tutuksi jäänyt mutta kyllä jotkut heidän laulamistaan biiseistä oli sellaisia,että jäivät helposti päähän.Tuo video on aika hyvä,mutta aina ei synkkaa laulun sanat ja ääni siinä;D

    VastaaPoista
  4. Minä tykkään kovasti tämäntyyppisestä musiikista. :DDDD

    VastaaPoista
  5. Voi kun tuli hirrrveä ikävä ja matkakuume Keniaan!!!
    Viime matkastani on kohta 15 vuotta! Mies kävi siellä viimeksi 2007.
    Aiemmilla matkoilla tuo laulu tuli tutuksi, se soi joka paikassa.
    Tulee niin paljon muistoja mieleen...

    VastaaPoista
  6. Kiirepakolainen:kiva rytmihän tuossa on:)

    Eeviregina:olisi kiva joskus kuulla Kenian-matkoistasi. Tuo onkin alunperin kenialaisen ryhmän laulu;toipilaskodissa on nyt lapsia Tansaniasta ja Sansibarista,ja heidänkin kielensä on swahili.

    VastaaPoista
  7. Hienoa työtä teet ja biisissä sellainen aito afrikkalainen tunnelma

    VastaaPoista
  8. Ari;tuosta hommasta on vain iloa:) hauska rytmi tuossa laulussa ja samalla opin vähän swahilia;D

    VastaaPoista
  9. Aika rytmikästä musaa. Ihan kiva. Leijonakuningas tai joku Disneyn filmi minullekin tuli mieleen, Jasmine niitä katseli useamman kerran pienenä ja musiikki täytti kotimme... Olisko Elton "ottanut vähän mallia" juuri tästä kappaleesta, kun muistan ainakin sanat "Hakuna mata..." tai jotain sinnepäin siitä Disneyn elokuvasta. ;D

    Iltapäivällä tapasin ystäväni A:n ja hän oli juuri tänään ostanut Swahilin kielen sanakirjan (swahili – suomi) ystäväleen Jennille, joka on Tansaniasta Suomeen tulleita maahanmuuttajia... A. on paljon auttanut Jennin perhettä.

    VastaaPoista
  10. Olipas erikoinen hakuna matata, tai siis itselleni erikoinen, kun olen tottunut vain siihen leijonakuningasversioon...siihen suomenkieliseen ;)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...